reklama

Po volbách II.

Podle rychlosti, jak se naplnilo první stejnojmenné téma, usuzuji, že bez odezvy nezůstane ani Dvojka.

K úvodnímu zamyšlení předkládám další Kellerův podle mého podnětný, výstižný a hluboce pravdivý text:


Jan Keller

Nic není dokonalé

Před letošními volbami to vypadalo, že naši starší spoluobčané jsou vyloženě brzdou pokroku. Volby skončily a vítězové začali přemýšlet, jak i pro seniory najít nějaké šikovné využití. Přišla na to Bezděkova komise.

Odborníci ze zmíněné komise vycházejí ze zjištění, že penzijnímu systému hrozí propad do neudržitelných deficitů. Laika by napadlo, že v takové situaci by možná bylo dobré dodat do systému nějaké další zdroje.

Bezděkovi experti šli na to přesně obráceně. Pokud je v systému málo peněz, pak je podle nich třeba - ubrat z něj další prostředky. Navrhují tedy snížit o pět procent důchodové pojistné odváděné do státní kasy.

Kromě toho chtějí snížit strop pro odvod pojistného. Nově se má přestat platit z toho, co přesáhne nějakých 70 tisíc korun měsíčně. Počet těch, kdo budou z placení na penzi takto částečně osvobození, tak proti dnešku výrazně naroste. Takhle vypadá Bezděkova starost o zdraví penzijního systému.

Dále komise navrhuje přelít tři procenta z odevzdaného pojištění do soukromých fondů. Kam se ovšem poděje těch pět procent, o které se bude odevzdávat na důchody méně? Tyto peníze určitě neskončí v kapsách zaměstnanců. To by totiž nevedlo ke snížení ceny práce. Uleví se zaměstnavatelům. Zaměstnanec si přijde na pár drobných jen díky tomu, že v superhrubé mzdě platí nesmyslně daň i z peněz, které firma za něj na penze odevzdává.

Aby se neradoval zbytečně, vytáhnou mu o to více z druhé kapsy zvednutím daně s přidané hodnoty.

Návrh Bezděkovy komise tedy vyřeší celou řadu problémů. Snížením odvodů přihraje peníze firmám, kterým se zlevní zaměstnanci. Snížením stropu pojistného nalije další peníze těm, kdo už nyní vydělávají ze všech nejvíce. Připraví lukrativní živnost pro provozovatele penzijních fondů. Lukrativnější, než si myslíte. A zároveň přinutí důchodce, kteří na důchody odváděli po celý život, aby si své vlastní důchody zaplatili ještě jednou ve zvýšených cenách základních potravin, léků, hygienických potřeb, jízdného, vodného, stočného atd. atd.

Jenom problémy penzijního systému navrhovaná reforma ani v nejmenším neřeší. Naopak, dále je prohlubuje tím, že odčerpá z průběžného systému další prostředky ve prospěch těch, kdo jsou na něm nejméně závislí.

Bezděkova komise je jistě na výsledek své práce patřičně hrdá. Na námitku, že svými návrhy likviduje systém, který měla zachránit, by patrně odpověděla: Nic přece není úplně dokonalé.

[ Zpět ]
Datum: 17.06.2010
Autor: Medvěd
  • Re: Po volbách II.

         

    A fakt to ta Bezděkova komise tak bleskurychle stihla vymyslet a sestavit až po volbách v rámci přemýšlení vítězů, jak seniory šikovně využít? Nefungovala tato komise a nepublikovala své doporučení náááááhodou už docela dost dlouho před volbami?

    [ Zpět ]
    Datum: 17.06.2010
    Autor: Ifča
    Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Po volbách II.

           

      Bezděkova komise fungovala v jiném složení už za předchozích vlád někdy kolem roku 2005 jako tzv. "Mezistranická komise pro důchodovou reformu". Dnes se ale stala nástrojem pouze tří stran, pokoušejících se slepit vládní koalici na základě shody v otázce přesunu břemene státního zadlužení na domácnosti.

      Výstupy této recyklované komise byly oznámeny až po volbách, respektive strany, chystající se převzít vládní odpovědnost, se před volbami bály k tomu přímo vyjádřit ve strachu o odliv voličů. Dnes už se se svými asociálními spády nemusí tajit.

      Ale podle mě není důležité, kdy nějaká taková komise začala pracovat, ale jaký je konečný výstup její práce. A ten myslím profesor Keller popsal dokonale.

      [ Zpět ]
      Datum: 17.06.2010
      Autor: Medvěd
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
      • Re: Po volbách II.

             

        Dokonale jednostranně, to ano...

        [ Zpět ]
        Datum: 17.06.2010
        Autor: Ifča
        Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Po volbách II.

               

          Jednostranně v jakém smyslu? Podle mého pouze konstatoval, že komise místo aby důchodový účet zachraňovala, tak ho ještě víc potápí, když z něj hodlá vyvést část prostředků do soukromých fondů (to je v mých očích jednoznačná zpronevěra), snižuje mu uměle příjmy tím, že sníží všem odváděná procenta a ještě snižuje strop pro nejbohatší plátce. Dělá tedy přesně opak toho, co by měla.

          Jak se takovéhle zvěrstvo dá popsat jinak - objektivněji? Tohle je pro důchodový systém prostě rána z milosti a ne záchrana. Důchodový systém potřebuje posílit příjmy a ne vykrást.

          Dál mi není jasné, jak pomůže důchodovému systému zvýšení dolní sazby DPH a proč se tím vůbec zabývá nějaká důchodová komise?

          [ Zpět ]
          Datum: 17.06.2010
          Autor: Medvěd
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Po volbách II.

                 

            Ve všech... co věta, to perla... Jasně, ty tu podobné věci říkáš taky často, každý má na nějaký názor právo... ale tenhle člověk je snad za ty bláboly placen?! Tak kdyby nikdo jiný, tak studenti těchto paoborů by si svoje studia fakt měli platit ze svého...
            Prostě je vidět, jak totálně nikdy nepřišel do styku s praxí. Typický představitel těch, jak ty říkáš, co nikdy nevytvářeli "skutečné hodnoty" a placeni jsou jen za žvanění. Pravda, před čtvrt stoletím nebo tak nějak byl podle svých stránek na brigádě v pivovaře a zřejmě si myslí, že je tím zcela vzdělán i v ekonomické praxi výrobní sféry... Škoda řeči.

            [ Zpět ]
            Datum: 17.06.2010
            Autor: Ifča
            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Po volbách II.

                   

              Obávám se, že Keller popisuje současné společenské uspořádání přesněji, než by si většina lidí přála. Například zde: http://www.blisty.cz/art/51696.html

              [ Zpět ]
              Datum: 17.06.2010
              Autor: Vratislav
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
              • Re: Po volbách II.

                     

                K tomu není co dodat. Pravdivé, velmi přesné - a smutné...

                [ Zpět ]
                Datum: 17.06.2010
                Autor: Medvěd
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
              • Re: Po volbách II.

                     

                "Kriminalizace chudoby
                V USA řeší sociální problémy jednoduše tím, že už více než dva miliony chudých lidí zavřeli od počátku 80. let do vězení. Naprostá většina tamějších vězňů jsou mladí, málo kvalifikovaní lidé černé pleti. Tímto způsobem si v USA vydatně snížili míru nezaměstnanosti oproti Evropě.

