Hlavní menu se nám rozrostlo o další položku Knihy - http://www.nakole.cz/knihy/. V této nové sekci přinášíme přehled knih s cyklistickou tématikou – kromě cestopisů a průvodců s tipy na výlety i vyprávění ze sportovního prostředí a nechybí ani technické manuály. Vybrané tituly je možné odsud i přímo objednat.
Jen by knihy a hlavně mapy odtud mohly být levnější
0
Tak jsem objednal, ale koukám to tam dost prořídlo, některé tituly jsou vyprodaný. Mrzí mne ten Knébl, toho jsem chtěl taky... :-(
0
Hele co kdybysme udělali ještě zimní sraz? Ale bez lyží, všichni by přivezli svoje cykloknížky a jenom by se četlo a půjčovalo a četlo. U kafííííčka nebo gročku. Třeba i něco promítlo. ???
0
Válení se, čtení, čumění na diáky....tomu říkám úžasný nákolácký sraz a dobrý nápad:-)))
-1
Kdy a kde bude - vařil bych grog a svařák.
0
Netuším.
Já bych prosil čaj a do něj slivovičku....:-)))
-1
Cykloknížek moc nemám. Vlastně krom těch, co jsem dostal od Pepy Zimovčáka žádnou. A ty Básníku jsi tu svojí o cestě na jih ještě nevydal. Tu bych si koupil a dal vedle postele pro dobré usínání a příjemné snění.
0
Nevydal. Zkoušel jsem v cykloknihách, ale pan Říha mi psal že chystají jiné Benátky s jejich kmenovým autorem, tak by se jim to tlouklo. Zvažoval jsem ten kontakt na vydání vlastním nákladem, cos psal ty, ale nestihl jsem zářijovou slevu, tak to leží zatím u ledu. Zajedu něco dalšího příští rok a zkusím napsat a vydat oboje dohromady, Benátky samy by byly dost útlé.
0
Mordyjé to mi byl čert dlužnej ty knížky tady. Bych to vykoupil všecko a ještě bych neměl dost ........ :-)))
0
Jo to znám. Máme knížek hromady. Nepřibývá to jen proto, že do knihkupectví chodím s prázdnou peněženkou.
0
Kupování knížek už jsem dávno vzdal. Je to drahé jak šlak a přesto že máme celou jednu stěnu obýváku celou zaplněnou knížkama, je tam asi 10 knih, které jsem četl víc než jednou. Takže jsem pravidelným návštěvníkem knihovny a když mě nějaká kniha opravdu zaujme a chci ji mít doma, tak si ji koupím. Naposledy jestli si vzpomínám to byl před asi 10 lety Siddharta od Hermana Hesse.
0
drahé......dyť taková průměrná stojí to co lístek do kina...
0
Ale ale, kdybys napsal dva lístky...
0
A ještě zapomněl dodat kde... Ve velkých městech provozovatelé kin, přitom věčně poloprázdných, už nevědí co za to chtít :-/ Přitom ve stejně technicky vybaveném kině někde jinde za to chtějí něco málo přes polovinu pražské ceny... Tohle mi pořád tvrdí kamarád, který na nové filmy chodí zásadně v Novém Městě na Moravě (má tam chalupu)a ne v předražené Praze...
0
No vždyť... Máte to tam sice asi o týden později, ale zato za lidské peníze ;-)
0
tak za 20 nebo 65Kč co jsem tasm tak koukl jsem byl v kině snad naposledy za socoše nebo krátce po revoluci. Posledně to stálo přes dvě kila...
Místo kina v Louňovicích je nějaká knajpa či co a v Říčanech už taky nefunguje, takže jedině do Prahy...
0
Klasika... Já když jdu s potomkem, tak dětský lístek o moc levnější není. Dříve to bývávalo za polovic... K tomu samozřejmě musím připočítat dvě minimálně 0,5l Coly + velký kýbl popcornu :-) Takže to máme v "1,5 člověkovi" za 500+, ani nemrknu...
0
A právě ta Cola, polystyren a emerický hlasitý žvanění jsou důvody, proč mě nikdo do těhle rádobykin nedostane. Naštěstí je například v HK klasický (art)kino Central.
0
A budeš mi věřit, že do filmu zásadně nekecáme, tu Colu piju bez srkání a nějaké to zrnko popcornu nám na zem upadne jen výjimečně ? ;-)
Je taky ale pravda, že tohle si kupujeme jenom když jdu do kina s mrňousem. Když jdu s dospěláky na normální film, tak si tohle klidně odpustím...
0
Ty asi jo, ale... Párkrát jsem tam zavítal a asi jsem už staromilec. Radši mám to klasický kino, kde jsem se styděl i zašustit karamelkou :-)
0
V dnešních kinech mají zvuk tak hrozně nahlas, že nějaké zašustění pytlíkem bonbónů se v tom fakt s přehledem ztratí :-)
0
jo, právě kvůli těm kýblům s kukuřicí.
