Termín: 26.09.2019
Místo: Blansko, ATC Dlšovec Jedovnice
Všechny Vás zvu na podzimní sraz NaKole.který bude v Moravském krasu v ATC Olčovec v Jedovnici od čtvtka 26.9 do neděle 29.9. 2019. Vpřípadě zájmu se můžeme sjet užve středu 25.9. a na projíždku vyrazit už ve čtvrtek.
Moravský kras je kopcovitý,ale nějaká rovinka se tu najde taky a mladí a…
Rovinka? Kde? Možná kousek kolem Svitavy. :-)
Ale je to určitě pěkný kout země, který stejně nestihneme za těch několik vyjížděk poznat.
K čertu s rovinkama. Skvělý kout země pro vyžití mladých a neklidných :-)
Musím zjistit, jestli mi zbude vůbec dovolená. V tom kempu už jsem zažil dva srazy a věřím, že vždycky je co objevovat. A to bych si myslel, že tam znám každou cestu - teda kromě těch pro mladé a neklidné, samozřejmě :-)
Jsou to od nás nejbližší kopce a tak tam logicky směřuju hodně svých vyjížděk a taky tamtudy jezdím do Brna, když je potřeba.
To by snad neměl být problém i (kdyby nezbyla), těch pár dní nadělat a vzít si náhradní volno. Rád bych s Tebou pokecal. Na severomoravském jsem to nějak prokaučoval :-(
Předtím je ještě lehosraz v Apollu, tam nejedeš?
Ale dívám se, že by ta dovolená vyjít měla.
Od čtvrtka, takže příjezd snad ve středu večer.
Ještě nevím, ale pokud ano, a stihnu vykoumat držák na střechu pro trojkolku, tak tam pojedu autem. Žena by se chtěla po letech zase podívat do Lednicko- Valtického areálu...
Na to stačí dva držáky na klasický kola, a pod zadní prkýnko napříč.
Ahoj, rodinná rada dnes zasedla a rozhodla pro účast;-) Dojedeme v plné sestavě v pátek k večeru (dle stavu D1). Vzhledem k tomu, že pro tuto sezonu nemáme vyzkoušeno, jak synátorovi udělá dobře kolo (po komplikovanější zlomenině ruky je už týden "bezdrát" a chceme, aby mu to vydrželo), jsme se rozhodli pojmout akci jako společenskou - místo sobotní vyjíždky vyrazíme do krasu - jeskyně, jeskyňky, smolíček a tak...
Jak s bydlením - máme v autě nové matračky a Ježíšek navíc přinesl nový stan, ale jestli je místo pod střechou, zvládneme spát i tam ;-)
Super, to bude naše dětská sekce jásat :o)))
My chceme také do jeskyní a rovněž to plánujeme jako výlet bez kola. Zjistili jsme, že na Punkevní říčku (nebo kam) je nutná rezervace.
Kouknu na to, když tak se na to podívejte také, a udělali bychom si rezervačku. Když už tam jedeme, tak my rozhodně chceme vidět všechno :o)))
Písnu ještě Bartxovi.
Event. měl by ještě někdo zájem se přidat?!?
my přijedeme vlakem a těch 12,5 km snad dojedeme i s bagáží. buchty bohužel nebudou, pekáč se do brašen nevejde :-(. prosím postel pro sebe a Lenku, radka bude asi s dětskou sekcí?
No ale je to desetikilometrový dokopec,když tak pro bagáž můžu přijet povozem.
Koukala jsem na to. Ale pokud nebude nějak hnusně, tak bychom to vzaly po svých. Je to silnice a i když je to 300 v.m., tak to stoupá celkem rovnoměrně.
Pravda, cca 10 km up je sice trošku vopruz, ale máme trénink ze Sázavy a HMS z Tater :o)))
když namaluješ šipky, zvládneme to :-, ale bude záležet na počasí. už máme najitý vlak, před 16h z Prahy
Měl jsem v úmyslu přijet. Na jarní jsem si kvůli malé kondici netroufnul. Jenže 2 měsíce na nemocenský a následné 3 měsíce zákazu zvýšené námahy (co ještě trvá) rozhodly, že nikam nejedu. I kdybych zákaz porušil a jel, tak nic neujedu, jelikož jsem za 4 měsíce ujel jen 1km na půjčeným kole a ještě po rovině. Tak snad za rok.
