Česká firma vyhrála tendr na nákup služebních elektrokol pro Evropský parlament.
Tak jsem si v tom konfigurátoru naklikal docela střídmé krosové kolo bez zvlášních drahých výmyslů. Mělo jen zadní nosič bez brašen, kotoučové brzdy a pevnou vidli a slušné pneumatiky ono se jim cena vyšplhala na 33000Kč. Připadá mi, že to mají drahé. Zřejmě přirážka za ten konfigurátor a také firma zvyklá na vyšší cenovou hladinu módních retro městských kol.
0
Zkusil jsem ještě nakonfigurovat úplně to nejodřenější trekové kolo s Alivio vybavením a V brzdami bez jakéhokoliv příslušenství a pevnou vidlí a cena mi vyšla na 19 895 Kč. Rám je chrommolybdenová ocel a základní váha kola je 13,9kg. Garantovaná nosnost je 160kg, což je zase docela pěkné. Přesto mi to bez dalších záruk a doporučení pro nejnáročnější dálkovou expediční turistiku přijde poněkud drahé.
0
Takové kolo bych nechtěl ani zadarmo, jinak vyhrála česká montovna:-)
0
...pro tebe (jako náruživého cyklistu) to musí být drahé (na naše platy), ale pro euroúředníky těch 1200€ je asi třetina platu- ty bys nebral zadara kolo ve výši 1/3 tvého platu?
0
Citybikes fandím. Už jen proto, že to je jedna z mála firem, která nabízí městská kola, nákladní kola atp. V zemi, kde lidi chápou kolo jako sportovní nářadí a méně jako dopravní prostředek je to super. Jinak Evropský parlament si z nás stejně dělá srandu s tou cenou. Tohle jsou pro ně drobné. Co ušetří na kolech, tak mnohonásobně promrhají. Ani se nedivím, že od nás některé země tu naši demokracii nechtějí importovat. :)
-1
Jak píšeš, přejme další české firmě účast v mezinárodních tendrech a veřejných zakázkách. Je to o prosazení značky, která dělá krásná retro funkční kola. Osazení podle libosti, libový design, co jsem slyšel tak i jezdivá kola. V případě ceny je to o preferencích. Někdo utratí podobné peníze za vyhřívané sedačky v BMW, někdo bude pět let vesele jezdit na funkčním esteticky ladném elektrokole. Lidi peníze mají, jen je blbě utrácejí. A kdo na elektrokole nejel, nepochopí.
0
Docela bych rád viděl tahle kola po nějakém čase v provozu. Nedělám si iluze o 5 letech, stačil by 2. rok provozu :-)
0
Vše je jen o kvalitě elektrokomponent. Cyklokomponenty předpokládám nakonfigurovali kvůli ceně na alivio, pevná vidle. Baterie taky dostupnější 10Ah, takže obtloustá sebranka z EP se bude vozit po rovině 25km jinak za své. V Belgii jezdí na kole všichni a podle toho vypadá infrastruktura a legislativa. Tam je cyklista víc než řidič. A tudíž by se mohli přizpůsobit i ostatní národy zastoupené v této instituci. A přenést do své země.
0
Bože chraň, jen to ne.
Když vidím mnohé naše kolaře co dokážou a jak se mnozí chovají, tak bych snad šel dobrovolně odevzdat řidičák.
Proč musí být někdo víc než jiný. Proč si nemůžou být rovni se vším všudy?
0
Rovnost, to by myslím mohlo stačit. Zatím jsme u nás v jiné váhové kategorii vzdálení od sebe v poměru váhy cyklisty a auta.
0
Od kdy se rovnost nebo nerovnost měří poměrem váhy, to je nějaká novinka od nového roku?
Pochybuju, že by se ti líbila rovnost bez ohledu na hmotnost.
