reklama

O životních metách

Myslím, že téma " co mě pobavilo a potěšilo 15" jsme zasvinili dostatečně. Pojďme se přít, pokud bude ještě o čem zde :-)

[ Zpět ]
Datum: 22.09.2011
Autor: xanti
  • Re: O životních metách

         

    Myslím si, že univerzální recept neexistuje. Jednomu pomůže ta podaná pomocná ruka, druhému je ta ruka dobrá pouze k tomu, aby ji zneužil a spíš mu pomůže, když je ponechán svému osudu, aby si sáhl až na dno.

    [ Zpět ]
    Datum: 22.09.2011
    Autor: heras
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O životních metách

         

    Mě dosti překvapilo jaká je propast mezi elitou a underclass. Je pravda, že ze strany těch druhých slýchám taky názory jak to ti bohatí (rozuměj my zaměstnaní mající domov, práci) mají jednoduché. Ze strany elity bych asi čekala větší pochopení situace, z ohledu na inteligenci, možnost sehnat si dostatek informací atd. Představa jak si někdo krásně a spokojeně žije z dávek, jak spokojeně chlastá je nereálná. Není to spokojený život, tak jako si myslím, že není jednoduchý život člověka, který je podle majoritní společnosti úspěšný ale za svůj úspěch platí životem ve stresu.
    Pro Jince: ano s lidmi na okraji společnosti se setkávám denně, je to má profese. Díky ní jsem měla šanci vidět to, o čem jsem neměla ponětí a co mě ve škole nenaučili. Mé ideály, že na vše existují jednoduchá řešení a jediné co je potřeba je správně aplikovat příslušný postup vzaly za své. Nakonec mi asi zůstala jen jedna zásada, že každý posun je úspěch. Jenže to se lidem zaměřeným na úspěch nelíbí, mají své vysoké cíle, velké úspěchy. Jen je někdy zajímavé, že děti rodičů zaměřených na úspěch v životě selhávají taky, třebaže občas jiným způsobem.

    [ Zpět ]
    Datum: 22.09.2011
    Autor: xanti
    Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: O životních metách

           

      život je hrozně složitej a z druhý strany hrozně jednoduchej. V podstatě vždycky je možnost volby a život je takovej, jakej si ho udělám. Někdo to má o mnoho těžší a někdo lehčí, ale to tak prostě je. Spravedlivý to není. Ono ale v podstatě nic spravedlivýho nenexistuje. Jediná spravedlnost v životě je to, že každej máme svůj život a každej s ním můžeme udělat to, co my chceme a taky děláme a že nakonec umřeme....
      Někdo má těžší start než někdo jinej.
      Někdo potká víc překážek než někdo jinej.
      Někdo má okolo sebe lidi, co ho mají rádi a pomůžou mu a někdo nemá.
      V důsledku je na svůj život ale člověk vždycky sám a vždycky si ho sám tvoří. Jediný, co máme všichni stejný je to, že ten život máme.
      A já jsem rád, že ho mám a děkuju za to, že je jakej je, a že byl jakej byl. Život je totiž krásnej! I když mi trvalo sakra dlouho než jsem na to přišel...

      [ Zpět ]
      Datum: 22.09.2011
      Autor: Jurimír
      Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        Život je krásný - hm možná je to zrovna to na co lidé z underclass nepřišli a někteří do konce života nepřijdou. Nevěří, že život je krásný a stojí za to dělat něco pro to aby krásný byl. Krásný život je tak vzdálený, že nevěří, že by ho někdy mohli krásně žít.
        Jenže jaký je krásný život? Já třeba nikdy neměla cíle, můj cíl byl cesta. Mě se s cílů a met ježí chlupy. Chtěla bych, aby má cesta nebyla nudná a šedivá, aby překážky stály za přelezení, abych po cestě udělala co nejmíň zla.
        Zdá se mi, že chápu proč někdo prostě chce jen chodit dělat do fabriky a stačí mu to. Rok jsem kdysi pracovala v takovém provozu a byla to zkušenost k nezaplacení. Nemyslím si, že to může dlouhodobě dělat každý, já bych se asi zbláznila. Takže já před šičkami z Loany a jinými dělníky smekám. A přijde mi smutné, že někdo celý život dře a najednou se mu život rozpadne na kousky jen kvůli tomu, že celý život dělal to co umí a jinde už to není potřeba.
        Hodně to vidím na chlapech, jejich hrdost je pošlapaná tím, že je nikdo nechce (a kolilkrát to třeba nebyli hlupáci, uměli svou práci) a najednou už je nebylo potřeba. Já chápu, že v takové chvíli někdo začne pít, aby na to nemusel myslet. Kladný vztah k alkoholu má tady u nás na Moravě spousta lidí, je to norma. Dokud stát dostává z alkoholu daně je spokojen, běda však když tě alkohol vtáhne do svých osidel tak, že jsi jeho přítěží.

        [ Zpět ]
        Datum: 23.09.2011
        Autor: xanti
        Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          "...že celý život dělal to co umí a jinde už to není potřeba." Tohle já zažil ve velmi čisté podobě. Podílel jsem se na vývoji stroje, který nahradil práci mého dobrého známého. Docela jsem byl rád, že majitelé firmy pro něj našli na těch pár měsíců před důchodem práci, ale i tak to pro mě nebylo úplně jednoduché a dodneška, když tu mašinku vidím, tak si na to vzpomenu.

          [ Zpět ]
          Datum: 23.09.2011
          Autor: petrp
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            Až nám místo strojů budou brát práci cigáni, tak budu taky rád.

            [ Zpět ]
            Datum: 23.09.2011
            Autor: crow75
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            Já mluvil včera s paní z lomu v Klecanech a říkala, že nová drtička a třídička kamene zařídila snížení počtu zaměstnanců z 35 na 18. Paradoxní je, že tu drtičku museli koupit, protože si občané nedalekých obcí na druhé straně postavili domky naproti lomu a vadil jim hluk a prach... Nejsem proti technickému rozvoji, ale tohle mi přišlo zajímavé k zamyšlení...

            [ Zpět ]
            Datum: 23.09.2011
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          nemám žádný životní cíl a metu. Moje meta je být šťasný a dělat aspoň z větší části to, co mě baví a chci být dneska lepším lověkem než jsem byl včera.
          Podle mne to s pocitem ze života tolik nesouvisí, i když...

          Dělal jsem 19ti hodinový směny u pásu. Vím, jaký to je.
          Dělal jsem práci, kdy jsem měl na starosti počítače ve firmě po celý ČR, byl neustále na telefonu a zodpovědnost jako prase. Vím, jaký to je.
          Dělal jsem práci, kdy jsem měl X podřízených a měl je motivovat a vyždímat z nich výkon a vím jak těžký a nevděčný to je.
          Podle mne to ale s pocitem ze života nijak nesouvisí.


          O chlastu a drogách toho vím dost. O tom, jaké to je těžké se zbavit závislosti toho vím taky hodně.
          Chlast s pocitem ze života podle mne hodně souvisí, ale znám i spoustu šťastnejch lidí, co chlastaj, takže to je nejspíš jen můj pocit.
          Nicméně nikdo nikoho nenutí chlastat ne?



          Vím, jaký je žít přes dvacet let s depresí. Zažil a viděl jsem věci, který drtivá většina lidí nezažívá a valnou většinu ani nenapadne, že by mohli takový sračky zažít. Myslím, že se docela dobře dokážu vžít do většiny hnusu a pocitů lidí, o kterých píšeš. Fakt doela dobře :-(
          Přesto tvrdím, že ŽIVOT JE KRÁSNEJ a za ten svůj jsme zodpovědnej každej sÁm a každej ho může změnit a každej s ním může něco dělat. CO je k tomu potřeba je CHTÍT! S tím se nedá pomoci, to musí každý sám. Pomoci se pak dá při řešení nějakých detailů, ale to už je nepodstatné, to už je jen usnadnění. Důležité je CHTÍT se sebou něco udělat.

          [ Zpět ]
          Datum: 23.09.2011
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            Tož mi řekni kde je ten zakopaný pes? :-)
            Protože já prostě vidím, že žít na ulici nebo nějak podobně štěstí není. Potkala jsem jen jednoho člověka u kterého bych možná mohla říct, že si vybral život na ulici a zdál se mi, nevím jestli šťastný, ale smířený. A jakmile nemohl už takhle žít, umrzl. Ale jinak vidím jen beznaděj.
            Jinak já většinou plácám páté přes deváté :-))), ale asi kdyby to nebylo téma zasahující Tě v Tvém životě, tak to asi zavřeš ne? :-)

            [ Zpět ]
            Datum: 23.09.2011
            Autor: xanti
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              já netvrdil, že žít na ulici je štěstí. Ale ani není štěstí žít v domě. Ani není štěstí žít na zámku.
              Ten pocit štěst musí vycházet zevnitř. Vnější okolnosti ho buď zháší nebo rozdmýchávají, ale musí vycházet zevnitř.


              Ale jo, to je jasné, ale jednak jsme ukecanej, jednak mě povídání o životě baví a za druhé mě názory ostatních zajímají. No akrom toho jak už jsme psal já ten pocit v sobě hodně hodně dlouho hledal....

              [ Zpět ]
              Datum: 23.09.2011
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            A když já napíšu, že ŽIVOT JE HNUSNEJ, tak mám taky pravdu. Můžeš mi tvrdit, že koprovka je nejlepší omáčka na světě, mně se z ní stejně zvedne kýbl.(jen příklad)
            Tyhle oprimistické kecy promiň:), "život-je-krásnej-musíš-CHTÍT-ty-na-to-máš", v těchhle lidech vyvolávají v lepším případě vražedné, v horším sebevražedné myšlenky.

            [ Zpět ]
            Datum: 23.09.2011
            Autor: heras
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: O životních metách

                   

              mám jedinou otázku. Proč dělat cokoli co mi připadá hnusný? Proč žít, kyž je život hnusnej? K čemu? když ti nebude chutnat ta koprovka, tka jí nebudeš jíst, tedy předpokládám a proti tomu nic nemám. Ale je debilita řvát, že je hnusná a cpát se s ní pětkrát denně dvacet let v kuse...

              [ Zpět ]
              Datum: 23.09.2011
              Autor: Jurimír
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O životních metách

                     

                Mám na mysli lidi, kteří nic nevyřvávají a svými depresemi se nechlubí. Odmítnout život je přeci jen o poznání těžší, než odmítnout koprovku, v tom bych debilitu nehledal.

                [ Zpět ]
                Datum: 23.09.2011
                Autor: heras
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: O životních metách

                       

                  ještě jsem nepotkal nikoho, kdo by se chlubil depresema, takže nejspíš nerozumím. Přijde mi to jako nesmysl. Obecně. Netvrdím, že jedinec takový být nemůže. Tohle se ale většinou skrývá (když už se člověk dostane k tomu, že si to vůbec přizná, že to tak je). Mě taky dalo dost práce a trvalo to nějakou dobu než jsem o tom byl schopnej normálně mluvit asi jako o rohlíkách.

                  Princip, tedy odmítnout způsob života, který mi nevyhovuje a jídlo který mi nevyhovuje, je stejný. Problém bych viděl v závislostech, pokud jsou a udržujou v tom způsobu života, ze kterýho je někomu zle. V tom je to těžší. Ale to už jsou další návazný věci. Kdybys s tou koprovkou polykal denně nějakou drogu, taky bys jí nemohl odmítnout tak snadno, přestože by se ti hnusila. Podle mne jsi nevymyslel tak špatný příklad.
                  Život ani jídlo nelze odmítnout uplně bez fatálních následků, ale lze docela dobře odmítnout jednotlivý způsob života a jednotlivé jídlo.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 24.09.2011
                  Autor: Jurimír
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: O životních metách

                         

                    Popsal jsi to již v dřívějších příspěvku - všechno je to o osobním rozhodnutí (což mi bylo zpochybňováno) a Tebou vyjádřeno "chci". S tou koprovkou - může nastat případ, kdy budu tuto omáčku milovat, ale vědět, že mi škodí. Rozhodl bych se ji tedy nejíst a nikoliv se jí přejídat a když mně bude zle, hledat důvod u té koprovky.
                    A příklad s tou koprovkou se dá rozvést na mnohé lidské činnosti (momentálně uspokojí, dlouhodobě škodí).

                    [ Zpět ]
                    Datum: 24.09.2011
                    Autor: jinec
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                    • Re: O životních metách

                           

                      "Chtít" znamená "jít a udělat".
                      A ono to dělání po čase každýho jednou unaví, to je jen otázka času a konstituce.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 24.09.2011
                      Autor: bara2
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: O životních metách

                             

                        A až se objeví ta únava, v ten moment se láme rozhodování. Vždy je možnost být sražen na kolena, důležité je se zvednout a pokračovat.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 24.09.2011
                        Autor: jinec
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: O životních metách

                               

                          Se říká, že když si člověk myslí, že nemůže, je tak na třetině výkonu ;)
                          Pěkné, ale jednou přijde okamžik, od kterého jsou už únavové jevy nevratné.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 24.09.2011
                          Autor: bara2
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: O životních metách

                                 

                            Také jsem si to v šedesáti říkal......

                            [ Zpět ]
                            Datum: 24.09.2011
                            Autor: jinec
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: O životních metách

                                   

                              Někdo dříve, jinej později.
                              Já se do toho namontovala hlavně kvůli výroku, že ve čtyřiceti nelze něco svádět na to, co bylo v osmnácti... Lze, neboť v těch osmnácti prostě mohlo být odčerpáno to, co pak ve čtyřiceti chybí.
                              Celkem snadno to ze ilustrovat na případech koní přetěžovanejch v mládí. V deseti letech už těm pošetřenejm prostě stačit nebudou, byť by původně měli třeba i lepší potenciál.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 24.09.2011
                              Autor: bara2
                              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: O životních metách

                         

                    No právě, my spolu zřejmě souhlasíme, akorát že si nerozumíme. Tys napsal, že život je krásnej. Pravděpodobnost, že se tu najde depresivní člověk, který by ti oponoval, je mizivá, protože, jak správně píšeš, takový člověk to většinou skrývá, za svůj pesimismus a nemohoucnost se stydí.
                    Tak jsem to vzal za něj (a napsal jsem - život je hnusnej).
                    Moje přirovnání ke koprovce neber z praktického hlediska, ale z psychologického, jako že depresivnímu člověku můžeš s jiskrou v oku stokrát tvrdit, že život je krásnej, ale jemu v té chvíli bude připadat o to hnusnější, protože on na něm tu krásu ne a ne najít a díky tomu si připadá echt špatnej, ve tvé přítomnosti se cítí ještě hůře, než když je někde zalezlý sám.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 24.09.2011
                    Autor: heras
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: O životních metách

                           

                      Jednou jsem tohle bláhově tvrdila 19-cti letému klukovi, který měl deprese, míchal dokupy drogy, vykašlal se na školu a plánoval si sebevraždu. Snažila jsem se ho přesvědčit, že by mu mohlo pomoct třeba zrovna to kolo, líčila jsem jak je to pro mě fajn. Jenže jemu to nepomáhalo, a z mé strany to byla kapitální hloupost. Nejsme všichni stejní, ne všichni máme v sobě tu sílu. Člověk, který tu sílu má, by za ni měl být vděčný a ne se povyšovat jak je dobrý a co dokázal. Ta síla je podle mě velký dar.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 26.09.2011
                      Autor: xanti
                      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: O životních metách

                             

                        já si myslím, že tu sílu máme všichni v sobě, jen je někdy a u někoho velký problém jí v sobě najít...
                        nefunguje jeden recept na všechny. Každý jsme jiný a máme jinou cestu...

                        [ Zpět ]
                        Datum: 26.09.2011
                        Autor: Jurimír
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: O životních metách

                             

                        Někdo tomu říká síla, někdo zase "Mít se aspoň trochu rád". Někteří lidé se mají rádi až tak moc, že jim to prostě nevysvětlíš. Že by to mohlo být jinak. Prostě to nechápou.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 26.09.2011
                        Autor: heras
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O životních metách

                     

                Já bych tu herasovu koprovku chápal tak, že lidé mají potřebu žít podle nějakých konvencí, potřebují furt napodobovat nějaké vzory ze svého okolí a z médií. A když jim to nejde, nebo to napodobovat podle seriálů a časopisů ani prostě nejde, případně na to nemají prostředky - tak jsou prmanentně ve stresu a naštvaní. Pak je pro ně život peklem. Prostě nedokáží si žít podle svého, dělat si radost navzdory konvencím a okolí a tu koprovku prostě nejíst. (já teda dobrou koprovku moc rád :-))

                [ Zpět ]
                Datum: 23.09.2011
                Autor: ronda
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: O životních metách

                       

                  Myslíš? Fenix většinou nemá potíže s vyjadřováním, a to co říkáš, mi přijde o dost jiný význam, než co on psal...

                  potřebu napodobovat vzory z časopisů atd. nechápu. Nerozumím tomu. Nejsem schopen k tomu nic říct.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 24.09.2011
                  Autor: Jurimír
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: O životních metách

                         

                    Nikdy v životě jsi neměl nějaký vzor, kterému ses chtěl podobat? Ani v dětství? Pak opravdu nejsi normální.

                    Výchova dětí probíhá převážně nápodobou někoho. Některým to, bohužel, vydrží i do dospělosti.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 24.09.2011
                    Autor: Burajda
                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: O životních metách

                           

                      normální nejsem, o tom žádná. To koneckonců víš, ne? :-)

                      V dětství jsem měl asi vzory v rodičích, nevím. Nepamatuju si ale, že bych chtěl bejt jako někdo. Chtěl jsem bejt indiánem, popelářem, kosmonautem, ale nechtěl jsem být konkrétním popelářem a neměl jsem ho za vzor. Mě se jen líbil opasek s odrazkama a jízda na stupátku.
                      Nevím, možná si jen nerozumíme...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 24.09.2011
                      Autor: Jurimír
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: O životních metách

                             

                        Popelářem (ta jízda na stupátku, to je něco!) i kosmonautem (tenkrát možná ruským) jsem chtěl být taky. Ale pamatuju, že jsem chtěl být i skokanem na lyžích - a konkrétně Raškou! No, nevyšlo to, no....
                        :o)))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 24.09.2011
                        Autor: PepikW
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: O životních metách

                       

                  To, o čem píšeš, jsem vůbec neměl na mysli. Ale něco podobného jsem se marně snažil vysvětlit v jiných příspěvcích, akorát že v opačném gardu, než to píšeš ty - někteří lidé se NEsnaží žít podle nějakých konvencí, NEpotřebují napodobovat nějaké vzory, NEchtějí žít podle NAŠICH představ.
                  Tito lidé by MOHLI být šťastní a spokojení, ale nejsou, protože "konvenční lidé" jim to nedovolí. "Konvenční lidé" nejsou ochotni některé odlišnosti tolerovat. Díky tomu "nekonvenčí lidé" neustále nenarážejí na nevraživost a znevažování.
                  Přesně v tomto duchu probíhá diskuze v tomto tématu, kterou zahájil PepikW odkazem na fotografie z cikánské ubytovny, v podobném duchu probíhají např. zdejší diskuze s Hraboshem, který má tu "drzost" některé konvence ignorovat.
                  Pořád nechápu - co se vyřeší tím, že si zde budeme dělat s cikánů legraci, pohoršovat se nad jejich návyky a nadávat na ně? Proč se někteří lidé pořád potřebují utvrzovat v názoru, že my jsme lepší než oni? Protože na ně mají vztek. Přitom sami připouštějí, že cikáni za to nemůžou, že jsou jak malé, špatně vychované děti a že za to může vládní politika.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 24.09.2011
                  Autor: heras
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: O životních metách

                         

                    Nejde ale o jejich zvyky a návyky. Ať si žije každý podle svého - jenom to nesmí omezovat a ohrožovat jiné.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 24.09.2011
                    Autor: ronda
                    Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: O životních metách

                           

                      Tak.
                      Jen nevidim žádný důvod, proč někomu jeho odlišný životní styl financovat. S tolerancí, myslím, nemám problém, pokud ale on bude tolerovat zas mě!

                      K tomu financování si zas trochu rýpnu: Na Parlementních listech vyšel rozhovor se starostou Dubí (E55) na Teplicku.
                      Redaktor: Na kolik si rodina na dávkách může přijít, máte ta čísla k dispozici?
                      Starosta: Mám, a obávám se je vyslovit. Měli jsme tu rodinu, staří a mladí žili pohromadě, a přivezli si nemohoucí příbuzné ze Slovenska. Se všemi příspěvky tato řekněme dvojrodina pobírala 92 tisíc korun měsíčně.

                      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory...

                      Herasi, nediv se, že to pak normálně pracujícího člověka tak trochu víc sere. Ale někteří před problémy raději zavírají oči, případně to dusí uvnitř a pak se dostávají do depresí, jejichž výsledkem je nechuť k životu :o(

                      Jedu se raději podívat, jaký je ten život krásný, a to i na děčínsku a šluknovsku. Možná i nějakého toho cikána potkám (v srpnu na pěším výletě po Jetřichovicku jsme potkali celou partu - rekonstruovali dřevěné schůdky a zábradlí k Mariánce - v tom terénu pořádná makačka!).

                      [ Zpět ]
                      Datum: 24.09.2011
                      Autor: PepikW
                      Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: O životních metách

                             

                        K tomu poslednímu odstavci ("..cikána potkám..") - píšeš, že jedeš. To tedy počítáš i s variantou, že se budeš domů vracet pěšky?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 24.09.2011
                        Autor: jinec
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: O životních metách

                               

                          Lepení vozim, náhradní duši taky. Ale nikdy nevíš, co se může stát. Takže počítám :o)
                          A jestli myslíš krádež - v lese se tihle nevyskytují (myslím zloději), a zdaleka né každý cikán je zloděj ...