                Existují dokonce grafy, které dokládají, že např. výdaje na sociální bydlení klesaly v jednotlivých státech Unie stejným tempem, jakým rostly výdaje na stavbu a provoz vězení. Vězení se stává sociálním bydlením těch nejnižších vrstev. Přitom až třetina vězení je ve Spojených státech už zprivatizována, takže z kriminalizace chudoby bohatnou majitelé věznic. Čím více lidí končí za mřížemi, tím více peněz pro provozovatele vězení ze státních dotací plyne. Takto dnes funguje země svobody a garant demokracie."

                Takže děkuji tímto soudruhovi Kellerovi za objasnění, kým je. Tohle mi úplně stačilo. Za mých mladých let podobně mluvil soudruh Jambor. A na podobných nesmyslech se nám snažili dokázat, že jedině v socialismu se dá přežít...

                [ Zpět ]
                Datum: 17.06.2010
                Autor: ronda
                Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Po volbách II.

                       

                  Promiň mi moji drzost, ale i u nás je dnes ve vězeních podstatně více lidí než za totalitní komunistické vlády. My se tady pohoršujeme, že komunisti zavírali (potenciální) bezdomovce za příživnictví. Dneska je sice necháme beztrestně válet na ulicích, ale místo nich je ve vězeních úplně jiný a daleko početnější segment populace. Neblížíme my se vlastně tomu obrazu, jak ho nastínil Keller ve své kritice poměrů v USA?

                  [ Zpět ]
                  Datum: 17.06.2010
                  Autor: Medvěd
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    co to povídáš, zdaleka jsme nedosáhli počtů věznů z roku 1990 před amestií.

                    Můžeš mi vysvětlit jak mohlo být v roce 1990 propuštěno při amnestii v ČSSR zhruba stejný počet lidí, kteří sedí dnes v ČR ?
                    Jinými slovy amnestie 24,000 lidí současný stav 21,700 v base ....

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.06.2010
                    Autor: újezďák
                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      Velmi jednoduše. Za Havlovy amnestie nebylo propuštěno 24.000 lidí,jak tvrdíš, ale zhruba 16.000 osob. Můžeš prosím zveřejnit zdroj, ze kterého vycházíš?

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.06.2010
                      Autor: Medvěd
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        malý omyl, amnestie "dotkla" zhruba 24,000 lidí tedy 2/3 v té době vězněných lidí v ČSSR.
                        Přičemž 8,000 jen snížila tresty a zhruba 16,000 opustilo vězení.

                        Celkem v roce 1990 sedělo v ČSSR zhruba 36000 osob, z toho v Česko-Moravské části 23,000 lidí.

                        V roce 2008 v Česku sedělo cca18,000 lidí tedy zhruba o 5,000 lidí méně než v roce 1990.

                        To celkem sedí se statistikou, že máme zhruba 186 věznů na 100,000 obyvatel ne ?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 20.06.2010
                        Autor: újezďák
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          Já mám jiná čísla: V celé ČSSR sedělo před Havlovou amnestií zhruba 31.000 lidí. Po Havlově amnestii zůstalo v českých a moravských věznicích zhruba 6.000 lidí.

                          Pramen: http://www.vscr.cz/generalni-reditelstvi-19... - odstavec VII.

                          Statistika říká, že dlouhodobě máme hodně přes 200 vězňů na 100.000 obyvatel, což je v evropských relacích opravdu hodně. A mimochodem - je to třikrát víc než v Číně.

                          Ještě jednu věc bych doplnil: V současné době existuje (nad rámec oficiálních čísel ještě zhruba 5.000 odsouzených před nástupem trestu nebo nástupu trestu se vyhýbajících. Tato skupina se za komunistů téměř nevyskytovala.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 20.06.2010
                          Autor: Medvěd
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Po volbách II.

                                 

                            No, tak zpátky na začátek - i kdybychom měli těch zmetků za mřížema třeba trojnásobek, chceš tím snad říct, že to má něco společného s chudobou ??? Můžeš vzít případ od případu a prakticky pokaždé se bude jednat o touze mít bezpracný zisk a luxus, nadstandart. A nebo fet. A stejný je to i v tý emerice.

                            A že se za socíku nikdo nevyhýbal trestu ? A že odsouzení u lehčích trestů neměli určený pozdější nástup trestu ? Méďo Béďo...

                            [ Zpět ]
                            Datum: 20.06.2010
                            Autor: ronda
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              No to bych řek, že to má něco společného s chudobou. Jaké procento vězňů patří do nízkopříjmové skupiny a jaké procento do vysokopříjmové? Touha po (pokud možno) bezpracném zisku a luxusu je společná VŠEM příjmovým kategoriím. On ten problém je jinde: To by totiž k bohatství a třeba i k tomu luxusu musela vést opravdu především práce. A tomu sám nevěříš...

                              A odložený nástup trestu? Je to nesrovnatelné. Za "socíku" nebyly věznice až o 40% přeplněné jako dnes, kdy vychází méně než 4 m2 na jednoho vězně.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 20.06.2010
                              Autor: Medvěd
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                "To by totiž k bohatství a třeba i k tomu luxusu musela vést opravdu především práce. A tomu sám nevěříš..."

                                Nechápu, vysvětli....děkuji.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 20.06.2010
                                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Medvěd a priori dělá gaunera a podvodníka z každého, kdo má byť jen o korunu víc než on... Ještě že takového...člověka mám od sebe víc jak 100 km daleko.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 20.06.2010
                                  Autor: ronda
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    hele s tím "člověkem" opatrně, jo? ;-)

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 20.06.2010
                                    Autor: hekynen
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    No mě to právě příjde dost na palici. Znám spousty lidí "bohatých", co nebyli několik let na dovolené, makají od nevidím do nevidím, neznají soukromí a odpočinek. Nepříjde mi, že by vše, co mají někde nakradli....

                                    To je prostě ten bolševickej pohled na kapitalismus. Každý, kdo má trošku víc peněz je podezřelý a automaticky šmejd, co si vše nahrabal tak nějak pod zákonem.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 20.06.2010
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      A já zase znám spoustu takových, kteří svědomitě vystudovali vysokou školu, celoživotně se vzdělávají, vykonávají nesmírně náročnou a hlavně nesmírně potřebnou práci a dostávají za to nedůstojnou almužnu. Co myslíš, kterých je víc?

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 20.06.2010
                                      Autor: Medvěd
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                      • Re: Po volbách II.

                                             

                                        Jen jestli to není to tvé pojetí, kdy za nedůstojnou almužnu považuješ dvacetitisícovou mzdu...

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 20.06.2010
                                        Autor: Ifča
                                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          No, například u vysokoškoláka s třicetiletou praxí bych to za nedůstojnou almužnu považoval.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.06.2010
                                          Autor: Medvěd
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          A co jako, ze ma 30let praxe a VS. Kdyz se nedokaze prosadit. Smula. Kazdy muze ucit jako ty. Stejne tak doktor.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.06.2010
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          A kolik by měl podle tebe brát ? Násobky to podle tebe být nesmí a nějaké to procento až zas takovou roli nehraje. Navíc, o co je ta jeho práce důležitější, než čověka, který těch dvacet bere ? (volně cituju tebe z předchozích diskuzí)

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 20.06.2010
                                          Autor: ronda
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • nepr. Michal

                                               

                                          Díky za upřímnost. Konečně někdo bez obalu potvrzuje, že na to, aby měl trošku slušnou životní úroveň není potřeba studovat, celoživotně se vzdělávat, natož pracovat. Někde výše jsem psal, že k bohatství či luxusu u nás nevede práce, ale naprosto jiné hodnoty: Schopnost prosadit se. "Pouhá" práce a píle vede k průměrnému nebo podprůměrnému ohodnocení.

