Řecko
Občas přeci musíte kolo opustit, třeba při prohlídce Vatikánu, Colosea či katakomb.
Doklady a peníze jasně s sebou (na těle v ?kovovém sáčku?). A brašny (zadní + přední) přetažené sítí:
http://www.cestovatelskyobchod.cz/ochranne-site...
Děkuji
Při shánění informací o Itálii jsem se dostal na web karavanistů, kteří si (téměř všici) stěžují, že byli vykradeni nebo okradeni ...
0
Říká ti něco pojem "apríl"?!?
0
Žádal jsem cykltturisty, nikoli cyklosrandisty.
Vyčkej po relevantních radách.
-1
A já cykloturista snad nejsem?!?
0
A jsi???
0
Práce v kůlně a na podzimku se na škole podceňuje a najednou – prsk! Začnou se ztrácet čepice. Ve Vyškově se v jedné jediné třídě během jednoho jediného týdne ztratily čtyři čepice. Tři vlněné pletené a jedna plátěná se štítkem. To je mi hrdinství. Vždyť se mohou nastydnout.
No, prosím. Ke všemu ještě třídní kniha. Ve Vyškově se ztratily čtyři čepice. Tři vlněné
pletené a jedna plátěná se štítkem. Chlapci, chlapci.
0
Mám kamaráda, kterej o dovolené na Rujaně nechal pigáltašku na střeše auta a po návratu z pamětihodnosti musel konstatovat, že byl okraden. Vyřizoval nový doklady, vrátil se s rodinou domů a měl vykradenej byt. Takže já mám proti okradení a vykradení životní pojistku.
0
Použiji střelnou modlitbu. Je to možná zhruba stejně účinné jako tyhle ochrany, ale levnější na pořízení a lehčí na převážení.
A nebo přesvědčím v pokladně aby mi brašny pohlídali.
0
Věřím, že to v Německu funguje, ale co na jihu (Italie ...)
Když se syn chtěl podívat do Vatikánu, byl po RTG kontrole batohu vyzván k odložení nože (Opinel) - " Až budete vycházet, vezmete si ho!" Když vycházel, nůž tam už nebyl. Pochopitelně, nikdo nic nevěděl, všichni se moc divili.
0
Na jihu, hlavně v té Itálii, jsou proslulí ti zloději na motorkách. Jenže teď v Římě, jak všude zavádějí ty bezmotorové zklidněné zóny, přesedlali zloději z motorek na kola.
Tak pozor na ně, na kolaře!
0
No, to je pro osamělého jezdce trochu problém.
V Německu (u těch zlých) nechávám brašny na kole, provlékám uchy brašen a nosičem ten lankový zámeček, jen aby tu brašnu prostě nemohl vzít nějaký pocestný bez úplně nepatrného úsilí, u vesnických sámošek ani to ne, když vidím že tetky ta svá kola také nezamykají, usoudím "tady se nekrade".
V krajích, kde si jsem méně jistý beru brašny s sebou a kolo zamknu k něčemu pevnému.
Přes noc se mnou kolo spí na cimře, popřípadě v kempu zamknu ke stromu nebo zase něčemu co neodneseš.
Když jsem pozoroval kolegy co jezdí ve skupinkách, vždycky někoho u kol nechávají, sám máš smůlu.
0
Jak je ta síť těžká? když si vezmu, že mne štve váha toho zámku na kolo a přitom je to ten s hliníkovým lankem, co se dá přeštípnou kombinačkami, tak mi připadá že tohle bude neúměrně těžké. Nakonec co v těch taškách nechám spacák, stan a hadry. Postrádal bych to velice, ale štěstí to tomu zloději nepřinese. Takže lépe někoho požádat, aby to někam uložil.
-1
V případě, že cestuju sám a jdu nakupovat proviant, vyhlídnu si tzv. volný místo, pokud možno, kde vlastně není normálně důvod tam procházet a aby na to místo bylo vidět ze všech stran. A nebo zajdu do nějaký malý firmičky, např. autodílna, domluvím se, že si jen dojdu nakoupit a hned jsem zpátky..., ale někde to tak taky nejde ...
0
Vždy vše mít u sebe :)
-1
neduvera ochranu. Nejlepši nonstop s mnou kolo s veci.
0
Pojedu sám a budu muset (občas) nakupovat.
