Po týdenní červnové dovolené v Krnovském výběžku - Osoblažsku, Fogin vybral jako další místo pro cyklodovolenou část naší země, kde jsme ještě nebyli a to Českou Sibiř. Jako základní kemp byl zvolen Kemp Orion, který se skládal asi z 30ti chatek, sociálek a restaurace. O České Sibiři jsem věděl…
Moc hezké čtení z kraje, který jsem částečně projel vloni v létě. My jsme ovšem na Sibiři měli 35 ve stínu. Jinak mě při prvním čtení vadila ta spousta moravských výrazů, jako třeba okoupat se ( vykoupat se) ztama jsme vyjížděli, cesta kama chceme jet, dědina - v Čechách spíše vesnice. A pak jsem si to přečetl ještě jednou a řekl jsem si: Proč ne. Alespoň víme odkud kluci jsou. Vždyť to není sloh do školy, ale hezké vyprávění. A navíc jsem si uvědomil, že jsem ve svém blogu Z Mnichova do Petrohradu použil krásný plzeňský výraz: Ze zádama, místo se zády. Takže sorry moraváci - pište jak vám zobák narost, tuto povídání bylo hezký, eště můžete něco přidat.
0
Jejda to mě mrzí, a to mi tak polovinu výrazů word opravil. Zkusím to příště napsat lépe. Ale nedělám si iluze, že to bude spisovně na jedničku.
0
Víš jak mě trvalo dlouho naučit telefon po otrokovicku?
0
Po otrokovicku je jak po našom?
0