                                          Ano, učit nebo léčit může každý... Ale když si chce opravdu vydělat, musel by dělat něco jiného. Hlavně přestat pracovat a začít se prosazovat. Pracují jen hlupáci. Schopní přece vydělávají peníze.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.06.2010
                                          Autor: Medvěd
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          Tuším, že rozšířenost tohoto názoru je právě tím důvodem vysoké kriminality.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.06.2010
                                          Autor: Ifča
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          Ifča: každý má přece právo na nadprůměrný plat:-)))

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.06.2010
                                          Autor: Joe-CUBE
                                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          Medvede, co to zase prekrucujes a proc mi vkladas do ust neco, co jsem nenapsal.

                                          Kazdy sveho stesti strujcem. A pokavad se vysokoskolak s 30ti letou praxi neni schopen prosadit a zaridit se...je to jen a jen jeho chyba.

                                          To, co jsi napsal jsem nikde JA nenapsal. Takze mi tu zase nelzi!!! Zas vse rekrucujes jak svina.

                                          Kazdy doktor, ucitel muze mit svoji soukromou praxi a mit tak plat neomezene vysoky...zalezi jen a jen na jeho sikovnosti.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.06.2010
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          "Pracují jen hlupáci."

                                          Medvede. Poprosim te jen o jedno. Prestan urazet spoustu mych pratel, kteri se poctivou praci dostali k tomu, ze se maji velice dobre.... Je to od tebe dosti ubohe!!!!

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.06.2010
                                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • nepr. Michal

                                               

                                          Nic nepřekrucuji. Napsal jsi mi, že 30 let praxe a vysoká škola nic neznamená ("A co jako?"). Tím jsi dal jasně najevo, že úspěchu se rozhodně nedosahuje studiem a prací. Pro tebe je nejdůležitější schopnost se prosadit. A to je to, s čím já bytostně nesouhlasím. Podle mě by měl být člověk odměňován a ohodnocen podle toho, co umí a jak pracuje, a ne podle toho, jak se umí prosadit.

                                          Další tvoje věta byla fakt skvost: "Každý může učit jako ty". Aniž bych se jakkoli přeceňoval, můžu ti říct, že opravdu nemůže. Za prvé tato činnost vyžaduje určitou kvalifikaci, kterou ten tvůj "každý" nemá, za druhé ani ta někdy nestačí (bohužel). Zrovna tak tvoje poznámka o doktorech. Tím rovněž nemůže být každý, jak píšeš. Být učitelem nebo doktorem vyžaduje vysokou kvalifikaci, obrovské pracovní vypětí - a ani jedno z toho samo o sobě nevede automaticky k (finančnímu) úspěchu.

                                          Napsal jsi, co jsi napsal a já na to reaguju naprosto adekvátně. Nepřekroutil jsem ani slovo.

                                          Každý svého štěstí strůjcem je pěkná pitomost, protože život každého jednotlivce je z valné části ovlivňován něčím jiným než vlastním chováním. A část, kterou může jednotlivec sám ovlivnit, velmi rychle klesá. Už jen to, kde na planetě a v jaké rodině se narodíš, tvůj život ovlivní víc, než všechno ostatní dohromady.

                                          Píšeš, že když se vysokoškolák s třicetiletou praxí nedokáže prosadit, že je to jeho chyba. Já si to nemyslím. A to ze dvou důvodů. On měl možnost těch třicet let pracovat nebo se těch třicet let prosazovat. To jsou dvě naprosto odlišné a vzájemně se vylučující věci. Je snad jeho chybou, když dotyčný místo sebeprosazování pracoval? Samozřejmě že je pak (finančně) úspěšnější jeho kolega, který méně pracoval a více se prosazoval. K úspěchu tedy nevede práce, ale (schopnost) sebeprosazování.

                                          Ty si opravdu myslíš, že když si lékař nebo dokonce učitel zřídí soukromou praxi, že může mít neomezený příjem? V čem ta "šikovnost" spočívá? V tom, že bude kvalitně pracovat? Z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že tohle nikam nevede. Pracovní den (týden, měsíc, rok) má omezený počet hodin a za sebekvalitnější práci nedostaneš nikdy víc než nějakou maximální (nijak vysokou) částku.

                                          Aby tedy člověk dosáhl skutečného finančního úspěchu, musel by začít dělat něco jiného: Učitel přestat učit, začít se věnovat najímání jiných osob na tuto činnost a žít z JEJICH práce. U lékaře je to podobné.

                                          Názor, že pracují jen hlupáci, je to, proti čemu bojuju. Nejde mi o to, aby se to neříkalo, nýbrž o to, aby to nebyla pravda. Nevím, kde jsi sebral, že bych kohokoli urážel. To jsi nějakej vztahovačnej a samonasírací. Máš sklony si něco vyložit tím nejhorším možným způsobem (aniž to tak bylo myšleno) a pak se na základě toho naštvat. To tě musí psychicky deptat.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.06.2010
                                          Autor: Medvěd
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          Precetl jsem prvni dva odstavec. Na vic fakt nemam:-))

                                          To, ze ma nekdo 30 let praxi, VS a nedokaze se prosadit...jeho minus. Kazdy tu sanci ma. KAZDY kdo chce muze byt doktor, ucitel. KAZDY doktor a ucitel muze byt na tom stejne jako ty...tedy byt soukromym doktorem a tvorit si tak sve stesti.

                                          A kde jsem psal, ze praci a studiem se uspechu nedosahne? Ty si snad myslis, ze ti uspesny o kterych tu pisu nedreli a neucili se? Kurevsky!!!! Nekecaj, nebrecej, snazi se!!! Kdejakej ten tvuj VS s 30lety je asi na prd, kdyz se s takovouhle praxi nedokaze prosadit. Mozna sedel ve vyzkumaku....to pak chapu. Par takovych taky znam:-)))

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 21.06.2010
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Po volbách II.

                                             

                                        Závist, nenávist, nenažranost, třídní boj, hnus, humus, svinstvo...

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 20.06.2010
                                        Autor: ronda
                                        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                Čili je to z tvé strany omluva pro šmejda, kterej prolejzá sklepy, aby ukradl třeba kola a prodal je do zastavárny ? Jeho vina je omluvitelná, protože má nízkém vzdělání, nebo nechuť pracovat... Ty jsi se snad doopravdy zbláznil. Běž k soudu takhle obhajovat zloděje a lupiče.

                                A k těm 4 m2 - o kolik tady bylo vic věznic a lágrů za socíku ?

                                [ Zpět ]
                                Datum: 20.06.2010
                                Autor: ronda
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Ne, nic takového. Ale pak mi vysvětli, proč může být v (západní) Evropě několikanásobně nižší procento vězňů. Jsou Češi několikanásobně větší zločinci? Já si to nemyslím. Ten problém počtu vězňů je jinde.

                                  Počet metrů na jednoho vězně není jen v "ubytovacích" kapacitách, ale také v počtech vězňů... Budují se nové kapacity, ale nevím, že by se nějaké rušily. Kdyžtak mě oprav.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 20.06.2010
                                  Autor: Medvěd
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    Třeba máme jen lepší policii (vyšší objasněnost) :-)))

                                    V různých zemích jsou různé sazby. U nás ještě nepochopili, že pachatele neodradí ani tak výše trestu, jako spíše jeho neodvratnost. Dlouhé tresty pro poprvé trestané nemají význam, naopak místo aby člověka napravily, udělají z něj asociála, pro něhož je pohodlnější "sedět" než se o sebe postarat sám.

