Nějaký ohýbání do pravého úhlu nevidím pozitivně.
Spíš bych volil variantu při skládání kola dole odšroubovat třmen, mezi destičky dát vložku a celý to pak stočit do průměru tak těch 15 cm a přichytit k řidítkům.
Jo, to by šlo :-)
0
pravej úhel to neudělá, ten oblouk může mít radius tak 10cm udělá se taková smyčka. Teď tam mám mechaniku a bowden to zvlíádá dlouhodobě, ale ta brzda je slabší, šilhám po něčem lepším. N
0
Pokud je radius 10 cm, tak průměr kružnice bude 20 cm a to je, myslím, v pořádku. To je už skoro srovnatelné s vedením u běžného kola - z řídítek k upevnění na rámu. Když koupíš novou hadici, je zabalená a smotaná v krabičce odpovídající zhruba tomu rozměru 20 cm. Na lehokole jsem měl ve předu dlouhou zadní hadici (na horním řízení), ale byla moc dlouhá a nechtěl jsem ji zkracovat, tak jsem na ní udělal dva závity průměru tak 17 cm a stáhl škrkama k řídítkům. Žádný problém jsem nezaznamenal.
0
Dodatek. Problém bych viděl opravdu jen u menších poloměrů smyčky, kdy už bys tu hadici musel nutit do dané polohy silou v kombinaci s cyklickým namáháním (ohyb) v jednom místě. Když bude hadice uchycena jen na řídítkách a vidlici 20" skládačky, tak bude mít dost prostoru se sama nějak poskládat, případně nechat hadici trošku delší (pokud by nějak nezavazela).
0
no jo tam je to ale furt ve stejné pozici. Já to třeba třikrát za den složím, takže rovnou hadici ohnu do té smyčky a pak zase zpět. A když teď jezdím třeba v mraze, tak to asi bude dostávat dost na prdel. Tak to teda budu muset otestovat sám na sobě :-) I když než se k tomu dokopu tak bude jaro.
0
Nevím přesně, jak je ten ohyb umístěný a jak je kolem místo, nebo aby to nějak nepřekáželo, ale v některých případech se takovéhle vylomeniny dají obejít "prasečím ocáskem", čili jedním závitem nějak uchyceným a ošetřeným třeba do takovýho toho elektrikářskýho namotávacího pancíře z umělý hmoty. Rozloží to pak ten pohyb a ohyb.
0
Zbytečné obavy. Hadice na skládačkách nelámeš a ta trocha ohybu nevadí. Ve výrobě se s tím počítá a vedení hadiček a jejich přichycení ke kolu je uděláno tak, aby při skládání docházelo k ohybu v rozumných obloucích.
Jinak podařilo se mi ji před lety na horáku načnout a hadice pořád drží.
0