                          [ Zpět ]
                          Datum: 24.09.2011
                          Autor: PepikW
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: O životních metách

                                 

                            Cha, cha, cha...
                            Tak aby jsi se nedivil.
                            Na Dymník si teda pan Bartoš s kumpánem není líný vylézt :o)))

                            [ Zpět ]
                            Datum: 24.09.2011
                            Autor: radka
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: O životních metách

                                   

                              To je vyjímka, co potvrzuje pravidlo! To se stane maximálně jednou za deset let :o)

                              [ Zpět ]
                              Datum: 24.09.2011
                              Autor: PepikW
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: O životních metách

                                     

                                1x za 10 let?!?
                                Tak to bacha, už běží další 10ti letí :o)))

                                [ Zpět ]
                                Datum: 24.09.2011
                                Autor: radka
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: O životních metách

                                   

                              Bartoš, Bartoš, ukradl ti kolo? To je malá ryba. Tuhle sem čet, že ve VZP postrádaj čyřiadvacet miliónů. Hoď sem taky nějaký jméno..

                              [ Zpět ]
                              Datum: 25.09.2011
                              Autor: heras
                              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                      • Re: O životních metách

                             

                        To jsou hodně hloupé řeči, které jen přilévají olej do ohně.
                        Částka životního minima osoby, která je posuzována jako první v pořadí, činí měsíčně 2 880 Kč.
                        (3) Částka životního minima osoby, která je posuzována jako druhá nebo další v pořadí, činí měsíčně
                        a) 2 600 Kč u osoby od 15 let věku, která není nezaopatřeným dítětem,
                        b) 2 250 Kč u nezaopatřeného dítěte od 15 do 26 let věku,
                        c) 1 960 Kč u nezaopatřeného dítěte od 6 do 15 let věku,
                        d) 1 600 Kč u nezaopatřeného dítěte do 6 let věku.
                        K tomu je možno ještě požádat o doplatek na bydlení, ale ani ten nebude nijak závratný (posuzuje se dle nákladů na bydlení).
                        Ze zákona o pomoci v hmotné nouzi pak vychází další přepočet těchto dávek, kdy se zohledňuje zda si ten člověk aktivně hledá práci, zda využil svůj majetek , účastní se veřejné služby atd. U cizinců žijících v ČR se zkoumá zda není neoprávněnou zátěží našeho systému.
                        Já s Romy nemám moc zkušeností, k takové částce jakou píšeš mě snad napadá, že by nějakým způsobem mohli dosáhnout na dávky pro pěstouny např. si do pěstounské péče vezme dítě teta) , slyšela jsem že někteří romové je zneužívají. Ale většina to nebude.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 26.09.2011
                        Autor: xanti
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: O životních metách

                               

                          Nebo ještě příspěvky na péči pro lidi, kteří potřebují péči jiné osoby. Zdravotní stav takové osoby, posuzuje posudkový lékař UP.
                          Neříkám, že ty nebývají zneužívány, ale dle mého hlavně ze strany seniorů, kteří je chápou jako přilepšení k důchodu. Pochybuju však, že nějakému romovi z jiné země by jej pro nic za nic přiznali. Krom toho musí uvést osobu, která o něj pečuje a pokud ta bere dávky hmotné nouze, tak se ji ty dávky o ten příspěvek sníží.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 26.09.2011
                          Autor: xanti
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: O životních metách

                               

                          Díky za reakci. Vážně. Já jen dal odkaz na rozhovor se starostou, netvrdim, že takovou částku někdo dostává. Taky si ale, jako neznalý téhle problematiky, netroufnu tvrdit, že lže. Je škoda, že v téhle věci nikdo nezveřejní konkrétní čísla (platíme to všichni, tak by to snad neměl být problém). Obyčejný člověk (v oblasti, kde je t.zv. nepřispůsobivých hodně) se to pak dovídá jen "z druhé ruky" a neoficiálně. První konkrétní částku od "úředníka" jsem slyšel před časem od dnešní poslankyně Řápkové: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani... od 2:45 jasně řekla, že "nepřizpůsobivá" rodina s třemi dětmi dostane na všech dávkách dohromady 20-24tKč. Když vidim, jak naši takyspoluobčané nakupují, navštěvují bary a herny, chodí oblékaní a obouvaní pouze od Adidas (no, i Puma a Reebok, abych nekecal) nezdá se mi, že by trpěli hmotnou nouzí! Na přímý dotaz, kolik má průměrná rodina, kde žádný z členů nepracuje (dlouhodobě) mi náš magistrát neodpověděl....

                          [ Zpět ]
                          Datum: 26.09.2011
                          Autor: PepikW
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: O životních metách

                                 

                            Já mám dnes nějakou ostřejší náladu:-), tak se Ti omlouvám, že jsem tak vyletěla.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 26.09.2011
                            Autor: xanti
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: O životních metách

                           

                      Tak. Asi ti dám také bod.

                      Ale napřed se pro jistotu zeptám: Touhle definicí máte na mysli všechny lidské činnosti, např. i motorismus, nebo jen ty, které se nelíbí vám? :o)

                      [ Zpět ]
                      Datum: 25.09.2011
                      Autor: heras
                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                      • Re: O životních metách

                             

                        No, pokud to nezačneš demagogicky překrucovat, tak pro všechny. V opačném případě bych to musel důkladně rozepisovat a vysvětlovat. To se mi ale nechce a pro chápající většinu je to myslím i zbytečné :-)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 25.09.2011
                        Autor: ronda
                        Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: O životních metách

                               

                          V tom případě bychom si měli promluvit o tom, co pro tebe znamená výraz "Chápající většina".

                          http://www.youtube.com/watch?v=SIJ7Z3saV2Q

                          [ Zpět ]
                          Datum: 26.09.2011
                          Autor: heras
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                          • Re: O životních metách

                                 

                            Kdo chce, pochopí. :-)

                            A jinak je vhodné mojí horní poznámku vztáhnout především k původnímu tématu.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 26.09.2011
                            Autor: ronda
                            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                            • Re: O životních metách

                                   

                              Kdo chce, pochopí. :-)
                              Pak tedy ty a tvoje chápající většina pochopit nechcete.
                              Jako by chápající většině cosi unikalo.
                              Třeba fakt, že každá mince má dvě strany.
                              Cikáni - náckové.
                              Všímám si toho už delší dobu, že proti náckům zde chápající většina jaksi dlouhodobě, zásadně neprotestuje.
                              Jako by chápající většina nechápala, že pro nácky by měla platit stejná pravidla, jako pro nás, nebo pro cikány.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 26.09.2011
                              Autor: heras
                              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
                              • Re: O životních metách

                                     

                                Nojo, jenže tu zrovna řešíme až příliš přizpůsobené nepřizpůsobivé, tedy ani zdaleka né všechny cikány (zase paušalizuješ) a už vůbec né nácky. Ty až tu budeme řešit, rád ti napíšu co si o nich myslim.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 26.09.2011
                                Autor: PepikW
                                Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                              • Re: O životních metách

                                     

                                Nastěhuj se na čtvrt roku vedle jedné skupiny a pak vedle druhé skupiny a potom nám můžeš přijít pošpitat co se ti víc líbilo a kde jsi měl větší klid. Já nácky nesnáším, ale pokud bych si měl vybrat koho budu mít za sousedy a kde budu mít větší klid, tak myslím, že volba by byla jasná, čímpak to asi tak bude?

                                [ Zpět ]
                                Datum: 26.09.2011
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: O životních metách

                                       

                                  Asi to bude tím, že nejsi cikán, černoch, nebo tak něco.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 26.09.2011
                                  Autor: heras
                                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                  • Re: O životních metách

                                         

                                    Odpoovídej až teprv potom co si vyzkoušíš jedno i druhé bydlení a sousedský život.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 26.09.2011
                                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                • Re: O životních metách

                                       

                                  http://www.youtube.com/watch?v=F0Hh_W5qy4s

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 27.09.2011
                                  Autor: Radix
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: O životních metách

                                     

                                Plácáš, jen abys byl zajímavej (nebo přesnějc - aby sis připadal zajímavej)
                                Do těhle úvah s tebou nejdu, ZASE z toho kouká od tebe podraz a překroucení...

                                [ Zpět ]
                                Datum: 26.09.2011
                                Autor: ronda
                                Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                • Re: O životních metách

                                       

                                  "Chápající většina" se tedy domnívá, že ať si žije každý podle svého - jenom to nesmí omezovat a ohrožovat jiné. Vyjímku mají pouze motoristé, náckové a další..

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 26.09.2011
                                  Autor: heras
                                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                                  • Re: O životních metách

                                         

                                    Vyjimku máš jenom ty. :-P

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 26.09.2011
                                    Autor: ronda
                                    Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: O životních metách

                                         

                                    Tak to už jsi nám naprosto zmedvědovatěl - alespoň překrucování ti jde minimálně stejně :o(

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 26.09.2011
                                    Autor: PepikW
                                    Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: O životních metách

                                           

                                      Kuš ale mě se nelíbí tady to lynčování.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 26.09.2011
                                      Autor: xanti
                                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        A kdo je tady lynčován a čím?
                                        Nemám pocit, že by tady byl někdo lynčován, jde pouze o popis hodně špatných osobních zkušeností s některými lidmi a úvahy o možném řešení a nápravě.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 26.09.2011
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Přijde mi to takové už osobní útočení. Už nejde o názor.
                                          Řešení , náprava ? Chceš tady někoho vychovat?

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 26.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Tady nikdo nikho nechce vychovávat, ani to dost dobře není možné, je to jen výměna osobních názorů na nějaký problém nebo třeba jen ptákovinu a trocha toho teoretizování.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 26.09.2011
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        Asi jsem to špatně pochopila, s těmi špatnými zkušenostmi, řešením a nápravou (myslela jsem, že se to týká diskutujících).
                                        Ovšem některé poslední příspěvky už začaly mířit osobně.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 27.09.2011
                                        Autor: xanti
                                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Ano, muj poslední příspěvek už byl osobní. Pár z nás se tu snaží vysvětlit, že nejde o rasizmus, o rozdělování MY a ONI a třeba heras z nás v návalu nějaké "politické korektnosti" nebo "humanity" udělá sympatizanty nacismu - a to taky považuju za velmi osobní! Do téma o životních metách začne cpát různé jakoby -ismy, jako třeba motorismus ...
                                          Tenhle styl "diskuse" tu už kdysi byl :o(

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: PepikW
                                          Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Bych řekla, že tak trochu o rasizmus jde. Je to zaryté v nás. Mám to taky, v tramvaji si hlídám kabelku, když jsou kolem Romové. Kdybych si měla vybrat kolegu, asi bych spíše vybírala mezi bílými. Sama u sebe bych našla dost příkladů, a to s Romy mám zkušenosti jen z těch azyláků a ty vcelku nijak negativní nebyly.
                                          My je už jen tímto přístupem omezujeme.
                                          Nedávno lítal netem hoax o nějakém prvním dítěti roku (bylo to romské dítě) narozeném v nějakém kraji. A mi to přišlo několikrát. Nikdo si nedal tu práci zjistit jak to vlastně je. Klidně přepošleme svým známým takovou lež.
                                          Není to taky omezující? Proč má někdo od narození dokazovat ostatním, že on je ten jiný černý? Nejvíc mě ty naše předsudky mrzí kvůli tomu, že opět mění tu startovní čáru člověka.
                                          Jinak já nemám moc schopnost udržet myšlenku, tak to možná bude taky překroucené:-)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          @PepikW:

                                          "Do téma o životních metách začne cpát různé jakoby -ismy, jako třeba motorismus ..."

                                          A pak že já překrucuju. Kdybys do tohoto tématu nenacpal ty fotografie, kdybyste alespoň nebyli tak neobjektivní, když už o nich píšete..
                                          Tato větev o cikánech by prostě vůbec nevznikla, nebýt tebe.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: heras
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          xanti: Ale jo, je to tak trochu v nás, souhlasim. Jen bych byl opatrnější s pojmy jako rasismus, xenofobie, nesnášenlivost atd. Alespoň tady na severu bych spíš řekl, že jde o špatnou zkušenost. Jak třeba říkáš o té kabelce - ano máme zafixovaný pocit, že v přítomnosti cikána hrozí zvýšené nebezpečí okradení. Srovnal bych to třeba s pocitem zvýšeného ohrožení při jízdě na kole po silnici (najdou se pak jedinci, kteří budou tvrdit, že všichni řidiči jsou potenciální vrazi).
                                          Je to myslim na těch slušných cikánech, aby se třeba dali dohromady a problémy ve své komunitě začali řešit sami - pak nebudou muset nikomu nic dokazovat. Kolikrát si říkám, když nás ne škole učili, jak je to hudebně nadaný národ, čím naší společnost obohacují? Kolik z nich je vynikajících hudebníků (nebo sportovců atd.)? Zdá se mi v tom nepoměr (k jejich počtu). Takže nakonec přecejen rasismus? Jistý si nejsem.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: PepikW
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Pepíku, myslíš, že v tom prostředí té ubytovny může vyrůst ten svobodný mladý cikán hrající na housle tak, že srdce usedá? Ti cikáni co byli skvělí hudebníci, kováři apod., vyrůstali v krásné přírodě, u ohně, ve svobodě a já věřím, že takhle vyroste z dítěte možná člověk odlišný od ostatních ale svým způsobem krásný. V tom jak žijí teď nemůže krásný člověk vyrůst.
                                          Že jejich minorita je schopná využít a zneužít každé škvíry v sytému psát nebudu (prostě to asi bylo nutné v minulosti k jejich přežití a pořád to tam někde je a jde to jako účinný postup využít i dnes), ale v podstatě od války je docela válcujeme a zničili jsme v nich to co bylo dobré. I jejich řeč považujeme za odpudivou (zažila jsem cikány kteří svým dětem zakazovali mluvit romštinou). Já recept nemám. Jak tady někde píše Jinec (obviňujíc mě, že je jen lituji), já taky vidím práci jako dobrou terapii a nejsem příznivcem dávek. Nejsem však ani podporovatelem mrtvol tlejících v příkopech a dětí vyrůstajících mimo společnost. Práce je fajn, ale i pracovat se musí člověk naučit, a tak si myslím, že místo dávek by bylo lépe dát těm lidem práci tak, aby ji mohli zvládnout a naučit se mít z ní radost. Volit postupy, které mají naději na úspěch. Chápu, že pracujícího člověka štve, že jeho nezaměstnaný soused do rána huláká a on nemůže spát. Když se mu seberou dávky (na které je zvyklý, tak jsme si je už vychovali) tak se jeho děti dostanou do ještě větších sraček a on bude více krást, protože nic jiného neumí. Má si najít práci? kde?

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 28.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Nojo, ale ne všichni vyrůstaj v ubytovnách. Proč se ti přizpůsobení vyčleňují ze své komunity? Potřebují svoje úspěšné vzory, svoje organizace, vlastní aktivitu. Pořád jim nemůžeme my (vláda, stát, obce, neziskovky, komise atd...) jen dokola nařizovat, rozdávat, řídit, organizovat, přidělovat, ochraňovat! Nejsou to žádné opice v kleci v zoologické, ale lidi.
                                          I černoši v americe se dostali z otroctví, tvrdé diskriminace a segregace hlavně vlastním úsilím.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 28.09.2011
                                          Autor: PepikW
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Xanti: Co říkáš na následující stanoviska?

                                          Romové jsou vůči Čechům někdy nespravedlivě nepřátelští. Nedokáží přijmout oprávněnou kritiku, jsou stiženi jakousi obsesí. Zaměřují se na svůj problém a všechno hodnotí ze svého pohledu (my jsme chudáci, my neseženeme práci, naše děcka jsou ve škole špatný...). Nikdo se z Romů neptá, co může zlepšit on.

                                          Romové milují své děti. Ale jak se jim věnují? Dítě roste jako strom v lese. Nikoho nezajímá, jak si vede ve škole. Pro Romy jejich děti nejsou partneři. Jak se starají o to, aby dítě řádně chodilo do školy a aby ve škole prospívalo? NIJAK!

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 28.09.2011
                                          Autor: jinec
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Milují své děti, zatímco bílí co?. Ti ne?
                                          Kterých dětí je v dětských domovech víc?
                                          A ještě taková perlička, v rozhovoru s panem Grunzou, ředitelem Střední odborné školy managmentu a práva v Rumburku, on vypráví jak ráno objíždí autem romské rodiny a sváží si děti do školy. Důvod: Romské matky děti milují, tak je nechtějí ráno budit.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 28.09.2011
                                          Autor: petrp
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          petrp: odpovím Ti rád, avšak současně ke stanovisku Xanti.
                                          Dotaz, prosím...Kdo mi hned namazal mínus a tím vyjádřil nesouhlas s uvedeným - rád mu odpovím.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 28.09.2011
                                          Autor: jinec
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Vzhledem k tomu, že nikdo nereagoval (pouze petrp) na můj příspěvek (včera v 10:29 hod.) o vztahu Romů k Čechům a o romských dětech, uvedu důvod, proč jsem jej prezentoval.
                                          Kdybych veřejně prezentoval tyto názory, byl bych určitě označen za rasistu a xenofoba. Uvedený text byl (bez jakékoli úpravy) řečen a písemně prezentován v Lidových novinách Romem. A aby nebylo pochyb o jeho zkušenosti, popíši část jeho CC.: dělník, řidič těžkých vozidel, zaměstnavatel Cikánů, odborný asistent na VŠ, předseda Společenství Romů, ředitel Mezinárodního centra při helsinském výboru, člen vládní rady pro lidská práva....etc...

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: jinec
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Milý Jinče:-) reagovat nestíhám a možná se tluču do hlavy co jsem to za téma vůbec založila:-).
                                          Trochu mě mrzí, že jsem nestihla zareagovat před Tebou, teď budu za vola:-) ale to je v podstatě vlastně jedno. Myslím si, totiž, že to asi bude pravda, jenže co s tím, že to tak je? Už jsem to tu psala mockrát, je třeba (teda podle mého názoru:-) přijmout situaci jaká je a přemýšlet o tom co dělat abychom dosáhli postupně zlepšení. Od obyvatel romských ghet prvotní impuls čekat nemůžeme. Ano můžeme říkat oni si to zavinili, ať se z toho vyhrabou, ale v podstatě nám tu vyhnije další problém. Níže (a nejen tady) jsem psala, že já příznivcem bezbřehého rozdávání dávek nejsem. Někteří diskutující mi vyčítali, že chci opět umetat cestičky těmhle lidem. Já si však myslím, že řešení by mělo být založeno na realitě, s uvážením možností a schopností téhle minority. Říkat ať si hledají práci v místě kde je vysoká nezaměstnanost mi přijde mimo mísu. Podle mě by dávkové systémy měly být nahrazeny tzv. možností pracovat , ale způsob jakým je zatím organizovaná veřejná služba mě neuspokojuje a ze zkušeností jej vnímám jako neúčinnou nálepku na zalepení úst veřejnosti. Na druhé straně je ten problém hodně složitý a zatím nikdo nenašel lék.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Máme kolem sebe mnoho těch, kteří by byli za účinnou pomoc vděčni, nemálo lidí, kteří nepotřebují budovat základní pracovní návyky a jejich kvalifikace je rozhodně vysoko nad funkční negramotností. Přesto se jim pro nedostatek prostředků pomoci nedostane.

                                          Má tedy smysl investovat do někoho, kdo o pomoc vcelku nestojí a i kdybyste s ním provedli jánevímco, stejně budete mít jenom nekvalifikovanou pracovní sílu?

