Chtěla jsem si vzpomenout na den, kdy jsem začala jezdit na kole. Ale dětská mysl ten okamžik nezaznamenala. Asi to nebylo důležité, asi to šlo samo. Ztratilo se to v záplavě jiných vzpomínek.
Máma má velké album, kam ukládá naše rodinné fotky a zaznamenává důležité milníky v životech nás všech,…
Je si ten den, kdy jsem začal jezdit pamatuju úplně přesně. Vím jak to bylo, kde to bylo, jediné co nevím, kdy to bylo.
0
Já si to pamatuju přibližně. Byli jsme na návštěvě u strýce v Ústí, kde jsem měl připravenýho fungl novýho holčičího Pionýra. Modrýho. Posadili mě na něj, já začal šlapat a pak mi tvrdili, že jsem jel za chvíli sám. Myslím, že to bylo někdy zjara '54, protože na podzim táta umřel. Přežil jsem ho zatím o 31 let.
P.S. Ten tvůj článek, Llano, se mi moc líbil, chtěl jsem mu dát tak osm palců. Neumím to.
0
Děkuji všem za milá slova. Potěšilo mě, že se to líbilo:-))
0
Lanno, s prominutím, Ty koni, cos to psala o tom, že máš strach z naší kritiky?
Je to nádherný a lidský příběh. Navíc výborně napsaný. Díky.
0
Kobyla, Zdendo:-))
A dík. Ani jsem nepředpokládala, že se bude líbit taky chlapům:-))
0
Mně to nedá, prostě když už, tak klisna :-)) Anebo to nech jak napsal Zdenda, po valašsku. Napsal to dobře. Tam by možná řekli "ty koňu".
0
Ty koňu mě nijak neuráží, to já jen aby řeč nestála:-))
Stejně by mě zajímalo, jak říkají na Valašsku ženským.
Zdendo, říkáš ženě doma: Ty koňu, ta svíčková byla výborná?
0
Manželce tak neříkám. Maximálně ty trumpeto a to přesně v tom kontextu, jak jsem to napsal Tobě. To znamená v případě, že se zbytečně podceňuje. Takže je to pochvala a podpoření.
Jinak svíčkovou a vůbec většinu sobotních a nedělních obědů vařím já. Vařím dobře, vařím rád.
0
Ostatni se jiste neurazi,ale z meho pohledu je to to nejlepsi,co jsem tady cetl.Ota Pavel by to o svem prvnim kole nenapsal lip.Ja Ti fakt dekuji,uplne me to dojalo.Fakt nadherne lidsky pribeh,je to psany srdcem a je to proste zlaty text.:-)Fakt parada. Kdyz to ctu,uplne vidim ty zabery a momenty jako zive a tohle dokazi s mysli cloveka jen skutecni spisovatele.To neni jen blog ci clanek,to je jak uryvek z knihy.Kdybys to nahodou nekdy rozvedla do delsi knihy,budu prvni,kdo ji koupi svym detem.Tak moc jsem miloval ty knihy pro deti psane prave timto stylem.Proste skvely text.:-)
0
Dík Martisi. Nejlepší to asi není, ale těší mě, že se to líbí.
Občas píšu pro rodinu a známé a taky docela dost do šuplíku. Ale spisovatel rozhodně nejsem. I sem jsem se rozhodla dát pouze text bez obrazového materiálu, čímž jsem se vyřadila ze soutěže. Mně úplně stačí, když tím někoho zaujmu.
:-))
0