Libore, prosím, plánuješ ještě nějakou trasu na neděli?!?
A jéje, ta si svačil ftipnou kaši, viď :o)))
ANO, teď jsem převlečeny za svihaka lázeňského, fungovat u počítače budu až v neděli, v příštím týdnu počítám s uveřejněním tras, v neděli počítám s Rakoveckym uddolim
Ahoj,přijedu ve čtvrtek v podvečer, či večer autem s Bu a Václavem.Polopenzi bych chtěl od petečni snidaně do nedělni snidaně.
https://mapy.cz/s/kurudogetu
https://mapy.cz/s/hofohohume
Posílám trasy na podzimní sraz.Dělám to poprvé a bude-li to v pořádku přidám text
Druhá trasa se nepovedla, zkus znovu.
https://mapy.cz/s/renelezone
Snad to bude v pořádku
Již jsou trasy v pořádku.Jde o základní trasy,které jde podle potřeby upravit.Cestou je možné navštívit jeskyně Punkevní s lodičkami,od kterých vede k propastí Macocha lanovka-vhodné pro dětskou sekci,u Skalního mlýna je Kateřinská jeskyně,nedaleko mimo trasu v Ostrově jeskyně Balcarka,ve Sloupu Sloupsko-Šošůvské jeskyně a na trase přes Adamov je před městisem Křtiny jeskyně Výpustek,kde je ekspozice o historii jeskyně zdarma.Tato jeskyně sloužila za války jako továrna na letecké motory a po válce jako protiatomový kryt pro elitu národa.V jeskyni je krápníková výzdoba zničená a pro případné zájemce prohlídka trvá nejméně 75min.
Trasy nejsou nijak těžké a dlouhé s množstvím zastávek u zajímavých míst.
Je připravena i nedělní trasa,která se upřesní podle situace.
Trasy jsou vybrány tak,aby kola všech druhů bezpečně projela.Úsek Baldovec -Holštejn vede pěkným údolím podél potoka a jsou zde tři brody,které se mohou přejet i se suchou nohou po nově vybudovaných lávkách.
Organizaci má pevně v rukách strejda Fido,který o vložení tras požádal.Další informace na požáddání.
Jen si dovolím poznámku k té návštěvě Punkevních jeskyní.
Na doporučení webových stránek jsem v pátek 31.8. pro dětskou sekci rezervovala prohlídku v jeskyních. Bylo místo již pouze
- v sobotu 28.9. od 8:20 a od 8:40
- v neděli 29.9. je pak volno již jen od 12:40 (jediný volný dopolední termín jsme dozaplnili my)
- o možnosti v pátek jsem se nezajímala
Takže asi tak...
Rozhodně nepočítejte s tím, že přijedete a dostanete se do jeskyní.
Přístup na horní i dolní můstek Macochy je zdarma a bez omezení.
Díky za vyčerpávající komentář k trasám :-)
Musím zvážit, jestli chci otestovat ty tři nové lávky přes brody nebo přímo brodem jako obvykle ;-)
Určitě brody!
Mohla bych dorazit již ve středu večer. Dojede ještě někdo ve středu? Sama se strejdou Liborem bych se tam bála!:-)) Počítá se i s nějakou komorní čtvrteční vyjížďkou?
Jsou předběžně připraveny trasy na čtvrtek i neděli.Upřesníme je strejdou Liborem až nabere nové síly jako švihák lázeňský.Jsou různé varianty podle přání a požadavků.
Značka je z Moravského krasu,ale tudy trasa nevede.
Dovolenou mám od čtvrtka, takže taky můžu dojet ve středu večer a v klidu se ubytovat.
Kdyby to nebylo takhle blízko, vyšlo by líp dorazit až ráno rovnou na první vyjížďku, jako například na lehosrazu (když chybí volno navíc).
Ale to zde nebude potřeba.
Tak z lázní jsem doma,žádná blondatá modrooká stařenka mne nesbalila a tak můžu začít uřadovat.Kemp chce vědět,kolik nás bude jíst a tak ty hladové spočítám,uveřejním ce jsem spočítal a po kontrole zajedu učinit objednávku a skontrolovat,zda je otevřená hospoda a jaká,či zda se budeme obsluhovat sami.Jen pro kontrolu - budou stačit dvě třicítky bečky - ted řeším množství,ne značku piva to později.
