reklama

O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

Vzhledm k pokročilé cukrovce jsem nucen dodržet stanovený příjem sacharidu ve své celodenní stravě.

Bohužel jsem narazil, v mnoha tabulkách je stejná potravina ale vždy jiné údaje o sacharidech bílkovinách a tucích.

Dále například když je zelenina syrová ma jiné hodnoty než uvařená v čisté vodě.

Tuší někdo proč to tak je?
Je tu někdo kdo řídí přijem své stravy dle nějakých tabulek?
Je mezi vámi nějaký diabetik s podobným prolémem a jak to řeší?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 29.12.2016
Autor: Bobbob
  • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

         

    Nějak moc jsem to neřešila, takže jen trocha teoretizování...
    Jednak se něco málo přece jen do vody při vaření vylouhuje.
    A potom - tepelnou úpravou se mění hmotnost potravin. Tj. i když v jedné mrkvi těch živin zůstane plus minus stejně, údaj vztažený na 100g se může lišit.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 29.12.2016
    Autor: Ifča
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

           

      To mně taky napadlo, zkusil jsem uvařit (ne rozvařit) :-) 100g mrkve a z hrnce jsem zase vytáhnul jen 100g uvařené mrkve.
      GI syrové mrkve je 35 a po uvaření 85.
      U jiné zeleniny tohle není.
      Třeba u kvašeného zelí uvádějí že pomáhá snižovat glykemii, u mně ji zvyšuje a netuším proč.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 29.12.2016
      Autor: Bobbob
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

             

        a nemůžou se tepelnou úpravou nějak štěpit cukry a podobné hovadiny?
        čistě teoreticky :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 29.12.2016
        Autor: Bruca
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

               

          To netuším, hledám bádám:-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 29.12.2016
          Autor: Bobbob
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            Nějaké proměny při vaření tam určitě probíhají, ale pro tebe takhle důležitou informaci bych hledal spíš v nějaké odborné publikaci, nebo specializované poradně.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.12.2016
            Autor: ronda
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              Sranda je že mnohdy to neví ani diabetolog.
              Já to mám dost specifické, pokud si ráno dám v potravě více jak 7g sacharidů tak glykemka letí moc nahoru. přitom bych potřeboval mít na jedno jídlo minimálně 15g. Zapeklitá situace:-)

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 29.12.2016
              Autor: Bobbob
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                     

                Tak to je blbý. Jestli tam nemůže hrát taky roli, že na různý cukry můžou různí lidé reagovat rozdílně. Ale to je jen taková domněnka z obecných zkušeností. O diabetu vím úplný kulový.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 29.12.2016
                Autor: ronda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                       

                  Ale zřejmě to tak bude, jinak by to dělalo i kámošovi něco podobného jako mě a ono ne:-)

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 29.12.2016
                  Autor: Bobbob
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                         

                    Ona asi taky neni cukrovka jako cukrovka. To by ti mel ale doktor rict presne, jaky typ mas atd.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 02.01.2017
                    Autor: marrier
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                           

                      Ale ja vím jaký typ mám je to dvojka, jsou jen dva typy 1 a 2. Nebo co tím ty myslíš?

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 02.01.2017
                      Autor: Bobbob
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

               

          GI neudává, kolik tam toho je, ale jak rychle to tělo dokáže vstřebat. Varem změkne a je pak třeba rychleji stravitelná.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 30.12.2016
          Autor: JendaH
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            takže GI a množství cukru jsou dvě rozdílné věci, chápu dobře? takže když má potravina hodně cukru, ale nízký GI, tak to vadí míň, než když je to obráceně?