0
Cyklista o váze 100 kg s kolem si nikdy při střetu nebude rovný s 1200 Kg autem s řidičem. V případě ČR by stačilo povinné zpětné zrcátko, povinná pravidelná kontrola kola a kvalitně upravená vozovka kolem kanálů. Pak se bavíme o bezpečnosti na vozovce
-1
Co to má společného s rovností účastníků provozu?
V osobáku taky nebudeš hmotnostně rovný proti 40 tunovému kamionu.
A cyklista má mnoho výhod proti autům a zvlášť proti náklaďním.
Neříkej, že by sis přál stejnou rovnost cyklisty a osobáku, to bys určitě nechtěl.
0
Také ten osobák si s kamionem moc rovný není, třeba tehdy, když se mu kamion rozhodne nedat přednost
Cyklista musí ve společnosti aut jet mnohem opatrněji a více předvídat i za ostatní, než řidiči těch aut vůči němu. Když se něco semele, tak mu jde o zdraví a ne o trochu pomačkaný plech. Ta auta toho poměrně často zneužívají.
-4
Když se přede mnou motá namazanej, nebo neosvětlenej, bezdrže, s taškama na řidítkách, nebo jen s hlavou v oblacích cyklista, tak taky musím myslet za něj. Baz ohledu, kdo by skončil na márách, viděl jsi někdy řidiče, který by ho chtěl srazit ??
Takový zoufalý "cykloaktivistický" klišé a slint. Šmarja už s tím skončete, medvědi...
-5
...já sice neviděl řidiče, co by chtěl srazit cyklistu "s hlavou v oblacích", ale na vlastní kůži zažívám na cestách u nás a na Slovensku celkem často řidiče co míjí cyklistu jakoby byl vzduch a neviděli ho(lízají mu pedály a tlačí do škarpy)- kamionisti tě předjíždí, když jede v protisměru auto a vzduch. pytel s tebou mává jak s hadrem. Toto se mi ale- kupodivu- nestane za hranicema(a je jedno kde). To- že tak nejezdíš coby řidič ty neznamená, že tak nejezdí jiní- takže "skonči s tím slintem"..:-(
0
Taky už jsem párkrát seděl na kole a tuším jak to chodí. A že mě v životě pár blbců "vopískovalo" ? Mám z toho dělat vědu ? Pár kapsářů by mělo zálusk na moji šrajtofli. Mám proto nechat vyklidit náměstí, když tudy chci projít ?
-2
Nebavíme se snad o porušování předpisů a pravidel jednotlivými účastníky, ale o rovnosti v pravidlech a předpisech k účastníkům provozu.
A to si myslím, že bys rovnost jako cyklista rozhodně nechtěl, nebo snad ano? Já určitě ne.
0
Já ti rozumím, ale já píšu o rovnosti fyzické a skutečné. Takové té o předjíždění cyklisty z plné rychlosti bez ubrání plynu na běžné silnici před zatáčkou do které není vidět. Prostě to ten řidič riskne, buď to v pohodě vyjde, nebo toho cyklistu trochu stlačí. Nic se vlastně neděje.
0
Přesně to samé to dělají i cyklisté cyklistům na úzkých cyklostezkách... i to je jeden z důvodu, proč je kolikrát lepší silnice než vedlejší cyklostezka..
-1
Pravdu díš, na cyklostezkách panuje anarchie. Jsou objektivně nebezpečné chováním uživatelů. Sice tě tam nezabijí, ale hubu si nabiješ dostatečně. To mezi auty panuje většinou řád a pravidla.
-4
Ale to už je porušování pravidel a to je něco jiného a tam se o nějaké rovnosti vůbec nemůže mluvit, nebo spíš by se mělo mluvit o rovnosti v předpisech.
Totéž je obráceně, pokud se na šrot ožralý kolař namotá pod auto a řidič aby ho nesrazil, tak to strhne třeba do přikopu a pomlátí se a kolař v klidu odjede, tak to taky chceš mluvit o nerovnosti? Co třeba nedání přednosti cyklistou, jízda po chodníku a ohrožování chodců, apod., pořád nerovnost nebo rovnost?
0