reklama

Pomoc při výběru

Hezký den,

chtěl bych poradit s výběrem kola. Přečetl jsem si mnoho diskuzí týkající se velikostí kol. Na mou postavu (184cm, 90kg) mi příjde, že by mi více vyhovovaly 29kola. Jezdím spíše po asfaltu, zpevněných cestách, polních cestách, loukách a málokdy po náročnějším terénu. Při mém rozpočtu, který není vysoký (15.000kč) asi kolo s rozumnými parametry, výbavou a vahou koupit nejde. Mám možnost od známého za nízkou cenu odkoupit starší (2008) kolo Kelly's sabotage (viz. obrázek) s koly 26. Je lepší volbou zvolit kvalitnější lehké (10kg) kolo s dobrými parametry a výbavou (starší vybavení xtr, vidlice R7 manitou, kvalitní kola) nebo se porozhlédnout po kolu do 15 tisíc s koly 29?. Jaký je rozdíl mezi kvalitním 26 kolem a kolem s pneumatikami 29 v nízké cenové kategorii, které je o 4kg těžší a nemá tak kvalitní komponenty.

Ještě dodávám, že kolo Kelly's má 19,5 rám a já měřím 184cm, což jsem již uvedl.

Kolo by sloužilo na vyjížďky do 50-70km několikrát měsíčně po již zmíněném terénu.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 28.08.2016
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Najde se tu nějaká aktivně sportující parťačka?

Hledám: Najde se tu nějaká aktivně sportující parťačka?
dnes
Od jara do podzimu silniční kolo z Prahy 4 do kopců jižním směrem (možno i MTB, ale silnici preferuji), běhání,…

Hledám: cykloparťačku

24.03.2023
Ahoj, jsem z Prahy 8 a hledám kamarádku na kolo. jezdím na crossovým kole na pohodu, pauzy na svačinky, pivko atd…

Hledám: Cyklistku na Kudy chodil Karel IV

19.03.2023
Přidá se nějaká cyklistka na letošní ročník akce Kudy chodil Karel IV na jednu z cyklotras se startem v Radotíně?…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

269 cyklistů (16 přihlášených)

Bikepacking španělsky 5.část: Andalusie – Přes Sierru Nevadu do Granady

Z pouště se přesouváme ke stoupákům Sierry Nevady. Čeká nás nejvýše položená cyklostezka Evropy bez…
Kristina | 02.01.2023

Jak jsem jel okolo Čech

Závod Okolo republiky je další z cyklistických ultra-šíleností, do které jsem se po letošním Toulání pustil.…
JohnyB | 23.10.2022

Bikepacking španělsky 4.část: Andalusie – z pouště Gorafe na pláž v Cabo de Gata

Bláto z lesa vymění naše kola za písek z pouště Gorafe a pobřeží v Cabo de Gata. Část čtvrtá. Vyrážíme z…
Kristina | 07.09.2022