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 30.12.2016
            Autor: Bruca
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

             

        Takové zeleniny je a vy se tu musíte navážet zrovna do mrkve :o)))

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 29.12.2016
        Autor: radka
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

               

          Nic proti mrkvi, mám ji rád ale raději syrovou:-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 29.12.2016
          Autor: Bobbob
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            No proto :o)))

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.12.2016
            Autor: radka
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              A chudák sněhulák nemá kvůli vám čím smrkat, když dostane rýmu. Žádám, abyste se stydeli! :D

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 29.12.2016
              Autor: Bruca
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            Taky se ji měl rád. Ale získal jsem na ní nějakou alergii. Kousnu do syrové mrkve, jedno jestli z obchodu či vypěstované doma, a hned se mohu ukýchat.
            Nikdy bych tomu dřív nevěřil, že to lze.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.12.2016
            Autor: petrp
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              Zkus napřed odkrojit chřást, ať tě nelechtá v nose.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 29.12.2016
              Autor: ronda
              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              nejspíš jsi na ní získal alergie resp. na druh alergenu co v sobě mrkev má. taky jsem jí dřív jedla a teď už asi 2 roky nemůžu, asi bych se udusila, ale trochu se to v poslední době zlepšilo. možná proto, že jí fakt víc jak 2 roky nejím. podobný alergen mají v sobě i syrové brambory ve slupce a kvetoucí bříza. ale třeba mrkev má víc vitamínů, když je tepelně upravená, než syrová. jez jí lehce povařenou a vadit ti nebude.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 30.12.2016
              Autor: HMS
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                     

                Mrkev doporučuji nevařit ve vodě, ale v páře - chuťově je to nesrovnatelné.
                Jak je to ale s GI, to netuším...

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 30.12.2016
                Autor: radka
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

         

    jediný co jsem o ovoci a zelenině slyšel že tepelnou úpravou se většinou snižuje rychlost vstřebávání cukrů tělem ... to mě někdo říkal v souvislosti s cyklistikou... jako že ze syrové mrkve dostaneš cukr " rychle" a z vařené "pomalu"

    Takže není to kysané zelí míněno spíše uvařené ?

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 29.12.2016
    Autor: újezďák
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

           

      U té mrkve je to spíše naopak už podle GI, vařená 85 syrová 35. To znamená že tá vařená ti prudce zvýší glykemii (ověřeno).
      Kysané zelí je míněno jako syrové (domácí tlačené).
      Vařené zelí je mnohdy zahuštěno moukou a strouhaným bramborem a tam ty hodnoty jsou už zase někde jinde, navíc je tam cibulka a špek:-)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 29.12.2016
      Autor: Bobbob
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

             

        Prostě jsem to tak slyšel, neověřoval...

        hele soused ještě říkal, že na cukrovku jsou dobrý topinambury

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 29.12.2016
        Autor: újezďák
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

               

          jako, že po nich cukrovku dostaneš? :-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 29.12.2016
          Autor: Bruca
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            Pomáhají diabetikům
            Nejvíce je topinambur vyzdvihován z dietního hlediska, zejména pro osobám postiženým cukrovkou totiž může přinést jistou úlevu. Topinambur obsahuje zhruba 15% uhlohydrátů, konkrétně polysacharidu zvaného inulín – ten dokáže snížit hladinu cukru v těle obdobně jako lidský inzulín. Proto je vhodný i při jiných dietách.Dále topinambur čistí střevo, neboť žaludkem i tenkým střevem prochází po požití nezměněn, k rozkladu dojde až ve střevě tlustém. Pomáhá také při revmatismu, dále při otocích a celkově při potřebě odvodnění organizmu vzhledem k vysokému obsahu draslíku. Vědecky jsou ale dokázány i další pozitivní dopady topinamburů na zdraví – jako je redukce hladiny cholesterolu, regulace krevního tlaku, detoxikační účinky jater a ledvin, ateroskleróza, dna jakož i dlouhodobá ochrana proti stresu. V souvislosti s nástupe zájmu o bio potravu, roste i poptávka po topinamburech.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.12.2016
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              Otazka je zda je běžně dostupný, hned zítra se po něm žena podívá.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 29.12.2016
              Autor: Bobbob
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                     

                takřka všude okolo cest a potoků - taková malá "slunečnice" - zdarma

                nebo na netu třeba 50,-/kg.

                ale jestli máš rýč a chvilku času... :-)

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 29.12.2016
                Autor: Bruca
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                     

                jako děcka jsme to jedli syrové a celkem to ušlo.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 29.12.2016
                Autor: Grille
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                       

                  Chutná to trochu jako lískáče, co?

