reklama

V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

Je to tu různý programátor a tak se obracím na Vás. Zvládám ultrajednoduché prográmky v javascriptu a čichl jsem k PHP (dostal jsem se na práci s databázemi). Ale nyní potřebuju:

1) zpracovat TXT soubor výpisu sloupců a rozdělit ho podle pevné sekvence na daném řádku do dvou souborů s nějakou tou vyjímkou, že.

2)mám několik dbf souborů a potřebuju je spojit do jednoho s tím, že některé řádky potřebuju sečíst/sloučit.

V jakém GUI vývojovém prostředí se to mám prosím Vás naučit udělat? V prvém případě řeším SIPO výpis a v druhém ČTU. Nebojím se to naučit i z nějaké doporučené učebnice... S výsledkem bude pracovat účetní.

Šlo by to udělat asi v tom PHP, ale nechce se mi instalovat apache na pracovní stroj účetní nabo plevelit jiný server.

Popř.3) jak na to?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 02.10.2018
Autor: Arnošt905
  • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

         

    1) To bych klidně dělal v tom PHP, koukni na funkci explode, pro složitější případy potom preg_match.

    2) Podle https://secure.php.net/manual/en/ref.dbase.php PHP umí DBF taky, ale nezkoušel jsem to.

    > V jakém GUI vývojovém prostředí se to mám prosím Vás naučit udělat?

    Já dodneška používám pro programování obyčejný textový editor :-) (Vim). Podle mě pokud jsi začátečník a neplánuješ dělat nic velkého, tak si vývojovým prostředím akorát způsobíš zesložitění a komplikace.

    > Šlo by to udělat asi v tom PHP, ale nechce se mi instalovat apache na pracovní stroj účetní nabo plevelit jiný server.

    PHP není problém používat i bez serveru - stačí spustit "php soubor.php". Skript se provede a výstup rovnou vypíše.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.10.2018
    Autor: JendaH
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

         

    Excel

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.10.2018
    Autor: Marin7
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

           

      Od nějaké verze už neumí DBF.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 02.10.2018
      Autor: petrp
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

             

        Zato OpenOffice jo. (Ale je možné, že neumí zas něco jiného potřebného, nevím. Ale pro převod tabulek do dbf formátu funguje skvěle.)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.10.2018
        Autor: Ifča
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

             

        Nativně ne, ale lze to přes ODBC ovladač pro dBASE.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.10.2018
        Autor: henyken
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

         

    (jinak pokud se nebojíš učit něco nového, tak na tahle různá naskriptování něčeho je teď velmi populární Python)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.10.2018
    Autor: JendaH
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

         

    Tak to GUI dávám kvůli tomu formulářovému www programování, navrhnout výplň tvaru okna a pak osadit tlačítka funkcema :-D
    Na deplphi vzpomínám. Chci tomu dát prostě W10 podobu, má s výsledkem dělat účetní, tam nějaké vypisování v řádku nepřichází v úvahu.
    Tlačítko "Otevři", v náhledu zkontroluju správnost volby a pak tlačítko "Konvertuj" a nakonec tlačítko "Otevři adresář uložení výsledku".
    Napadl mně i to Visual studio express, ale nerad bych se učil něco zbytečně. Excel nemáme a nebudeme mít.

    Rád bych ve výsledku *.exe soubor.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.10.2018
    Autor: Arnošt905
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

           

      Pokud nelze Excel a VB v něm, tak Visual Studio.

      Já z něho používám C#.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 02.10.2018
      Autor: Marin7
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

             

        Díky za tip, knížku už jsem si ze dvou vybral :-) Jdu zkoušet "Hello World!" :-D

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.10.2018
        Autor: Arnošt905
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

               

          Ve VS to budeš mít za chvilku, pokud ti pojem programování aspoň vzdáleně něco připomíná. ;-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 02.10.2018
          Autor: henyken
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

                 

            Mě to nedalo, tak jsem se připojil do práce a zkusil jsem ten níže nabízený Lazarus (když uměl ty Delphi ;) ). Asi by to tam taky bylo na pár kliknutí. Prohlížečka DBF jsem zbastlil tak max za 5 minut, jak by šlo to slučování DBF to už se mi zkoušet nechce.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 02.10.2018
            Autor: petrp
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

                   

              Takže ty bys to okno udělal v pascalu?