                                    Pak jsou rozdíly v definici trastného jednání. Například u nás jsou často kriminalizovány i neúspěchy v podnikání nebo chybná interpretace nějakého nepřehledného, tedy špatně napsaného zákona, např. daňového nebo celního.

                                    No a v neposlední řadě nelze zapomenout úlohu 70 let levicových vlád, s tím spojená neúcta k soukromému majetku, a z toho plynoucí vysoká majetková kriminalita.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 21.06.2010
                                    Autor: Joe-CUBE
                                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      Už jsem si myslel, že s Tebou budu po delší době zase souhlasit (první odstavec), ale od Tvé věty s kriminalizací úspěchu v podnikání mě to přešlo. Vidím to přesně obráceně. Neúspěch v podnikání by musel skončit nulou. Jakmile člověk skončí v dluzích, je to nutně kriminální čin. V tom jsem dokonce ještě přísnější než náš trestní řád. Když soukromá osoba někomu dluží pár korun a nemá je jak zaplatit, tak je naše společnost schopna toho člověka existenčně zničit a dohnat třeba k sebevraždě. Když "podnikatel" zůstane dlužit několik miliard, velmi snadno se z toho vykroutí, za pár měsíců podniká stejným způsobem vesele dál a nikdo na něj nemůže. To není kriminalizace podnikání. Naopak, to je legalizace kriminálního "podnikání".

                                      Úcta k soukromému majetku je zcela logicky přímo úměrná etičnosti způsobu jakým ho bylo nabyto.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 21.06.2010
                                      Autor: Medvěd
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Po volbách II.

                                 

                            poznámku o číně hodlám ignorovat už třeba jen kvůli hromadným veřejným popravám na stadionech tam prováděných....

                            Ve tvém linku jsem našel, že v roce 2009 bylo vězněno 21,734 lidí ... tedy méně než bylo v ČR v base před amnestií 1990.
                            http://www.vscr.cz/client_data/1/user_files/19...

                            [ Zpět ]
                            Datum: 21.06.2010
                            Autor: újezďák
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              Ano, je to méně než v celé tehdejší federaci (31.000).

                              [ Zpět ]
                              Datum: 21.06.2010
                              Autor: Medvěd
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      Nesrovnáváš ty nakonec celé Československo se současnou ČR? To bych pak pochopil, že v celé ČSSR mohlo za komunistů sedět víc lidí než teď v ČR.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 20.06.2010
                      Autor: Medvěd
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    A v jaké souvislosti je chudoba s počtem vězňů ? Co je to za pitomost ta kriminalizace chudoby ? Je snad někdo stíhaný, nebo trestaný za chudobu ? Ty tam fakt nevidíš tu sprostou demagogii ? Zvlášť jako filosof...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 19.06.2010
                    Autor: ronda
                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      To bohužel není demagogie. Je to velmi podrobně popsaný jev. V první fázi dochází k sociální exkluzi velkých skupin populace na základě nespravedlivě nastavených podmínek přístupu k společenskému produktu.

                      Ta pak po marných pokusech na této situaci něco změnit vede k obranné reakci formou protestu, zpočátku víceméně v rámci zákona, později už za jeho hranicí. Totéž platí o (zpravidla málo úspěšných) pokusech obstarávat si obživu - zpočátku opět v rámci zákona, později (poté co dotyčný rezignuje) opět za jeho hranicí.

                      Dochází k výtržnictví a drobné majetkové kriminalitě, která je "po zásluze" trestána. Trestání je pachateli vnímáno jako nespravedlivé a vede k ještě daleko většímu odporu, tj. místo aby trest dotyčného napravil, vyvolá v něm ještě podstatně větší vzdor, navíc výkon trestu prohloubí chudobu dotyčného.

                      Tyto osoby se naprosto zákonitě dostávají do křížku se zákonem opakovaně, což vyvolává odezvu u represivních složek ve zpřísňování trestů a u sociálně vyloučených zase nárůst vzdoru, což je spirála, ze které prakticky není úniku.

                      V takových společnostech dochází k extrémní sociální segregaci, vzniku a růstu chudinských ghett a slumů na jedné straně a opevněných a neuvěřitelně přísně střežených rezidenčních čtvrtí nejbohatších občanů na straně druhé.

                      Proto země s nízkou mírou sociální solidarity mají velké problémy s kriminalitou a jejich státní uspořádání se blíží policejnímu státu. Že jsou například USA vyloženě policejním státem snad nikdo nepopře. Drsné policejní metody ale "řeší" jen následky, nikoli příčiny tohoto druhu kriminality.

                      Chudí lidé nejsou trestání za pouhý fakt chudoby, ale za to, k čemu je jejich sociální situace nutně přivede, protože by jinak chcípli hlady. Samozřejmě že není každý trestný čin motivován obstaráváním základních potravin pro děti umírající hlady, ale v každém případě touhou po spravedlivém (nebo aspoň spravedlivějším) přístupu k vytvořenému společenskému produktu.

                      Můžeš namítnout, proč si tito lidé nárokují podíl na společenském produktu, když se nepodíleli na jeho vzniku. Ale asi Ti nemusím vysvětlovat, že není jejich vinou, že k tomu zpravidla nedostali příležitost, už třeba jen proto, že děti chudých lidí nemají rovný přístup ke vzdělání. Proto je chudoba rodičů předurčuje k tomu, že sami stráví život ve stejné nebo ještě horší chudobě.

                      Nějaké pohádky o splněném "americkém snu", jak chudý John ke štěstí přišel, naprosto neodpovídají realitě. Daleko častější jsou příběhy přesně opačné, kdy někdo ze středních vrstev (zpravidla bez vlastního zavinění) extrémně zchudne. Důkazem je stále rostoucí propast mezi zužující se stále bohatnoucí "elitou" a neustále se zvyšujícím počtem sociálně exkludovaných osob, často na hranici fyzického přežití. A vše provázeno postupným chudnutím střední třídy jako celku.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 19.06.2010
                      Autor: Medvěd
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        No, většinu chudých lidí jejich sociální situace, aby nechcípli hlady, přivede k chození do práce.
                        To, že někomu přijde pohodlnější přepadnout benzinku a pak jde za to do vězení, opravdu není kriminalizace chudoby.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 19.06.2010
                        Autor: Ifča
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          To se snadno řekne, ale hůř provede, když dotyčný žije v chudinské čtvrti, kde je osmdesátiprocentní nezaměstnanost a do nejbližšího města tak daleko, že by člověk potřeboval auto, (na) které nemá.

                          Ani u nás se (zvláště v některých regionech) nedá mluvit o tom, že je člověk nezaměstnaný či chudý vlastní vinou. Ve srovnání se Spojenými státy jsme pořád ještě velmi rovnostářskou zemí (díky Bohu za to) a sociální rozdíly zatím nejsou tak křiklavé. Vždyť právě proto jsem velmi citlivý na politická rozhodnutí, která by nás po této stránce mohla byť jen přiblížit Spojeným státům. A to, co postupně leze z chystané vládní koalice, je v tomto ohledu poměrně varovné.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 19.06.2010
                          Autor: Medvěd
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Po volbách II.