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 30.12.2016
                  Autor: Bruca
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

               

          To vyzkouším, sice to má parametry jak brambora ale mnonásobně více vlákniny.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 29.12.2016
          Autor: Bobbob
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            a navíc se to dá jíst syrové a je to mrazuvzdorné, čili když víš kde to roste tak hlízy vyrejt můžeš i v zimě....
            Pokud máš zahradu tak je to úplně nenáročné, ale lehce expanzivní bejlí který může růst až do 3 metrů vejšký v takovým hustým, na podzim žlutě kvetoucím křoví rostlin...

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 29.12.2016
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              myslivci tím krmí v zimě divočáky. zkoušela jsem je zasadit na zahradu, ale vyrostli jen uzoučké brambory a nijak mne to nezajalo ani syrové ani vařené. hodila jsem je na podzim na kompost, tak jsem zvědavá, co z toho bude, třeba budou hlízy větší.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 30.12.2016
              Autor: HMS
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                     

                no uvidíš na jaře, myslím že se ti nepodařilo vybrat všechny hlízy... v místech kde je už nechci jsem je dávno po vyrytí likvidoval v následujícím roku až když vystrčily nové výhonky ... jsou to troška invazní typy :)

                No a mohla jsi mít smůlu na odrůdu... největší jsem měl jako pěst ale průměr je o tak poloviční

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 30.12.2016
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                       

                  To mám v rohu na zahradě, na okrasu. Prej, aby to mělo velký hlízy se to musí vyrývat aby jich nebylo moc pohromadě. Když jich je v zemi moc vedle sebe, jsou tenký. Si myslím, že dlouhodobě na jednom místě bez údržby budou malý vždycky, hmota jen z luftu nevznikne a nějakej humus to spotřebovávat musí, má-li to produkovat hmotu, musí se to odpovídajícím způsobem pěstovat, jako brambory.
                  http://www.topinambury-rk.cz/topinambury...

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 30.12.2016
                  Autor: bara2
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                         

                    no já to mám tak, že " sklízím" zhruba od prosince do března a tím vlastně " nařeďuju".
                    Pokud není země úplně promrzlá tak to přizvednu rejčem nasbírám porci, většinou z jednoho trsu stačí na večeři / oběd pro dva úplně v pohodě a zase to "! přiklopím, zpátky...
                    Na jaře pak na místo kde je chci mít dál dávám kompost...
                    Soused se o ně velmi pečlivě stará a má skutečně spon asi 70 cm odhadem a rostlina pak má jeden hlavní výhon , průměr u země řekl bych 3 cm a klidně 3 metry vysoký, na podzim je ale seřeže asi na 2 metry aby nešly na květ ale " do hlíz".

                    Jinak to má, na rozdíl od brambor hodně hluboký kořeny dolů, ale jsou dost jemný tak je při přizvednutí utrhneš ... pěstuju je na třech typech hlíny jedna klasická zem, jedno místo je spíš jíloviště navíc pod borovicí takže hodně jehličí a třetí je u stěny chaty, prakkticky v " rumovišti" který jsme zdědili zajímavý tvary to dělá v tom kamení a kouskách cihel... všude se jim maximálně daří

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 30.12.2016
                    Autor: újezďák
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

             

        Patrně se tou tepelnou úpravou rozruší nějaké buněčné vazby a polysacharidy jsou pak pro metabolismus rychleji dosažitelné a rychleji štěpitelné na glukozu.
        Je to tak i u brambor - vařené v celku ve slupce mají nižší GI než nakrájené na kousky a vařené bez slupky.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 29.12.2016
        Autor: Lanna
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

               