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 03.10.2018
              Autor: Arnošt905
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

                     

                Já ano, protože jiné GUI neumím. Kdysi jsem se pokoušel o GUI v Pythonu (už ani nevím jaký framwork) (používám ho občas z komand lajny), ale proti tomu Lazarusu/Delhi mi to přišlo neohrabané.

                Ale jak jsem naznačil, něco jiného je zobrazit DBF a něco jiného je to pak sloučit, to naklikat jednoduše nelze.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 03.10.2018
                Autor: petrp
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

                 

            A ty prosím Tě funguješ v čem?

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 03.10.2018
            Autor: Arnošt905
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

                   

              Aktuálně střídám Visual Basic a C# (plus MSSQL/T-SQL). A něco malého dloubu v C++.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 03.10.2018
              Autor: henyken
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

           

      A když vzpomínáš na Delphi, tak co Lazarus? Nevím, jestli rovnou umí DBF, ale kdybys to chtěl ověřit, tak se mi připomeň obálkou, v práci ho mám nainstalovaný, tak to mohu zkusit.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 02.10.2018
      Autor: petrp
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

             

        To delphi jsem viděl v 25letech naposledy :-D Jsem dlouhá desetiletí mimo obor, jen to PHP kvůli registracím s knížkou v ruce :-D Ta práce s texty a dbf mi nepřipadá nějaká těžká a dost si věřím ohledně učení nějakých základů, které podle mně na to stačí.
        Dělal jsem v podstatě jen do webů, proto preferuju i to prostředí, které je hned vizuální. A motivaci mám i v tom, že mi žena neveří úspěch :-D

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.10.2018
        Autor: Arnošt905
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: V jakem GUI programovat pro práci s *.txt a *.dbf

               

          Já teda programovala od Fortránu po SQL v kdečem a na stará kolena se musela naučit ofísy. Access mě nadchnul. Za pár korun máš databázovej systém, ve kterým si můžeš udělat cokoliv. A je to v základní verzi v síťové podobě snad pro nějakých šest lidí, nám to stačilo. Musíš mít Offices Profesionál nebo jak se tomu říká, prostě v těch home verzích access není.A je to jednoduchý, i ta účetní se v tom může naučit dělat si reporty, exporty... sama

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 03.10.2018
          Autor: bara2
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Štědrý den - turistika

10.12.2018
Ahoj, Omlouvám se, že od cyklistiky trochu odbočuju, snad se to v prosinci snese. Nemám úplně přesnou představu o…

Hledám: Ahoj

06.12.2018
Hledám inteligentního muže, s vyřešenou minulostí, který ví co chce :) na vážný vztah v celé CR (věk 25-55... ).…

Hledám: Hledá se slečna nejen na kolo ?

Hledám: Hledá se slečna nejen na kolo ?
05.12.2018
Ahoj. Rád bych se seznámil s nezadanou ženou. Jsem pracující, hodný, snad i milý, zkrátka rodinný typ, který by si…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

132 cyklistů (2 přihlášení)

Salzkamergut – Solná komora a přilehlé okolí na kole 2018

Krásné místo, krásná příroda. Ideální destinace pro turistiku a cyklistiku to je oblast Solné komory v…
Marťas004 | 29.11.2018

Cyklotoulky Českomoravským Mezihořím 2018

Pro další víkend jsme zvolili podhůří Orlických hor. Chceme navštívit muzeum řemesel v Letohradě (já ne, byl…
ondrapisklak | 21.11.2018

Expedice 116 Novohradské hory

Motto : Když se na něco hodně těšíme, tak se to většinou pos... (nepovede). Ale tohle není tento případ. I…
Stanley58 | 20.11.2018