                                 

                            Medvěde. Dotaz. Ty žiješ v ČR? Já mám totiž pocit, že ty pořád píšeš o zemi, kterou já vůbec neznám....

                            A nesrovnávej s emerikou, kde jsi nebyl. Tohle srovnáván opravdu miluji. Ono je něco jíného čerpat "informace" z médií a žít tam nějakou dobu.

                            Ten, kdo chce pracovat, práci najde. A to i ti, kteří nemají šílené vzdělání. Mne až zaskočilo, kolik je v mém okolí nabídek manuální práce (klasícké řemeslo). Na úřadu práce je těhle nabídek spousta. Ale proč jít makat, když můžu být na ÚP, pobírat dávky a občas zajít na brigádu na černo. Ona ta nezaměstnanost není tak zlá....když bys právě bral tyhle kšefty na černo.

                            Jo. Dodatek. Ještě jsi mi nedovysvětlil, proč ten Angličan platí v ČR školné, když Čech tam nemusí. Dík.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 19.06.2010
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Po volbách II.

                                 

                            Mohl bys, prosím, uvést příklad chudinské ČTVRTI, ze které je strašně daleko do nejbližšího města?

                            [ Zpět ]
                            Datum: 19.06.2010
                            Autor: Ifča
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              V ČR asi ne. Ale ve velkých aglomeracích USA, ale třeba i Latinské Ameriky to výjimka nebude. Chci tím zdůraznit, že pracovních příležitostí je v určitých oblastech zoufale málo a do míst, kde je nezaměstnanost relativně nižší, je to neúměrně daleko.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 19.06.2010
                              Autor: Medvěd
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                Aha. V Americe. Tam existuje někdo, kdo nemá (na) auto?

                                [ Zpět ]
                                Datum: 19.06.2010
                                Autor: Ifča
                                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                Moment... a kde teda ty živly páchají kriminalitu, když všude tam, kde se žije líp je to tak neúměrně daleko???

                                [ Zpět ]
                                Datum: 19.06.2010
                                Autor: Ifča
                                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        :-))))
                        Mám až pochybnosti, jestli na tuhle bolševickou častušku reagovat...
                        Ale tak jo - projel jsi někdy třeba přes Chanov, nebo jiné gheto ? Kde se tm mezi těmi vytlučenými a vyhořenými okny berou ta čistá okna se záclonami ? Kdopak asi protěžuje tu hrstku nešťastníků ? Vždyť je přece tak snadné "protestovat" a žít jako ta většina v ghetu (vždyť do Mostu je to tak strašně daleko, nejmíň kilometr - takže je potřeba auto - a safra, tam jsem jich viděl docela dost...)
                        Ale zpátky do emeriky - máš opravdu jistotu, že to tam funguje podle těch tvých "marxenglistických" studií a pouček ? Tyhle sračky do nás cpali (a do tebe na vejšce koukám opravdu úspěšně) za socíku, aby nám dokázali, jak je ten kapitalismus strašnej a socík sqělej.
                        Čím to, že slýchám jen o afroamerických a občas okrajově latinskoamerických oblastech s těmito problémy v USA ? Však tam žije i mnoho jiných národnostních skupin - rozptýlených i soustředěných. Co takoví Číňani, Indové, Pákistánci, Italové, Poláci, ale i Češi ? Fůra jich přišla s holou prdelí. Jistě, nějaká ta část (bohužel viditelná) propadne kriminálnímu způsobu života (pardón, protestu), ale naprostá většina žije podle svých schopností více či méně skromně.

                        V jednom bodě se realitě budeš blížit, ale ze špatné strany - předpoklady k pádu do kolotoče kriminálů může jedinec získat svým narozením do problémového prostředí. Nikoliv ale proto, že by to bylo špatným přerozdělováním společenského produktu, ale prostě proto, že dotyčný doslova zdědí předpoklady (geny) pro takový způsob života a navrch mu jdou jeho rodiče "příkladem". Natahovat roku, nebo "protestovat" je tak pohodlné.
                        Navíc, jseš si opravdu jistý, že tihle "protestující", ať u nás, nebo v USA jsou vždycky opravdu chudí a dělají to z nedostatku ? Možná bys byl překvapený. Leckdy ti fakt chudí dřou bídu poctivě. A bordel a "protesty" mají na svědomí hlavně řvouni, kteří chtějí luxus jako ti pracovití, ale bez práce...

                        Však zářný příklad, možná nechtěně, předvedli předevčírem v reportáži v Českém rozhlase 1. V centru města stojí bývalý hotel, dneska udržovaná a řádně spravovaná ubytovna, kde v klidu a pořádku bydlí mj. i nějaké romské rodiny. A kousek vedle je vybydlený dům ve kterém živoří bez elektriky jedna cikánská rodina. Ptali se starostky, proč nedostane solidnější bydlení. A starostka na to, že by nebyl problém, jen musí mít vyrovnané dluhy vůči městu (cca 8 tisíc). A cikánka na to, že kdyby jim dali byt, že by ty peníze postupně splatila. Redaktorka se jí tedy zeptala, proč místo splácení těch pár korun postupně nenašetří ? A ona na to, že to nejde, že musí kupovat tohle a támhleto - a nejvíc mě pobavilo, že prý musí dětem každý den kupovat kredit do mobilů a že to všechno stojí moc peněz a že dostávají málo...

                        Nebudou ta gheta a "protesty" vznikat náhodou nějak takhle ? :-)

                        [ Zpět ]
                        Datum: 19.06.2010
                        Autor: ronda
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        A zase Medvědova klasika....
                        Medvěd přistižen při "opaku pravdy" (kultivuji všímáš si Medvěde ?).
                        A už se preventivně ani nečertí? Aby si toho jako nikdo nevšiml ?
                        Takže Medvěde, můžeš mi ( nám osvětlit) jak je možné, že dnes sedí víc lidí než za socialismu ? Když je to opak pravdy ?
                        Jak mohlo být propuštěno na Havlovu amnestii tolik lidí, když bylo tak málo vězňů ????

                        Můžeš dát zdroj? Statistiku?

                        A můžeš nám osvětlit proč pak sedělo v "normální" historii Československa, ČSSR a Česka nejvíc lidí v průměru v 70tých letech minulého století ?
                        Jednalo se snad o kriminalizaci chudoby ???( to ovšem pomíjím padesátá léta, kdy si režim kriminalizoval, v rámci vyřizování účtů v podstatě všechno a sedělo víc lidí, mimochodem to byla doba, kdy se u náas popravovali a ve vězení umučili i nezletilci )

                        [ Zpět ]
                        Datum: 19.06.2010
                        Autor: újezďák
                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          Ano, pokud budeš srovnávat někdejší údaje za celou federaci a současné údaje pouze za ČR, tak ti z toho možná vyjde, že v té federaci bylo zavřenejch těch lidí víc. Ale hlavně že mě můžeš obvinit z "opaku pravdy"...

                          [ Zpět ]
                          Datum: 20.06.2010
                          Autor: Medvěd
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        Trošku to připomíná slavné daleko do Moskvy...kdy tázaný slovíčkaří a vataří floskule ...

                        Promiň, ale jaksi nechápu jak můžeš obhajovat tvoje tvrzení ( které jsem vyvrátil mimimálně tím, že pečeš na odpověď), že je u nás víc vězňů než za minulého režimu ,tak demagogicky?

