to záleží na chutích přátel návštěvníků, ne?
Obecně platného bych řekl, že nenajdeš nic.
I když... obecně platný by se asi našel ten alkohol, který si nějak pomohl vytvořit svým vlastním přičiněním. lhostejno jestli vyrobíš kvalitní ořechovku, bowli naebo vománkový víno... :-)
0
To, co kdo pije, je asi hodně různé, ne ? Těžko radit něco univerzálního, když nic takového není ;-)
Pokud Ti jde o tvrdý alkohol, tak se šavle vetšinou neháže hlavně po něčem opravdu kvalitním ;-) A ani rána nebývají tak krušná (pokud vůbec) jako po něčem, co je "nastavováno" lihem či cukrem.
0
Pokud myslíš tvrdý, tak kvalitní whisky nebo koňak. Jestli ti (podobně jako mně) vydrží flaška rok, tak za to pár stovek dej, a nech si poradit něco opravdu dobrýho a netuctovýho. Většině lidí to bude jedno, ale sem tam budeš za velkýho znalce :-)
Pro dámský doprovod je vhodné mít nějaký likér (i když mne příjemně překvapilo, kolik žen preferuje vizoura před různými tlamolepy), a pro všechny případy víno. Což je ode mne knížecí rada, protože veškeré pokusy vybudovat doma vinotéku ztroskotaly na tom, že sebevětší zásoby vína jsme s ženou během několika dnů vypili...
0
A aby to bylo dobré "tak akorát". Kdyby to bylo lepší, nezbavil bych se jich, kdyby horší (mělo ´ohon´ či ocas?), nemohl bych to pít po jejich odchodu ...
8-)
0
Jestli otázka stojí takto, tak moje oblíbená strategie v podobných případech je koupit to, co já sám mám hodně rád, a v dobré kvalitě. Přesně jak píšeš, když mi to zbude, jen dobře;-)
Spíše takhle: jakou máš cenovou představu? Jeden druh nebo raději více?
0
Zjisti co nepijí a nakup toho do zásoby :o)))
0
Měla by sis dát ´panáka´, abys dávala použitelné rady(ne takovéhle nesmysly ...)
-1
Jak nepoužitelný rady. Chceš vědět, po čem ti nevrhnou, tak kup co nepojí.
A já to mám s panákem vyřešený, teď po tý aktuální Medúzově kolice tuplem - dám si panáka acidofilního mlíka a rozhodně se po něm nepozvracím :o)))
0
Já bych řekl, že ti poradila dobře, narozdíl od tvých "rad" ve většině témat.
0
Vrhá se po všem, jednou jsem dokonce vrhl při druhým decáku rumu. Ale stih jsem to včas k asfaltovanýmu žlábku a ani mi nebrnkla o zuby. Ale vážně. Snad ty lidi trochu znáš, tak víš, jestli jim funguje špérklapka. Jestli ne, poblijou se i po třicetiletý skotský. A tohle nekupuj už vůbec: http://www.thewhiskyexchange.com/selection...
0
Radím zlatou tequilu - Tequila Mezcala s červem. Při vychutnávání tohoto alkoholického nápoje se kombinuje jeho chuť s pomerančem a skořicí. Po vypití obsahu flašky je "nakládaný" červík tou nejlahodnější delikatesou:
http://sharemykitchen.com/wp-content/uploads...
0
nevím, školy nemám, ale ...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tequila
já když už tequilu, tak stříbrnou
a v našich končinách bez soli a bez citronu ...
jinak rum - klidně tuzemák,nebo Morgana
fajnšmekrům tatranský nebo zbojnický čaj - bez ředění vodou :-))
0
Kvalitní rum....třeba ten s plachetnicí...osobně ho mám 5l kanystr a před chvílí jsem přivezl 30l soudeček Chotěboře na zítra...
0
Chotěboř ti závidím... Já mám bilinkovou 11 z Lokte a normální 11 z Chyší... Byli jsme včera na výletě :-)
0
A to byla ještě za protekční cenu :))
0
Pardon za tu hrubku :-)
0
No vidim, ze kazdej pise na co ma slinu, tak si prisadim. Letos je za peknou cenu v obchodech printer's whisky. Ta mi osobne chutna vic, nez treba jameson, u kteryho tu cenu nechutne sroubujou.
0
dík za tip :-)
0
Pokud tedy myslíš tvrdý alkohol, tak všechno co tu radili se dá vyrobit a většinou také vyrábí ze syntetického lihu s nějakými dochucovadly (letošní aféry kolem pančovaného alkoholu to jen potvrdily).
Jediné, co takto vyrobit nejde je pravá Valašská slivovice! Nemyslím ale tu, kterou koupíš v každém supermarketu - myslím tu pravou!
Té se dá vypít dost hodně bez následků druhý den, případně bez znečištění itineráře bytu.
Malá rada na závěr:
Nemíchat. ( No, vpodstatě to s tím mícháním není až tak žhavé, ale to pak záleží na trénovanosti každého jedince)
0