Ahoj Libore. DOjedu na sraz a počítej s polopenzí pro mě.. ale ke konzumaci piva mě nepočítej, bohužel jsem nepivař, dovezu si zásobu lihoviny sám... ahoj
Jedna třicítka mi stačí. Nedávno vyzkoušeno.
Máš na mysli stále ještě pivo? :-D
Není třicítka jako třicítka :-))))
jako že lepší dvě třicítky než jedna šedesátka???
No jasně,radši dve třicítky v rozpuku,než jednu unavenou šedesátku.
Strejdo pro mne také jednu třicítku raději kozatou...
Kté třicítce chci jídlo polopensi, psal jsem Ti obálkou.
Jasně,beru jen od čtyřek nahoru.
A ja si koupila cyklosukni...kvuli tobě ty hade, ale čtyřky mi asi dorůst nestinou, takže to opět zachranim sušenkama??? No, ale ty nemůžeš
No a Ty by jsi neupekla část sušenek v upravě pro mne? Ale Tvé sušeneky budu čile jíst i v klasické podobě.Mnam,mnam.
jedeš tam jezdit na kole ne? tak bys měl mít zájem o trasy a kolik ujedeš kilometrů
No, pokud by šlo o chlast, tak raději 1litr kořalky 60% než 2litry 30% :-D
Vše potřebné máš v obálce.
Nevím jestli se mi to podaří, ale je možné že bych přijel ze soboty do neděle. Se stanem ( vím velmi dobře jak bývají rána v krasu studená). A když budu mít i vůli silnou, tak si ani pivo nedám (omezuju).
Moji zlatí,na sraz bohužel nepřijedu.Před 6 týdny jsem si ošklivě zlomila nohu. Trénuji na závody " chůze o berlích s ortézou na noze"
Držte mi palce!!!
Jaké disciplíny má ten ortézatlon?
Je to přece. Opřít berle, udělat krok zdravou nohou, odrazit se rukama a přenést váhu. A tak furt dokola.
Ještě pomáhá trénovat ženské kliky s podložkou pod kyčlema.
Když jsem měl loni oboustraně zlomený kotník zvládal jsem cestu do špitálu (asi 1,5 km.) zpočátku za 60min. + 20 kliků denně.
Po 3 měsících jen za 18min. + 100 kliků denně.
Ve špitálu pořád nechápali proč se nenechám vozit sanitou a belhám se z takové dálky.
Tak jsem provedl inventuru,stvořil přehlad učastníků a stravujících a tak prosím o kontrolu a prípadné opravy či doplnění.
Prosím o opravu: čtvtek večeře jen 1x. Jen pro Petru. Já přijedu později, takže bych ji už nejspíš nestihl. Děkuji.
Hele, mám to za chalupou... kdybych se znenadání "zprčila" a rozhodla se přijet, šlo by to?
Podotýkám, že jsem letos byla na kole dvakrát a to v březnu. Ale jedna z těch dvou tras vypadá dost sjízdně i pro mě...
Jasně,že by to šlo.Aspon púosílíš lehosekci,ta bude slabá.Já se rozhodnu až podle počasí - na tříkolce přijedu jen v případě pěkného počasí,neb bych přijel po ose.
Libore, za mě je to OK. těším se.
Libore my s Lenkou ve čtvrtek žádné jídlo, pá - ne asi jen snídaně. a když si neobjednám večeře bude možnost si nějaké jídlo koupit rovnou nebo objednat na druhý den?
díky
To pojedu prověřit,neb je konec sezony a při poslední návštevě v kempu meměli v okolních občersrvovnách jasno.A převoz bagáže jste odmítly s tím,že jste zdatné MaKolačky a zvládnete výjezd vlastními silami - tak se snažte,
Tak že pro nás tři budou snídaně jen jednou a večeře 3x. Ivet s Fildou by to nikdy na snídani nestihli.
Dotaz je ještě možnost objednat na pátek jednu snídani a jednu večeři.
Tak jsem udělal poslední předsrazovou návštěvu kempu,jídlo dle seznamu objednáno + Holfi,dvě třicetilitrové bečky světlé jedenádtky z Černé Hory budou připravené na čtrnástce - sklo nám půjčí,netřeba vozit s sebou.Jarpal dnes projel jednu z variant tras,tak už nezbývá než objednat počasí.