                        Proč sem taháš USA a sociálně vyloučená předměstí měst ?

                        Kdyby jsi totiž měl tu chuť a zajel si do USA, tak by jsi věděl, že sociálně vyloučení tam nemají nikam daleko, protože valnou většinou žijí v centru města.
                        Když ve větším městě v USA řekneš Downtown tak to většinou znamená místo kde se v noci není radno objevit.

                        Rozhodně tam není nikam daleko.

                        To si pletete s Brazílií, Pekingem nebo Johanesburgem kolego zemězpyte....

                        [ Zpět ]
                        Datum: 19.06.2010
                        Autor: újezďák
                        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      He-he..., přečetl jsem si toho Kellera u oběda (vim, že se to nemá, číst u jídla, no...taky jsem se málem zadusil smíchy). Tyjo, ten může z fleku dělat dopisovatele listu Granma :o)
                      No, někdo uvěří na Illumináty, jiný se shlédne v Aštarovi, další žere s.Kellera. A jak je vidět, postihuje to jedince bez rozdílu vzdělání (formálního!) :o)))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 19.06.2010
                      Autor: PepikW
                      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        Keller, Aštar, Medvěd... :-))))

                        [ Zpět ]
                        Datum: 19.06.2010
                        Autor: ronda
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          he he he, to je vůl, to je vůl! Kaviárové tousty... :-DDD
                          Ona sice sranda prej muší bejt i kdybysme babičku měli sežrat, ale co je moc, to je holt moc... :-))

                          [ Zpět ]
                          Datum: 19.06.2010
                          Autor: hekynen
                          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Po volbách II.

             

        Bezděkovu komise ukončila svou práci v červnu roku 2005, tedy HLUBOKO za vlády ČSSD !
        Její letošní výroky byly v podstatě stejné jako v roce 2005.
        Členy komise byli experti za ČSSD ( dr Zdeněk Hájek a Dr Vít Samek) a další levicové strany ( KSČm, KduČsl).

        Původní komise byla spuštěna ustanovením vlády ČSSD na podzim 2004.

        Pánové Hájek a Samek za ČSSD v roce 2005 řekli "Experti vyslaní parlamentními politickými stranami formulovali a predložili k podrobným
        výpoctum a analýzám reformní scénáre jednotlivých stran, dokázali se shodnout na základních
        makroekonomických ukazatelích, na jejichž základe byly tyto scénáre výkonným týmem
        analyzovány a prijali jako hodnoverné výsledky techto analýz, které odrážely dlouhé debaty i
        zmeny, k nimž v procesu své práce dospeli.
        Spolecne dohodnutou metodou overili ruzné reformní scénáre a pomohli tak odstranit velkou
        praktickou prekážku na ceste k možné budoucí politické shode o ceské duchodové reforme,
        kterou predstavuje neduvera k základním údajum, analýzám, popisum situace i návrhum, s nimiž
        pricházel dosud stát (Ministerstvo práce a sociálních vecí, poprípade Ministerstvo financí) a také
        ukázat, jaká je cena duchodových reforem nabízených parlamentními politickými stranami,
        ekonomická i sociální. Jde o cenný odborný vklad pro další práci na duchodové reforme, který by
        mel být i nadále rozvíjen. Jsme názoru, že tento nebo jiný obdobný tým by mel v dosud vykonané
        práci pokracovat i v následujícím období"

        MEDVĚDE :
        Takže prostím tě netvrď nám tady něco o asociálních spádech a tajnostech.
        Kdo se podívá do závěrů komise z dob vlády ČSSD, tak ten vidí celou pravdu a nemusí tak naletět na tvoje sociální agitace.
        Konečné výstupy práce komise roku 2010 nejsou v podstatě jiné než ty z doby před pěti lety.

        [ Zpět ]
        Datum: 17.06.2010
        Autor: újezďák
        Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Po volbách II.

               

          A co válka????...Bude????..To už tu taky dlouho nebylo. Já dlužím, aniž bych se o to zasloužil, moje děti dluží, aniž by to ještě stihly a náš stát dluží, kam se podívá a komu dluží ty banky, u nichž si státy půjčují???..Mimozemštanům????

          [ Zpět ]
          Datum: 17.06.2010
          Autor: Martis
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Po volbách II.

               

          Mně je úplně jedno, kdy ta komise vznikla, kdo tam seděl (mimo jiné taky Petr Mach - podle tebe asi taky levičák), jde mi o to, co za paskvil z nich vypadlo.

          Zrovna tak je mi jedno, jaké výstupy měla komise před pěti lety. Už jen proto, že tehdy byla absolutně odlišná ekonomická situace. Mě zajímá TEĎ a TADY. A podle toho, co z nich vypadlo, jsou to neskuteční břídilové nebo prohnaní zloději. Sázím na to druhé. Zachraňovat důchodový systém tím, že z něj seberu peníze a podvážu jeho příjmy, by totiž nenapadlo ani toho největšího břídila.

          [ Zpět ]
          Datum: 17.06.2010
          Autor: Medvěd
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
          • Re: Po volbách II.

                 

            Kultivovaně prosím, respektuj můj názor podložený fakty.
            Pokud jsi zahájil debatu citací Jana Vinetů Kellera CSc, dlouholetého člena komunistické strany českloslovenska zhruba od roku 1980, tak musíš čekat, že ti někdo jako dodá, podložená a relevatní faktam, která totálně vyvrací tvoji i Kellerovu (i když on není tak hloupý aby to řekl tak přímo jako ty) theórii asociálních spádů a temných spiknutí.

            Takže pokud je ti jedno, že ČSSD KSČm se podílely na činnosti komise, tato komise vyvíjela činnost za vlády ČSSD a bylo to v době historického růstu Evropské a světové ekonomiky a přest komise dala doporučení stejná jako dnes, tak jsi prostě zase potvrdil, že přistižen při své vědomé manipulaci fakty, Kellerem, komisí tvořenou levicí i pravicí , se zmůžeš jen na břídilské floskule, že je ti to jedno, a prohnaně házíš fangličkářskými větičkami o zlodějích.

            Takže Medvěde, zde máš opět příklad toho proč je potřeba na veškeré tvé vývody o politice, ekonomice dát pozor a nenechat si od tebe vložit do úst jedinou věc, kterou by jsi ,mohl napadnout. Přesně jako jsi to udělal s Machem.
            Milý mědvěde, sám jsi řekl a i já jsem ti potvrdil, že se jednalo o komisi se zastoupením všech parlametních stran.

            A já dokonce věřím, že zástupci levice v komisi, na rozdíl od tebe, byli a jsou fundovaní, slušní lidé, kterým nejde o kverulování, rozeštvání lidí a dehonestaci těch co mají jiné názory.

            Takže mě je úplně jedno, že jsem tě zase chytil za dlouhý nos, jen mi není jedno, že při tom urážíš, osočuješ a dehonestuješ slušný lidi.

            Ovšem děláš to vopravdu kultivovaně, všechna čest, snad ani Jirka Paroubek by nesvedl tak slušne urazit tolik lidí jako ty ... a že von byl na to expert....

            [ Zpět ]
            Datum: 17.06.2010
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Po volbách II.

                   

              Chvíli jsem se rozhodoval, jestli na to mám ještě nějak reagovat, ale aspoň obecně: Přečti si to po sobě a odpověz si na otázku, jestli diskutuješ k věci nebo jestli jsi jen sklouzl k osobním útokům a k politickému škatulkování svých názorových oponentů.