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: ViktorA
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Žijeme v Evropě, v civilizované společnosti a ne v rozvojové zemi, takže záleží na nás zda si tu chceme nechat zavést stejné sociální normy jako v zemích třetího světa. Dle mého nás to stejně dohoní a řešení bude mnohonásobně dražší. V podstatě nejde o to jak pomoci romům apod., ale předejít zhoršování problémů, které zasahují i majoritu. Já myslím že se to vyplatí.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Zdroje jsou omezené. Potřebujeme najít místo, kde budou nejefektivněji využity. A podle mne je podstatně rozumnější snažit se dostat zpátky do práce lidi s vyšší kvalifikací, pokud se dostanou do pozice osoby neatraktivní pro zaměstnavatele (matka s nemocnými dětmi, člověk po úrazu, v předdůchodovém věku atd.) než učit Cikány, aby aspoň vstali včas na sbírání papírků v parku.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: ViktorA
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Milá Xanti, skutečně nejsem nějaký rasista a xenofob, moje velká vina spočívá v tom, že jsem skutečně dost netolerantní k tomu, když někdo hledá vinu všude jinde než u sebe. Ohledně problémů s Cikány (Rómové je dle mě termín je samotné degradující) - neštěstí pro mne je to, že jsem dost starý a mám dobrou paměť. Pamatuji si soužití s touto komunitou před desítkami let, počátky jejich "včleňování" začátkem devadesátých let i problém, který se zvětšuje v současnosti.
                                          Z dob před revolucí jsem znal desítky let Holomkovi (výše uváděný v předchozím příspěvku, další prokurátor a Eda, který podnikal ještě pod Národním výborem a dělal nepopulární práce) a jednoho spolužáka jsem měl také cikána (dnes rentiér - po devadesátém roce začal velmi úspěšně podnikat). Přestože jsem celá léta žil v jejich blízkosti, nebyly žádné problémy, které by nějak vřely mezi veřejností, všichni jsme věděli, v kterých ulicích je jich převaha, ovšem nevím, že by dělali nějaké výpady do okolí. Jejich kriminalita byla oproti současnosti menší (co se týká závažnosti, procentuelně na počet však větší).
                                          Dle mého (vyloženě osobního) názoru si na problém zadělala tato společnost na současný problém špatným výkladem slova "demokracie". A to na obou stranách. Představitelé v tom viděli svobodu pro sebe a určitou velkorysost a odtrženost od skutečných problémů běžně známých. Ona minotita si demokracii vyložila "teď se může všechno". A poněvadž tu t.zv. demokracii stát chtěl zachovat, nenašel odvahu hned v prvopočátcích zakročit. A to nemluvím o nějakém strategickém projektu na řešení eventuelních potíží. A v duchu hesla "demokracie něco stojí" jsme začli financovat kdejaké šarlatány, agentury, střediska a romské organizace. V tomto byli cikáni velmi chytří (a jsou dodnes - vezmi si, kterak mají i ti poslední přehled o tom, na co mají nárok) a navíc se začli zaklínat slovem "diskriminace". K mé zkušenosti - vzhledem k tomu, že jsem vždy měl a mám přístup k jednotlivým kapitolám státních výdajů, vím kolik se do různých romských iniciativ nasypalo. Vždy došlo k rozbrojům (vždy, když jde o peníze), ale nikoliv mezi státem a Cikány, ale vždy mezi Cikány. Přestože bylo prokázáno obrovské množství zpronevěr a podvodů, nikdo nebyl nikdy potrestán (přece nebudeme rasisty a diskriminovat menšinu).
                                          Teď si uvědomuji, že by celý ten vývoj byl na román a že jsem se zakecal. Budu tedy končit. Ovšem chci Ti jen ukázat, že o nedostatku peněz na tuto problémovou skupinu se nedá vůbec mluvit. A poněvadž jsem skutečně zastáncem tvrdých řešení (a netýká se to jenom Cikánů), začal bych posuzovat dle platného práva nároků a povinností, rovnosti všech před zákonem a dle hesla "pečení holubi do huby nelétají". Proto jsem již dříve zmiňoval "nouze naučila Dalibora housti".
                                          A ohledně Tebe...možná budu osobní, ale již jsem to zmiňoval dříve, máš tendence se ztotožňovat s problémy těch, s kterými přicházíš do styku. Proto poslyš radu od staříka, který je vyšlapaný sandál odřený mnoha problémy - dej si pozor na t.zv. provozní slepotu. Nepřenášej si problémy ostatních mimo pracoviště. Já každému zaměstnanci zdůrazňuji, aby s těmi blbějšími nedávali najevo nadřazenost, ale aby si pečlivě hlídali svůj vlastní intelekt. I když příznakem inteligence je schopnost přizpůsobit se prostředí, není třeba brát jakékoliv prostředí jako míru vlastních schopností.
                                          Nezlob se za upřímnost. J.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: jinec
                                          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Tož já bych i s Tebou v lecčems souhlasila. Jen nechápu ten konec. Pokud jsi chtěl napsat jsi blbá jak tágo :-) tak to napiš rovnou. Ale tak blbá už jsem byla i předtím, než jsem to začala dělat:-).
                                          Nevím jak jinak mám Tvůj příspěvek chápat? Že bych normu, která je běžná mezi bezdomovci považovala za směrodatnou pro sebe, tak to opravdu není. O sobě jsem napsala jen něco o tom, že nemám životní mety, že můj cíl je cesta atd., Zbytek o těch startovních čarách atd. nebylo o mě.
                                          Svůj život si snažím žít podle sebe tak, jak mi vyhovuje. Nemyslím tím, že jsem povaleč, který by s otevřenou pusou čekal na holuba co letí kolem. Prostě jsem ochotná šplhat jen na ty vrcholy, které mi osobně přijdou cenné. A že lidé mají jiné cíle a jiné vrcholy mě naprosto nechává klidnou. Na mě prostě příklad s chytrou Helenkou nezabírá, já se kvůli jiným (chytrým či hloupým) měnit nehodlám.
                                          Jestli znáš ten vtip o instalatérském učni, který kdyby se učil nemusí podávat nářadí mistrovi v jímce, tak to trochu sedí na mě. Má práce je v té jímce... Ale mě to v té jímce baví a ač tomu asi lidé nevěří, je to docela obohacující.
                                          Jinak já chápu, že jsi člověk, který se dokáže zapřít a přeskákat velké překážky. Myslím, že Ty v sobě opravdu sílu máš, jen mi někdy přijde, že nechápeš že ostatní ji mít nemusí. (Nemluvím o sobě).

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          xanti:

                                          Tak to jsi to asi špatně pochopila ;-) Jinec se Ti jenom snaží naznačit, že jsi, MOŽNÁ, tím prostředím už tak trochu zmanipulovaná. A možná i malinko slepá, že nevidíš to, co by jinak viděl člověk "zvenku". Protože, že ti, kteří jsou podle Tebe "už na hranici svých možností", a určitě Tě v tom i sami neustále utvrzují, třeba pořád mají nějaké možnosti se od toho dna nějak odrazit.

                                          O Tobě samotné a Tvých schopnostech to opravdu nebylo...

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: Jarda
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Tož já jsem možná fakt blbá, ale když někdo napíše tohle " I když příznakem inteligence je schopnost přizpůsobit se prostředí, není třeba brát jakékoliv prostředí jako míru vlastních schopností." Píše to mi osobně, tak jsem si to takto vztáhla.
                                          Jo možná proto abych to viděla i z druhé strany je tohle téma. (Doufám, že nebude jen k tomu, abychom se tu vzájemně pouráželi:-)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Xanti, velmi špatně jsi to pochopila (je to tak, jak píše Jarda). Varoval jsem Tě pouze před tím, aby jsi v reálném životě neměla pohled zkreslený příběhy, které musíš poslouchat v rámci práce. A myslím si, že nikde ani náznakem nezaznělo, že bych si myslel, že jsi blbá. Jen si myslím, že pracovní prostředí může deformovat (a je to věc naprosto běžná). Klasickým příkladem jsem pro tyto situace já sám. Veškeré hodnocení (i když se tomu bráním) si přenáším do soukromého života - např. úroveň lidí si dávám do souvislosti, zda bych dotyčného zaměstnal.
                                          Zkráceně - když se budeš permanentně stýkat se ztroskotanci, budeš si vědoma své převahy a odstupu, ale nikdy nemůžeš zaručit, že se Ti jejich myšlení nevkrade do podvědomí.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: jinec
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          No už je to tu docela vlákno tasemnice. Promiň já to četla mockrát a pořád mi to vycházelo stejně
                                          :-).
                                          Ale nechápu proč bych měla cítit převahu a odstup?
                                          Má práce je nabízet křehká stébla a těmi pomoci odrazit se ode dna. A to zda ty stébla budou těm lidem připadat bezpečná, záleží na důvěře a partnerství.
                                          Každá práce v člověku něco zanechá, opravdu můj pohled může být zkreslený. Snažila jsem se nabídnout ten pohled z druhé strany, který mě samotnou hodně překvapil.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Jinče ale mohl bys mi poradit. Často píšu s klienty:-) žádosti a životopisy kvůli práci a nějak to není příliš úspěšné. Docela by mě zajímalo na co si dát pozor, aby se jejich šance zvýšila. (ale jde o místa dělníků :-)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Xanti: uvádíš "píši s klienty" - koho tím míníš? Uchazeče o zaměstnání nebo Tvými klienty jsou zaměstnavatelé?

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: jinec
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          S uchazeči:-), ale jsou to většinou právě lidé bez domova a nebo dlouhodobě nezaměstnaní. To klienti asi vypadá legračně:-))))

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Asi jsi mě dostala do pozice, kterou nemám rád - zkrátka to nevím. Neznám totiž poměry v "Tvém" regionu (a tím pádem i možnosti a požadavky místních firem) a navíc si vůbec nedovedu představit situaci, že po mně někdo něco chce (v tomto případě zaměstnání) a nemá mi co nabídnout (kromě těch zoufalých příběhů, o kterých jsi se zmiňovala).

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: jinec
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Neměla jsem v úmyslu Tě do takové pozice dostat, říkala jsem si, že možná opravdu děláme někde chybu. Každopádně děkuji za poctivou odpověď.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 30.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: O životních metách

                                           

                                      Tak mi, prosím, najdi v historii zdejší diskuze alespoň jeden příspěvek, klidně několik let starý, ve kterém jsi například ty, nebo někdo jiný, psal o náckách podobným způsobem, jako teď píšete o cikánech - fotečku vyholené vepřové hlavy, nějaké to hajlování a podobně..
                                      Ale i kdybys našel alespoň ten jeden, je to ve srovnání s počtem příspěvků o cikánech žalostně málo.
                                      Nepamatuju se například, že by tady někdo rozhořčeně zmínil nácky, když málem uhořelo to cikánské dítě.
                                      Takže jestli tady někdo překrucuje, já to nejsem.
                                      To vy se tady vykrucujete jako červíčci, než abyste jasně napsali, že nejen cikáni, ale i motoristé a náckové ohrožují a omezují ostatní lidi. A že nácků je taky čím dál víc. Že jsou to ubožáci, kteří se hlásí k ideologii, za kterou na světě zůstaly milióny mrtvých lidí. Že si netroufnou vzít zbraně a zaútočit na vládu, která na tyhle problémy dlouhodobě kašle a místo toho jdou v přesile na hrstku cikánů.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 27.09.2011
                                      Autor: heras
                                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        Napiš o tom knihu...

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 27.09.2011
                                        Autor: crow75
                                        Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        Jako hnusný vykrucující se nacistický červíček ti sem dám znovu fotku, kterou jsem tady vystavil už v r.2008. Tohle je ulice Krátká v Děčíně, hned pod naším sídlištěm. Tady bydlí sociálně slabí, nakupující chlast a cigarety na pumpě (mám denně na očích). Fotka je z jara 2008. Původní zahrádky a dětské hřiště dávno vzaly za své. Dneska to tam vypadá jinak, pozemek koupila firma Ryko, vyčistili ho, oplotili, je tam sklad žel. dvojkolí. Zato blok činžovních domů je už úplně vybydlen.
                                        Letos se začínají "sociálně slabí" stěhovat i přímo k nám, ve velkém. Dva bloky paneláků v Želenicích nyní vlastní pražská firma CPI Byty, známá i Litvínovského Janova. Slušní nájemníci se raději odstěhovávají, co tak vidim, je tam ještě minimálně 10 bytů prázdných - máme se na co těšit.

                                        Jinak, to je celkem prd oproti sílišti Boletice nad Labem. Tam došlo k sestěhování už koncem socíku.

                                        PS.: doufám, že stejně jako na nacisty, koukáš i na komunisty. Já jo!

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 27.09.2011
                                        Autor: PepikW
                                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          A jsme u toho. Pražská firma CPI Byty, známá i z Litvínovského Janova. Jestli naši debatu tihle gauneři z developerských firem čtou, prohýbají se smíchy - a smějí se tobě.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: heras
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Hele, přitom podle J. Paroubka by problém Děčínska a tedy i Šluknovského výběžku mohla vyřešit dostavba D8. Akorát to s tím jeřábem nějak nemohu pochopit. Zní mi to skoro jako Jakešovi bojleři. :))

                                          "Zboží z místních továren nemají jak odvézt. Stačí aby nákladní automobil někde zapadl a je třeba volat jeřáb. To samozřejmě zvyšuje náklady,“ prohlásil Jiří Paroubek a dodal, že je zcela nezbytné dobudovat dálnici D8. "

                                          zdroj:http://decinsky.denik.cz/zpravy_region/paroubek...

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: petrp
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Musim ale přiznat, že s tou dopravní infrastrukturou děčínska má ale pravdu (asi mu to někdo poradil). Vždycky nevěřícně zírám v okolí Liberce - perfektní průtah městem, výpadovky na Prahu i Jablonec, teď se staví obchvat na Frýdlant a od Bílého Kostela skorodálnice k Trojmezí ...

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: PepikW
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        Já v tom mám jasno, u mne jsou si všichni rovni. Nesnáším nácky, holohlaví mi neva, nesnáším romy, cikáni mi neva... ;-)

                                        Náckové nevysedávají denně na lavičkách před obchodním domem a v parku a nedělají tam bordel. Nehulákají mi v noci pod oknem, neoslovují lidi "ty bílá ku...!". Mluví česky a ne jako dementi. Jejich děti neotravují jiné děti, mají základní hygienické návyky, rozeznají barvy, umí jíst příborem. Jako dítě mne nepřepadávali náckové, ale cigoši.

                                        Zcela otevřeně se přiznám, že kdybych pronajímal byt, tak za prvé žádná zvířata (psi, kočky) a za druhé žádní feťáci, kuřáci a romové.

                                        Je jednoznačeně a jen a pouze JEJICH chyba, že se drtivá většina lidí na ně takhle dívá. Kdyby se chovali normálně a slušně, tak s nimi, až na pár debilů typu náckové (ale debilové se vyskytují v každé společnosti), nemá nikdo žádný problém. Proč lidem nevadí vietnamci, černoši? Tady nejde o rasismus ani jiný "ismus", ale jen a pouze o špatné zkušenosti. Jen idiot se dvakrát spálí o kamna a jen ultra idiot třikrát a o ta stejná...

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 27.09.2011
                                        Autor: hekynen
                                        Hodnocení: +13 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          je to asi hlavně jejich chyba a tohle konstatování to vyřeší? neboť pak už vidím jediné řešení - konečné????

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 28.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        Herasi, Ty jsi přesně použil argument, který jsem popisoval v souvislosti s dítětem. Špatná známka, okamžité poukazování na někoho horšího (nikoliv lepšího). Pokud někdo poukáže na skutečnost (která není vymyšlená), že s cikány jsou problémy, odvádíš pozornost někam jinam. A pokud Ti na tyto skutečnosti poukazují lidé, kteří tuto zkušenost mají osobní, div z nich neděláš rasisty. Bude to trvat u Tebe tak dlouho, dokud nebudeš mít problémového souseda (který se Ti rozroste na sousedy), dokud Ti neukradne mobil a Tvé ženě neutrhne řetízek z krku (chudáci, potřebují přece finance), dokud nezjistíš, že ulice je dopoledne plná těch, kteří by měli být v práci (a dětí, které by měly být ve škole). Zkrátka - ten problém tu je. A chtěl bych Ti říci jednu věc, pravděpodobně jsi zpracován médii, když poukazuješ na "táhnutí v přesile na hrstku cikánů". Ti lidé, kteří demonstrují, tyto problémy pociťují na vlastní kůži. A pokud se k pětistovce nespokojeným přilepí 30 nácků, není z toho třeba dělat neonacistickou demonstraci. Je to vyjádření nespokojenosti s neřešením problému.
                                        A ještě zpětně k té lítosti nad těmi chudáky alkoholiky, narkomany.....Pokud je Ty a např. Xanti budete litovat, nic nevyřešíte. Lítost je totiž nejneužitečnější věc na světě, nic nemůžeš vrátit, nic tím nenapravíš. Nebo znáš případ někoho, kdo je ztroskotancem a vymlouvá to na chlast a drogy, že by mu u sosání těchto látek někdo mířil pistolí na hlavu a nutil ho to do sebe cpát? A vracíme se k tomu, co Ti připadalo ode mě jako nesmysl - ti lidé se rozhodli sami řešit svoje "problémy" a to prostředky, které nic neřeší.
                                        A špatný sociální stav výše zmiňované skupiny nevyřeší nechodit do práce a brát všechny dostupné sociální dávky. Dle mého názoru je řešením pracovat a nikoliv spoléhat na to, že moje flákání uhradí tolik nenávidění gádžové.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 27.09.2011
                                        Autor: jinec
                                        Hodnocení: +13 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          "Pokud někdo poukáže na skutečnost, že s cikány jsou problémy,.."

                                          Zrovna od tebe bych očekával, že se proti tomu ozveš jako první, že se rozčílíš a napíšeš:

                                          SOUSTŘEĎ SE NA ŘEŠENÍ. NE NA PROBLÉM!

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: heras
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Heras: přečti si moji poslední větu, tam je přímo slovo "řešení" (pracovat!!). A nechtěj ode mě slyšet, kterak je donutit k práci, obvinil by jsi mě z rasismu - jsem vždy pro razantní metody. Ale napovím Ti příslovím "nouze naučila Dalibora housti".
                                          A v souvislosti s tím - kdyby v rámci všech těch škrtů, které vláda dělá, se objevilo: od 1.1.2012 odpadají veškeré příspěvky pro sociálně slabé....Odpověz mi popravdě a dle svého nejlepšího svědomí - myslíš si, že by byly ÚP a agentury pro zprostředkování práce zavaleny uchazeči z tohoto etnika?

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: jinec
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Tak dobře, pojďme se konečně místo prohlížení fotografií a nadávání, konečně bavit o ŘEŠENÍ, byť pro cikány bolestivém, ale hlavně MOŽNÉM a ÚČINNÉM.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: heras
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          MOŽNÉ a ÚČINNÉ ŘEŠENÍ neexistuje, protože by pro romy bylo bolestivé. Po dobrém to nejde, to je zcela evidentní, 600 let už tady jsou a je to pořád +/- stejné...
                                          Cikány neřeším, ti jsou v pohodě...

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: hekynen
                                          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          85 let zpátky... V mezidobí se 4 x změnil "režim" (a "stát") a je to furt stejné...

                                          http://www.vilim.cz/zakon-o-potulnych-cikanech/

                                          A stejné zákony na téma "potírání cikánského zlořádu" se přijímaly od dob Karla IV (nebrat mne za slovo, nevím to). A zcela bez výsledku, chovají se pořád stejně...

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: hekynen
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Práce = peníze.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: zazvur
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Jinec - Mi cikáni mobil ukradli. Nepřekrucuj také Ty mé příspěvky. Moje příspěvky nebyly o tom projevit lítost, jen jsem chtěla ukázat druhou stranu mince, kterou jsem měla možnost spatřit. Lidé jako ty žijí v jiném světě, tak jako cikány je formovalo jejich okolí, jejich životní zkušenosti .Promiň říkat, že je dobré, aby člověk pracoval je zbytečná řeč, to víme snad všichni.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 28.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        A nevyužíváš ty toho, že tu o náckách je pramálo diskuzí??? Ono je těžké hledat hofno v záchodě, když tam nenakadíš...

                                        Až přijde řeč na nácky, tak věřím, že spousta z nás na ně bude nadávat. Já je mám osobně za agresivní pablby, kterým je jedno, na kom si agresivitu vybijou....černej, bílej, žlutej, zelenej....

                                        Já rasista nikdy nebyl a nebudu. Ale cikání mě štvou, protože se na místo, kde bydlím, nacpali. Bylo to kdysi normální, klidné sídliště. Občas nějaký slušný rom. A teď. Cigoš vedle cigoše. Lavičky obsedlé cigošema. Na ulicích cigáni. Bordel, hluk, špína v baráku smrad.

                                        Ale pokud to sem přijdou "řešit" náckové, tak je pošlu do patřičných míst. Neznamená to, že když chci odtud hnědočechy vyštvat, že sympatizuji s náckama. Tohle si automaticky myslí ti, kteří nemají problém se sousedy (cikány) a vše jen vidí v TV....

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 29.09.2011
                                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          A to, mám dojem, bydlíš v nájmu, takže teoreticky můžeš zvednout kotvy a odejít rychle někam jinam. Kdybys tenkrát ten byt za milion koupil, tak teď přemýšlíš, jestli alespoň za 200 tisíc ho prodáš. Takže v tomto modelovém případě tě okradli o 800 tisíc.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: petrp
                                          Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: O životních metách

                                         

                                    Žiji na sídlišti, kde je bohužel spousta cikánů a snad všichni motoristé. Hádej, kdo mi vadí víc? Zasranej cikán, který ničí mé okolí. Fláká se, bere prachy, které já odvedu na daních. Cikán, který mi zde ukradl už dvě kola a 3x mi tenhle rok vybral sklep (nechápu, že si tam navzájem nenapíšou, že už je tam hovno). Cikán, který do mě reje, když jdu večer z práce. Cikán, kterej mi zmlátil tátu. Cikán, kterej nám jen tak ze srandy ulámal na parkovišti zrcátka u aut.... Cikán, který se ti na chodbě směje do ksichtu a řekne ti: "Pyča jde makat"....

                                    Zlatej motorista...

                                    Vůbec nevím o co ti v téhle diskuzi jde. Vlastně vím. Stačí si o tobě přečíst tu knihu a hned vím, co jsi za chudáka, který má potřebu se neustále zviditelňovat a dělat ze sebe pana dokonalého.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 28.09.2011
                                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: O životních metách

                                           

                                      Takový cikán by mě fakt vytočil do běla. Žiju v bílem městě a takovou osobní zkušenost nemám. Určitě je to k zoufání taková situace, tím více když je člověk proti tomu bezmocný.
                                      Prostě každý si vytváří názor dle svých zkušeností. Když si přečtu takové osobní zkušenosti, uvidím zase tu druhou stránku věci.
                                      Ovšem dovětek tvé reakce je značně netolerantí. Nestačí snad říct, nesouhlasím s Tebou, myslím si že schválně diskuzi směřuješ jinam?
                                      Říkala jsem si už se do toho plést nebudu, ať si tady řeší své minulé křivdy, ale téma jsem založila a komu se nelíbí ať jej zavře a je to OK. To že téměř každé téma se zvrtne někam jinam, je u takových diskuzí asi normální. I když bych byla nerada, aby se vrátil fenomén medvěd, kdy se z něj stal třídní nepřítel.
                                      Jste v přesile a možná máte v lecčems pravdu a to jak společně dokážete kamenovat jednoho člověka mě fakt štve.
                                      Nejsem žádné alter ego Herase, kdyby tu byly takové pochybnosti.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 29.09.2011
                                      Autor: xanti
                                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        No, on si o to Heras některými svými reakcemi koleduje. Když si stojí za svými názory, musí počítat s tím, že po něm někdo vyjede. Je ovšem otázka, zda je nutné aby se tato komunikace neustále opakovala. Podle mně stačí říct svůj názor jednou a není nutné jej asertivně prezentovat 100x dokola, pouze jinými slovy.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 29.09.2011
                                        Autor: Zden42
                                        Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Asi máš pravdu:-), mám trochu tendenci být v opozici:-)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: xanti
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: O životních metách

                                     

                                Jsi si opravdu jistý, že se jedná o dvě strany jedné mince? Já si naopak myslím, že se jedná o dvě různé mince, pouze to na povrchu vypadá, že je to tak jednoduché. Dala bych si velký pozor na taková zjednodušní, lidi mají rádi zjednodušení, symboly, prapory. Pod ně se toho schová hodně.
                                Co že to tu lidem vyčítáš?
                                Že v diskusi o léčbě omrzlin se naschvál vyhýbají léčbě nemoci z přehřátí?
                                Obávám se, že omrzliny nevyléčíš vystavením organismu přehřátí, i když by to možná mohlo znít logicky. Naopak, místo dvou chronických nemocí, můžou propuknout dva akutní ataky, ze kterých se tělo už nevylíže.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 27.09.2011
                                Autor: Lanna
                                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: O životních metách

                                       

                                  V podstatě zřejmě nejsme v rozporu. Lidem zde vyčítám zjednodušení, symboly, prapory.
                                  A také to, že ignorují snahy léčit omrzliny přehřátím. Zde například pro ilustraci jeden "vtip". Pouhý jeden mínusový bod svědčí cosi velmi nelichotivého o vkusu a "toleranci" zdejší NaKolácké společnosti:

                                  No a aby řeč nestála...