          To ano, jen to zelí konzumují syrové.
          Zřejmě tam hraje roli ještě x dalších faktorů.
          Ještě vyzkouším vlákninu, nějaký čínský jitrocel či co to je:-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 29.12.2016
          Autor: Bobbob
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            ...ke snížení hodnot se také doporučuje pít vodu z kys. zelí nebo např. do jogurtu přidávat ml. skořici. Já ji při šlapání do sudu odkládám do 4-5Litr. lahví od okurek(na 40kg zelí nechám dvě až tři, hodím do nich jablko, přikryju plátnem a nechám vykvasit. Pak používám na dolití do soudku po odebrání zelí, při vaření a i na pití, ale cukrovku nemám. Jo a pokud jde o mrkev- někde jsem čet, že působí na stolici(vařená nebo syrová- teď nevím která, "tvrdí")a při konzumu syrové se přidáv trochu oleje pro lepší využití vitamínů a karotenu.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 08.12.2017
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              Syrová, jedině syrová. Doktorka mi doporučila jedno až dvě kolečka denně, žertéřka. To první jsem s obtížemi do večera schroupal, ale druhý ani náhodou. Pak mi řekla, že si mám v hračkárně koupit menší.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 08.12.2017
              Autor: abernathy
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

         

    http://www.topinambury-rk.cz/cenik/

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 30.12.2016
    Autor: újezďák
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

           

      dát jim padesátku za kilo, to si můžou nakašlat. když to roste všude možně volně :-))

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 30.12.2016
      Autor: Bruca
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

             

        Minimální odběr 4kg + 138Kč poštovné.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 30.12.2016
        Autor: Bobbob
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

             

        Ono to roste leckde, sám vím asi o třech lokalitách v okolí, ale je toho mrak druhů, některý ti udělaj sice pár kilo hlíz, ale jsou jen jako prsty tenký a dlouhý a to je hrůza čištění s tím... chce to ty více podobný bramborám....

        Ale jako sadba by se to asi vyplatilo

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 30.12.2016
        Autor: újezďák
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

         

    Mám pocit, že většina autorů nejrůznějších lékařských diet a množství jednotlivých výživových složek v nich strašně opisuje. Alespoň u diet na DNU se v české literatuře dá snadno určit, odkud, z kterého zdroje, je to opsané. Zajímavé je, že diety z Anglie se dosti diametrálně od těch českých liší. Ale vzhledem k tomu, že hladina kyseliny močové v krvi se dietou dá ovlivnit snad něco okolo 10%, tak na tom asi moc nezáleží. Na dietě pro diabetes záleží hodně a tak stav tam bude snad lepší. Ale to opisování a zavlékání chyb bude patrně podobné. Tím nechci říct, že není rozdíl mezi vařeným a nevařeným stavem, tomu nerozumím.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 02.01.2017
    Autor: Brahma
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

           

      Mně se podařila kys. moč. snížit pouze dietou v listopadu z 580 na 440 za tři týdny.
      Musel jsem vypustit luštěniny kromě zelených fazolků, uzeniny, ryby, vývary, vepřová a hovězí masa, špenát.
      Cpal jsem se hodně zelím a zeleninou, a jen 2x týdně králik a drůbež.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 02.01.2017
      Autor: Bobbob
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

             

        Já jsem po 3 týdnech diety měl hladinu kys. moč. vyšší, než před započetím té diety. Tak jsem se na to vykašlal a začal brát Alopurinol. Na vyšetření jsem ještě nešel, takže nevím. Vzhledem k tomu, že mi to na začátku braní vyvolalo očekávaný záchvat z rozpouštění zásob krystalů, tak předpokládám a doufám, že to funguje.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.01.2017
        Autor: Brahma
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

               

