reklama

Kostka fold MAX G5 - expedice

Dobrý den,

zdejší diskuse o expedicích s inline koloběžkami a článek na priblizovadla.cz o skládací koloběžce Josefa Kvity mě přivedl na myšlenku používat na cesty místo skládacího kola skládací koloběžku.Hmotnost a technická odolnost a blbuvzdornost hovoří pro ni.
Konkrétně mě zaujala Kostka fold MAX G5.
6,5 kg-do letadla značná hmotnostní úspora do letadla,CRMO-rám,nostnost 120 kg a složený rozměr 83cmx63cmx20cm.Máte s ní někdo zkušenosti.

Děkuji

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 11.02.2019
Autor: pospil
  • Re: Kostka fold MAX G5 - expedice

Skládací mechanismus na Kostkách je OK. Ta váha - nepřehlédl jsi se? Všechny mají přes 10 kilo.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: JNSK
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Právě ten Kostka Rebel fold MAX G5 s koly 16"-předni a 12"-zadní skutečně má inzerovanou tuto váhu 6,6 kg.Musel asi šetrit na materiálu,právě proto má asi nostnost 120 kg a ne 150 jako ostatní kostky.Ta váha je o 2-3 kg vyšší než u inline koloběžek při daleko větší robustnosti.Také je na polovině hmotnosti skládacích kol.Také z fotek ty dva skládací mechanismy se mi zdaji daleko odolnější než u skládacích kol.
      Na cruising městem po cyklostezkách za hranicemi mi to jeví jako ideální pojezd.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Sorry, že jde o Rebel jsem nějak nepochopil. Na Rebelu - v neskládací verzi jsem se svezl a zdálo se mi, že pod mými 90 kily docela výrazně (až nepříjemně) pruží. Já jsem si nakonec vybral od Kostky skládací Rubik 16/16, je o něco těžší, ale výrazně tužší. Na něm se už nebojím najezdit naráz desítky kilometrů. Žena má pro stejný účel Mibo Mastr 16/16, jí ta značka sedne víc než Kostka.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 12.02.2019
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Ono celkově ty Kostky podstatně víc pruzi proti Mibu. Aspoň teda všechny, které jsem měl možnost ozkouset u ženy v práci. A teda potvrdila mi to I žena a ta váží polovinu toho, co já :-D

Na priblizovadlech byl kdysi článek o skládací K5 nebo K6 od Vavrusi. Ale bylo to dobastlene doma, ne origo od výrobce. Na cestování by to nemuselo být špatné.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Autor: Bruca
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Přiznám se, že mezi Rubikem a Mastrem rozdíl v pružení nejsem schopen rozeznat, i když si je na výletě prohazujeme. Je to hodně o pocitu, každému sedí něco jiného. Od loňska mám velké Morče 28/20, mám z něj velmi dobrý pocit,ale nevím vlastně proč.
            Vyhnul bych se kombinaci 16/12, ta malá kolečka se obtížně foukají a navíc mají povolený nižší tlak.
            Jiná možnost jsou ty skládací prevíty s plnými koly, na to jsou jiní experti, já s nimi zkušenost nemám.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Rebel? Popř. úplně jiný výrobce ?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Arnošt905

Na cestování letadlem nevidim u tohoto modelu žádnej přínos.Obrovskej rozměr po složení tě stejně nutí přikoupit si přepravu sportovního náčiní.Na palubu to nevezmou a do normálního odbavovanýho zavazadla to nedostaneš.a v tom pytlíku, kterej k tomu dávaj koloběžku za desítku asi nesvěříš k přepravě. Takže když už mám zapaltit za krabici jako na kolo,vezmu si velkou neskládací 26x 20.Krabici zaplnim do povolených 28kil celou zbývající výbavou.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: mech
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

mam jak 16" skladaci kolo,tak i inline kolobezku -200-mm kolecka) a hledam nejaky kompromis mezi tim :
      -co do vahy (skladaci kolo 12kg,inline-kolobezka-4kg)
      -co do bytelnosti a zranitelnosti
      - jizdnich vlatnosti(inline je lehka,ale z kopce je s ni jezdit o drzku)
      Mibo Mastar jsem vyloucil kvuli vaze 10 kg a skladacimu mechanismu.
      Krome Kostky jsem nic jineho nenasel