                                  Hibernovaný spoluobčan z roku 2009 se probere v roce 2050 a mezi prvním seznámením s novou společností vidí nápisy - "střílení cikánů povoleno".
                                  Říká si, tak konečně jim to došlo. Ráno se probudí, koukne z okna a na ulici u kontejneru s domovním odpadem vidí 3 cikány. Vezme pušku a prásk, prásk, prásk... všechny tři položí. Jde se na ně podívat a v tom u něj zastaví policie.
                                  "To vy jste střelec?"
                                  "Ano, já."
                                  "Tak to máme 3 x 250 Kč, tj. celkem 750 Kč pokuta za zastřelení tří cikánů."
                                  "Jak to, vždyť střílení cikánů je povoleno zákonem?"
                                  "To ano, ale ne u krmítka!"

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 09.10.2009
                                  Autor: radka
                                  Hodnocení: -1

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 27.09.2011
                                  Autor: heras
                                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                  • Re: O životních metách

                                         

                                    A co to má dokazovat?
                                    Není snad jeden mínusový bod lepší než 100 plusových?
                                    Pídíš se po příspěvcích, kde by se mluvilo o náckách? Pídíš se v diskusi po té fangli a nemůžeš ji najít?
                                    Víš Herasi, nic ve zlém, ale obávám se, že řešíš něco jiného, než se tady řeší.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 27.09.2011
                                    Autor: Lanna
                                    Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: O životních metách

                                           

                                      Řeším to, co se tady řeší. Vy jste zřejmě spokojená s tím, že zhruba polovině hodnotících NaKoláků se tenhle naprosto stupidní vtip líbí, mně je z toho krapet nevolno.
                                      Možná jste dokonce spokojená se situací, kdy zde někdo řeší romskou otázku omíláním notoricky známých skutečností, nadáváním a tolerováním pravicových extrémistů? To snad ne.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 27.09.2011
                                      Autor: heras
                                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        Herasi, připadá mi poněkud trapné, řešit zde hodnocení vtipu. Ale chcete-li, udělám to.
                                        Kolik je pod tím vtipem kladných bodů? Žádný, naopak jeden mínus bod, že? Plyne z toho, že se ten vtip líbil? Nikoliv.
                                        Kolik jste tady v diskusi našel příspěvků o pravicových extrémistech? Žádný? Dá se z toho usuzovat, že tu někdo toleruje pravicový extrémismus? Nikoliv.
                                        Vy, Herasi, totiž neřešíte problém, který se řeší v diskusi. Vy řešíte tu diskusi samotnou a diskutující samotné. A to je bohužel přesně případ takzvané "politické korektnosti". Ten, kdo nekváká tak, jak politická korektnost káže nebo si dokonce dovolí neříct něco, co se očekává, že řekne, je vystrkán někam do názorového extrému ať už pravého nebo levého.
                                        Stejně jako Vám vadí, že lidi tady v diskusi pod ten vtip nedali spoustu mínus ani spoustu plus bodů, tak jak by se asi slušelo, aby bylo hned jasné, co si univerzální mozek myslí a jak ho zaškatulkovat.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 27.09.2011
                                        Autor: Lanna
                                        Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Pokud se zde již několik let stále dokola omílá skutečnost, že s cikány jsou problémy a ani jednou se nezmíní skutečnost, že podobné problémy jsou i s nácky, pak je evidentní, že náckové jsou tolerováni mnohem snáz, než cikáni.
                                          To není vystrkování do názorového extrému, ale pouhý popis reality.
                                          Nechce se mi přistupovat na váš způsob argumentace, protože potom bych mohl tvrdit, že pokud nekvákám tak, jak si zdejší "chápající většina" žádá, jsem označen za "politického korektora".
                                          Stupidní vtip prostě zůstane stupidní, i kdyby jeho stupiditu ignorovalo 99% NaKoláků.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: heras
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Pro mne je také zajímavé, že vám připadá poněkud trapné řešit zde hodnocení toho "vtipu", ale jasnému vyjádření svého názoru na samotný "vtip" jste se obezřetně vyhnula.
                                          Ono zde totiž nejde jen o to, jaký ten "vtip" je, ale také o to, kdo ho sem pověsil, že..
                                          Tahle stupidní "legrace" je na stejné úrovni, jako "legrace", proti níž nedávno protestoval Hrabosh.
                                          Není pro mne překvapením, že se najde trouba, který takový "vtip" napíše do diskuze.
                                          Ale překvapuje mne, že ten trouba na to nedoplatí. Do problémů se dostane ten, kdo na stupiditu podobných "vtipů" poukáže.
                                          Ani z toho se podle vás nedá usuzovat, zda tu někdo toleruje pravicový extrémismus?

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 28.09.2011
                                          Autor: heras
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        To:Heras, 15:09
                                        Tak dobře poslouchej:
                                        Na základě velmi pečlivého úsudku jsem už hodně dlouho přesvědčena, a byla jsem o tom přesvědčena dřív, než jsem znala nakole.cz, že rasizmus, fašizmus, xenofobie, ale také třeba náboženský fanatizmus, jsou zhoubné a velmi nebezpečné společenské jevy.
                                        A teď mi objasni, jak toto samotné konstatování posunulo řešení sociálních problémů romské menšiny kupředu.
                                        Napiš už konečně svůj vlastní názor, místo toho, aby ses schovával za kritiku jiných názorů nebo dokonce za zdánlivou absenci jiných názorů.
                                        Vem to do svých rukou a napiš nám, jak a proč souvisí dnešní problémy romů s problémy nácků.
                                        Nehledej, kde jsme co nenapsali, nevytahuj hloupé vtipy. Napiš, co si myslíš.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 27.09.2011
                                        Autor: Lanna
                                        Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Nelíbí se mi vaše slova o schovávání se za kritiku jiných názorů. Kdyby mi šlo o schovávání, choval bych se úplně jinak, nemyslíte?

                                          Že problémy romů s problémy nácků souvisí, nelze přehlédnout. Je to jasně patrné z toho, že tam, kde jsou problémy s romy, jsou problémy i s nácky.

                                          JAK to souvisí, je také celkem jasné. Náckové hřeší na nečinnost zodpovědných institucí, vystupují jako spasitelé postižených lokalit a snaží se tím získat body u té části obyvatelstva, která s nimi sympatizuje, či je alespoň toleruje asi tak ve smyslu - lepší náckové, než nic.

                                          Chápu, že slušní lidé jsou z romů v některých lokalitách na konci s duševními silami, schvaluju i to, že nakonec vyšli do ulic, aby na svůj problém upozornili.

                                          Ale pokud se má něco vyřešit, základním předpokladem je, podle mého názoru, aby se slušní lidí od nácků důrazně distancovali.

                                          Tím vlastně odpovídám i na vaši otázku, jak může vaše konstatování posunout řešení sociálních problémů romské menšiny kupředu. Pokud jste se tím chtěla, i když poněkud nejasně, distancovat od nácků.

                                          Dokud budou mít romové oprávněný pocit, že "chápající většina" v skrytu duše podporuje nácky, těžko se něco posune kupředu.
                                          Dokud tady, a vlastně i všude jinde, budeme o romech mluvit s takovým despektem, dokud je budeme házet všechny do jednoho pytle, nemůžeme počítat ani se spoluprací té části romů, která se chce změnit k lepšímu.

                                          Navíc znovu zopakuji svůj názor, že demonstrace by měly probíhat před sídlem vlády a parlamentu, protože problém je příliš velký na to, aby si jej jednotlivé obce vyřešily samy. Také by se mělo ukázat prstem, nejlépe i nějakým způsobem postavit mimo zákon, počínání ctihodných pánů podnikatelů z vedení developerských firem, které problém uměle vytvořily, o kterých se z nějakého důvodu skoro nemluví, a teď na něj doplatíme my, daňoví poplatníci, jak jinak, že.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 27.09.2011
                                          Autor: heras
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        To:Heras včera 10:54.
                                        Herasi, ten tvůj příspěvek o autorovi toho dnes už 2 roky zde visícíhio vtipu považuju za manipulaci. Je to tvůj osobní spor, který pravděpodobně vznikl v době, když jsem zde ještě nebyla. Takže tě žádám, abys mě, jako nezainteresovanou osobu, do toho nezatahoval.
                                        Nebudu tady lustrovat jednotlivé nicky. Nejsem svatá inkvizice.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 29.09.2011
                                        Autor: Lanna
                                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Opět s vámi nesouhlasím. Manipulace jste se opět dopustila vy.

                                          Nevyžadoval jsem po vás lustraci jednotlivých nicků.

                                          Chtěl jsem se od vás dozvědět, jaký máte názor na samotný "vtip".

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: heras
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          To:heras,dnes 10:54.
                                          Tak to je mi líto, ale můj názor na ten vtip se nedozvíš. Nedozvíš se ho právě proto, že si apriorně ten vtip spojil s osobou, která ho sem poslala a rovnou napsal, že jde o troubu, který by měl být potrestán. Na tvém upalování čarodejnic se nehodlám podílet.
                                          K věci: Máme v partě jednoho cikána. Normální chlap, normálně pracující, s normálně fungující rodinou. Ve společnosti je velmi oblíben, protože je veselý a vtipný. S gustem vypráví vtipy různé a také ty o cikánech. Ostatní zvesela kontrují vtipy třeba o češích. No a co?
                                          Mám kamaráda katolického kněze. Rád pobaví společnost i třeba hodně drsnými vtipy o kněžích.Někdy taky třeba i vtipy na adresu samotné víry. On už dávno pochopil, že dobrý vtip nebo promyšlená satira vede k pochopení a k porozumnění mnohem snáz, než hodinové mentorování z kazatelny.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: Lanna
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Osoba se spojila s „vtipem“, je pod ním podepsána, čili není pravdivé vaše tvrzení, že já spojil „vtip“ s osobou.

                                          Závěrem svého příspěvku chcete naznačit, že onen „vtip“ považujete za dobrý?
                                          Jestliže ano, myslíte si, že zde byl autorkou zveřejněn za účelem pochopení a porozumění s cikány?

                                          Váš názor, že dobrý vtip, nebo promyšlená satira, vede k pochopení a k porozumění mnohem snáz, než hodinové mentorování, má velmi omezenou platnost.
                                          Takhle to chodí pouze v uzavřené společnosti inteligentních a tolerantních lidí, kteří se navzájem velmi dobře znají.
                                          Opakuji, velmi dobře znají – zde se jedná o diskuzi, která je veřejná a z velké části anonymní.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: heras
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          To:Heras dnes 11:42
                                          Nechci nic naznačit ani závěrem ani úvodem ani nijak.
                                          Chci jasně napsat, že jsi z 2 roky starého vlákna nazvaného vtipy vytrhl jeden z mnoha, prostě jeden, který se ti účelově zrovna velmi hodil, přilepil si ho zde a používaš ho jako klacek. To je podle mého skromného názoru nechutnost, čiročistá manipulace, odvádění pozornosti od tématu diskuse a přihřívání si své vlastní polívčičky.
                                          Možná by ti pomohlo, kdyby ses ve chvíli, když si ten vtip hledal a z toho vlákna účelově tahal, taky podíval, jak zní vtip, který v tom vlákně jednoznačně dostal nejvíc bodů. Na otázku, proč sis nevybral ten vítězný mi nemusíš odpovídat.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: Lanna
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          Lanna: Nemá smysl pro humor?

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: Zden42
                                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          @Lanna:Nebudu daleko od pravdy, pokud napíšu, že zveřejněním tohoto „vtipu“ se autorka pohybuje na hranici zákona. Navíc se bavíme o člověku, který zde patří k vůdčím a oblíbeným osobnostem.

                                          Radka má zcela očividné problémy i s tolerováním jiných „menšin“ a lidských odlišností, jako např. cykloaktivistů, rejpalů jako jsem já, navíc nedokáže tolerovat ani obyčejné masové turisty, nad jejichž způsobem trávení dovolené se jí chce zvracet, a podobně, příkladů by se našlo bezpočet.

                                          Takže o nějakém nechutném, manipulativním a účelovém použití toho vtipu z mé strany, ani o vytržení z kontextu, o tom nemůže být vůbec řeč, to je opět jen další manipulace z vaší strany. Ten vtip pouze doplňuje celkový obraz.

                                          Když na tuto skutečnost dlouhodobě upozorňuji, stávám se opakovaně terčem nevybíravých útoků mnoha diskutujících, teď už na mně začínáte být celkem sprostá i vy. Mrzí mě to, ale sama jste mi dala k dispozici další důkaz o tom, že se ve svém úsudku nemýlím.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: heras
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          To:Heras a už naposled:
                                          Jo, jo, o to ti tu celou dobu šlo.
                                          Ne, ja nebudu sprostá na Tebe. Budu sprostá na sebe:
                                          Že já kráva blbá, ti k tomu tak hloupě přichystala půdu!

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: Lanna
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: O životních metách

                                               

                                          @Lanna: Nebuďte na sebe tak přísná, tu půdu jste nepřipravila vy. Pouze jste se snažila obhájit neobhajitelné, to se může stát každému.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 29.09.2011
                                          Autor: heras
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                  • Re: O životních metách

                                         

                                    Tento vtip znám dvacet let. Co je na něm nákolácky netolerantní? Je smutné, když dochází argumenty, brát vtipy vážně.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 27.09.2011
                                    Autor: crow75
                                    Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: O životních metách

                                           

                                      A já ho znám (skoro) dalších dvacet let, akorát že s komunistama...

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 27.09.2011
                                      Autor: hekynen
                                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        A určitě by se našel v nějaké starší podobě s někým jiným.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 27.09.2011
                                        Autor: petrp
                                        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: O životních metách

                                           

                                      Vy, lidé, něčemu takovému vážně říkáte "vtip"?!?

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 27.09.2011
                                      Autor: heras
                                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: O životních metách

                                             

                                        Ecce homo!

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 27.09.2011
                                        Autor: crow75
                                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                  • Re: O životních metách

                                         

                                    to Heras:
                                    Nemám rád rasismus a cigány. Vysvětlím ten zdánlivý protimluv na osobní zkušenosti. Montoval jsem na Ostravsku kuchyně.Bílí mi vždy za odvedenou práci zaplatili, k žlutým (asiatům) jsem se těšil- zaplatili a zpravidla pozvali na oběd. Černí nezaplatili NIKDY. Jednou jsem zachraňoval život, když jsem chtěl uhradit alespoň materiál.(200Kč). I dítě si na zapálenou sirku sáhne jen jednou.Shrnutí: rasy mi nevadí, cigáni ano.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 27.09.2011
                                    Autor: zazvur
                                    Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: O životních metách

                         

                    Vládní politika? To jako že do jakékoli země Cikán přijde, hned se tam změní vládní politika a Cikána zkazí? Problémy jsou všude.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 24.09.2011
                    Autor: ViktorA
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: O životních metách

           

      Když nad tím tak přemýšlím, propast mezi elitou a underclass až tak překvapivá není. Propastný rozdíl ve společenském postavení svědčí o propastném rozdílu ve způsobu uvažování i prioritách.
      Tady se hodně probíralo bezdomovectví. Převažuje názor, že většina bezdomovců si ve své pozici libuje a že nechtějí nic měnit. Někteří bezdomovci to o sobě opravdu říkají, protože téhle své milosrdné lži ochotně uvěřili, já jí nevěřím, ale elita té lži též věří velmi ochotně.

      [ Zpět ]
      Datum: 22.09.2011
      Autor: heras
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: O životních metách

             

        a kolik času si s bezdomovcema strávil?
        Jso ti i ti a pak také ti, co jsou někde mezi. Po nějakých životních průserech a prohrách skončili na dně a jsou rádí, že jsou rádi a momentálně nic víc nechtějí, ale nejsou tam proto, že je to jejich životní postoj a nebudou tam chtít zůstat věčně.

        Ale nevěnuju se bezdomovectví. Jen jsem s nima kdysi strávil docela hodně času a prokecal spoustu a spoustu hodin. Můžu s emejlit...

        [ Zpět ]
        Datum: 22.09.2011
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          Měl jsem dva kámoše, znal jsem je desítky let. Z obou jsou teď bezdomovci. Ten jejich sešup jsem zažil takřka na vlastní kůži.

          [ Zpět ]
          Datum: 22.09.2011
          Autor: heras
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O životních metách

         

    O tom natočil Jan Špáta dokument "Největší přání" (dva díly).

    "Jaké je tvoje největší přání?"
    "Aby vyhrála Sparta."
    "Ne, počkej, NEJVĚTŠÍ životní přání."
    "Vždyť to říkám. Aby vyhrála Sparta a udržela se v čele tabulky."

    [ Zpět ]
    Datum: 22.09.2011
    Autor: Radix
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O životních metách

         

    Tahle debata mě zastihla v postavení s nohou před.

    „S nohou před čím, prosím?

    Před metou . Jako při kriketu, což je hra mezi dvěma mužstvy po jedenácti hráčích.
    Hraje se na házecí dráze dlouhé dvacet metrů mezi dvěma metami ze tří tyček osmašedesát centimetrů vysokých a vzdálených dvacet centimetrů od sebe.

    Kriket se hraje pálkou...“

    [ Zpět ]
    Datum: 22.09.2011
    Autor: újezďák
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: O životních metách

           

      jedna z mých oblíbených knih seržante Transome... :-)

      [ Zpět ]
      Datum: 23.09.2011
      Autor: Jurimír
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: O životních metách

           

      zamyslím se, mám-li čím:-)

      [ Zpět ]
      Datum: 23.09.2011
      Autor: xanti
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O životních metách

         

    Jak to vypadá na ubytovně těch, kteří žádné životní mety nepotřebují je pěkně vidět ve této fotoreportáži: http://www.nasedecinsko.cz/decin/fotogalerie/...
    Vtipné je, že minulý týden tam byla kontrola sociálky a žádné nedostatky nenašla.

    Teda, jednu metu možná sociálně slabí (alias chudí) možná mají - mít co nejvíc televizí a satelitů ...

    [ Zpět ]
    Datum: 23.09.2011
    Autor: PepikW
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: O životních metách

           

      K těm satelitům - oficiální představitelé se již vyjádřili: vzhledem k tomu, že občany dráždí množství satelitních talířů (jak mohou mít lidé na dávkách na satelit?), rozhodli jsme se pro zavedení centrálního příjmu signálu pro každý dům....
      Tak takový přístup se mnou mlátí o zem a nevím, zda se smát nebo plakat. Hlavně se stydím...

      [ Zpět ]
      Datum: 23.09.2011
      Autor: jinec
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        paradoxně k těm satelitům, ono je to kolikrát levnější než pravidelně platit za kabel.
        Navíc satelit se na rozdíl od kabelu dá přemístit :)

        [ Zpět ]
        Datum: 23.09.2011
        Autor: újezďák
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          Teď jsi mě pobavil (nic ve zlém)...Když jim někdo (??? - kdo to asi bude?) zavede kabel, myslíš, že to budou platit? A dostáváme se k tomu kolotoči. Když nezaplatí, co se stane?

          [ Zpět ]
          Datum: 23.09.2011
          Autor: jinec
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            Nic?

            [ Zpět ]
            Datum: 23.09.2011
            Autor: pro_pa
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              Jistěže...

              [ Zpět ]
              Datum: 23.09.2011
              Autor: jinec
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O životních metách

                     

                No ale bude tam ten dluh ne ?
                Kdežto když máš satelit co tě stál dvě minuty strachu :)

                Víte co nechápu, vona to není zas taková legrace chytit družici do paraboly, to není jako šrdlat za voknem matrací( anténa:) a poslouchat jak máma křičí špatný dobrý duch...

                Takže já si myslím, že je to zázrak

                [ Zpět ]
                Datum: 23.09.2011
                Autor: újezďák
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        Tak mne napadlo, jestli by se odstehovali dobrovolne, kdyby se podarilo v okoli uspesne rusit signal.

        [ Zpět ]
        Datum: 23.09.2011
        Autor: Murphy
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        Takový přístup u mne vede k jedinému - začínám hledat vidle a pochodeň... :-/

        [ Zpět ]
        Datum: 23.09.2011
        Autor: hekynen
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: O životních metách

               

          Hm jdeš na Šreka...