          Ja bohužel žádný lék na dnu nesnáším tak že zbývá jedině ta dieta. Ta se ale nedá držet moc dlouho:-) Tak to budu střídat, měsíc bez diety, 3 týdny dieta, snad se mně to podaří udržet v rozumné mezi. Ja ale nikdy dnavý záchvat neprodělal, tak že ještě nevím co to je:-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 02.01.2017
          Autor: Bobbob
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            Přečti si líčení ve Švejkovi. Neznalému to připadá přitažené za vlasy, ale celkem to odpovídá. Jinak ten záchvat se dá s analgetiky celkem přečkat, horší je, že to likviduje klouby, šlachy, ledviny. Takže trvalé snížení hladiny do normální úrovně je velice žádoucí.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 02.01.2017
            Autor: Brahma
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

         

    Mě by docela zajímalo, jestli si někde může nechat člověk zjistit složení nějaké potraviny.
    Teď je fůra domácích produktů a ne vždy jsou tam dostatečné informace, pokud vůbec jsou.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.01.2017
    Autor: radka
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

           

      Nechtěj to vědět. Přestalo by ti to chutnat.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 03.01.2017
      Autor: ronda
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

             

        Ono stačí , když si ve své oblíbené restauraci přečteš, že tvoje oblíbené jídlo obsahuje alergeny 1-2-3-4-5 a docela to srazí touhu si to objednat...

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 03.01.2017
        Autor: újezďák
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

               

          To označování alergenů; v potravinách je pro alergiky skvělá věc. Jak se jinak dozvědět, že v polévce nebo v salátu je třeba celer, po kterém je mi špatně? Koho se to netýká, ten to nemusí číst. To není charakteristika žádných špatných či nevhodných potravin. Jen to pojmenovává těch pár nejčastějších alergenů, které některým nešťastníkům vadí. Pokud ti to kazí chuť k jídlu, tak to jen špatně vyhodnocuješ. Když napíšu, že tvůj oblíbený cukrkandl obsahuje jádra ořechů, tak ti to zkazí chuť k jídlu?

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 03.01.2017
          Autor: Brahma
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            Ne když je napsáno ořechy, ale když je to napsaný, že to obsahuje alergen tak jo....

            Hodně bio lidí tvrdí, že alergie a nemoci jsou léčitelné přes psychiku. Takže si myslím, že když se bude lidem tlačit do hlavy, že jídlo je směs alergenů, že alergií spíš přibude...

            Můžu celkem klidně potvrdit, že když mi někdo napíše :

            Smažený celer s vařenými bramborami a tatarkou
            a pod to velkými písmeny vidím
            obsahuje alergeny 1, 3, 6, 7 , 9, 10, 11

            tak mi to zkazí chuť víc než když mě napíše, že to obsahuje :
            Obiloviny obsahující lepek
            Vejce a výrobky z nich
            Sójové boby a výrobky z nich
            Mléko a výrobky z něj
            Celer a výrobky z něj
            Hořčice a výrobky z ní
            Sezamová semena a výrobky z nich

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 03.01.2017
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              A kdo by to prosímtě u každého jídla vypisoval?
              To by jídelní lístek mohl mít i 50 stránek.
              Alergik je rád že to tam je a ty to nečti a nebo jim poraď ať vypisují jidelník pro nealergiky:-)

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 03.01.2017
              Autor: Bobbob
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                     

                těžký nečíst.... prostě to tak vnímám, navíc pořád je to stejná věc jako se značkama, všichni jsou rádi, ale stejně to nemáš garantovaný, že se to bude dodržovat...

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 03.01.2017
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              Na těžké astma se dalo dříve umřít, v současnosti ti to po dlouhé léčbě nejspíš pokazí zdraví.Těžká alergie je pěkně nepříjemná nemoc. To není jen něco, co se dá vůlí potlačit, nebo co lze rozmluvit.
              Já celkem chápu, že to vyjmenování čísly se ti může nelíbit, ale alergikům to velice prospívá.
              Musíš si jen uvědomit, že alergen není nic škodlivého, či nevhodného. Jen někteří lidé ho nesnášejí.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 03.01.2017
              Autor: Brahma
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                     

                Na astma lze zemřít i v dnešní době a smrtelný může být i anafylaktický šok (ten je způsoben alergií).