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 13.02.2019

Zkus se podivat po starym skladacim mibu na dvanactkach,je na prumyslovejch loziskach hustej vyplet,nizkej naslap,velka nosnost a slozis ho do batohu.v postate nesmrtelna kolobezka na cesty kamkoli.je na dnesni dobu trochu oskliva.ale zas mi ji nikdo neukradne :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 13.02.2019
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Děkuju moc,

o Mibu Tiny vim,ale na bazaru neležela několik měsíců,možná rok.
          Navic ta hmotnost jde k 10 kg.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 14.02.2019

Ale uveze i muj prescent a vybavu na 14dni,a na takovy stroj se vyplati cekat.
            Jestli se spokojis s neskladnejsim mibem 16x12
            tak je tady http://www.kolobezky-plzen.cz/canard-zero-cz...

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Mastra 16x12 mám a taky mě v pohodě uveze.
              Do čeho balis věci na Tiny? Máš nějaký nosič a brašny nebo všechno v batohu na zadech?

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Mam predchudce Tiny,skladaci Mibo gepard.vse vesim na riditka,nad predni vidlici sroubuju jen kus duralovyho plechu,aby se spodek baglu nedrel o kolo.cestovat s baglem na zadech je utrpení.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 15.02.2019
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Dobry den,

dekuji za hodnotne pripominky.
              jak jsem psal,mam 16" palcove kolo,proto by pro mne mela byt kolobezka pouze doplnek a nemusi mit spickove vlatnosti.U inline kolobezky mi na cruising mestem chybi brzdy.Pravdepodone na mych 85 kg .
              Zvazuji zkusit "skladaciho jardu"
              http://www.hota.cz/katalog-detail-97/.
              a pokusim se ukecat V-Brzdy.Za ty penize je to zlaty.Navic nahradni kola jsou na netu vypletena za 300,-.
              Navic "detske " 12" palcove kolobezky jsou ve vlaku zdarma I bez rozlozeni.
              Vim ,ze vlastnosti teto kolobezky daleko zaostavaji za spickovymi stroji.Ale nizkymmi provoznimi naklady na ocekavanych tak 5 km to staci.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 17.02.2019

Koukni ještě na k6 od vavrusi, rozložit se dá pěkně do tašky :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Ty K5,K6 mají něco do sebe-jak váhou,rozměry-po vyndání kol 80 cm na délku a představec je taky oddělávací,tuhostí ,cenou i loziskovymi naboji.škoda,že nedělají standartně rozdělávací-jako udělal Josef Kvita-viz http://priblizovadla.cz/skladaci-k-bike-k5/
                  Kazdopadne dekuju za tip-ta K6 srovnatelná s Kostkou

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Tak je K6 doma a děkuju vsem

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 03.03.2019

Tos měl říct hned že expedice bude dlouhá 5 kilometrů,poradil bych ti dobrou taxislužbu a ještě bys ušetřil spoustu času a peněz :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
                Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na elektrokole po Olomoucku

01.06.2023
Hledám parťačku přiměřeného věku na vyjížďky elektrokolem po Olomoucku, Litovelské Pomoraví, Tovačov, Prostějovsko…

Hledám: Parťačka na kolo, hory, cestování, poznává

31.05.2023
Ahojky, hledám parťačku, kamarádku na cyklovýlety, cyklozájezdy, poznávaní jak okolí, tak cizích zemí, tůry či…

Hledám: Praha Rumburk

25.05.2023
Je-li počasí, snažím se o víkendu absolvovat cestu z Prahy do Rumburku na silničním kole. Jezdí-li někdo po této…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

275 cyklistů (15 přihlášených)

Pár dní na Tour de Baltic

Nezbytný úvod Už nevím přesně jak to začalo, ale podle korespondence jsem někdy na začátku roku 2023 zjistil,…
petrp | dnes

RUNDREISE 2023: De - BeNeLux - Fr

Oblast, kam bychom se mohli jet letos projet, navrhl manžel. Co tam, to už mi neřekl. Plánování jsem nechala…
Quatsch | včera

Bikepacking španělsky 6.část: Z Andalusie přes Extremaduru do Castilla y León

Ronda s ikonickým mostem přes hluboký kaňon, poutnické El Rocío, kde sa naše kola topí v písku, nádherná…
Kristina | 29.05.2023