reklama

Alergie na pyly

Prosím vás, co berete na alergii? Obcas z nejakych pylů kýchám a na kole je to dost neprijemne :/ Díky :)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 12.07.2017
Autor: Anny5
  • Re: Alergie na pyly

Tak hlavně aby to zabíralo i na alergii na reklamu. Jinak tu bude za chvilku cajmrsk... :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: ronda
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Co je to cajmrsk, prosím?
      To myslím jako docela vážně, to víš, jsem pořád jen průměrně pokročilý cizinec a tahle slovíčka mě zajímají.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Lanna
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Tak třeba citace z hnedle prvního odkazu lokálního vyhledávače to docela dobře ozřejmí :
        "Hned jsem si vzpoměl na babičku, původem z Kamence u Poličky, přesídlenou do Ústí nad Labem, která „cajmrsk“ užívala ve významu hlučná zábava, nepořádek, chaos, bordel, nelad."

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Děkuji vřele za vyčerpávající odpověď:-))
          A aby nedošlo k mýlce, tak hned ten druhý odkaz (Slovník nářečí českého jazyka):
          http://sncj.ujc.cas.cz/entry/7597
          Tak si vyber:-))

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 13.07.2017
          Autor: Lanna
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

čili v podstatě cokoliv chceš. Takové hezké zvukomalebné univerzální slovíčko :-)

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Cezera, Nalcrom, sprej do nosu Mommax. Koktejl ti namíchá doktor na základě testu. Doporučuji zajít na alergologii, neodkládat. Obvykle neléčená alergie se časem zhoršuje.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: zazvur
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Léčená ovšem také.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Tak to nemohu potvrdit. U mne se lecena podstatně zlepšila

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Co si pamatuji, tak testy na alergeny (v tomto případě na pyly) se dělají v období, kdy nic nekvete (tzn. v zimě).

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Burajda
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Mně dělali testy formou drobných vpichů na předloktí tuším v květnu. Výsledek :alergie na pily trav, potraviny z pšenice.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Tak už prozraď, co bereš ty...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: radka
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Na me uz nepusobi ani alergeny, produkovane nekterymi lidmi. Otrnul jsem. Ale mi synci absolvovali v detstvi stejnou vpichovou kuru jako zazvur - asi sedm vpichu do predlokti.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 20.07.2017
    Autor: abernathy

Kup si nějaké kapky :) Je jich dost, máš tady už i návrhy ;) Já mám třeba Allergodil. Ale ty jo, byla jsi na alergologii? Tam bys zajím měla...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 18.08.2017
    Autor: Dajika
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Mozna ted uz s tim jdu s krizkem po funuse...Ale ja beru 35 let Zodac. Mam to predepsano doktorem od detstvi a vezmu tabletku a do 10 min. OK. Jako decko jsem s alergii na pyl zkusil neskutecna zverstva - dokonce i priduseni, nejaky astma-sok ci co, omdlel jsem treba z nicehoz nic v lese (jeste ze me nasel kolemjdouci hajny) a pak mi v puberte vyndali nosni mandle a problemy se redukovaly na 20%. Zase clovek snadno chytne chripku...ale porad lepsi nez ty otekly slzici oci, nevidet ani na cestu a bat se pomalu vylezt do prirody ven mezi kytky.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.09.2017
    Autor: Martis
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Určitě se podívej na stopalerg.sk .. přírodní složení, přijatelná cena, bez předpisu, zabírá výtečně ..

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 04.09.2018
    Autor: ivkaSSS
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2

A není to náhodou v ČR zakázané kvůli vedlejším účinkům?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Bruca

Je. Tenhle se tím pajcoval...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na elektrokole po Olomoucku

01.06.2023
Hledám parťačku přiměřeného věku na vyjížďky elektrokolem po Olomoucku, Litovelské Pomoraví, Tovačov, Prostějovsko…

Hledám: Parťačka na kolo, hory, cestování, poznává

31.05.2023
Ahojky, hledám parťačku, kamarádku na cyklovýlety, cyklozájezdy, poznávaní jak okolí, tak cizích zemí, tůry či…

Hledám: Praha Rumburk

25.05.2023
Je-li počasí, snažím se o víkendu absolvovat cestu z Prahy do Rumburku na silničním kole. Jezdí-li někdo po této…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

208 cyklistů (6 přihlášených)

Pár dní na Tour de Baltic

Nezbytný úvod Už nevím přesně jak to začalo, ale podle korespondence jsem někdy na začátku roku 2023 zjistil,…
petrp | včera

RUNDREISE 2023: De - BeNeLux - Fr

Oblast, kam bychom se mohli jet letos projet, navrhl manžel. Co tam, to už mi neřekl. Plánování jsem nechala…
Quatsch | 08.06.2023

Bikepacking španělsky 6.část: Z Andalusie přes Extremaduru do Castilla y León

Ronda s ikonickým mostem přes hluboký kaňon, poutnické El Rocío, kde sa naše kola topí v písku, nádherná…
Kristina | 29.05.2023