              Přesně tomuhle jsem se chtěl vyhnout. Vůbec nebylo a není mým úmyslem kádrovat jednotlivé bývalé či současné členy těchto komisí. Mě zajímá jediná věc: Výstup z jejich činnosti. A ten je v mých očích nejen tristní, ale do budoucna více než nebezpečný. Prostě mi přišlo, že bych tudíž k takové věci neměl mlčet. A to i za cenu, že budu určitým typem diskutujících osobně napadán.

              [ Zpět ]
              Datum: 17.06.2010
              Autor: Medvěd
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
              • Re: Po volbách II.

                     

                Ahá,,, tvým úmyslem není kádrovat a proto nám o hlavu otlučeš pravičáka Macha ?
                Pranýřuješ politické škatulkování, ale komise je tebou rovnou zaškatulkovaná mezi lidi s asociálními spády a jako nástroj tří stran ( z čehož dvě se objevily až po ustanovení komise, to ti ovšem neva).
                Nechceš být napadán, ale klidně označíš jeden z návrhů komise za zpronevěru - tedy za trestný čin podle zákona ,aniž pro to máš jediný důvod a aniž podáš žalobu.

                Tak mi prosím vysvětli jak s tebou máme diskutovat .

                Máme souhlasně hýkat a volat sláva ?

                Můžeme říci, že člověk který problém rovnou nanese tak, že se jedná o pravicovou zlodějnu, zpronevěru, že ho vytvořily pravicové živly s temnými úmysly spiklenců, se plete ?
                Nebo máme takového kultivovaného diskutéra upozornit, že uráží dehonestuje a osočuje ?

                A když to uděláme dostaneme levicově tatíčkovskou přednášku o tom, že vedeme debatu zaškatulkovaně a v osobním duchu ...

                Jednoduše řečeno jak ty nám "úporným pravičákům" tak my tobě úpornému levičákovi, který všude ve všem a za vším vidí temné rejdy.

                Budíček Medvěde, padesátý léta jsou už fuč

                [ Zpět ]
                Datum: 18.06.2010
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Po volbách II.

               

          Jenže od té doby Světová banka změnila své doporučení a řešení formou odložených investic do soukromých fondů nepodporuje, ale naopak modifikace průběžného systému formou non-financial defined contribution (nefinanční úložky), které zajišťují zásluhovost a zachovávají celkem bezpečnou průběžnost. Navíc tzv. panevropský důchodový systém jde přesně v těchto intencích, tj. proti Bezděkovi.

          [ Zpět ]
          Datum: 21.06.2010
          Autor: DanSed
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Po volbách II.

                 

            Zůstává však otázkou, zda je správné okamžitě a bez přemýšlení následovat všechna doporučení SB. Ano, SB je v podstatě fórum předních ekonomů, ale i ti (jako všichni ostatní vědci, a hlavně v sociálních vědách), se mohou ve svých předpovědích a doporučeních mýlit.
            http://globalizace.ecn.cz/texty/sb.html

            [ Zpět ]
            Datum: 21.06.2010
            Autor: Joe-CUBE
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Po volbách II.

                   

              Že se zrovna Ty budeš odvolávat na materiály Hnutí Duha, by mě nenapadlo ani v tom nejdivočejším snu. Ale jen tak dál - možná se pak někde názorově sejdem... :o))

              [ Zpět ]
              Datum: 21.06.2010
              Autor: Medvěd
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Po volbách II.

             

        Jooo, domácnosti se ted´ pomějí - kdo nebude mít, at´ se nají pomejí. A poštou budou domů občanům rozesílány další a další úsporné balíčky a budou vyjíždět další a další alegorické vozy, až z nich v podhradí vystaví jednoho dne chudí poddaní vozovou hradbu. Přestane je totiž bavit dívat se na vyžraná chrochtající prasata prodávající jím odpustky a kázající vodu a pijící víno. Mastné brady a pupky se jen natřásati budou pod skvělými a přesnými zásahy vidlí hladovějících...

        [ Zpět ]
        Datum: 17.06.2010
        Autor: Martis
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Po volbách II.

           

      No, řekla bych, že na to šli s dost velkým předvolebním předstihem :o)))

      http://www.ct24.cz/ekonomika/78430-nova...

      [ Zpět ]
      Datum: 17.06.2010
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Po volbách II.

         

    Je docela zajímavé zeptat se na Bezděkovu komisi strýčka Gůgla...
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas...

    [ Zpět ]
    Datum: 17.06.2010
    Autor: radka
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Po volbách II.

         

    Jen tak pro legraci pojďmě si sem dát co moudrý profesor Keller ( Medvědův guru) řekl o všemi pronásledovaném ( dle Medvěda) Ing Jiří Paroubkovi
    :

    Sociální demokracie se zbavila Paroubka a Tvrdíka, kteří – jak je nyní vidno – výrazně snižovali její volitelnost (možná i o deset procent). Snad se vzpamatuje celá sociální demokracie, která svým chováním odrazovala stále více potenciálních voličů levice.

    Tolik profesor Keller o medvědem viděných sprostých útocích na ČSSD a Paroubka

    No není to zábavné ?

    [ Zpět ]
    Datum: 17.06.2010
    Autor: újezďák
    Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Po volbách II.

           

      A zamával křídly a odletěl...

      [ Zpět ]
      Datum: 17.06.2010
      Autor: Martis
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Po volbách II.

         

    http://www.nakole.cz/diskuse/11619-po-volbach...

    nešlo o nedorozumění, šlo o tvou chybu a špatné interpretování dat z tabulky, které ti bylo vyvráceno.

    Dodal jsem ti přesně co si žádal.

    [ Zpět ]
    Datum: 17.06.2010
    Autor: pro_pa
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Po volbách II.

           

      Ano, šlo o chybu, kterou jsem uznal. Zaměnil jsem dva druhy zadlužení. Znamená to ale snad, že všechno, co jsem tu do té doby napsal, bylo špatně? Co kdyby ses přestal vozit po detailech a vnímal to podstatné, co se tu snažím sdělit?

      Můžeš se prosím vyjádřit k tomu návrhu důchodové reformy? Myslíš si i Ty, že přiškrcováním finančních toků do průběžného systému a vyvedením části prostředků z něj se vyřeší jeho situace? Myslíš si, že zvýšení dolní sazby DPH řeší problém průběžného důchodového systému? Jaké měla ta komise vůbec zadání? Měla ho zachránit nebo zlikvidovat? V druhém případě bych řekl, že jsou na dobré cestě ke splnění úkolu na 120%.

      A to profesor Keller ještě nemluvil o chystaném zastavení valorizace důchodů...

      [ Zpět ]
      Datum: 17.06.2010
      Autor: Medvěd
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Po volbách II.

             

        "Píšeš, že v desítkách případů mi někdo něco vyvrátil. Uveď mi JEDINÝ příklad, kdy mi bylo nějaké tvrzení skutečně vyvráceno. Pokud to dokážeš, uznám svou chybu." - chtěl si uvést JEDINÝ případ, uvedl jsem ti ho. Nyní bys měl "ujezďákovi" přiznat chybu. Něco požaduješ, potom ti vadí, když se ti příklad uvede. Nežádej tedy příkladů.