          [ Zpět ]
          Datum: 23.09.2011
          Autor: crow75
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            Obluda jako obluda... :-))

            [ Zpět ]
            Datum: 23.09.2011
            Autor: hekynen
            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: O životních metách

           

      Ty woe, tolik satelitů není ani na oběžné dráze... :-DD

      Ten bordel a HNUS (např. na WC) mne nepřekvapil.. Evidentně jim to nevadí...

      [ Zpět ]
      Datum: 23.09.2011
      Autor: hekynen
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        Větší množství satelitů na baráku alespoň tady ve výběžku je skoro vždy příznakem, že tam žijí oni.
        Ne nadarmo se mnohý dům obývaný Romy v místním názvosloví nazývá Houston.

        [ Zpět ]
        Datum: 23.09.2011
        Autor: petrp
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          Díky za rozšíření znalostí... I když je mi jasné, že v tomto případě o to nikdo nestojí...

          [ Zpět ]
          Datum: 23.09.2011
          Autor: hekynen
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        Jo a k tomu bordelu. To není pravda, že jim to evidentně nevadí. To ty jsi ještě neviděl obyvatele podobných zařízení jak se rozčilují "V tomhle bordelu my tady musíme žít"

        [ Zpět ]
        Datum: 23.09.2011
        Autor: petrp
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          Tak proč si to neuklidí? Jsou (až na ty pověstné tři:) bez práce, maj prd na prácí, volného času dost...

          [ Zpět ]
          Datum: 23.09.2011
          Autor: hekynen
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            Víš co je na všech těch satelitech hororů porna a talenovel? Vždyť na to nemaj čas, ještě taky musí stihnout prohrát příspěvky v okolních hernách!

            [ Zpět ]
            Datum: 23.09.2011
            Autor: PepikW
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            Úklidové prostředky na stromech nerostou

            :)

            [ Zpět ]
            Datum: 23.09.2011
            Autor: újezďák
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          já bych se teda taky rozčiloval
          bez pokojský, kuchaře a zahradníka :-()

          [ Zpět ]
          Datum: 23.09.2011
          Autor: Zdenda-Max
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          Dyšgrymináce - gádžové nám tu neuklízí, to nabonzujem v Bruselu, nebo Štrásburku!

          [ Zpět ]
          Datum: 23.09.2011
          Autor: PepikW
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          Pořádek si taky představuju jinak. Ale na druhou stranu v hotelu taky nevytřu společné umyvárky. Provozovatel ubytovny pravděpodobně inkasuje nemalé peníze.
          A když si představím, že v takovém prostředí vyroste dítě, tak nevím jak by se mohlo stát aby začalo žít jinak. To musí být zázrak se z toho dostat.

          [ Zpět ]
          Datum: 26.09.2011
          Autor: xanti
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        Výsledek kontroly 15.9.2011 v této ubytovně - hotelu: "Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Varnsdorf: Nezjištěny žádné nedostatky".
        Připomínky měl stavební úřad a živnosťák (chybějící provozní řád ...).

        [ Zpět ]
        Datum: 23.09.2011
        Autor: PepikW
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          Nezjistěny žádné nedostatky?!? Prasata ve chlévě to mají čistší!!

          [ Zpět ]
          Datum: 23.09.2011
          Autor: hekynen
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            V prasecinci...

            [ Zpět ]
            Datum: 23.09.2011
            Autor: Murphy
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              náhodou takový bydleníčko, co bych za to dal ?

              [ Zpět ]
              Datum: 23.09.2011
              Autor: Zdenda-Max
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          mě to nepřijde nijak drsný.
          Když si vzpomenu na vojnu a tak...
          Jo, není to jako ze škatulky, ale o to nejde ne?

          [ Zpět ]
          Datum: 24.09.2011
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: O životních metách

                 

            Hele, přesně. A navíc si pamatuju, jak se zde někteří cestovatelé chlubí tím, jak třetí den na cestách ukrutně smrdí, jak si ráno dělají čaj v ešusu špinavém od večerního guláše.. njn, když něco dělá bílý, je to frajeřina, když to dělá cigoš, je nechutný prase.
            Navíc když si představím, jak to někdy vypadá okolo parkovišť, na oběžné dráze, na všechny ty obrovské skládky, ostrovy plastových lahví uprostřed oceánu, veřejné záchodky.. my se od nich lišíme jen tím, že U SEBE DOMA si bordel neděláme.

            [ Zpět ]
            Datum: 24.09.2011
            Autor: heras
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: O životních metách

                   

              Tak to si pleteš cestovatele s prasatama na výletě :-)))

              [ Zpět ]
              Datum: 24.09.2011
              Autor: Zdenda-Max
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              Nepřesně, romští tehdy ještě cikánštní spolubojovníci se za ty dva roky do hygieny a úklidu docela dostali :)

              [ Zpět ]
              Datum: 24.09.2011
              Autor: újezďák
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              Měla jsem možnost srovnat cikánské matky a bílé matky v azylovém domě. Ty bílé byly mnohem větší čuňata. Tady měla každá své sociálky a cikánka ráno vstala, začala vařit, uklidila. Byly vycepované od chlapů, kteří s nimi zacházeli jak se služkou.
              Já si myslím, že to tak mají lidé u nás obecně, co je společné po tom mi nic není.

              [ Zpět ]
              Datum: 26.09.2011
              Autor: xanti
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O životních metách

                     

                Asi by bylo potřeba rozlišovat mezi starousedlými Cikány a nově dorazivšími (postupně z Rumunska na slovensko, nyní ze Slovenska k nám) nepřizpůsobenými "Rómy". Ti původní jsou v pohodě, obživu si shání jako většinová populace. Z toho je jasné, že rozhodně nejde o nějakou Xenofobii, nebo rasový problém, jak se některá média a politici snaží podsouvat.

                Jak to dělají s občanstvím, netušim. V sousedním Ústí n/L byl známý případ rodiny Červeňákových, Britské listy snad nelze považovat za extrémistické: http://blisty.cz/art/15645.html
                Za čas se totiž Červeňákovi vrátili, místo šesti, asi čtyřicet osob a na městu vysoudili jak bydlení, tak odškodné ...

                [ Zpět ]
                Datum: 26.09.2011
                Autor: PepikW
                Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: O životních metách

                       

                  Vždyť se to pořád Džumanová (starostka Šluknova) snaží všude říkat, že problém je s nově přistěhovanými. Ale málokdo to chce slyšet.
                  Když jsem si v sobotu četl přílohu LN a v ní článek o vytváření etnického konfliktu potvrdilo se mi, že mnozí si vytvoří nějakou představu o tom, jak to u nás vypadá a snaží se okolo toho vybudovat nějakou hypotézu.
                  A to je i problém starých/nových Cikánů. Teď se prostě vymyslelo, že jsme extrémisté a pomíjí se, že už tady s Cikány žijeme od války a relativně bez problémů. (Relativně proto, že vždycky nějaké byly a pořád se to trochu zhoršovalo, ale ve srovnání s tím, co přišlo letos na jaře! to bylo zanedbatelné).

                  [ Zpět ]
                  Datum: 26.09.2011
                  Autor: petrp
                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: O životních metách

                         

                    Já si nemyslím, že jste extrémisté a že žít tam je jednoduché, ale bojím se vystupňování toho problému. Bojím se jak nácků a jejich sympatizantů i cikánů vyšlých do ulic. Na obou stranách se přiostřuje.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 28.09.2011
                    Autor: xanti
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            No já nevím kde jsi byl , ale na vojně za totáče se u tankových pluků na uklizenost a hygienu dbalo :)
            Ona to taky byla jediná věc kterou valná většina lampasáků mohla svým intelektem pokrýt v celém rozsahu :D

            [ Zpět ]
            Datum: 24.09.2011
            Autor: újezďák
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              U letectva taky!

              [ Zpět ]
              Datum: 24.09.2011
              Autor: PepikW
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O životních metách

         

    mě na debatě o českém rasismu zaráží několik faktů.

    1. fakt jakékoliv, byť rozumné řešení které lze napadnout a je ihned napadeno tak jako například plot v Matiční.
    Pamatujete na Matiční ?
    Jak se tam rojily štáby televizí ze zemí, kde dnes romové žijí ve sběrných táborech nebo je šupem posílají letadly pryč.
    Pamatujete jak tam poskakovali tajtrdlíci, kteří jsou bytem na Hanspaulce nebo podobné čtvrti ve vile jako kráva a mají za sousedy odpornou bílou většinu :)
    Pamatujete jak tam pršela slova jako rasismus, diskriminace a jak se tam z lidí, kteří jen chtěli většinu noci spát v klidu udělali rasisti ?

    2. druhý fakt, nálepkování nacismem, to vidíme i zde v diskusu na nakole.

    Každý kdo něco rozumného řekne k tématu není oponován protinázorem je nazván kryptofašistou.
    Každý kdo něco nerozumného řekne k tématu není hoden jiné odpovědi, než že je to nácek.

    3. fakt frustrace z formy veřejné diskuse
    Lidé kteří jsou okřikování, nálepkováni a zobrazováni v médiích jako kryptofašouni, náckové a rasisté jsou frustrováni.
    Oni vědí, že když by šli demonstrovat před ubytovnu plnou bílého šmejdu který krade, dělá bordel a kazí jim šanci na slušný život, že by je nikdo nenálepkoval rasismem, fašounstvím nebo nacismem.
    Nikoho by ani nepadalo si na tom přihřívat polívčičku "hele koukněte jak já jsem na rozdíl od vás toleratní".


    A o tom to celé je.

    Úsměvné na celé věci pak jsou drobné detaily v televizi kde vidíme že máme v česku nacistické a rasistické vietnamce, kterým také vadí romové.
    Vysloveně k popukání jsou pak situace, kdy starý cikán nadává novým romům, že on je slušný cigoš a oni nejsou.
    Být výše jmenovaný cigán bílý tak je stíhaný za rasismus, hanobení vlastní rasy :)

    [ Zpět ]
    Datum: 27.09.2011
    Autor: újezďák
    Hodnocení: +13 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: O životních metách

           

      Výstižné...

      [ Zpět ]
      Datum: 27.09.2011
      Autor: crow75
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        Zdravím kolegy kryptofašouny, nácky a rasisty! :-))

        [ Zpět ]
        Datum: 27.09.2011
        Autor: hekynen
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: O životních metách

           

      2. jestli jsi tak trochu narážel na mě, pak tě velmi důrazně žádám, nepřekrucuj moje názory!

      Netvrdím, že zdejší diskutující jsou rasisti, nebo náckové.

      Tvrdím jen to, že nácky tolerují mnohem snáz, než cikány.

      [ Zpět ]
      Datum: 27.09.2011
      Autor: heras
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: O životních metách

             

        A tobě to nepřipadné zvláštní, že tomu tak je? Že lidem daleko méně vadí náckové než cigáni?

        Kolik bytů vybydleli náckové?

        Je to pořád dokolečka dokola...

        Teď zrovna slyším, jak na ulici řvou cigáni. Ne náckové...

        [ Zpět ]
        Datum: 27.09.2011
        Autor: hekynen
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: O životních metách

               

          No, vlastně máš pravdu, vůbec mne to nepřekvapuje, protože u nácků je holt potřeba se trošku zamyslet, aby člověk pochopil, jak moc jsou nebezpeční.

          [ Zpět ]
          Datum: 27.09.2011
          Autor: heras
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: O životních metách

                 

            Ano, jsou nebezpeční.
            Kam ale mám jít, abych se s nima a jejich jednáním mohl osobně setkat ? Nevím, nikdy jsem se s nimi nepotkal. Párkrát jsem o nich v bedně zahlídnul nějakou reportáž, že mají v uzavřené hospodě koncert - tam by ale bylo zajímavé zjistit, kolik z nich je opravdových nácků a kolik je tam pozérů a nebo pitomečků neschopných mít jiný kámoše.
            Takže znova - opravdový nacismus je svinstvo a je třeba ho potírat (a taky se to - viz reportáže v TV - občas děje). Jenže těch pár řvounů, co se přijedou "svézt" se seriózním protestem do Rumburka má s opravdovým nacismem pramálo společného. Jsou to pitomci, kteří jedou kamkoliv, kde se budou moct poprat a provokovat (Rumburk, fotbal, zakázaný hip-hop kemp, pražský protiglobalizační demonstrace...) Vsadím boty, že tam budou furt ty samý xichty.

            [ Zpět ]
            Datum: 27.09.2011
            Autor: ronda
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: O životních metách

               

          nepřizpůsobiví mě serou. Osobně jsou mi fuk, pokud nebudou obtěžovat mě a ždímat i moje daně a mám štěstí, že to nemusím řešit, protože nemám osobní denodenní skušenost. U nás na vsi nejsou nebo jsou zticha. Vyřvávají jen občas opilci nebo pouť a podobné akce a to se dá přežít...
          Když jdu po ulici třeba na pražským žižkově a je tam hlouček, raději přejdu na druhou stranu ulice. Tuplem, když jsem vylešatěl. Osobní zkušenosti mám blbý :-( A ne jednu. Není to rasismus, je to ostražitost a vyhýbání se konfliktu dřív než stačí vzniknout.

          Náckové ve mě vaří žluč. Nesnáším tenhle způsob "myšlení" a nadzvedává mě.
          Když uvidím hlouček nácků na chodníku, přejdu raději na druhou stranu ulice. Osobní zkušenosti mám a bolely taky. A taky ne jednu...

          Co se mě týče, považuju nácky za horší nebezpečí. Tiché nebezpečí je vždycky horší...


          Nicméně Herasi, tohle už jsem tu jednou psal v nějaké jiné diskusi, kterou tímhle směrem někdo sunul. Tuším jsi to byl tehdy také ty, ale byla to jedna z tvých dřívějších identit. Tuším. Hledat se mi to nechce a je dost možné, že se mýlím. Píšu to proto, že jsi tvrdil, že tu nikdy nikdo nic podobnýho neřekl. Já jo. Akorát mě nebaví o tom diskutovat, protože není o čem.

          Řešení jsou a jsou poněkud snadný. Nácky za každej projev nacismu trestat a nepřispůsobivým necpat prachy zadarmo. Když se těma pracham posílí policie, což pro začátek asi bude muset, využijou se líp.

          Diskutovat, podle mne, na tohle téma celkem není o čem...

          [ Zpět ]
          Datum: 27.09.2011
          Autor: Jurimír
          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            Je to (jen) o zkušenostech. S náckama nemám žádné. Narozdíl od cigánů, se kterýma mám zkušenosti špatné.

            [ Zpět ]
            Datum: 27.09.2011
            Autor: hekynen
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              je to blbý ale představ si takový dějinný kotrmelec ( často popisovaný v sci-fi literatuře podsekce alternativní historie).

              Píše se rok 2011, velkoněmecká říše postupně přestoupila od nacionálního socialismu, přes socialismus s lidskou tváří až k politice reálného kapitalismu samozřejmně pod vládou jedné strany.
              Staly se chyby, přehmaty a byli odsouzeni a usmrceni nevinní lidé, ti kteří svedli myšlenku nacionálního socialismu na scestí byli potrestáni a strana se již v roce 1965 omluvila.

              Musíme se ovšem na to koukat v kontextu doby, tehdejšího geopolitického uspořádání a faktu, že byla nejenom studená válka, američané vedení Rooseweltem se chystali napadnout japonce a svět ruku v ruce s komunisty Stalina, po dobytí Sibiře byly ostatně osvobozeny nechvalně známé koncetrační tábory, kde těsně před osvobozením byly na pochodech smrti povražděny miliony lidských bytostí. Svět vyděl ty hrůzy a mezinárodní soud v Moskvě roku 1948 odsoudil Beriju, Stalina a stovky dalších včetně velitelů táborů gulag k trestu smrti oběšením.....

              atd ..

              [ Zpět ]
              Datum: 27.09.2011
              Autor: újezďák
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: O životních metách

                     

                máš bod. Asi čtem občas podobný knížky:-)


                Náckové jsou plíživé nebezpečí otravující zevnitř a postupně. Je to takovej hnis, co s epomalu rozrůstá, ale přímo tobě neškodí, dokud se nepřemnoží a nestane se nějakej zvrat, kterej mu umožní nástup na trůn. Tak jako Hitlerovskejm sráčům a o pár let později komunistickejm.
                Tichý nebezpečí a o to nebezpečnější.
                Jo a Heky o osobní zkušenost nejde. V tomhle případě je to jedno.

                [ Zpět ]
                Datum: 27.09.2011
                Autor: Jurimír
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: O životních metách

                       

                  Ten hnis ale musí mít "živnou půdu". V Německu to byla bída a ponížení po neprohrané válce, po válce (té další světové) zase právě ony válečné zkušenosti. Vždy se tam našel nějaký blbeček, který se na té vlně svezl. Dnes je u nás taková vlna také, jmenuje se romský problém. Lidé jsou zoufalí a tak holt hledají a dělají zoufalé věci (bacha, neplést s házením zápalných lahví!!), protože nemají zastání. Ty lidi neserou cigáni, že jsou cigáni, ale že dělají bordel, přepadají lidi, kradou, zneužívají dávky, nepracují, jsou hluční, vybydlují byty, kašlou na výchovu dětí a přitom se jim NIC (skoro nic) nestane.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 27.09.2011
                  Autor: hekynen
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: O životních metách

                       

                  To asi jo :)
                  Muž z vysokého zámku ?
                  Cyklus Vahal od Františka Novotného ( s odkazem na P.K Dicka ?
                  Nebo dokonce Peklo Beneš ?
                  Či trochu šílená verze psavce H.Turtledova Kolonizace o tom jak se emzáci vylodí a přeruší WWII ?

                  Mě k těmhle knihám ale přivedl kdysi Paul Anderson se Strážci času.....

                  [ Zpět ]
                  Datum: 27.09.2011
                  Autor: újezďák
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              Tak já zkušenost mám i s náckama. Ne nijak osobní, ale přeci. V Sasku mají NDP 8 křesel v Zemském sněmu a volební letáky nebyly zrovna "politicky korektní". A nemá člověk z nich dobrý pocit.
              Takže trochu mohu srovnávat. V Německu se víka od kanálů nekradou a když jdu v Sebnizích po náměstí, mohl bych si tam i v klidu sednout na lavičku, ve Šluknově ne.
              Řekl bych to tak, že před nácky si musí dávat na pozor rozum, před cikány kapsa.

              [ Zpět ]
              Datum: 27.09.2011
              Autor: petrp
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O životních metách

                     

                A te´d mi řekni jak je to možný že v zemi lídra evropské demokracie se náckové dostávají do politiky a sedí na radnicích a ve sněmu ?

                Podle mě ze stejných důvodů proč v české kotlince jsou na radnicích, krajích a v parlamentu bráchové nácků komunisté.

                Protože oni nejsou a nebudou nic jiného než nacionální socialisté.
                Dělají reálpolitik, znají všechny práva a zákony, které by tak rádi upřeli jiným jak to dělali po desetiletí.

                Takže až budem mluvit o nebezpečí zhnědnutí tak já rád připomenu, že hnědá a rudá v tmavých časech vypadají stejně..
                Koneckonců několik let si oba socialismy lezly do zadku a pomáhali si navzájem.

                A když si vedle postavím Martu Semelovou nebo Vandase, tak si myslím, že nebezpečný jsou oba stejně, soudružka Marta navíc učí děti...

                [ Zpět ]
                Datum: 27.09.2011
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: O životních metách

                 

            Promiň, máš pravdu, na tebe jsem zapomněl, nicméně mě potěšilo, že jsi o náccích napsal, co jsi napsal - tomu říkám jasné slovo.

            [ Zpět ]
            Datum: 27.09.2011
            Autor: heras
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        Hm tak jsem tuhle slyšel tu o potrefené ale nikdá jsem neslyšel tu o překroucené huse :)

        Asi je snažší tolerovat několik stovek idiotů s IQ tykve a politickou silou kašpárků než několik set tisíc lidí z jejichž komunity je nepřiměřeně velká část klienty českých nápravných zařízení a kolikátá jejich generace řeší ve věku 6 let stejný problém, neumí jazyk své vlasti ?
        Proč by měly mít děti, jejichž dědeček se před 40 lety narodil v Praze, mít jazykové problémy, které patří do knížky Pan Kaplan má třídu rád ?

        [ Zpět ]
        Datum: 27.09.2011
        Autor: újezďák
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: O životních metách

               

          Samozřejmě, nepopírám, že pro "chápající většinu" je SNAZŠÍ tolerovat několik stovek idiotů s IQ tykve. (Kterým velí vzdělaní, všeho schopní, a všemi mastmi mazaní lidé s extrémními názory, s vazbami na neonacisty z celého světa, a se kterými sympatizují i někteří politici a státní úředníci)

          Ale proč potom té "chápající většině" tolik vadí, že romové se dodnes nenaučili česky, protože je pro ně SNAZŠÍ mluvit jazykem svých rodičů? Nebo že se nenaučili pracovat, protože je pro ně SNAZŠÍ žít z dávek?