Trasy pro podzimní sraz.Trasy jsme pojmenovali aby byla snadnější orietace.
Hlavní trasy pro pátek a sobotu v Moravském krasu.Pořadí se určí na místě podle podmínek.
Adamovská trasa
https://mapy.cz/s/movedodaja
Trasa Macocha
https://mapy.cz/s/luguhusoho
Trasa Admovská se dá zkrátit ze Křtin do Jedovnice cca.8km pohodová cesta po silnici,kde je přijatelný provoz,a řidiči jsou zde na větší počet cyklistů zvyklí.
Oprava Adamovská
https://mapy.cz/s/dalesaneda
Zdá se, že kousek Adamovské si dám ve středu při příjezdu. Vlakem dorazím do Adamova a pak vlastní silou. Doufám, že mi neupadne sedlo, kolo nebo třeba hlava. :-D Určitě se chvilku zdržím u Staré hutě a zajímá mě i jeskyně Jáchymka. Snad po té modré projedu.:-)
Já bych jel Adamova do Jedovnice přes Křtiny je to do 20km.Do Křtin je to cca.10km po dobré cestě s přijatelným provozem a rozumné stoupání.Ze Křtin je to na pohodu.Sice větší provoz,ale zde jsou na cyklisty zvyklí.
Máme objednanou prohlídku jeskyně Výpustek? Na Mapách.cz přes panoramu mě dost zaujala. Vidím, že k ní máme namířeno. Prohlídka trvá 75 min. To by se stihnout dalo. :-)
Je to více než dobrá volba :-D Můj tchán se podílel na její výstavbě.
Třetí trasa v Moravském krasu plánovaná na neděli je pojmenovaná Velká dohoda.
https://mapy.cz/s/luguhusoho
Areál Velká dohoda je bývalý kamenolom,kde je zřízeno lezecké centrum-lanovka,feraty a u vstupu do areálu zachovalá pec-vápenka.Další zastávka jeskyně Balcarka.Možnost prohlídky(cca.60min).U jeskyně je i možnost občerstvení v pěkném prostředí Moravského krasu.
Oprava k trase Velká dohoda.Text na předchozím je správně mapa ne.
https://mapy.cz/s/dugufocele
snad je v pořádku
Sorry, než jsem napsal, už jsi uděšlal opravu.. :-) díky
zdar, u první "trasy" se mi načte mapa. aůe bez ulázly ludy pojedeme.. U druhé je vše OK. ale nedělní trasa, ale stejná jako sobotní.. Je někde chyba?? :-)
Trasa Rakovecké údolí pro čtvrtek.
https://mapy.cz/s/jodasorafe
Vede Rakoveckým údolím nazývaným Údolí bledulí.Z Račic je možné jet přímo do Bukovinky.
,kde je "cyklistická hospoda Rakovec".Kdo by chtěl pokračovat po celé trase tak pojede kolem areálu Nemojanský mlýn do Habrovan se zámkem a udržovaným parkem,odtud do Olšan k bývalé farmě Bolka Polívky, ke Třem Javorům a odtud sjezd pod Hádek.Dále přes Nový dvúr a Bukovinka,Jedovnice.Trasa je dobře sjízdná pro všechny druhy kol a vede kromě úseku Nemojany -Habrovany lesem.
Trasa nevede po území Moravského krasu ale je to pěkná projížďka.
Volno v práci potvrzené. Ve čtvtek večer bych se měl objevit v kempu. :-)
Libore, můžeš mi prosím ve středu zajistit místo? Není jisté, kdy stihnu přijet, každopádně recepce už bude zavřená, tak aby o mně věděli.
Jasně,budu tam brzo odpoledne,na noc ze středy na čtvtek máme rezervované dva pokoje - do jednoho my dva,do druhého Petra,tedy pokud se nebude bát.A klidně přibereme ještě nekoho do party.
Díky. A ještě, vlastně hlavně, kde budou kola?
Zatím jsem tam byl pokaždé jenom v těch malých chatičkách a ty měly zvenku po dvou společnou stříšku, kam kola šly. To jsem ale měl to "obyčejné".
