14. července 2014 jsem se na kole z Litoměřic přes Nakléřov a Petrovice zatoulal až do Pirny. Při návštěvě infocentra mi padla do oka brožura „Offizielles Elberadweg Hanbuch 2014", která zde byla zdarma k dispozici. Doma jsem ji prohlédl a řekl si, že by nebylo od věci trasu projet. Koncem…
Zas ty teskné touhy po dálkách, touhy vidět Labe v celé jeho šíři, zas nestihnu nedělní oběd na dvanáctou ...
0
Nedělní oběd na dvanáctou?!? Já právě dosnídal (je 11:58)... :-))
0
Zrovna když bylo na hodinách zhruba tolik, co ukazuje čas tvého příspěvku, říkal jsem ženě, že stejně musíme do toho Hamburku jet, že to široké Labe musím vidět.
0
Labe je fajn, ale mě se stejně nejvíc líbily ty velké lodě. Jen se tak majestátně šine po hladině a když jsem jel po břehu 30 km/h, tak jsem ji zdaleka nestíhal. Prostě nádhera. A remorkéry, které loď přebírají při vjezdu do Hamburgu jsou kolem ní jako hračky.
0
Trasu Praha - Cuxhaven jsme jely koncem loňského září. Pěkný výlet. V Hamburku kromě velkých lodí i kolesový parník. A u Kugelbake loď, kterou nedokážu zařadit. Nevíte někdo, co to je?
0
Plovoucí (na mělčině neplovoucí ...) jeřáb, asi někde budou stavět další větrnou farmu.
0
Lákáš :-) tu brožuru mám doma taky....
0
Na dnešek jsem si nastřádala několik blogů a mezi nimi byl i ten tvůj. Musím říct, že už při čtení jsem dostala šílenou chuť na jogurt. Ale né na ten náš, na ten výborný německý... A na ten jejich buttermilk...
A docela závidím, že jsi takhle jednoduše sehnal místo ve vlaku. Já se zatím pokoušela jen do Drážďan a do Vídně a bez výsledku...
Ale třeba se mi také jednou poštěstí...
0
Nemůžeš mít všechno. My máme ty tvoje oblíbené mléčné výrobky pravidelně a často, ty jsi zase v Hlavním městě a můžeš jezdit metrem. ;)
0
Toho se ale nějak nenajím :o)))
Ale mě aspoň ty jejich jogurty a buttermilk nezevšední :o)))
0
Ještě bych doporučil jejich tučný tvaroh. Je lepší a levnější než u nás.
A hlavně, to je tedy mimo tebe, teewurst, ale pokud možno Rügenwalder Grob, ten je nejlepší, zvláště v kombinaci s bílým pečivem. Nejlevnější tedy není, ale není v našich českých obchodech nic srovnatelného.
0
S tou jízdenkou to asi byla klika a proto jsem dlouho neváhal. Letos se tomu chci vyhnout a pojedu okolo ČR.
0