          [ Zpět ]
          Datum: 27.09.2011
          Autor: heras
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: O životních metách

                 

            Mohu Ti sdělit, že jsem byl odjakživa dosti protiněmecky vychováván. Vzhledem k tomu, že mne vždy zajímal fenomén totálního převzetí moci a ovládnutí davu v Německu (totéž v bývalé SSSR), musel jsem proto dost studovat veškeré možné dostupné materiály. Z toho ze všeho je člověku dost špatně, pokud pomine i ideologii a přihlédne ke všem důsledkům. Proto je mi cizí cokoliv, co má společného (i třeba stopově) s nacismem. To, že se potřebuje zviditelnit několik jednotlivců pomocí nějaké zvrácené ideologie, nemělo by mít vliv na to, že když si jejich proklamace přečteš, je to spíše k smíchu a máš naději, že pár pořádných přes držku jim jejich výkřiky zarazí. Věřím totiž, že většina přívrženců těch t.zv. "neonazi" jsou přiblblíci, kteří se nijak neuplatňují v životě a potřebují se houfovat a pořvávat stejně jako třeba radikální fandové Sparty nebo Ostravy.
            A k tomu poslednímu odstavci. Nehledej problém tam, kde není. Mám několik desítek let známé mezi cikány ( hlavně Holomkovi, o kterých jsi určitě slyšel), nikdy jsem vůči nim neměl výhrady a mohu Ti sdělit, že i oni k nynějším "romům" výhrady mají.
            A abychom neplácali obecně a pouze mnohokrát opakovaně to stejné, dám Ti příklad, na který si sám můžeš odpovědět.
            Budeš na pracovišti (jedno zda v kanceláři nebo dílně) s kolegou, který na rozdíl od Tebe nebude pracovat, bude ve společných prostorách dělat nepořádek (a Ty to po něm budeš uklízet), bude řvát (a ne pořádně česky) a v den výplaty zjistíš, že bere stejně jako Ty popř. více a navíc Tobě budou z výplaty odebírat finance na začleňování nepřizpůsobivých do společnosti. Takto se to jeví trochu jinak, že? A to je to, na co jsem Tě již jednou upozorňoval - člověk může být velkorysý do momentu, než se jej to dotkne osobně. Dal jsi si někdy práci, aby jsi se dopídil, kolik tito "nepřizpůsobiví" stojí miliard?? A že to platíme my, kteří řádně pracujeme? Mně se nelíbí, že je to vše takto námi financováno skoro tajně a byl bych pro jednu věc - každý, kdo přivírá nad tímto problémem oči, by měl absolvovat následující: návštěvu v bytě zástupci dotyčné komunity, kteří budou vybírat v hotovosti od každého člena domácnosti na jejich život. Doufám, že po tomto návrhu zatelefonuješ na linky zmocněnců, odborných poradců, terénních pracovníků a dáš jim svoji adresu, aby jsi mohl přispět na život těch, kterým dle Tebe "ta většina" ubližuje.

            [ Zpět ]
            Datum: 27.09.2011
            Autor: jinec
            Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: O životních metách

                 

            Promiň, ale jako spolužák cikánů z Nuslí, Vršovic a Bohdalce vím, že pražští cikáni již před 35 lety posílali na ZDŠ děti, které česky uměly perfektně.
            Pak mi není jasné, jak je to možné, že děti cizinců valnou většinou umí česky lépe než děti lidí, kteří vyrostli zde nebo na Slovensku.
            Maně uvedu příklady spolužáků mých synů tedy děti ruské, ukrajinské, vietnamské, gruzínské a arabské, které také mají snažší mluvit jazykem jejich rodičů ale ......

            [ Zpět ]
            Datum: 27.09.2011
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: O životních metách

                   

              Mě by zajímalo zda je to opravdu pravda, že dnešní cikánské děti neumí česky? Jestli problém není spíš v tom, že s některými slovy, situacemi se to dítě za celý život nesetká.Jestli to není důkaz vzrůstajícího sociálního vyloučení.
              Děti dělníků prý taky mají jiný způsob vyjadřování, psaného projevu, než děti "intelektuálů". Děti dělníků se prý vyjadřují příměji, neřeší tolik ty věci kolem, protože to tak prostě v jejich rodině bylo běžné.

              [ Zpět ]
              Datum: 28.09.2011
              Autor: xanti
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: O životních metách

                     

                podle toho co slyším od lidí to bohužel, zdůrazňuji bohužel, pravda je.
                Moje děti chodí do školky, zdš a na gymnázium a mají za spolužáky děti naprostých cizinců.
                Ty děti česky umí.

                Jestli je to projev sociálního vyloučení pak nelze než říci, že prostě romští rodiče své děti skutečně ze společnosti vylučují.

                [ Zpět ]
                Datum: 28.09.2011
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: O životních metách

                       

                  Jo vylučují je rodiče, prostředí a teď již i majorita (která asi někde již je minoritou bohužel), které se sice nedivím, ale řekla bych, že ona prostě disponuje více prostředky jak to začít měnit, protože se to prostě vyplatí společnosti s tím něco dělat. Samozřejmě by se měla snažit zapojit do řešení Romy samé a hlavně romskou elitu. (Ale vůbec se nedivím Romům, kteří se začlenili a s ostatní romskou populaci nechtějí mít nic společného. Oni jsou totiž v mnohem horší situaci než gadžové, nepatří nikam, ani k bílým a ani k černým).
                  "Beru vidle a jdu" , nic neřeší, pouze ukazuje, že úroveň se snižuje na úroveň kritizovaných Romů.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 29.09.2011
                  Autor: xanti
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: O životních metách

                     

                http://www.ucitelskenoviny.cz/?archiv&...
                Vykonstruovaný rasizmus?


                Jsem stará učitelka, speciální pedagog. Práce mě ještě pořád baví, a tak pomáhám tam, kde je to zapotřebí. Jedna věc mi ale vadí, a to je vykonstruovaný rasizmus.S romskými dětmi jsem pracovala celou svou praxi. Jak za totalitního režimu, tak i nyní. Ovšem za totality byly romské děti daleko vychovanější a slušnější. Nikdo jim pořád nepředhazoval, že jsou oběti rasizmu. Nebyly tak nadměrně sebevědomé a drzé jako nyní. Musely chodit pravidelně do školy, jejich rodiče museli chodit pravidelně do práce. Nemohu posoudit, zda jim minulá doba nějak ubližovala, ale sama jsem chodila na „cikánské letní tábory“, do kterých se přednostně dostávaly děti z těch nejméně přizpůsobivých romských rodin. Děti byly státem vybaveny veškerým oblečením, od spodního prádla, až po kabátky a svetříky, botami, sportovním oblečením, hygienickými potřebami. Celý pobyt v táboře, který trval 2 až 3 týdny, měly zdarma. Všechno, co obdržely, si pak mohly vzít domů. Učili jsme je tam hygieně, pravidelnému dennímu režimu, stolování. Také jsme s nimi opakovali učivo. Měly pestrý program, různé hry a soutěže, výlety a podobně.
                Značně nadsazené je i to, že byly romské děti automaticky zařazované do zvláštních škol. Pracovala jsem delší dobu v pedagogicko psychologické poradně a skutečně jsem velice těžko přesvědčovala matky romských dětí, aby daly dítě do základní školy. Trvaly na tom, že jejich dítě bude chodit do zvláštní školy. Dokonce některé vyhrožovaly, že stejně se doma nebudou učit a že pak už je do zvláštní školy zařadit musím.
                Dělám ve škole výchovnou poradkyni a už od šestého ročníku se bavím s dětmi o tom, co by chtěly dělat po skončení školy. Je to smutné, ale většina romských dětí odpovídá, že dělat nebudou, že půjdou na „pracák“ a že budou na podpoře. Měla jsem v devátém ročníku dva velmi šikovné romské chlapce. Měli zájem o učební obor malíř - natěrač. Sama jsem jim vyplnila přihlášku, půjčila jsem jim peníze na lékařské vyšetření a zaslala přihlášku do učňovské školy. Když dostali pozvánku k přijímacímu řízení, vůbec se neobtěžovali dostavit se tam. S rodiči jsem opět jednala a domluvili jsme se i s učňovskou školou na tom, že pro ně přijede zástupce ředitele učňovské školy, zaveze je do OU a ukáže jim školu i internát. Pan zástupce ředitele OU jim navíc zajistil, ve spolupráci s různými organizacemi, že budou mít zdarma internát i stravu. Dokonce dostali nějaký příspěvek na vybavení. Chlapci vůbec nenastoupili. Teď se potulují po městě. Občas je vidím zametat chodníky, ale opravdu jenom občas. Většinou sedí někde na lavičce, popíjí alkohol a kouří.
                Četl už někdo romské pohádky? Všechny končí tím, že chytrý Rom všechny přelstil a nakonec nemusel pracovat a měl se dobře.
                Co mě nejvíc udivuje, že se začíná uvažovat o tom, že bychom se měli učit romský jazyk. Už někdo zjišťoval, zda romské děti a jejich rodiče umí mluvit romsky? Děti a rodiče, které já znám, mluví slátaninou češtiny, slovenštiny a romštiny. Tak nevím, kam až sáhneme, aby nás svět nepovažoval za rasisty. Proč nám tedy Romy z cizích států vracejí nazpět? Mám obavy, že ve snaze zalíbit se světu, budeme stát, kde nevzdělaní a nepřizpůsobiví Romové budou diktovat podmínky, které my budeme plnit.
                Jsem celkem ráda, že jsem už dost stará a snad se toho nedožiji.
                Viera Filová, speciální pedagog

                [ Zpět ]
                Datum: 28.09.2011
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              Neodpověděl jsi na moji otázku..

              [ Zpět ]
              Datum: 28.09.2011
              Autor: heras
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: O životních metách

                     

                1. máš tam otázky dvě
                2. odpověděl, leč mám pocit, že ty buď odpovědi nehledáš a nebo v horším případě na ně kašleš.

                [ Zpět ]
                Datum: 28.09.2011
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: O životních metách

                       

                  Neodpověděl.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 28.09.2011
                  Autor: heras
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                  • Re: O životních metách

                         

                    odpověděl.
                    Není moje vina, že ti podobenství nic neříká

                    [ Zpět ]
                    Datum: 28.09.2011
                    Autor: újezďák
                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: O životních metách

                           

                      Ptal jsem se tě, proč "chápající většině" vadí cikánské sklony k snazším řešením, když sama má tyto sklony také.
                      Neptal jsem se na to, jaké sklony mají děti přistěhovalců, to podle mě nebylo podobenství, ale útěk od tématu.
                      Ale třeba mi něco uniklo.

                      Netýká se to jen toho, že pro "chápající většinu" je snazší tolerovat nácky, než cikány, ale např. i toho, že je snazší jezdit autem než na kole, v této souvislosti je snazší tolerovat motoristy, než cykloaktivisty.
                      Poštvat proti sobě celý muslimský svět, potom je samozřejmě snazší tolerovat válčení v Afgánistánu a kdo ví, kde ještě, než se trochu uskromnit.
                      Je snazší v tichosti sestěhovat cikány na jedno místo, než se pokusit o rozumnější, i když nesnadnější řešení.
                      No a potom se kruh uzavírá, opět je mnohem snazší tolerovat nácky, než cikány, protože náckové jsou nebezpeční jen pro lidi, na kterých "chápající většině" až tak nesejde, že, my nejsme rasisti ani xenofobové - přistěhovalci, bezdomovci, černí, žlutí, ti ať se klidně bojí o život pokaždé, když nějakého toho neškodného nácíčka potkají.
                      A když se nakonec celá tahle politika pohne směrem ke krachu, jako první se dostanou na řadu opět ti nejslabší - cikáni, bezdomovci, přistěhovalci, nezaměstnaní. Prtoe těch my se nebojíme, na ty je snazší si došlápnout. Politici, pracovní agentury, developeři, mafiáni, tuneláři a spol. ti zůstanou i nadále nedotknutelní. Prtoe těch my se bojíme, na ty je velmi nesnadné si došlápnout.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 29.09.2011
                      Autor: heras
                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: O životních metách

         

    Tak já jsem využil dnešní kuřácké pauzy (u nás se normálně pracuje, svátek byl přesunut na pátek) a pokecal jsem s kuřáky, když nechodím do hospody.
    Myslím, že to je docela dobrý vzorek, od referenta k pomocnému dělníkovi.
    Takže:
    a) Pro uklidnění zde diskutujících, dotázaní pociťují obavy z toho, že se do věci vloží nějací extrémisté a vyhrají s jednoduchými řešeními volby. (krajské jsou už na dohled)
    b) Dále jsou rozezleni drobnou kriminalitou, která se nijak neřeší, ale každý má nějakou historku co jemu, či jeho známému v poslední době ukradli.
    c) Lidé mají pocit, že si velká města s tichým přihlížením vlády vyřešila své problémy a komu se to nelíbí, dostane přes držku od policie.
    d) A konečně, mají obavu z toho, jak se na nás dívají sousedé přes hranici a jestli nám tu hranici nezavřou. Cituji: "Já jedu na kole do Sohlandu, zastavím se u domu abych si prohlédl upravenou zahrádku a vyběhne na mě chlap s dobrmanem, že prý jsem tipař".

    Takže tolik zprávy z terénu.

    [ Zpět ]
    Datum: 28.09.2011
    Autor: petrp
    Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: O životních metách

           

      Ještě jsem si vzpomněl
      e) Hovoří o tom, že jejich domy ztratily na ceně a berou to tak, že vlastně tím byli vládou okradeni.
      (Když vám chtějí postavit za barákem dálnici, povrchový lom, či cokoliv jiného, vidíte to nejdřív v územním plánu, pak ve stavební řízení a můžete se tomu, alespoň teoreticky bránit. Když vám znehodnotí nemovitost nastěhováním problémových obyvatel do sousedství, nijak se dopředu bránit nemůžete.)

      [ Zpět ]
      Datum: 28.09.2011
      Autor: petrp
      Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O životních metách

         

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory...
    Existují romské rodiny, které se "importem" příbuzných ze Slovenska dokážou příjmově dostat před manželský pár pracující jako střední management. Až tak je podle starosty Dubí u Teplic Petra Pípala (ODS) český sociální systém benevolentní. V kraji, kde mzdy velmi často padají pod celorepublikový průměr, se tak Romům vyplatí nepracovat. I těm slovenským. Naši východní sousedé totiž zpřísnili vyplácení sociálních dávek, což pro řadu tamních Romů bylo signálem k odchodu do ČR. Aby také ne, ve státě, kde několikačlenná rodina může na dávkách měsíčně získat až 92 tisíc korun, je život na podpoře skutečným rájem.

    [ Zpět ]
    Datum: 28.09.2011
    Autor: újezďák
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O životních metách

         

    Xanti, omlouvám se, ale už to nejde pověsit do příslušného vlákna, takže takhe.
    Položila si praktickou otázku, jak napsat žádost o práci a životopis. Vím, že problém je složitý, ale třeba i zamyšlení se nad takovou dílčí věcí může pomoct.
    Myslím, že odpoveď už částečně naznačil Jinec tím, že napsal, že neví, protože nezná místní podmínky a potřeby místních firem.
    Myslím, že vtip je v tom, že uchazeč o práci by si měl aktivně zjišťovat situaci na trhu práce. Tím, že napíše jednu žádost a jeden životopis a ten pořád dokola neupraven rozesílá na různá místa, má malou šanci, že taková žádost zabere. Myslím, že by měl vždy dát v žádosti jasně najevo, že o firmě, kam ji posílá si už něco zjistil, že ví o jakou práci jde a dá najevo, že právě o tu práci stojí.A neměl by zapomenout nabídnout ze své strany něco konkrétního, jakoukoliv svoji dosavadní zkušenost a také jasnou snahu další zkušenosti v daném oboru získávat.Prostě dát najevo, že něco přecijen umím a že mám snahu umět víc, když dostanu příležitost.
    Ano, je to takové trošku oblbovadlo, ale třeba na mě by fungovalo.

    [ Zpět ]
    Datum: 30.09.2011
    Autor: Lanna
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: O životních metách

           

      Jo a samozřejmě to předpokládá, ži si sám sobě poctivě odpovím na otázku, proč tu práci hledám. Že ji chci, protože jsem přesvědčen, že ji potřebuji, že mně to pomůže se odrazit ode dna, že tomu chci obětovat spoustu svého času, že se kvůli tomu vzdám toho času prolelkovaného na ulici, že prostě vím, že pracovat taky není procházka růžovým sadem, že to chce se do toho zakousnout a lecos taky překousnout a že já se opravdu chci do toho zakousnout.

      [ Zpět ]
      Datum: 30.09.2011
      Autor: Lanna
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      •      

        Příspěvek byl smazán zakladatelem tématu.

        Datum: 30.09.2011
        Autor: xanti
      • Re: O životních metách

             

        Aha tak už vím co to udělá smazat příspěvek:-)
        Díky Lanno, nějakým způsobem zmínit, že jsem si už o firmě něco zjistil, mě nenapadlo. Většinou tam dáváme nějaké použitelné zkušenosti pro danou profesi. Je to i o motivaci těch lidí, oni si myslí, že hned budou mít práci a jak to nevyjde jsou zklamaní a už tomu nevěří.
        Mě už tohle téma docela vycuclo, asi už nebudu mít sílu reagovat:-). Ale díky všem, budu přemýšlet. Zkuste i vy :-))).

        [ Zpět ]
        Datum: 30.09.2011
        Autor: xanti
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        Na základě osobní zkušenosti můžu říct to samé co vy a třeba i Jurimír - základní věc je chtít.
        Když pominu rentiéry a podobné případy, tak toho, aby člověk chtěl, je vhodné a správné docílit vhodným nastavením vnějších okolností tak, aby pracovat musel.

        Když už člověk do té práce jít musí, vždy je nesrovnatelně lepší, aby tam šel s vědomím, že jde do práce aby přežil on a jeho blízcí.

        A ne proto, že jej k tomu donutil nějaký křupan.

        V tomhle státě je sociální politika nastavená špatně, takže existuje spousta lidí, kteří do práce nemusí. Na jednu stranu jsou natolik přizpůsobiví, že si dokáží vystačit s málem, na druhou stranu mají tak malou ctižádost a sebevědomí, že se nesnaží v prosadit v rámci většinové společnosti a stačí jim žít na jejím okraji.

        Naše společnost byla doposud dostatečně finančně silná na to, aby jejich způsob života zvládla.
        Ale nebyla dostatečně silná na to, aby jejich způsob života tolerovala - oficiálně, v médiích, je toleruje, ale v reálném životě ne, mezi obyčejnými lidmi je spousta nepochopení, nadřazenosti, předsudků a více či méně skrývané nenávisti, je to vidět i tady.
        S ubývajícími finančními prostředky ubývá i tolerance.
        Řekl bych, že někde v této kombinaci je zakopaný ten pes.
        Lidem na okraji společnosti těžko vysvětlíte, že nastala doba, kdy musí chtít, nebo jít do práce alespoň proto, aby přežili. Vysychání finančních zdrojů, v médiích přímo spojované s aktivitou pravicových extrémistů a zvýšenou netolerancí obyčejných lidí je vede k závěru, že musí jít do práce proto, že k tomu byli donuceni těmito lidmi.
        Navíc většina z nich je zvyklá si přilepšovat drobnými krádežemi. Tito lidé dnes a denně slyší o spoustě případů, kdy jsou rozkrádány miliardy koruny a nikomu se nic nestane (krademe my, kradete i vy).

        Tím se vracím k tomu "chtít", zde totiž figuruje ještě slovo VZDOR. Obzvláště cikáni jsou velmi temperamentní lidé, což je vlastnost, která sílu vzdoru přímo ovlivňuje. Navíc mají silnou intuici a jsou zvyklí se jí řídit. Nemusí umět spočítat kolik je 1+1, ale velmi dobře cítí, že ve společnosti gadžů je cosi velmi shnilého. Na okraji společnosti se kromě cikánů velmi často ocitají lidé, mnohdy až překvapivě čestní a bezelstní, kteří jsou cikánům podobní v tom, že bývají často velmi emotivní, mají silnou intuici. Všeobecně si tito lidé neumí dobře poradit s falší a přetvářkou, která zde panuje, reagují na ni nepřiměřeným způsobem, za což jsou trestáni, vylučováni ze společnosti, nastupuje vzdor, který může být dokonce silnější, než pud sebezáchovy.
        Proto si myslím, že v případě těchto lidí je zapotřebí důkladně zvážit každé slovo, pokud chceme, aby se změnili k lepšímu a aby chtěli.

        Závěr: Pokud chceme, aby se lidé na okraji společnosti změnili k lepšímu, musíme to nejdříve udělat my.

        [ Zpět ]
        Datum: 30.09.2011
        Autor: heras
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: O životních metách

               

          Takže nepracující lidé a je lhostejno jestli černí nebo bílí, jsou vlastně takoví hrdí Jánošíci, jo? Nechtějí podporovat falešnou a prohnilou společnost. Ale jejich hrdost už jim nebrání v tom, aby z ní a tím pádem z nás všech tahali bezpracně peníze. Zajímavé.

          S Tvým závěrem souhlasím. Musíme se změnit my. Musíme se na ně konečně přestat dívat jako na chudáky a jednat s nimi stejně jako s ostatními členy společnosti. Žádné tolerování jejich lenosti a vychcanosti, žádné nesmyslné dávky, stejné zákony a jejich vymáhání bez ohledu na rasu.
          Ale takhle jsi to asi nemyslel, že?

