Ahoj všichni. V současné době používám Garmina 450 s mapou TOPO CZECH 2010, která ale není moc vhodná pro vytváření tras na cyklovýlety. Neumí v podstatě navigovat po polních cestách, po turistických značených cestách a cyklotrasy akceptuje jen omezeně. Při hledání jsem narazil na pozitivní informaci, ža mapa CYKLO CZECH 2012 je v tomto ohledu značně vylepšená. Může mi uživatel této nové mapy tuhle informaci potvrdit či vyvrátit? Našel jsem totiž za dobrou cenu 790Kč možnost koupit plnou verzi.
Předem dík.
Cyklo 2012  je lepši než  z roku 2010,  ale   ne nijak zásadně,  určitě nepočítej  s tím, že ti bude  routovat   každou polňačku a  lesní pěšinu.  V podstatě  routuje a  naviguje  jen  cesty  co jsou na  mapě  plnou linkou  a  jen  pár  silnou přerušovanou s hlavními  cyklotrasami.
O  dost  lepši   je   TOPO Czech Pro ...,  její  součástí je  i   Cyklo a Auto  a  adresy.    Používám  jen výhradradně  TOPO  a  když  odmyslím   chyby,  která  tam ještě občas jsou  jako u všech  map,  tak spokojenost.

0
    Já mám vlastně taky PRO verzi - TOPO Czech PRO 2010. To by byl možná cenově dostupný jen upgrade na verzi 2012.

0
    Záleží jak  chceš   mapu   dlouho používat,  dá se koupit upgráde   jen  na   jednu novější verzi  nebo o něco dráž   a koupit  jednu  trvalou licenci  na  všechny budoucí  změny.
Pokud mapu  používáš  často,  tak určitě  stojí za to  jednou za dva roky  nahrát novou verzi,  jsou tam   změny,   úpravy  cest  a   postupně odstraňují  chyby  v  trasování.

0
    Což o to, pokud by fungovalo trasování lépe než dosud, tak bych ji rozhodně využíval často. Co mě ale vysloveně štve je fakt, že i když si nastavím trasování pro chodce, tak mi vůbec nejde používat turistické značené cesty, které jdou mimo silnice. To pak pro mne navigace zcela ztrácí na významu a pořád používám papírové mapy. Pak se hodí jen pro situace, kdy se pohybuju mimo značený terén a jsem schopen se "najít". Hrabat se třeba v dešti po papírové mapě je dost nešikovné. A nebo něco blbě nastavuju, to je taky možné.

0
    V tomhle nevidím problém,    jde o to se  naučit s  navigací zacházet  a  využít její možnosti.
Pokud máš  předem  čas,  tak si můžeš  naplánovat  trasu  třeba  v téhle mapě  http://www.gpsies.com/createTrack.do  kterou pak  snadno přeneseš  do  Mapsoursu  a  pak  už  do navigace   a  povede  tě  podle  trasování  i po  lesních pěšinách,  sice   neroutuje,  ale  vede  tě  podle předem  naplánované trasy.  Když jdeš  pěšky   máš  hodně času   trasu pohlídat,  když si dám pozor  a  nezakecám se tak ji  uhlídám i na kole.
Navigaci používám  pořád,   snad při každé jízdě, třeba teď o víkendu  v Beskydech   cestou necestou.   A  když  jdeš  pěšky,  tak  se  dá   dobře  využít vedení  k vyznačenému bodu  třeba  i  po  azimutu.

0