No využijeme chodbu budovy.
Fakt bys ještě dnes nechal svoje kolo venku pod stříškou?!?
To spíš uvěřím tomu, že chceš pro kolo samostatnou postel :o)))
Já přijedu v 17:03 hod do Adamova zastávka. Jak dlouho se budu kochat a bloudit, těžko říct. Když nedorazím do sedmi, vyhlaš pátrání. :-)) Ale budu mít litr a půl vína a buchty, tak ztracena v lese vydržím i s vlkama se podělím. :-D
Tak už poslední info: recepce kempu je otevřena od 8.00 do 18.00,takže vyfasuji klíče od pokojů a budu vás ubytovávat tak jak přijedete s tím,že čtyřlůžák blokuji pro Evčasovi.pětilůžák pro Radku s dětskou sekcí,třílůžák pro Barta Myšku a Filipa.Přihlašovat a platit budete sami za sebe,ti co nestihnou otevřenou recepci se přihlásí druhý den ráno.Závora u vjezdu se otevírá na kartu,tu vyfasuji už ve středu a později přijedším otevřu - volat na 723 805 138.Kolárna je zajištěna,snídaně jsou 7.30 - 8.30,večeře 18.00-19.00
Snídaně už od 7:30?
To abys vyhlásil budíček na 6:00, abychom stihli i rozcvičku. :-))
Jasně,při rozvičce ojedeme třikrát rybník.
10 minut na nástup, 20 minut rozcvička, 30 minut rajóny. Jo, to by mohlo vyjít. Máte někdo trumpetu ?
Vypadlo to 40 minut sra.. defekace. :)
Možná jsem nepozorně četla - jak je to s lůžkovinama? Klidně si vezmeme spacák...
Přijedším na kole závora nevadí, jestli se nepletu :-)
Tak já abych vyvážil tu hromadu pečiva upeču bůček :-)
Spíš si měl napsat, že si upekl, ale protože víš, že to je málo, tak, že ještě pár kilo upečeš :-))
To je jen ilustrační foto, co jsem pekl kamarádovi k narozeninám. Mám v ledničce celý bok 7,4 kg. Zrovna jsem obdržel dotaz od mojí drahé, jestli to chci péct v celku, že to bych potřeboval pec na chleba :-)
Jako ilustrační to vypadá moc hezky :-)
Chleba bys k tomu taky mohl upéct. :-)
Určitě, na ukázku jako celek hodně dobrý a pak na každého 2 kostičky aby se nepřejedl :-)
A už jsou i zapakované v brašnách.
Dotaz trochu OT - nemá někdo zájem o kus dýně?!? Klasické, oranžové.
Jedna se urodila trochu velká něž větší, tak se rádi podělíme.
Zatím je na záhonu, pokud budou zájemci, bude rozkrojena ve středu.
Dýni nevím, ale nasušené jádra klidně dovez. :-)
Kdybys ji privezla celou, muzeme vzit dlabaci pilky a noziky a muzem vyrobit osvetleni, to se urcite bude hodit mladym do domacnosti
No, zkusím to navrhnout - dlabací náčiní máme také, ale na tohohle macka (tipuji ji hodně přes 30 kg) svoje plastová dlabátka ani nezkouším vytahovat ze šuplíku.
Prosím o foto, jak povezeš 30kg dýni na sraz na kole.
Děkuji. :-D
Nástřel nedělní "Pojezdíme a jedem" pro mladé a neklidné.. :)
https://mapy.cz/s/jupumanega
Také jsem si dovolil jednu trasu :-)
https://mapy.cz/s/bucekafota
Pokud bude vyhovovat, tak ji můžeme prubnout v pátek či sobotu.
Ty si prostě propojil okolní kopce jednou trasou :-)
Propojil, ale hodně výletně, vždyť to má sotva 1000 metrů :-)
No jo, co ale budete dělat odpoledne? :-)
Odpoledne si dáme jednu ještě hezčí trasu na druhou stranu :-)
https://mapy.cz/s/nokabajabe
Ahoj zatím to vypadá, že vás na chvíli uvidím a projedu. Přijel bych ve čtvrtek odpoledne postavil bych si stan a v pátek s vámi se projel. Domů pojedu v pátek večer nebo v noci.
_________________________Jirka__________________