reklama

V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

Je to tu různý programátor a tak se obracím na Vás. Zvládám ultrajednoduché prográmky v javascriptu a čichl jsem k PHP (dostal jsem se na práci s databázemi). Ale nyní potřebuju:

1) zpracovat TXT soubor výpisu sloupců a rozdělit ho podle pevné sekvence na daném řádku do dvou souborů s nějakou tou vyjímkou, že.

2)mám několik dbf souborů a potřebuju je spojit do jednoho s tím, že některé řádky potřebuju sečíst/sloučit.

V jakém GUI vývojovém prostředí se to mám prosím Vás naučit udělat? V prvém případě řeším SIPO výpis a v druhém ČTU. Nebojím se to naučit i z nějaké doporučené učebnice... S výsledkem bude pracovat účetní.

Šlo by to udělat asi v tom PHP, ale nechce se mi instalovat apache na pracovní stroj účetní nabo plevelit jiný server.

Popř.3) jak na to?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 02.10.2018
Autor: Arnošt905
  • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

         

    1) To bych klidně dělal v tom PHP, koukni na funkci explode, pro složitější případy potom preg_match.

    2) Podle https://secure.php.net/manual/en/ref.dbase.php PHP umí DBF taky, ale nezkoušel jsem to.

    > V jakém GUI vývojovém prostředí se to mám prosím Vás naučit udělat?

    Já dodneška používám pro programování obyčejný textový editor :-) (Vim). Podle mě pokud jsi začátečník a neplánuješ dělat nic velkého, tak si vývojovým prostředím akorát způsobíš zesložitění a komplikace.

    > Šlo by to udělat asi v tom PHP, ale nechce se mi instalovat apache na pracovní stroj účetní nabo plevelit jiný server.

    PHP není problém používat i bez serveru - stačí spustit "php soubor.php". Skript se provede a výstup rovnou vypíše.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.10.2018
    Autor: JendaH
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

         

    Excel

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.10.2018
    Autor: Marin7
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

           

      Od nějaké verze už neumí DBF.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 02.10.2018
      Autor: petrp
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

             

        Zato OpenOffice jo. (Ale je možné, že neumí zas něco jiného potřebného, nevím. Ale pro převod tabulek do dbf formátu funguje skvěle.)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.10.2018
        Autor: Ifča
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

             

        Nativně ne, ale lze to přes ODBC ovladač pro dBASE.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.10.2018
        Autor: henyken
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

         

    (jinak pokud se nebojíš učit něco nového, tak na tahle různá naskriptování něčeho je teď velmi populární Python)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.10.2018
    Autor: JendaH
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

         

    Tak to GUI dávám kvůli tomu formulářovému www programování, navrhnout výplň tvaru okna a pak osadit tlačítka funkcema :-D
    Na deplphi vzpomínám. Chci tomu dát prostě W10 podobu, má s výsledkem dělat účetní, tam nějaké vypisování v řádku nepřichází v úvahu.
    Tlačítko "Otevři", v náhledu zkontroluju správnost volby a pak tlačítko "Konvertuj" a nakonec tlačítko "Otevři adresář uložení výsledku".
    Napadl mně i to Visual studio express, ale nerad bych se učil něco zbytečně. Excel nemáme a nebudeme mít.

    Rád bych ve výsledku *.exe soubor.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.10.2018
    Autor: Arnošt905
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

           

      Pokud nelze Excel a VB v něm, tak Visual Studio.

      Já z něho používám C#.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 02.10.2018
      Autor: Marin7
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

             

        Díky za tip, knížku už jsem si ze dvou vybral :-) Jdu zkoušet "Hello World!" :-D

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.10.2018
        Autor: Arnošt905
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

               

          Ve VS to budeš mít za chvilku, pokud ti pojem programování aspoň vzdáleně něco připomíná. ;-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 02.10.2018
          Autor: henyken
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

                 

            Mě to nedalo, tak jsem se připojil do práce a zkusil jsem ten níže nabízený Lazarus (když uměl ty Delphi ;) ). Asi by to tam taky bylo na pár kliknutí. Prohlížečka DBF jsem zbastlil tak max za 5 minut, jak by šlo to slučování DBF to už se mi zkoušet nechce.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 02.10.2018
            Autor: petrp
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

                   

              Takže ty bys to okno udělal v pascalu?