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 03.01.2017
                Autor: radka
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

               

          Jak jich tam nemám aspoň pět nebo šest, tak váhám, jestli si to objednat. Obvykle čím míň alergenů a éček, tím míň chuti. :-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 04.01.2017
          Autor: ronda
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

           

      Jednoduše si to vypočítáš. Nebo jaké produkty máš na mysli?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 03.01.2017
      Autor: Bobbob
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

             

        Jednoduše si to právě nespočítám.
        Konkrétně mám na mysli tohle - odebírám mléčné produkty od známých, kteří chovají krávu a vyrábí si sýry, tvaroh, máslo, lučinu, jogurty apod.
        Jsou to echt poctivé výrobky - žádná odtučněná výroba. Vše je z domácího mléka, do některých produktů se přidává jen srážedlo. Jinak nic.
        No a tak jsem si říkala, že by mě docela zajímalo, jak by se dala zjistit složení těchto potravin - mě osobně třeba nejvíc zajímá obsah bílkovin. Že je vyšší než u kupovaných produktů to na sobě cítím.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 03.01.2017
        Autor: radka
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

               

          A že je pocitově vyšší je dobře nebo špatně?
          Zkus třeba potravinářské laboratoře VŠCHT

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 03.01.2017
          Autor: Lanna
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            Pro mě je to samozřejmě dobře, nicméně zase bych se nerada předávkovala. To by byl druhý extrém :o)))
            Když dostanu zásilku, musím si porce mléčných produktů pěkně dávkovat, jinak bych byla schopná sežrat půlkila čerstvého přírodního sýra na posezení a zapít to půllitrem domácího kefíru.
            Vzhledem k tomu, že nemůžu jíst maso, tak si přísun bílkovin musím dost hlídat. Dost dobře znám důsledky nedostatku proteinů. Doposud jsem s dodáním denní dávky měla docela problém - přece jenom dostupné mléčné výrobky jsou na proteiny dost chudé (kromě jihočeského jogurtu a tvarohu).
            Co jím ty domácí výrobky, tak se mi hladina proteinů rychle srovnala a vzhledem k tomu, že v podstatě již jiné mléčné výrobky nejím, tak bych zase nerada došla k "přeproteinování". To má totiž neblahý vliv na ledviny atd.
            Zatím jsem si složení odhadla podle kalorických tabulek, takže přibližně vím, nicméně zaujal mě ten problém, zda si může běžný člověk nechat někde skladbu potravin zjistit.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 03.01.2017
            Autor: radka
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              Stačí se podívat co se týká mléka na mléčný autonat kde musí být uvedeno složení. Otázka je zda ho tam někde máte.
              Jinak u nás je prodejna se zemědělskými produkty od zdejších farmářů a každý takový výrobek musí mít uvedeny nutriční hodnoty.
              Z těch udajů by se to pak dalo odvodit.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 04.01.2017
              Autor: Bobbob
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                     

                Tak jsem schválně dnes zašla za roh do Farmářské prodejny a ohledala jsem domácí mléčné produkty (momentálně tvaroh a jogurty) a řeknu ti bída. Některé neobsahují složení vůbec (!!!), někde je uvedeno procentuálně množství tuku, u ovocných jogurtů podíl ovoce a jen u jednoho jogurtu jsem našla procentuální množství tuku a bílkovin. Energetická hodnota pak nebyla uvedena nikde.

                Takže tudy cesta nevede. Zatím.