          [ Zpět ]
          Datum: 30.09.2011
          Autor: Zden42
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            Psal jsem o důvěře a o úctě a nakonec jsem to úplně zapomněl napsat :-(
            Je to podobné, jako když ztratíš důvěru svého dítěte tím, že po něm vyžaduješ chování, na které sám kašleš. Ztratíš tím jeho důvěru a úctu, vyvoláš v něm veliký vzdor, přesto na tobě zůstane závislé.
            Pak už jen hledá způsoby, jak z tebe vytáhnout prachy. Nakonec si na to tak zvykne, že se tak chová celej život, nebo do té doby, dokud mu to vychází. Pokud mu to vychází celý život, vzejde z něj generace, pro kterou je tento přístup naprosto přirozený.
            Navíc i ten největší hlupák pod mostem intuitivně pochopí, že společenská nebezpečnost tunelářů, úplatkářů, některých politiků, úředníků a podobných individuí, je nesrovnatelně vyšší, než u trouby, kterej ti ukradne kolo. Tihle lidé na okraji společnosti mají potíže se střízlivým uvažováním, i s poctivostí, takže místo aby šli do práce, hledají výmluvy, vo tom žádná. Ale oni je najdou a navíc velmi pádné. Výsledek je nakonec velmi pravdivý - oni nás vlastně svým způsobem nutí, abychom nejdříve zatočili s velkými zloději. Dokud to neuděláme, budeme jim akorát tak pro smích, nebudou si nás vážit, nebudou nám věřit, protože se taky vymlouváme, jsme stejný poserové, jako oni. Taky jsem zapomněl napsat, že ten vzdor a neúcta mohou být tak silné, že než aby šli do práce, někteří lidé se raději dopustí fyzického násilí, nebo spáchají sebevraždu.
            Já už vážně nevím, jak to vysvětlit - tvrdé a spravedlivé jednání ano, ale opravdu pro všechny, ne jen pro nás a pro cikány. Když už chceme protestovat před cikánskými ubytovnami, měli bychom nesrovnatelně razantněji protestovat jinde, a to v souvislosti s velkými zloději.

            Bez přímé souvislosti s tématem, víš, co je taky zajímavý? Když stávkovali odboráři kvůli reformě, byl tady velkej humbuk, že by se podobné akce měly postavit mimo zákon, když "stávkovali" lékaři, přišlo v podstatě to samé, ať si táhnou, cyklisté 2x ročně projedou skrzevá Prahu, zase je tady velká vřava.
            Ale když lidé vyjdou do ulic kvůli cikánům, tak jim tady div netleskáte. Přitom protestovat před okny cikánské ubytovny není o nic horší, než jiné protesty. Rozumíš tomu, proč podle zdejší "chápající většiny" někteří mají někteří lidé právo protestovat a někteří ne? Jaký je jejich žebříček hodnot?

            [ Zpět ]
            Datum: 30.09.2011
            Autor: heras
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              Ale jo, já Ti rozumím a se spoustou věcí co píšeš souhlasím. Hospodářská kriminalita, různé tunely, podvody jsou jistě mnohem nebezpečnější než opilý bezdomovec, nebo cikán zneužívající dávky. Jenže buďme realisti. Jak chceš protestovat, proti korupci a úplatkářství, podvodům a krádeží ve velkém? Stávkovat? Pořádat protestní shromáždění. Otravovat si celý život bojem s větrnými mlýny? A ve finále, normálního člověka se tyhle sviňárny osobně nedotknou. Tedy dotknou ale asi tak, jako té žáby v pomalu se zahřívající vodě. Když ti ale banda opilých a nepracujících nefachčenků dělá bordel kolem baráku, ohrožuje tě na životě, krade co není přibité, tak to se tě sakra dotýká osobně.
              Já ty lidi chápu že vyšli do ulic. Ne ty fašistické hovada, ale normální lidi, kterým ten pohár už přetekl.
              Na druhé straně, jak jsme si nepřizpůsbivé vychovali, takové je máme. A oni jakýkoliv pokus o nápravu, který by se jich logicky musel dotknout, berou jako omezování jejich práv. Je to prostě zapeklitá situace a řešit ji tak aby se koza nažrala a vlk zůstal celý, podle mně nejde.

              Co se týče stávek lékařů, odborů a cyklojízd, k tomu se vyjadřovat nechci. Už se o tom napsalo mraky a nebudu to znovu přemílat.

              Navíc končím a jedu na chalupu.

              Autem!

              [ Zpět ]
              Datum: 30.09.2011
              Autor: Zden42
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: O životních metách

                     

                Kdysi se v USA, zemi "vrahů z wallstreetu" stala taková zvláštní věc.

                Ve městečku NY, kde se ničilo, kradlo, loupilo, zraňovalo a zabíjelo a kde se poctivý lidé báli jezdit MHD, protože lidé s přemírou intuice je tam profilcovali a ještě jim temperamentně dali na budku, se nedostal k moci dobrý a spravedlivý šerif, ale krypto fašistická nestvůra !

                Ten skrytý nácek začal řešit věci ve světle tunelování, úplatkářství, spekulací na burze a propojení organizovaného zločinu s policií a politiky, směšné, soustředil se na věci malicherné, malé až triviální.

                Dostalo se mu ovšem spravedlivého mediálního nářezu nejenom z tisku liberálně amerického, ale dokoce až z Evropy!

                A o co tomu člověku, kterému lidé se sociálním cítěním netleskali, šlo ?

                Nasadil tzv nulovou toleranci milé děti.

                Například kontroloval mladistvé jestli nepijí a nedrogují a zavedl jim zákaz nočního potulování.Za přecházení na červenou zvedl pokutu z 2 dolarů na osmdesát dolarů!

                Svině pravicová co?

                Ze začátku si své demokratické právo na to rozbíjet, prát se na ulici, znečišťovat okolí, brát drogy a v pubertě chlastat pracující lid snažil bránit tím, že na policajty podával žaloby!

                Dvacet tisíc jich milé děti bylo!!

                Hrozná doba to byla, policie buzerovala lidi, kteří odhodili vajgla, chodili na červenou, pokreslili zeď nebo rozbili byť malé okénko v metru!
                Policie zatýkala opilé mladistvé, černé pasažéry z řad domácích i turistů a dokonce zabavovala jejich věci na kauci!

                Fuj taková cesta k poklesu tvrdé kriminality o 40 procent během dvou let prvního volebního období za cenu omezení svobody dělat bordel a k možnosti jezdit MHD aniž vás někdo soustavně přepadá, že mu nebyla hanba co ?


                Ps : ten kryptonácek jmenoval Rudoph Giuliani a umožnil normálním lidem žít v normálním městě a to se milé děti nesmí moc po světě říkat, protože to je američan a zbohatlík.

                [ Zpět ]
                Datum: 30.09.2011
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                • Re: O životních metách

                       

                  Proč s námi mluvíš jako s debily?????

                  [ Zpět ]
                  Datum: 30.09.2011
                  Autor: xanti
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                  • Re: O životních metách

                         

                    Co že to ?

                    Vždycky jsem si myslel, že ironie je někdy vhodným odlehčením debaty, ale mám pocit, že někteří lidé berou věci smrtelně vážně :)

                    Navíc když si přečtu Herasovy smrtelně vážně míněné názory o intuicích a temperamentech, které vedou k tomu, že se sociálně vyloučení společnosti nejenže nepřibližují ale jsou i údajným hromosvodem její frustrace tak mě nenapadla lepší forma
                    Místo kryptopohádky dát fakta zabalená do pohádky pro děti :)

                    Navíc jsem asi slovně ovlivněn seriálem jak jsem poznal vaší matku nebo co

                    [ Zpět ]
                    Datum: 30.09.2011
                    Autor: újezďák
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                    • Re: O životních metách

                           

                      Mě to prostě naštvalo.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 30.09.2011
                      Autor: xanti
                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: O životních metách

                             

                        V tom je právě to kouzlo, mě třeba štvou smrtelně vážně míněné floskule ve kterých se idealizují lidé na okraji společnost a hlavně jde o to udělat z lidí nácky a fašisty .

                        Kdyby jsme s komunistčíky v roce 1989 vážně probírali problémy tehdejška a nedělali při demostracích spousta srandy, tak to klidně mohlo být jako v Rumunsku.
                        Jestli pamatuješ jak tam pak stasi střílela do lidí a jak pak lidi stříleli do Stasi.

                        Ještě mám takový jeden příklad jak se věci mohly dělat, v roce 1956 pověsili Maďaři pár zrádců na kandelábry, protože ti jim do země přivedli armádu která zabíjela ženy a děti.


                        Prostě to měla bejt hyperbola o tom, jak se tady pořád léta křivil právní řád nejenom nahoře ale i dóle.

                        A pro obyčejný lidi je nutný hlavně ten řád dole a goebelsovské floskulky o tom, že krádeže, špína a netolerance ze strany sociálně vyloučených jsou VZDOREM a a my se umíme jen přetvařovat .... to jsou přece pohádky ovčí babičky a těm se nejlépe odpovídá podobně diskusi znevažujícím tónem.

                        Místo nadávek naštvaného diskutéra prostá páteční pohádka o tom jak násilí nebylo poraženo pochopením a nekritickou láskou leč výchovou k právu na život ve slušném prostředí s jasnými hranicemi.

                        A je úplně jedno, jestli to řeknu s oslovením milé děti, nebo jestli otcovsky kážu o tom jací jste vy nákoláci šmejd, protože tady máte rasistický vtip a nehážete všechny lidi na dvě strany barikády tedy na stranu nacismu a na stranu těch dobrých intuitivních, leč trochu vzdorovitých lidí, kteří jsou jen tak trochu temperamentní ....

                        [ Zpět ]
                        Datum: 30.09.2011
                        Autor: újezďák
                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: O životních metách

                               

                          Asi pořád věřím na pravdu a lásku:-). Hezký víkend.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 30.09.2011
                          Autor: xanti
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: O životních metách

                                 

                            Nápodobně, ale on to přejde s časem :)

                            [ Zpět ]
                            Datum: 30.09.2011
                            Autor: újezďák
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: O životních metách

                               

                          Chlape ty ze mě ale vážně děláš debila. Nikde jsem nenapsal, že člověk, který tvrdě vymáhá zákon a pořádek, je nácek. Dej si prosím pozor na to co píšeš, protože pak vypadáš hloupě, přinejmenším v mých očích určitě.
                          Tvrdím jen to, a jen kvůli tobě to napíšu zhruba počtvrté zkráceně znovu, že mlácením prázdné slámy(nadáváním na cikány) ani smíchem nad představou střílení cikánů jak divé zvěře u krmítka, se nic k lepšímu nezmění. A tolerancí nácků už tuplem ne. Napsal jsem toho ještě mnohem víc, samozřejmě, ale tobě je to asi jedno. V této souvislosti mne příliš nepřekvapuje ani tvoje zmínka o věšení na kandelábry.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 30.09.2011
                          Autor: heras
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                          • Re: O životních metách

                                 

                            Vážený chlapče, nemusím z nikoho nic dělat.
                            Ani z vás.
                            To co si o člověku ostatní myslí je převážně výsledek jeho projevu(ů).
                            Podstatná část vašich příspěvků zde na tomto webu poslední dobou je o tom, že zde převážně fandíme nacismu, jásáme nad několik let starým rasistickým vtipem a že tolerujeme projevy nacismu.

                            Dále bych vás milý chlapče chtěl upozornit, že moje poznámka o vešení na kandelábry měla jasně definovanou souvislost s projevy násilí, vyvolanými ještě větším násilím a o zmírňující roli humoru jako ventilu debaty.

                            Je ovšem celkem jisté milý chlapče, že tento můj příspěvěk budete používat jako obuch na ostatní, názorově jiné a omlátíte jim o hlavu, že se tady vyzvalo k věšení na kandelábry.

                            A víte vy co ?

                            Klidně to používejte, alespoň z vás nebude nikdo dělat debila, protože je vidět, že jste v této činnosti docela samostatný a výkoný a zvládáte to s přehledem.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 30.09.2011
                            Autor: újezďák
                            Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: O životních metách

                               

                          OT upřesnění

                          Stasi byla v bývalé NDR, v Rumunsku měli http://cs.wikipedia.org/wiki/Securitate ;-)

                          [ Zpět ]
                          Datum: 01.10.2011
                          Autor: Jarda
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: O životních metách

                                 

                            to se omlouvám :) člověk si nemůže pamatovat všechny komunistické pobočky gestapa začínající na S viz STB, Stasi, Securitate, Sigurmi,SB ...

                            Trochu se mi to pomotalo :(

                            [ Zpět ]
                            Datum: 01.10.2011
                            Autor: újezďák
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            To mi připomnělo, jak si tu pověst o Jánošíkovi mé děti nějak v hlavičkách pomotaly a říkaly: "Jánošík byl ten zbojník, co bohatým bral a chudým taky." :-))

            [ Zpět ]
            Datum: 30.09.2011
            Autor: Lanna
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O životních metách

         

    Mám ještě příběh, který se odehrál přímo v naší rodině a měla jsem možnost ho z blízka pozorovat.
    Starostliví, poctiví rodiče tří dětí, dvě dcery a poslední o hodně mladší syn, trochu vymodlené dítě. Dost se mu umetaly cestičky v dobré víře, že vše padne na úrodnou půdu. Kluk dodělal učňák a o další studium neměl zájem. Pracoval a ještě velmi mladý si pořídil rodinu a dvě děti. I začaly problémy, které vždy sebou založení rodiny nese. On je neunesl, začal se flákat, absentovat v práci, pít, hrat na automatech. Žena se s ním rozvedla. Jeho rodiče za něj platili dluhy a živili jeho děti. Pořád věřili, že se to jednou zlomí domlouváním, pomocí, podporou...
    Nakonec nadělal takové dluhy, že mu nezbylo, než se vypařit. Stal se z něj bezdomovec, přetrhal všechny pouta s rodinou, nikdo nevěděl, kde je. To trvalo rok a bylo opravdu strašné vidět všechny jeho blízké, jak se třesou při každěm zazvonění telefonu v obavě, že jim někdo sdělí tu hroznou skutečnost, že už třeba není.
    Po roce si ho našli policajti. Šel prostě sedět za dluhy a neplacení výživného.
    A až tam zjistil, že takhe to nechce. Vrátil se domů k rodičům, dalších několik let hledal práci, bral příležitostní brigády, vše, co se naskytlo, přestal pít, stal se z něj zarytý abstinent, aktivně se angažuje ve spolku abstinentů.
    Rozhodl se, že jeho metou bude vrátit se zpět do normálního života.
    Povedlo se mu to. Má stálou práci v zahraniční firmě, vypracoval se na šéfa směny, firma ho poslala na doškolení do zahraničí. Splatil dluhy, našel si novou ženu, koupili si spolu byt.
    Zpět do toho marasmu, ve kterém byl, se už nechce vrátit ani ve vzpomínkách, vymazal je z hlavy. Jediné, co ho dnes velmi mrzi je, že přišel vlastní vinou o děti, které nejsou schopny to překousnout a odpustit mu to.
    Ale nezlobí se na ně. Pořád doufá.

    [ Zpět ]
    Datum: 30.09.2011
    Autor: Lanna
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: O životních metách

           

      To je báječný námět na scénář. Byl by to trhák.

      Ale bez legrace - přeju mu to a je fajn, že v sobě našel tu sílu.

      [ Zpět ]
      Datum: 30.09.2011
      Autor: Zden42
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        Jo, nejlepší scénáře píše sám život.
        Bohužel nemáme vždy dost času se zastavit a peslechnout si je. Jenom, když nás přímo praští do hlavy.
        Jsem ráda, že jsem toto mohla vidět a prožít i s jeho rodiči. A protože se to celé odehrávalo hodně dlouho, asi 10 let, tak to okrajově vnímaly i moje děti, alespoň doufám.

        [ Zpět ]
        Datum: 30.09.2011
        Autor: Lanna
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: O životních metách

         

    Protože je tady taková štěpná diskuse tak doporučuji si otevřít poslední číslo cykloturistiky, které mi dnes přišlo domů.

    Je tam takový kreslený vtip na straně 69.

    Cyklista vjel do kanálu bez mříže a pomalu stéká po stěně na kterou narazil

    Popravdě netuším, proč s ukradeným kanálem neprchá pryč někdo s šikmýma očima nebo ukrajinskou blond kšticí případně někdo v tričku sparťana nebo žena.
    Autor nakreslil pána s kudrnatými vlasy,poněkdu brežněvoským obočím, zlatou náušnici a v bílých teniskách anž beží s kanálovou mříží pryč.

    A já se ptám, najde se zde někdo kdo se po zkušenostech na tomto webu nebude tak trochu bát pousmát ?

    [ Zpět ]
    Datum: 30.09.2011
    Autor: újezďák
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: O životních metách

           

      Nějak tě ten humor přechází, neber to tak smrtelně vážně. Doporučuji ti otevřít web www.nakole.cz, diskuzní téma: "O životních metách"

      A ptám se, najde se zde někdo, kdo se po zkušenostech na tomto webu odváží jasně napsat, že rasistické vtipy, neustálé nadávání na romy a tolerance nácků ničemu neprospěje.. ?

      Dal jsi sem odkaz na rozhovor se starostou Dubí. Uspokojila tě ona zmínka v úvodu o vysokém příjmu jedné rodiny natolik, že jsi to dál nečetl, nebo jsi statečně vydržel až do konce? Starosta má asi také nějaké goebelsovské sklony jako já, protože tam jasně říká, že vina není zdaleka jen na straně cikánů, že na celou situaci mají rozhodující vliv např. politika vlády SR, politika našich polistopadových vlád a také jakési podivné realitní agentury.
      Dokonce tam říká něco, co jsi sem ale úplně zapomněl napsat, čert ví proč, asi aby to bylo vtipnější - že to vůbec není jen o tom, že cikáni kradou, ale také o tom, že jsou ve velkém OKRÁDÁNI. Těmi podivnými realitními agenturami, jsou okrádáni. On tam jasně říká, že za tím vším je velký, špinavý kšeft se státními příspěvky na bydlení, ale to už není vtipné vůbec, to se do tvých rozesmátých příspěvků prostě nehodí, takové smutné věci, takže to zase zbylo na mne.
      Bylo by zajímavé vědět, jakou barvu kůže mají lidé, kteří ten špinavý kšeft vymysleli, nemyslíš?

      [ Zpět ]
      Datum: 30.09.2011
      Autor: heras
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: O životních metách

             

        Napřed si zjisti, jak to s těmi příspěvky na bydlení je, než začneš něco psát. Je to zlodějina, o tom žádná - ale nejsou okrádáni ti ubytovaní, ale my, kdo platíme daně.

        A nedělej z toho problém poslední doby. Teď se maximálně vyhrotil v nějaké oblasti. Jinak s cikány byl problém vždycky. Podle pamětníků za první republiky, co já pamatuju v sedmdesátých letech, za sociku byli běžně "zaměstnaní" tím způsobem, že jsem je ve fabrice viděl jen na svatýho berouse, jinak byli furt na neschopence. A vedení to vyhovovalo, lepší než kdyby dělal bordel na pracovišti a kradli tam.
        V HK jich bydlelo poměrně dost a žádnej med to nebyl, někteří normálně makali (taky jsem jich pár z práce znal), ale většinou byl kolem jejich bydliště bengál od rána do rána.
        Jak už se tady mockrát napsalo - nejde o bezdůvodnou nenávist, jde o špatnou zkušenost.

        A jentak mimochodem. Tvoje názory a argumenty vzácně a až zázračně kopírují názory a argumenty jednoho nejmenovaného, publikované jím na jeho stránkách. Buď alespoň malinko originální... :-)))

        [ Zpět ]
        Datum: 30.09.2011
        Autor: ronda
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: O životních metách

               

          :o)) Je to zlodějna, o tom žádná. Jinak s cikány byl problém vždycky. Podle pamětníků za první republiky, co já pamatuju v sedmdesátých letech, za sociku byli běžně "zaměstnaní" tím způsobem, že jsem je ve fabrice viděl jen na svatýho berouse, jinak byli furt na neschopence. A vedení to vyhovovalo, lepší než kdyby dělal bordel na pracovišti a kradli tam.
          V HK jich bydlelo poměrně dost a žádnej med to nebyl, někteří normálně makali (taky jsem jich pár z práce znal), ale většinou byl kolem jejich bydliště bengál od rána do rána.
          Jak už se tady mockrát napsalo - nejde o bezdůvodnou nenávist, jde o špatnou zkušenost.
          Popravdě netuším, proč s ukradeným kanálem neprchá pryč někdo s šikmýma očima nebo ukrajinskou blond kšticí případně někdo v tričku sparťana nebo žena.
          Autor nakreslil pána s kudrnatými vlasy,poněkdu brežněvoským obočím, zlatou náušnici a v bílých teniskách anž beží s kanálovou mříží pryč.
          Existují romské rodiny, které se "importem" příbuzných ze Slovenska dokážou příjmově dostat před manželský pár pracující jako střední management. Až tak je podle starosty Dubí u Teplic Petra Pípala (ODS) český sociální systém benevolentní. V kraji, kde mzdy velmi často padají pod celorepublikový průměr, se tak Romům vyplatí nepracovat. I těm slovenským. Naši východní sousedé totiž zpřísnili vyplácení sociálních dávek, což pro řadu tamních Romů bylo signálem k odchodu do ČR. Aby také ne, ve státě, kde několikačlenná rodina může na dávkách měsíčně získat až 92 tisíc korun, je život na podpoře skutečným rájem.
          Vykonstruovaný rasizmus?


