reklama

Max - doplňky?

Vážení lehocipedisté!
Tak jsem zjistil, že nový Max bude definitivně k dodání až po novém roce, nespíše v druhé polovině ledna. Jak mi Aleš řekl, tak teprve nyní dokončili všechny potřebné testy nového rámu. Všechno zlé je ale pro něco dobré. Díky Vašim radám jsem dospecifikoval konfiguraci na DD 27 + trojtalíř dopředu, odpružení si dodám sám, už jsem koupil dopředu tuningovanou vidlici Suntour vzduch/olej a dozadu tlumič Manitou vzduch/olej. Mám ještě dotaz ohledně pedálů. Na nynějším trekingovém kole používám SPD, ale nevím jestli dát SPD taky rovnou na lehokolo - nebo až se trochu na něm naučím. Nebylo by dobré si pro začátky vzít chrániče loktů a předloktí (z motorky). Když spadnu na trekingu, tak si většinou narazím koleno, ale na lehokole to bude asi loket ne? Ještě bych se taky rád zeptal na přední světlo. Nejsem tak technicky disponován, abych si jej postavil sám, tak nějaká dobrá koupě. Nějaký luxeon?
Díky

[ Zpět ]
Datum: 15.12.2005
Autor: Neregistrovaný uživatel (Vlas)
  • Re: Max - doplňky?

         

    Tak to odpružení ti budu závidět.
    SPD bych tam dal rovnou, pro začátek do něj nacvakl ty plastový rámečky (jestli teda nejsou nějaký drahý nebo nemáš "skladem" nějaké obyčejné). Nečekej, že by ti tam vydržely dlouho, jak jednou nacvičíš rozjezd a zastavení, tak začneš jezdit s spd. Tipuju to na několik desítek km než ti spdčka budou chybět.
    K padání doporučuju rukavice. První přistává malíková hrana dlaně, loket nebo spíš předloktí následuje pak jen při tvrdších pádech, nikdy jsem si ho neodřel vážně, maximálně malinkaté oděrky. Pokud spadneš při vetší rychlosti, odřeš si stehna těsně pod zadkem trochu na boku, na tom na kterej lehneš. V podstatě si představ polohu, ve které na kole jedeš. V téhle poloze dopadneš na zem, nakloněnej na bok, ruka, noha a zadek zároveň. Kolena jsou v bezpečí, loket se někdy trochu země dotkne a někdy ne.
    Na předek by přes adaptér mělo jít dát cokoliv, luxeon je samozřejmě nejlepší, ale taky nejdražší. Platí stejná pravidla pro výběr jako u klasickýho kola, jenom se neorientuju v těch prodávaných světlech.
    Pak se taky nezapomeň podělit o fotku kola třeba na http://pokryti.wz.cz, asi budeš mít nejdráž osazenej max u nás, s tímhle odpružením a 81 rychlostma.

    [ Zpět ]
    Datum: 15.12.2005
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Jirka (hebi))
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Max - doplňky?

           

      Díky za užitečné rady, zejména anatomie pádu je velice zajímavá a těší mě hlavně relativní bezpečí kolen, která v mém případě už mají lecos za sebou, hlavně z mé motocyklistické minulosti. Z motorky mám pro začátek ještě rukavice s kevlarovými výstuhami na prsty a záprstní klouby. Na kolo asi dám rovnou spd Shimano 525, abych mohl jezdit ve svých starých tretrách. Kdyby bylo nejhůře, tak tam na chvíli přehodím obyčejmé pedály z manželčina kola. V paralelní diskuzi o bezpečnosti na kole mě zaujalo světlo Hella HL 2000 - máte s ním někdo zkušenost?

      [ Zpět ]
      Datum: 16.12.2005
      Autor: Neregistrovaný uživatel (Vlas)
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
dnes
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

346 cyklistů (12 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024