Musíme bejt ve všem stejně vypatlaný jako američani.
Jenže já nejsem nahluchlej a slyším dobře. Takže zásadně nechodím do multikin, kde mě to prostě už bolí a chodím jen do některých kin, kde to už znám a někdy si i tak s sebou beru sluchátka a koukám na film se sluchátkama, abych neohluchnul :-(
Souhlasím s Rondou.
0
To je skvělá knížka. A budhisty máš kousek od náměstí.
Jinak knihovnu vymetám pravidelně, ale českobudějovická zrovna knížkama o kole a cykloturistice příliš neoplývá. Nejraději bych jim nakukal aby to tu vykoupili a pak si to mohl půjčovat :-)
0
http://www.azub.cz/nebesti-cykliste-kniha/
tak do toho asi půjdu!
-1
Václav tě nebude mít rád:-)))) Odkaz měl být: http://www.nakole.cz/knihy/125-nebesti-cykliste...
Ale ta knížka mě včera taky zaujala a už jsem to posílal Ježíškovi.
-1
...pořídil jsem ju už na SportLife přímo od cykloknih. a k ní ještě "Evropské cyklostezky" od Kovaříkové / Jona a "Každý kopec stojí za to" Milana Silného.
0
A asi by to byla blbá otázka, kdybych se zeptal, zda stojí za to ji koupit, viď:-))) No Ježíšek to už ví. A o těch kopcích taky přemýšlím. Evropské cyklostezky mě bohužel moc nezaujali. Listoval jsem v té knize v knihkupectví.
-1
...Ivo hrubíšek je záruka kvality. Uděláš si představu už když koukneš na seznam pramenů informací -- asi 15 publikací včetně Foglarovy Záhady hlavolamu a Součkových Bláznivých vynálezců. ...hromady cyklistických a leteckých časopisů...
0
Tak jsem dneska v rámci úklidu začala třídit knihovnu - mám tam toho nějak moc a některé tituly pro mě už dost nezajímavé (stavební materiály apod...)
Vyřadila jsem ale také od Zamarovského "Jejich veličenstva pyramidy". Nechce to někdo. Mě Zamarovský prosě nějak nesedí...
0
Taky? Mně taky nesedí a nevím proč. Ale hoď to tady do inzerátů.
0
Zkoušela jsem číct Řecký zázrak. Dostala jsem se snad na 20 stranu, a to několikrát, ale za boha nevím, o čem jsem četla.
Prostě to nešlo. A přitom jsem na to slyšela tak skvělé recenze...
0
Taky jsem na něj šel přes Řecký zázrak a došel jsem možná dál než ty, ale nebavilo a nedočet. Totálně. Přitom věřím, že je dobrej, není to špatnej autor, ale vůbec nebavilo.
0
Já jsem četl od Zamarovského jen Objevení Tróje (a to ještě někdy v jinošském věku) a docela mě to oslovilo. Přitom, že by mě to bavilo to ne. Zvláštní.
0
Prosím pěkně, jak kniha oslovuje? Soudruhu? Braře? Vole? A čím oslovuje? Hřbetem? Předsádkou? Záložkou?
Mě teda eště žádná kniha neoslovila. Některé se mi líbí, některé méně a pochopitelně jsou i knihy, které se mi nelíbí. Kdyby mě ňáká kniha oslovila, asi bych volil překotný (a okamžitý) ústup. Asi bych se taky lek´ (možná, že bych se i ...)
Slyšel jakousi přiblblou reklamu, kde kohosi cosi oslovilo, ale domníval jsem se, že se jedná o výplod chorého mozku autora. Teď to čtu i tady na fóru od inteligentních lidí, takže nevím: je to móda, je to normální, je to nenormální?
Prosím, prosím, poučte mě!!!
Děkuji předem, Pavel
8-(
-4
Tos mě dostal.
Je to tak, že se mě kniha může líbit, může se mi nelíbit a pak je ještě jeden stav, ten kdy mám po přečtení knihy pocit, že bych mohl se sebou něco udělat. Nevím tedy, jak to jinak napsat. Snad "přimněla mě k zamyšlení". Slovo oslovit u mě není ani módní záležitoat, na to ho používám příliš dlouho a ani není napsáno pod vlivem reklamy, žádnou takovou neznám.
Takže kniha mě oslovuje duchem. To jsem si zase nadrobil.