          Jsem stará učitelka, speciální pedagog. Práce mě ještě pořád baví, a tak pomáhám tam, kde je to zapotřebí. Jedna věc mi ale vadí, a to je vykonstruovaný rasizmus.S romskými dětmi jsem pracovala celou svou praxi. Jak za totalitního režimu, tak i nyní. Ovšem za totality byly romské děti daleko vychovanější a slušnější. Nikdo jim pořád nepředhazoval, že jsou oběti rasizmu. Nebyly tak nadměrně sebevědomé a drzé jako nyní. Musely chodit pravidelně do školy, jejich rodiče museli chodit pravidelně do práce. Nemohu posoudit, zda jim minulá doba nějak ubližovala, ale sama jsem chodila na „cikánské letní tábory“, do kterých se přednostně dostávaly děti z těch nejméně přizpůsobivých romských rodin. Děti byly státem vybaveny veškerým oblečením, od spodního prádla, až po kabátky a svetříky, botami, sportovním oblečením, hygienickými potřebami. Celý pobyt v táboře, který trval 2 až 3 týdny, měly zdarma. Všechno, co obdržely, si pak mohly vzít domů. Učili jsme je tam hygieně, pravidelnému dennímu režimu, stolování. Také jsme s nimi opakovali učivo. Měly pestrý program, různé hry a soutěže, výlety a podobně.
          Značně nadsazené je i to, že byly romské děti automaticky zařazované do zvláštních škol. Pracovala jsem delší dobu v pedagogicko psychologické poradně a skutečně jsem velice těžko přesvědčovala matky romských dětí, aby daly dítě do základní školy. Trvaly na tom, že jejich dítě bude chodit do zvláštní školy. Dokonce některé vyhrožovaly, že stejně se doma nebudou učit a že pak už je do zvláštní školy zařadit musím.
          Dělám ve škole výchovnou poradkyni a už od šestého ročníku se bavím s dětmi o tom, co by chtěly dělat po skončení školy. Je to smutné, ale většina romských dětí odpovídá, že dělat nebudou, že půjdou na „pracák“ a že budou na podpoře. Měla jsem v devátém ročníku dva velmi šikovné romské chlapce. Měli zájem o učební obor malíř - natěrač. Sama jsem jim vyplnila přihlášku, půjčila jsem jim peníze na lékařské vyšetření a zaslala přihlášku do učňovské školy. Když dostali pozvánku k přijímacímu řízení, vůbec se neobtěžovali dostavit se tam. S rodiči jsem opět jednala a domluvili jsme se i s učňovskou školou na tom, že pro ně přijede zástupce ředitele učňovské školy, zaveze je do OU a ukáže jim školu i internát. Pan zástupce ředitele OU jim navíc zajistil, ve spolupráci s různými organizacemi, že budou mít zdarma internát i stravu. Dokonce dostali nějaký příspěvek na vybavení. Chlapci vůbec nenastoupili. Teď se potulují po městě. Občas je vidím zametat chodníky, ale opravdu jenom občas. Většinou sedí někde na lavičce, popíjí alkohol a kouří.
          Četl už někdo romské pohádky? Všechny končí tím, že chytrý Rom všechny přelstil a nakonec nemusel pracovat a měl se dobře.
          Co mě nejvíc udivuje, že se začíná uvažovat o tom, že bychom se měli učit romský jazyk. Už někdo zjišťoval, zda romské děti a jejich rodiče umí mluvit romsky? Děti a rodiče, které já znám, mluví slátaninou češtiny, slovenštiny a romštiny. Tak nevím, kam až sáhneme, aby nás svět nepovažoval za rasisty. Proč nám tedy Romy z cizích států vracejí nazpět? Mám obavy, že ve snaze zalíbit se světu, budeme stát, kde nevzdělaní a nepřizpůsobiví Romové budou diktovat podmínky, které my budeme plnit.
          Jsem celkem ráda, že jsem už dost stará a snad se toho nedožiji.
          Viera Filová, speciální pedagog
          Jak to vypadá na ubytovně těch, kteří žádné životní mety nepotřebují je pěkně vidět ve této fotoreportáži: http://www.nasedecinsko.cz/decin/fotogalerie/...
          Vtipné je, že minulý týden tam byla kontrola sociálky a žádné nedostatky nenašla.
          Teda, jednu metu možná sociálně slabí (alias chudí) možná mají - mít co nejvíc televizí a satelitů ...

          [ Zpět ]
          Datum: 01.10.2011
          Autor: heras
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: O životních metách

                 

            Z kopírování a vkládání máš dvojku. Za úpravu, slušely by tam mezery, takhle je to nepřehledný.

            A teď nám napiš, co jsi tím myslel, pokud jsi myslel :-))

            [ Zpět ]
            Datum: 01.10.2011
            Autor: ronda
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: O životních metách

                   

              Tomu se říká naředění informace.

              Obvyklá taktika když dojdou argumenty :(
              Je prostě nutné za informace z místa dodat, že to dotyčný nečetl celé, nebo že to špatně pochopil :)

              Jinak je to fakt legrace co říkáš o tom nejmenovaném a informacím, které se stínují s nejmenovaného samodiskusí na jeho webu.

              Dokonce tam milý nej.M.enovaný údajně polemizuje se mnou ? :)

              Prý je tam k entitě Heras napřed napsáno, že je to mrzký zrádce, ale teď už opět vzorný bojovník za názory vyvítekoho. Prostě klasické pěstitelství nicků.

              Tak já mám celkem jasno, krom Fénixe, IQ tykve, Amatéra, Lidušky,Honzy Jinýho a dr Aspengera je prostě na webu nakole činný další alterÉGO tyvíškoho: (

              [ Zpět ]
              Datum: 01.10.2011
              Autor: újezďák
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: O životních metách

                     

                Máš na mysli http://medved.wbs.cz/?
                Vím, že tady jsou rasistické vtipy celkem běžné, navíc mi v paměti utkvělo, že odkaz na jeden z nejstupidnějších z nich má Medvěd na svém webu. Tož tak - ano, odkaz na ten rasistický vtip jsem získal na jeho webu, protože jsem se nechtěl zdržovat vyhledáváním v diskuzi a občas tam s Medvědem prohodím pár vět. Máš něco proti tomu?

                Ale co je hlavní, inspiroval jsi mne a tak zde ještě jednou zmíním USA, které nám dáváš za vzor, a také toho pána z USA, Rudoph Giuliani, hlavně toho nám dáváš za vzor.
                A zeptám se tě na tvůj názor na jednu věc.
                Jsem opravdu velmi zvědavý na tvé odpovědi, neboť právě ty možná rozhodnou v našem virtuálním sporu o to, zda jsem v právu, pokud zde píšu o tolerování rasové nesnášenlivosti a také o to, kdo tady ze sebe dělá debila.

                Trochu nastíním situaci:
                Rudoph Giuliani. Nulová tolerance k porušování zákonů.

                Varianta první: Kdyby byl Rudoph Giuliani účastníkem této diskuze:

                1. Souhlasil by se zveřejněním rasistického vtipu, jehož pointa tkví ve střílení černochů(cikánů) jak divé zvěře?
                2. Takový "vtip" by toleroval?
                3. Razantně by proti němu protestoval?


                Varianta druhá: Kdyby byl Rudoph Giuliani vlastníkem tohoto webu.

                1. Souhlasil by se zveřejněním rasistického vtipu?
                2. Jeho zveřejnění by toleroval?
                3. Podobné vtipy by byly bez váhání mazal?
                4. Bez milosti by vyloučil autorku z diskuze a podal na ní trestní oznámení?

                [ Zpět ]
                Datum: 02.10.2011
                Autor: heras
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: O životních metách

                       

                  on s tebou Medvěd mluví??? :-O
                  po tom, co jsi tu na něj nakydal tolik špíny a vedl proti němu faktický písemný džihád? :-O

                  [ Zpět ]
                  Datum: 02.10.2011
                  Autor: Jurimír
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                  • Re: O životních metách

                         

                    Svět se asi fakt už načisto zbláznil... :-)))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 02.10.2011
                    Autor: hekynen
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                  • Re: O životních metách

                         

                    Koukáš, co, jde to i bez přetvářky :-O

                    [ Zpět ]
                    Datum: 02.10.2011
                    Autor: heras
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: O životních metách

                           

                      koukám. Kdybys ses tak odporně choval ke mě, rozhodně bych se z tebou nebavil.

                      Ale je to vaše věc, jen mě to prostě udivilo...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 02.10.2011
                      Autor: Jurimír
                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: O životních metách

                             

                        Co jim zbejvá, jednomu i druhýmu, než se bavit alespoň spolu :-)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 02.10.2011
                        Autor: ronda
                        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                      • Re: O životních metách

                             

                        Možná se lišíme v názoru na význam slova "odporný". Označíš tímto slovem, zde, veřejně, i chování tvé přítelkyně Radky, kvůli které byl nakonec z diskuze vyloučen? Hrdino?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 03.10.2011
                        Autor: heras
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: O životních metách

                               

                          ne. Chování Radky k Medvědovi jsem označil slovem hnusný. Nebylo to stejný. Rozlišuju.

                          Ale ti měli něco mezi sebou. On udělal něco hnusného jí, ona udělal něco hnusného jemu. Ani s jedním chováním jsem nesouhlasil a nesouhlasím a oběma jsem to psal.
                          U tebe to bylo jiné. Tobě Medvěd neudělal nic a choval ses k němu násobně hůř než kdy ta tady kdokoli a kdykoli jinej.

                          A tím bych na tohle téma skončil. Je to mezi váma dvěma a mě to může být ukradené a je. Jen mě to prostě překvapilo, to je všechno.

                          Nechtěl jsem z toho udělat námět na diskusi a už vůbec ne příležitost k tomu, tahat na světlo kdo, kdy a komu tady ještě ublížil, takže když budeš tahat další lidi, nebudu už odpovídat. Nebaví mě to...

                          [ Zpět ]
                          Datum: 03.10.2011
                          Autor: Jurimír
                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                          • Re: O životních metách

                                 

                            Jo tááák, ty jsi nechtěl tahat na světlo, kdo, kdy a komu tady ještě ublížil, tobě šlo výhradně o to kydnout trochu špíny výhradně jen na mě a z Medvěda udělat světce, tak to jóó, tak to se moc omlouvám, že jsem ti to pokazil :o)))

                            [ Zpět ]
                            Datum: 03.10.2011
                            Autor: heras
                            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                            • Re: O životních metách

                                   

                              promiň, ale "diskuse" ve stylu já to sice uděla,l ale podívej se, co udělal Mireček a co Mařenk,a mi přijde dobrá tak akorát do mateřský školky a tedy se toho nehodlám zúčastnit.
                              Hledáš složitý motivace tam, kd ejsou jednoduchý.
                              O tobě a Medvědovi jsme se tu bavit vůbec nechtěl a nezačal jsem. Jen jsem vyjádřil překvapení, že se spolu bavíte. Překvapilo mě to natolik, že jsem reagoval, ale rozpatlávat jsi to začal ty...
                              Nemyslím si, že je Medvěd světec, ale mám ho rád.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 03.10.2011
                              Autor: Jurimír
                              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: O životních metách

                                     

                                Překvapení jsi mohl vyjádřit bez toho, aby na mě hodil špínu. Asi takhle:

                                "on s tebou Medvěd mluví??? :-O"

                                Ten zbytek tvého udiveného příspěvku už byla jen ubohá zlomyslnost.

                                O tom co bylo mezi mnou a Medvědem nemáš z mé strany žádné informace, tak se k tomu, prosím, takhle hloupě a zaujatě nevyjadřuj.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 03.10.2011
                                Autor: heras
                                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: O životních metách

                                       

                                  mohl. Byla to okamžitá udivená reakce bez nějakého přemýšlení chtění komukoli ublížit. Pokud jsi to cítil jako zlomyslné ubližovaní, nemělo to tak znít. Promiň. Nestává se mi, že bych chtěl někomu zlomyslně ubližovat. Nepřemýšlím tímto směrem a nenapadlo mě to. Jen jsem prostě konstatoval, co se stalo a každý, kdo tu nějakou dobu je, to zcela jistě zaregistroval. Bylo toho tady jednu dobu v tolika tématech a v takovém množství, že to zastínilo i možná i množství Medvědových antimotoristických příspěvků a nešlo si toho nevšimnout...
                                  A to jsou ty informace, které mám o tom, co bylo mezi tebou a Medvědem. Informace, které jsi tu ty sdělil.
                                  Tak jako o každém jiném mám jen ty informace, které tu dotyčný o sobě sdělil.

                                  Zaujatě se vyjadřuju proto, že mi tohle jednání vadí. Hodně. Navíc mě ta síla a množství opravdu hodně překvapily.
                                  To je celá moje zaujatost. Nic víc v tom nehledej...

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 03.10.2011
                                  Autor: Jurimír
                                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: O životních metách

                                         

                                    "Tak jako o každém jiném mám jen ty informace, které tu dotyčný o sobě sdělil."
                                    Toto tvé tvrzení není úplné, ani pravdivé.
                                    V podobném duchu se nese i zbytek tvého příspěvku. Nemám čas ani chuť se zde obhajovat, protože navíc ani nemám proč.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 03.10.2011
                                    Autor: heras
                                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                • Re: O životních metách

                       

                  Já prosím vím:-))
                  Byla by to varianta druhá, bod číslo 4. Ještě bych doplnila, že by podal trestní oznámení na neznámého pachatele, ponivač, autor vtipu není znám.
                  Nebo Herasi víš, kdo ten vtip vymyslel? Že bys mu poradil? Tedy myslím Rudolfovi?

                  [ Zpět ]
                  Datum: 02.10.2011
                  Autor: Lanna
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: O životních metách

                         

                    V zákonech není uvedeno slovo "autorství", ale slovo "šíření".

                    [ Zpět ]
                    Datum: 03.10.2011
                    Autor: heras
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: O životních metách

                           

                      Velmi správně. A v tomto vlákně o životních metách ho šíříl kdo?

                      [ Zpět ]
                      Datum: 03.10.2011
                      Autor: Lanna
                      Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: O životních metách

                             

                        Aha, jasně, tak tohle opravdu nemám zapotřebí :o(

                        [ Zpět ]
                        Datum: 03.10.2011
                        Autor: heras
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: O životních metách

                       

                  Heras :

                  Nemám nic proti aby jste se bavil s kým chcete svůj k svému platí furt, ale stejně si myslím, že hovoříte jen sám se sebou a jste jen pracovní alterego, které bylo vytvořeno tak aby na první pohled nevypadlo moc přátelsky k tvůrci.
                  Klasický kouzelnický cirkusácký trik :)

                  Nevím co by udělal R. Guliani jako vlastník českého webu.

                  Koneckonců řada západních lidí a firem se v Česku, Číně, Africe nebo Blablabádu chová úplně jinak než doma a to dokonce v rozporu s chováním a normami platnými v jejich zemi.
                  Vždyť dokocne i čistotní Němci k nám vozí odpad.

                  Ad USA
                  Můžete mi pane, co znalec českého nacismu, laskavě osvětlit, proč má většina nacistických webů a rasistických stránek registraci v USA ?

                  Tak jsem skutečně zvědav co vyperlíte vážený pane který mluví v podobných frázích a s neodolatelně stejnou logikou jako vy víte kdo .

                  [ Zpět ]
                  Datum: 02.10.2011
                  Autor: újezďák
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: O životních metách

                         

                    V New Yorku skutečně došlo ke snížení kriminality – jenže k tomu došlo během devadesátých let v různých amerických velkoměstech, přičemž používaly různé policejní strategie. Jestliže tedy dopad „nulové tolerance“ na snížení kriminality je sporný, naopak jisté je, že byl spojen s omezováním lidské svobody a posílením pravomocí policie.

                    Právě v tomto duchu nastoupila politika Giulianiho. V New Yorku začaly mimo jiné platit zákazy tance v barech a nočního vycházení pro mladistvé. Za přecházení na červenou se zvýšila pokuta ze dvou dolarů na osmdesát.

                    Velkou moc dostala policie, která ji začala využívat po svém. Uveďme alespoň dva nejotřesnější případy policejního teroru. 8. srpna 1997 byl policisty zatčen Abner Louima, muž, který do USA utekl v roce 1990 z Haiti mimo jiné ze strachu před mučením. Brutální zbití zadrženého několika uniformovanými policisty na policejní stanici v Brooklynu vyvrcholilo jeho znásilněním dřevěnou násadou na čistič WC. Policisté přitom údajně křičeli: „Tohle je Giulianiho doba!“ Policie se poté neúspěšně pokoušela zmanipulovat vyšetřování tohoto svého otřesného chování. O dva roky později, 4. února 1999, byl při zatýkání zastřelen neozbrojený dvaadvacetiletý podomní obchodník Amadou Diallo bez jediného záznamu v trestním rejstříku. Diallo byl přitom zatčen jen proto, že se policistům zdálo, že se chová „podezřele“ a že se nacházel poblíž místa, odkud byla před nějakou dobou nahlášena střelba.
                    Tyto dva otřesné případy jsou přitom vrcholem ledovce policejní zvůle. Během Guilaniho prvního volebního období bylo podáno více než dvacet tisíc žalob proti jednotlivým policistům za jejich brutální chování. Během jediného roku Giulianiho starostování město muselo obětem policejního porušování lidských práv vyplatit celkem 27,3 milionů amerických dolarů na odškodném.

                    Nemělo by se ale zapomínat, že Giulianiho tolerance byla nulová nejen v kriminologické a sociální oblasti, ale i v umění. Roku 1999 pohrozil Muzeu v Brooklynu odebráním finančních prostředků a vyhozením jeho vedení. A důvod? Vystavení uměleckého díla, které bylo „urážlivé“ pro křesťany. Dodejme, že se svými výhrůžkami pan starosta tehdy neuspěl.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 03.10.2011
                    Autor: heras
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: O životních metách

                           

                      Musím se vám omluvit, dostal jsem zprávičkou informaci, že nejste vy víte kdo.
                      Argumentačně mi s ním ovšem více než splýváte.

                      K zlovolným útokům strážců a v dnešní době i strážkyň zákona dochází i v takových zemích jako je Švédsko, takže mě neudivuje, že několikrát za dvě volební období se tak stalo i na území jednoho města s populací srovnatelnou s malým státem.

                      Jinak rozmlžování ve smyslu, stejně ta kriminalita klesala je jen zoufalým kopáním do kotníků dávno po té, co se v NY naučili nebát se na ulici a v Metru :)

                      Koneckonců kam vede tolerance je krásně vidět v Německu, tak každou chvíli někoho ukopou při cestě vlakem nebo metrem.
                      Takové berlínské metro je dnes víc nebezpečný než NYské ... naposled tam zemřel človek 18 září

                      [ Zpět ]
                      Datum: 03.10.2011
                      Autor: újezďák
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: O životních metách

                             

                        Zlovolný, byť jen verbální útek strážců zákona před lety zažil i můj známý, když se při vyšetřování jeho okradení od policajtů dozvěděl: "Cinkal jste klíčema? Cinkal. Tak si nestěžujte."

                        [ Zpět ]
                        Datum: 03.10.2011
                        Autor: petrp
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: O životních metách

                             

                        Omlouvat se nemusíte, vaše obvinění jsem za urážku nepovažoval. Navíc mne celkem pozitivně šokovalo, že pomocí zpráviček se zde o mně šíří dokonce i PRAVDIVÉ informace! :o)))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 03.10.2011
                        Autor: heras
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: O životních metách

                               

                          podle sebe soudíš druhé...

                          [ Zpět ]
                          Datum: 03.10.2011
                          Autor: ronda
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: O životních metách

                 

            Vím, co jsi chtěl zveřejněním jiných podkladů říci. Poukazuješ na údajnou "zaujatost a jednostranost" autorů.
            Mohu Ti říci novou zkušenost - slyšel jsem nejrasističtější komentář k současnému dění. Řekl jej Marcus Pape z "Evropského právního servisu pro Romy" (ano,ano i taková instituce existuje). Konstatoval jako fakt, že "...k neonacistickým skupinám se připojuje většinové obyvatelstvo, které pořádá protiromské pochody a demonstrace..." Co k tomu dodat? Jen to, že nějaký úředník zde rozdmychává ještě větší nenávist.

            [ Zpět ]
            Datum: 01.10.2011
            Autor: jinec
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              Jen bych tam dodal, že úředník - který nevykoukne za dveře svý nóbl kanceláře a který nemá tušení (a ani se vlastně nezajímá), co se tam vlastně skutečně děje.

              [ Zpět ]
              Datum: 01.10.2011
              Autor: ronda
              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: O životních metách

                   

              S panem Papem bych se nerozčiloval. Sice udělal ze shromažďovacího tábora Lety čistě českou záležitost ale občas si kopne i do Německa :)

              Mě třeba pobavil, když řekl, že Saská policie nemá ráda antifašisty a to proto, že jim nedovoluje mlátit fašisty .

              [ Zpět ]
              Datum: 01.10.2011
              Autor: újezďák
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: O životních metách

             

        Cikáni okrádáni realitkami? Herasi, kde jste na tuhle novinku přišel?

        [ Zpět ]
        Datum: 01.10.2011
        Autor: ViktorA
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: O životních metách

               

          No přece těch osum litrů, co jsme se my (rukou našeho státu) rozhodli jim platit měsíčně na ubytování v jedný místnosti, jim patří a měli by je dostat na dřevo! Sami by se pak rozhodli, jestli je dají tomu nechutnému bílému realitnímu makléři, nebo použijí pro svou jinou a důležitější potřebu!

          To takový p.Ruzsó jim v hotelu Sport ve Vdf za ty samý peníze pronajímá tříhvězdičkový hotelový apartmány s plným servisem a penzí. To je herasův člověk, a né ty hyeny bílý vydřidušský ...

          PS. někde jsem zahlíd reportáž z hotelu Sport, ale teď to né a né najít :o)))

          [ Zpět ]
          Datum: 01.10.2011
          Autor: PepikW
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: O životních metách

         

    Zajímavé je jak hodnotit dvě hesla která se dnes v Praze potkala.

    Na jednmom stojí :
    Nebijte nás jsme tu doma chceme jen žít v klidu, kriminalita u nás vzrostla o 200 procent a na druhém úderné rasismus není řešení ale problém.

    Už vzhledem k tomu, že věkový průměr držitelů hesla prvního je minimálně 2x větší než držitelů druhého jen doufám, že se naplní hrdá a konstruktivní proklamace anarchistů, kteří prohlásili, že se rádi romů ujmou a vemou je k sobě.

    [ Zpět ]
    Datum: 01.10.2011
    Autor: újezďák
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Cyklistika z Prahy

22.04.2024
Ahoj, hledám cyklistku pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody, na pohodu

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky
21.04.2024
Hledám kamaráda, nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky, nejlépe z okolí Prahy 6.

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
19.04.2024
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

324 cyklistů (9 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024