reklama

Nastavení motoru u městského kola Mountfield

Dobrý den. Prosím o radu týkající se městského elektrokola Mauntfield.jedná se o nejjednodušší typ za 20000, s motorem Bafang v zadním kole. Na rozdíl od diskuzí, které jsem pročítal, potřebuji snížit rychlost (pomoc motoru při šlapání).Kolo užívá osoba se sníženou schopností ovládání. Problém je v tom, že na rovině musím použít přípomoc č.1 (nejnižší) a použít nejtěžší převod (7), aby bylo třeba se opírat alespoň trochu do pedálů a kolo jede poměrně rychle na městský provoz. Kolo snímá pouze, zda se otáčí pedály a motor kolo rozjede nezávisle na rychlosti šlapání tak, že šlapu naprázdno, což je zase nutné, aby motor nepřestal pracovat. Jinak je jízda trhaná. V Mountfieldu jsem dostal cennou radu, motor vypnout.Moje představa je, že motor bude volitelně pomáhat, tzn., že do kopce zvolím vyšší přípomoc motoru a na rovině nebudu naprázdno hrabat nohama. Poradí někdo lépe ? Děkuji

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 10.05.2019
Autor: jiko
  • Re: Nastavení motoru u městského kola Mountfield

Dobrý den, domnívám se že u tohoto kola nejde přeprogramovat řídící jednotka.
    Jedná se špatně zvolený přístup výrobce, kdy se snaží dokázat, že jeho kola "jedou" ale neuvědomuje si pro který ročník výroby jsou určená.
    Příště doporučuji navštívit místo zahradnictví cykloprodejnu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 22.07.2019
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Partnerku na kolo Praha a okolí

Hledám: Partnerku na kolo Praha a okolí
08.08.2025
Sympatický cyklista na seznámení... 180/49 let. Mám rád hory, přírodu a kolo (aktivní životní styl). Partnerku na…

Hledám: Parťačka na cyklistiku

22.07.2025
Ahoj, hledám tu parťačku na cyklovyjížďky kamkoli se domluvíme

Hledám: Parťáka na kolo

Hledám: Parťáka na kolo
22.07.2025
Ahoj, ráda jezdím na kole, spíše cykloturistika na pohodu. Nerada jezdím sama, hledám spolujezdce ze Svitav a…

PR články:

Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

403 cyklistů (0 přihlášených)

WISLA - proti proudu

...Teplota na místě, kde byl, klesla zatím na -47 stupňů. Tu noc, v době, která uplynula mezi Junovým…
Monolema | 29.07.2025

Dámská 2025 VVO

pramen Vltavy - Vydra - Otava - Písek - Příbram - Praha 11. 7. až 14. 7. 2025 Druhá desítka Dámských opravdu…
HMS | 25.07.2025

Hellenic Mountain Race – nekonečná stoupání v řeckých horách

Řecko si většina lidí představí jako dovolenkovou destinaci. Teplo, pláže a pohodička. Já jsem tam vyrazil na…
Fabulator | 12.07.2025