reklama

Geometrie

Nemáte někdo odkaz na nějakou stránku rozebírající geometrii řízení? Nechce se mi to vymýšlet:-) Chtěl bych zkusit postavit ze dvou starých kol lwb s přímým řízením, hodilo by se dát hlavové složení hodně zešikma. Jasně, že osa by směřovala kousek před dotyk kola se zemí, ale co udělá to zešikmení osy? V zatáčkách by se muselo asi tlačit na řidítka,, nebo ne?

[ Zpět ]
Datum: 01.10.2005
Autor: Neregistrovaný uživatel (McTorpedo)
  • Re: Geometrie

Někde jinde jsem tu dával odkaz na nějaké pdf s návodem na stavbu lwb, tam to bylo, to pdf mám, tak ti ho můžu poslat. Pak jsem něco někdy viděl někde na wisilu, nějaké vzorečky pro výpočty té stability.
    Velký úhel hlavy dělá velký trail. Když ho pak zmenšíš zahnutím vidle dopředu, vyústí to ve velký flip nebo jak tomu říkají, zkrátka osa hlavy prochází tím předním kolem tak vzadu, že má snahu padat do zatáčky na stranu, je to nestabilní navzdory pozitivnímu trailu. Stačí to nepřehnat a bude to dobrý. Jaký úhel hlavy je nepřehnaný by se dalo okoukat z existujících kol nebo z těch návodů.

[ Zpět ]
    Autor: Neregistrovaný uživatel (Jirka (hebi))
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Geometrie

kup si kros. :-))

[ Zpět ]
    Autor: Neregistrovaný uživatel (VINDI)
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....

Hledám: Znovu zažít lásku a štěstí....
13.06.2025
Něco jsem v životě zažila, něco splnila, něco dokázala a něco si užila. Jsem samostatná, aktivní a spokojená.…

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v Ceske Republice

Hledám: Horsky prusmyk lezení na kole v Ceske Republice
20.05.2025
Ahoj, jsem 76letý maďarský cyklista. Rád bych zdolal určitá menší stoupání v Česku během 2-3 dnů počínaje 22. a 23…

Hledám: aktivní, sportovně založenou partne

Hledám: aktivní, sportovně založenou partne
17.05.2025
Hledám aktivní, sportovně (pochopitelně) založenou partnerku na kolo (silniční i MTB, ideálně z Prahy do kopců …
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

147 cyklistů (6 přihlášených)

Z Brna na Lago di Garda a kousek zpět

Po loňském úspěchu s cestou do Říma přemýšlíme s Radkem kam dál. Padají divoké návrhy ("Zbláznil jsi se? Tam…
Monolema | 10.06.2025

Pobaltí 2023 - 2. část

...s mírným zpožděním... Z Litvy do Lotyšska Tuto cestu jsem si poprvé ani nepsala žádný deníček, ani nic…
Peggy | 24.04.2025

Norsko 2024 aneb za tučňáky a pižmoni

Dovrefjell Dovrefjell je pohoří v jižním Norsku v krajích Møre a Romsdal, Trøndelag, Innlandet. Na severu je…
šíp | 23.04.2025