                Mléčný automat mě nenapadnul, ale po pravdě teď mě ani nenapadá, kde by se nějaký v mém okolí mohl nalézat. Dost prořídly.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 04.01.2017
                Autor: radka
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                     

                Nevim jestli musí, ale na vezdejších automatech na mléko je uvedený pouze kdo to plní, teplota mléka a jeho tučnost. Nic jiného.
                A protože vím, že to docela pravidelně kontrolují, tak ty údaje asi stačí.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 04.01.2017
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              Tak nejlepší je, zeptat se přímo tvého dodavatele.
              Kravské mléko má cca 3,2-3,5 g bílkovin na 100 g. (lehce se to může měnit v závislosti na plemeni a krmení).
              Ten samý obsah bílkovin bude také v jogurtu vyrobeném z kravského mléka. Některé průmyslově vyráběné jogurty a kysané výrobky mívají právě větší podíl bílkovin, ale to je tím, že se tam mléčná bílkovina navíc dodává.
              Největší podíl bílkovin bude mít tvaroh a sýry.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 04.01.2017
              Autor: Lanna
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                     

                Hmmm, řekla bych že kamarádka nemá potuchy o tom, jakého výživového složení mléko od Jituš je. Jen ví, že není závadné a je výborné. Ale to vím také :o)))

                Ona se tím zatím neživí – prostě produkuje si pro sebe a protože vím, že má přebytky, tak to od ní beru.

                Ale pokud by se tím jednou chtěla víc zabývat, tak ji také asi bude zajímat, kde se potřebné rozbory dají zajistit.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 04.01.2017
                Autor: radka
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                       

                  Tak třeba tady.
                  http://www.alsfood.cz/potraviny/rozsah-sluzeb/
                  Ale pokud tě zajímají jen ty bílkoviny, tak tam ten obsah v jednotlivých typech výrobků bude víceméně stejný. U některých kupovaných bude spíš vyšší, protože tam se ta bílkovina dodává.
                  Já osobně bych si udělala výlet ke kámošce, poplácala kravku po zádech, zjistila, čím je krmená, koukla se na vemeno, zda nemá mastitidu a rozhlédla se po stáji, jak je tam čisto:-))

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 04.01.2017
                  Autor: Lanna
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                         

                    Týýýýjo, no to je super. Moc díky :o)))

                    Jituš čisto ve stáji má, ale jak poznám u takové kravky mastitidu?!? :o)))

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 04.01.2017
                    Autor: radka
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                           

                      Tu by měla poznat hlavně majitelka krávy.
                      Tetky na Oravě, od kterých brala mlíko moje máma, vždy před dojením odstříkly z každého struku trochu mlíka do hrnce a zjišťovali, jakou má konzistenci a jestli v něm nejsou stopy po krvi.
                      Od tetek, které kravám struky před dojením pořádně neomyly, nebo kde krávy ležely na zasviněné podestýlce, nikdy mléko nebrala.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 04.01.2017
                      Autor: Lanna
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                             

                        Tak to já se schválně k Jituš kouknu, až ke kámošce zase pojedu :o)))
                        Díky za praktické informace!

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 04.01.2017
                        Autor: radka
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                       

                  Od jedné (či malého počtu krav) bys ty rozbory musela dělat co chvíla. Složení mlíka závisí na skladbě krmné dávky a ta se v průběhu roku mění. I když zřejmě jádro dávají ve formě krmné směsi pro dojnice (ta má složení dané), tak není seno jako seno, není zrno jako zrno...
                  Takže složení mlíka se bude měnit podle krmení.
                  Druhak bude kvalita mlíka záviset na zdravotním stavu krávy (dnes zdravá může být zítra nemocná), na stupni březosti... V tomto je velkovýroba "homogenější", mastitidu má v průměru pořád stejný procento krav.

                  Z velkochovů se z každé dodávky odebírá vzorek a podle kvality mlíkárna chovateli zaplatí. Pak to všechno od hodně moc krav stejně smíchají a homogenizují, takže můžou na obalech deklarovat poměrně přesné složení v čase stálé.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 08.12.2017
                  Autor: bara2
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

           

      mám za to, že výrobce má povinnost to složení uvádět, ne? buď na výrobku nebo to bývá třeba k nahlédnutí u personálu (masna, pečivo,..)

      ale víš jak, nevíš z čeho přibereš ;-)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 03.01.2017
      Autor: Bruca
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

         

    Drobná odbočka: Slyšel jsi o ketogenní/nízko-sacharidové dietě?