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 03.10.2018
              Autor: Arnošt905
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

                     

                Já ano, protože jiné GUI neumím. Kdysi jsem se pokoušel o GUI v Pythonu (už ani nevím jaký framwork) (používám ho občas z komand lajny), ale proti tomu Lazarusu/Delhi mi to přišlo neohrabané.

                Ale jak jsem naznačil, něco jiného je zobrazit DBF a něco jiného je to pak sloučit, to naklikat jednoduše nelze.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 03.10.2018
                Autor: petrp
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

                 

            A ty prosím Tě funguješ v čem?

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 03.10.2018
            Autor: Arnošt905
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

                   

              Aktuálně střídám Visual Basic a C# (plus MSSQL/T-SQL). A něco malého dloubu v C++.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 03.10.2018
              Autor: henyken
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

           

      A když vzpomínáš na Delphi, tak co Lazarus? Nevím, jestli rovnou umí DBF, ale kdybys to chtěl ověřit, tak se mi připomeň obálkou, v práci ho mám nainstalovaný, tak to mohu zkusit.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 02.10.2018
      Autor: petrp
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

             

        To delphi jsem viděl v 25letech naposledy :-D Jsem dlouhá desetiletí mimo obor, jen to PHP kvůli registracím s knížkou v ruce :-D Ta práce s texty a dbf mi nepřipadá nějaká těžká a dost si věřím ohledně učení nějakých základů, které podle mně na to stačí.
        Dělal jsem v podstatě jen do webů, proto preferuju i to prostředí, které je hned vizuální. A motivaci mám i v tom, že mi žena neveří úspěch :-D

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.10.2018
        Autor: Arnošt905
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

               

          Já teda programovala od Fortránu po SQL v kdečem a na stará kolena se musela naučit ofísy. Access mě nadchnul. Za pár korun máš databázovej systém, ve kterým si můžeš udělat cokoliv. A je to v základní verzi v síťové podobě snad pro nějakých šest lidí, nám to stačilo. Musíš mít Offices Profesionál nebo jak se tomu říká, prostě v těch home verzích access není.A je to jednoduchý, i ta účetní se v tom může naučit dělat si reporty, exporty... sama

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 03.10.2018
          Autor: bara2
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Pokračování dialogu

včera
Hledám cyklistku, co mi 11.10. u Větrušic poradila s cestou k Vltavě.

Hledám: Nějaká partnerka na sportování z Prahy do 59 ?????

Hledám: Nějaká partnerka na sportování z Prahy do 59 ?????
14.10.2018
Léto skončilo, ale nikoliv kolování nebo pěšárna než budou lyže. Pokud vlastníš kolo, lyže, batoh, pohory…

Hledám: Vážne vztah

Hledám: Vážne vztah
11.10.2018
Ahoj. Hledám muže pro vážný vztah. Chci se seznamit s muzem od 25 let. Mám ráda přírodu, květiny. Budu se tešit :)…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

206 cyklistů (24 přihlášených)

Cyklotoulky Orlickem 2018

Když jsem přemýšlel, kam vezmu svoji přítelkyni Petru na její první cyklovýlet na těžko, oko na mapě mi padlo…
ondrapisklak | 12.10.2018

Přejezd Šumavy na kole z Železné Rudy k Lipnu

V zimě jsem přejížděl Šumavu na běžkách, a tak se mi zalíbila, že jsem tam zamířil i v létě, s manželkou a…
VLB | 11.09.2018

Známé i neznámé vrcholy Klatovska 1 – Hraničář, Kameňák

Jsem cyklista spíše závodního ražení a tomu podřizuji prakticky veškerý čas na kole. Vyjížďky pojímám formou…
JohnyB | 31.08.2018