8-(
0
Při svých samotářských cestách (posledních 15 let s víjimkou jedné všechny)po Balkáně a Rumunsku jsem to řešit nemusel. Přijedu ke krámu, marketu, vezmu řídítkovou brašnu (doklady, prachy a elektronika) a nakoupím. Při návštěvě památek poprosím o dohled pokladní či stánkaře- žádný zámek a nikdy problém....Na západ a do Itálie, kde se krade, nejezdím...;-)
0
Vždy je to risk. Kolo můžou ukrást kdykoliv kdekoliv, doma, ve sklepě, na cestách ... Co nemáš, to ti nikdo nešlohne, něco ale je skoro nutné s sebou mít, hlavně to kolo, takže normální zabezpečení, odvahu a věřit, že to najdeš tam a tak, jaks to zanechal. Málokdy kolo zamykám, a ještě se mi nic neztratilo, a až to přijde (věřím, že ne), tak nic nenadělám. Hlavně klídek a najít řešení, nervovačka nic nevyřeší.
0
Tohle těžko radit. Dříve jsem zamykal silným lankovým zámkem, loni se zámek vezl na dně brašny celou cestu a nepoužil jsem ho ani jednou. Ani na noc venku, ani při nakupování v marketu, ani když jdu do galerie. Nechávám to osudu, ale s tím že peníze, doklady a foťáček beru s sebou, vždy se kolem rozhlédnu a dám na instinkt, na kafe a pivko sedám tak abych na věci viděl a vyhýbám se velkým městům a předměstím ze všech sil. A taky jezdím v zemích, kde si většinoví lidé okradením zaprášenýho cyklisty nezvednou životní úroveň natolik, aby jim to stálo za to (parafráze myšlenky Zdenka zden42). Zbytek nechávám osudu, prostě bych přijel domů vlakem a bylo by o čem psát :-)
0
Okrást Tě mohou kdekoliv a kdykoli.
Kola necháváme bez dozoru na cestách podle toho jak kde (myšleno v jakém státě a na jakém místě). U památek se snažím vždy, pokud to jde, aby na kolo někdo viděl (u pokladny) nebo aby bylo za plotem, v garáži, na hlídaném parkovišti nebo jinde na vhodné místě kde to umožní. Většinou nám vyjdou vstříc. Mockrát jsme nechali kole pouze sepnutá k sobě dvěma extra pevnými zámky a do brašen se nám nikdo nevkrádal. Používáme ještě otřesový alarm. Nikdo se snad nebude hrabat v brašnách, které pískají. :-) Nikdy jsme ale takto nenechali kola ve městě! Kola necháme v kempu, hotelu, hostelu, … a na prohlídku města jdeme pěšky. Proste si to tak naplánujeme. Jezdíme dva, takže pokud si nemyslíme, že odstavení kola bez dozoru u nějaké památky je bezpečné, jdeme na prohlídku na střídačku.
0
A ještě jedna věc. Vidím, že v záhlaví diskuze je destinace Řecko. tak tam speciálně jsem nikdy neměli žádný problém.
0
Děkuji za reakci, měla tam být ještě vlaječka Itálie ...
0
Když jsme měl jet poprvé do Itálie, měl jsem z toho strach. Nemyslím, že by to tam bylo zásadně horší než jinde. Jasně, není to Rakousko, Německo, Skandinávie.… Obezřetnosti není nikdy dost. Nechci to překřiknout, ale ani v Itálii jsme neměli zatím problém.
0
Mám dojem, že krádeže v cizině lehce nafukují (přifukují) CK, neb ´pojedete-li s námi, jste chráněni ...´
Jezdil jsem dosud hlavně do Německa - mám to nejblíž a stále je tam co objevovat.
(v dobách, kdy NDR byla nejzápadnější dostupnou zemí byla volba jazyka "jasná")
0
Tak to my ano. A přímo v Athénách. Koukali jsme na výměnu stráží u paláce a kamarádce přitom vykradli batoh, který měla paradoxně na zádech...
0
Jak jsem psal, nepříjemnost se může to stát úplně všude. Obezřetnosti není nikdy a nikde dost. V Řecku jsem cestovali na kolech pět týdnů a žádný problém jsme neměli. A v Aténách, stejně jako kdekoliv jinde ve srocení lidí, jsem si věci hlídal. Na kole jsme do města samozřejmě nejeli, kola byla v kempu.
0
Tak to nemusela jezdit do Athén. Známému se na nějakých slavnostech v Rumburku zdálo, že se ten batoh na zádech nějak divně chová a ona v něm měla Cikánka ruce.
0
možná hledala kovový šrot
0
.....přece si ohřívala ruce- nechala doma rukavičky!!!
0