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 04.01.2017
    Autor: snilard
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

           

      Jistě, pro mně nemožné:-)

      Jaké jsou nevýhody ketózy?
      Musíte v jídelníčku výrazně omezit sacharidy

      Může dojít k nežádoucím účinkům způsobeným nedostatkem sacharidů (výkyvy nálad, bolesti hlavy)

      Dietu nemohou držet lidé s určitými poruchami látkové výměny a dalšími chorobami.

      Po skončení diety může nastat jojo efekt.

      Já to mám takto:
      Tuky 45g
      Bílkoviny 60g
      Sacharidy 70g
      Vlaknina 30g

      Není to idealní ale šetří to ledviny.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 04.01.2017
      Autor: Bobbob
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

             

        Jako nevýhody ketózy a obecně ketogenní diety vidím tohle:
        * nutnost doplňovat sůl a hořčík (hlavně v adaptačním období)
        * pokud člověk jí špatné tuky, může si zadělat na problémy s cholesterolem (moc nasycených) a chronickou zánětlivostí (moc omega-6, ale cukr je v tomhle ohledu mnohem horší), nejlepší je olivový olej
        * vyšší výdaje za jídlo
        * složitější řešení jídla v terénu

        "Může dojít k nežádoucím účinkům způsobeným nedostatkem sacharidů (výkyvy nálad, bolesti hlavy)"
        Tak tohle vidím přesně naopak. Nějaké problémy se mohou objevit během období adaptace. Pak už to je stálý stav mysli. Člověk nemá žádné výkyvy schopnosti uvažovat. I po několika hodinách na kole bez jídla se dá úplně v pohodě pracovat hlavou, což jsem s běžnou stravou absolutně nemohl. Jinak tělo si sacharidy, které potřebuje ke svému fungování dokáže vyrobit z proteinů a tuků. Takže by dokázalo fungovat i s nulovým příjmem sacharidů, což samozřejmě není reálné.

        "Po skončení diety může nastat jojo efekt."
        Skončení diety? Ketogenní dieta není žádná jednorázová záležitost, ale jako dlouhodobá celožitovní věc.

        Velice pozitivní vliv na zdraví může mít i mírnější forma nízko-sacharidové diety.
        Nejsem doktor, ale o tuhle problematiku se trochu zajímám. Nízko-sacharidová dieta se ukazují být velmi účinným způsobem, jak bojovat s cukrovkou.
        Skvělý web ke studiu je dietdoctor.com. Bohužel, aby se člověk dostal k záznamům přednášek, musí mít zaplacené členství.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 04.01.2017
        Autor: snilard
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

               

          Vidím ještě jednu nevýhodu, a to je zvýšený příjem bílkovin. Dlouhodobě to také není pro tělo nic moc dobrého.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 04.01.2017
          Autor: radka
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            U diabetu je to přímo likvidační na ledviny.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 04.01.2017
            Autor: Bobbob
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              Nejen u diabetu. To zamává i s ledvinami zdravého jedince.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 04.01.2017
              Autor: radka
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                 

            Jenže to si pleteš pojmy s dojmy. Ketogenní dieta není málo sacharidů a hodně bílkovin, ale málo sacharidů, hodně tuků a středně bilkovin.
            Hodně proteinu tě z ketózy dostane celkem spolehlivě díky glykoneogenezi.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 04.01.2017
            Autor: snilard
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                   

              Takže bůček povolen? :D

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 05.01.2017
              Autor: Bruca
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O potravinách a udajích o jejich výživových hodnotách.

                     

                Jj :-D

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 05.01.2017
                Autor: snilard
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  •      

    Příspěvek byl smazán administrátorem serveru NaKole.cz.

    Datum: 07.12.2017
    Autor: boutolleau
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
dnes
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

323 cyklistů (12 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024