0
Jinak vteřinu po odeslání mi to seplo. Slovní exhibicionismus, co jsi trefně popsal v tématu Co chci ještě vylepšit..... No funguje to přesně jak jsi napsal :-)))
0
Víš kolikrát já mám napsaný příspěvěk a pak ho nakonec neodešlu? Možná je to skoro 1:1. :))
0
Jsi mne tím zaujal a nakazil. Dneska už víc mažu než píšu. Spontánně napíšu, přečtu, zamyslím se, smažu a nepošlu. Když si položíš otázku jestli je to opravdu třeba psát, tak neodešleš nic. Dobrá terapie. Takhle budu za chvíli nemluva II. :-)))
0
No mne kniha oslovit "vole", tak se ocitá v nebezpečí, protože topíme v kamnech.
"Soudruhu" taky ne. Loni touto dobou jsem přečetl Tichý Don, všechny čtyři díly ve dvou knihách. Chtěl jsem pochopit ruskou duši. Pochopil jsem akorát že donští kozáci nejsou Rusové, naopak s nima bojují.
Víš AV jestli to není tím, že kniha je ještě něco navíc než hřbet, předsádka a záložka (a hromada potištěného papíru). Zkus ještě chvíli v knihách hledat, prozření bude sladké :-))
0
Na pochopení ruské duše mám nejraději trojici Mrtvé duše, Revizor a Doktor Živago. Jo a film Svéráz národního rybolovu.
0
Ty bys tam nahoře mohl mít recept na pochopení německé duše. S tím mám taky trochu problém, kterej nevím jak řešit :-)
0
Já umím jen duši českých Němců. I to bylo tak deset let studia a vciťování se. Praví Němci mě nevadí, rád tam jezdím, ale to je tak všechno. O jejich duši nic nevím. To mám málo nastudováno, nebylo s kým. Navíc si myslím, že třeba mezi Sasíkem a Bavorem bude větší rozdíl než mezi Čechem a Moravanem.
0
Zdeněk Šmíd: Expedice k Čechožroutům aneb proč bychom se nepobili
0
Ten libereckej Šmíd? To je komik (dobrej), a ta historie spíš chmurná..... to může být zvláštní knížka. :-)
0
Zdeněk Šmíd, tuším spíše západočech (KV), autor Proč bychom se ne... (ne, neposrali ještě asi nenapsal), ale také románu Cejch, a krásných fabulací na témata pověstí typu Strašidla a krásné panny, Jan, černý proutník, Dudáci a vlčí hlavy, Předposlední trubadúr. Tohle je výlet stárnoucí party vodáků a horalů do reichu.
Až na pár výjimek mohu doporučit vše, co napsal. Ale po částech. Mezi humorem a poučením je často příliš mnoho mentorování:-/
0
Já mám takový letitý problém. Někdy v devadesátých letech jsem zachytil v rádiu pár dílů četby na pokračování. Byl to nějaký snad středověký cestopis a autor v něm putoval z Německa do Prahy a zpět (nevím jestli ještě někam jinam) A samozřejmě v době, kdy jsem to slyšel, jsem si myslel, že si název budu pamatovat. Nepamatuju. A netuším co to bylo. A moc bych to chtěl, kvůli popisu toho, jak šli z Bad Schandau do Děčína. Google zarytě mlčí.
0
Nooo, brácha je trhlej přes Egypt, ale vůbec nevim, co to je za literaturu, podle obálky mě to moc nenadchlo... :-D
0
Tak to jsme na tom stejně.
Ale jestli jí pro něj chceš, tak ti ji pošlu.
Nechci za to nic, chci se toho zbavit.
0
Mohl bych mu ho vzít, pak tě za to pozvu na čaj :-) a posílat ji nemusíš..
0
Hlavní probírka teprve bude, ale chci udělat seznam.
Zatím jsem vzal ajen jednu poličku, kde byly knihy typu
- stavební materiály
- obývací pokoj
- zahradní nábytek
- aerobik
- Sinuhet - nekoukala jsem do toho a mám pcit, že to není ten klasický Egypťan Sinuhet...
- jakési trojdílo od Marušky Majerovic (určitě je tam Siréna)
- něco o modelaření
- publikace Historie Městské dopravy v Ústí nad Labem
- Autoatlas Evropy
- myslím nějaké České pamětihodnosti
- a tak podobně... :o)))
0
Když tady šla ta řeč o kinech, tak dám k lepšímu stránečku z programu hradeckýho NEmultikina.
Ceny jsou jinak u nich pod stovku, jenom na 3D to stává 130 Kč.
0
Jen nevím, není-li Život Briana spíše Velikonoční příběh. :)
0
To tak není. Je to film o celém životě našeho Mesiáše. Takže i o narození - viz úvodní scéna - hvězda, špatnej chlív, bešamel.
Takže já to normálně jedu jak před Vánocemi tak před Velikonocemi vždycky na plný pecky.
Jsem rád, že se kino v H.K. přidává. Ale nevíte někdo kde je přesně ten štěk G. Harrisona ???
0