        Proč bych se měl vyjadřovat k nějaké důchodové reformě, která tu je od roku 2005 a nic z toho se ještě nerealizovalo, nikdo neví, jestli bude realizováno, jestli nebude navržena jiná důchodová reforma, jestli podle tohoto návrhu, jestli to v návrhu zákona nebude úplně něco jiného, než je nyní. Budu to moci okomentovat až v momentě, kdy bude konkrétně jasné, jak by to mohlo vypadat. Není zatím co hodnotit.

        Ke Kellerovi se vyjadřovat nehodlám, jeho představa absolutní moci státu nad všemi a nad vším, totální regulace, restrikce a podobné šílenosti. Být po jeho, nebudeme si mít opět čím utřít zadky.

        [ Zpět ]
        Datum: 17.06.2010
        Autor: pro_pa
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Po volbách II.

               

          Proti asociální a zlodějské důchodové reformě je třeba vystupovat včas a ne až v okamžiku, kdy už bude schválena a nebude možné ji zastavit.

          [ Zpět ]
          Datum: 17.06.2010
          Autor: Medvěd
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Po volbách II.

                 

            kultivovaně prosím.
            Zlodějství je asi 1000x horší urážka než tebe tak beroucí obvinění ze lži:-D

            Asociální a zlodějské je především tvrdit, že současný průběžný systém důchodů slušně uživí i tvoje děti až budou houpat na kolenou vnoučátka.

            Takové lhaní lidem by se dalo nazvat břídilstvím a temným spiknutím levicových politiků, kteří nechají současné lidi v iluzi, že zdroje jsou a až budou spokojně spát v urnovém háji tak se jejich dnešní mladí voliči budou probírat popelnicemi a drbat se pod bekovvkou při sušení kůrek.

            Dalo by se dokonce říci, že nabádání k bezstarostnému prožrání zdrojů v průběžném systému před jeho krachem je zločinem proti lidskosti a zlodějství levice.

            Ty ovšem přijdeš i na jiné výrazivo, které kultivovaně udělá z dopraváka hlásícího možnost nehody panikáře, prospěcháře a člověka sledující jisté temné cíle protože dálnice přece furt jede tak o co go , že ?

            [ Zpět ]
            Datum: 17.06.2010
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Po volbách II.

                   

              Tak to se hluboce omlouvám, že jsem urazil - koho vlastně? - jo, důchodovou reformu. Takže milá důchodová reformo, pokorně se ti omlouvám, že jsem tě nazval zlodějskou.

              Ještě si dovolím nesmělou poznámku: Důchody jsou přímo URČENY k "prožírání" - mají totiž sloužit primárně k pokrytí spotřeby lidí, kteří již nemohou pracovat a kteří si pro tento případ ukládali celá desetiletí vydělané peníze u státu.

              Krach průběžného systému by absolutně nehrozil, kdyby se v devadesátých letech nerozprodal za zlomek ceny průmysl, do kterého byly peníze odváděné na důchodovém pojistném desítky let investovány a z jehož zisků měly být příští důchody financovány. On by možná ani tak nehrozil krach, kdyby prostředky zaplacené na důchodovém pojistném nebyly ze systému vykrádány a používány k jiným účelům. A zcela jistě by nehrozil krach průběžného důchodového systému, kdyby se pořízení dítěte v poslední době nestalo luxusem, který si finančně mohou dovolit jen ti nejbohatší, kteří o to paradoxně stojí úplně nejméně...

              [ Zpět ]
              Datum: 17.06.2010
              Autor: Medvěd
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Po volbách II.

                     

                "mají totiž sloužit primárně k pokrytí spotřeby lidí, kteří již nemohou pracovat a kteří si pro tento případ ukládali celá desetiletí vydělané peníze u státu." - ti lidé si neukládali vydělané peníze u státu. Jednak jim byly pod pohrůžkou represi sebrány a druhak žádný účet u státu neměli, takže si neměli kam ukládat. A za třetí, čím více jim stát odebral, o to více je následně okradl.

                Můžeš laskavě uvést nějaký z těch tebou opěvovaných průmyslových podniků, ve kterém byly uloženy ty prostředky a který by byl bez investic konkurenceschopný a nezkrachoval by?

                Pořídit dítě si mohou jenom ti nejbohatší, prot ti chudší jich obvykle mají více. Z čeho je tedy živí, když sami rodiče nemají co do huby?

                [ Zpět ]
                Datum: 17.06.2010
                Autor: pro_pa
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Po volbách II.

                     

                zasejc kultyvovaně zavádíš a mlžíš, samozřejmě si pozurážel tvůrce a néé produkt, vo tom žádná.
                Vona taková kultyvovaná dyskuse potřebuje kultyvátora jako ty, co uteče před každým vyvrácením jeho světozoru.

                [ Zpět ]
                Datum: 18.06.2010
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Po volbách II.

                   

              Bohužel to je zlodějství. Pokud si vezmeš nejvýnosnější dluhopisoví fondy, s pompou Ti nabízejí výnos 3,5% z dluhopisů se sazbou 6,5%, takže 3% + vstupní poplatky a další srážky buď spotřebují nebo výnosy místo zhodnocení vkladů použijí na zvýšení základního jmění, což je de fakto převod majetku do vlastnictví akcionářů fondu.
              Bezděkova reforma nabízí vyvedení obrovského množství peněz zákonem do soukromých rukou a budou s tím nakládat podobným způsobem. Zároveň vytváří umělý deficit na průběžném důchodovém účtu ve výši 50 mld.Kč (-72 snížení odvodů, + 22 sjednocení DPH), který bude 25 let narůstat. Tak si spočti, o kolik se zvýší díky tomu zadlužení na obyvatele a o kolik se zvednou aktiva penzijních fondů. Sám Bezděk přiznává, že kumulované saldo bude 60% HDP, přičemž dnešní státní dluh je nějakých 37% HDP!!! Po 25 letech si privátní fondy najedou na průběžný systém financování a jsou na léta vysmátí, než probendí za 25 let nashromážděná aktiva, nikdo z těch zlodějů už nebude naživu. Je to dokonalý byznys. Zkus si založit penzijní fond:-)) Neuspěješ, obsazeno. Licence došly.

              [ Zpět ]
              Datum: 21.06.2010
              Autor: DanSed
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Po volbách II.

                 

            Kde proti ní vystupuješ? Jestli zde, tak to má stejný přínos, jako mlčet.

            Ještě nemáme vládu, ale už víme, jakou navrhne reformu důchodového systému? Mají to aspoň v koaliční smlouvě? Mají již vůbec koaliční smlouvu?

            Ale pokud chceš bojovat proti důchodové reformě, tak prosím. Je rozhodně asociální zvýšit odvod do důchodového systému na 80 % příjmů a zároveň zvednou důchodu na 120 % průměrné hrubé mzdy. Proti tomu bychom měli bojovat, že?

            [ Zpět ]
            Datum: 17.06.2010
            Autor: pro_pa
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Po volbách II.

                   

              Keller taky bojuje od stolu.... A oběma to jde skvěle...

              [ Zpět ]
              Datum: 17.06.2010
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Po volbách II.

                     

                Keller aspoň píše své bludy veřejně, Medvěd nic takového nedělá, takže jeho vystupování je nicotné a rovné jako mlčení.

                [ Zpět ]
                Datum: 17.06.2010
                Autor: pro_pa
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Po volbách II.

                   

              Já jsem poměrně rád, že ten razantní boj za lepší socialistické zítřky se vede právě tady.

              Troufám si tvrdit, že je to jedno z nejbezpečnějších míst, kde se tak může dít ;-)

              Mimochodem Medvěde - kdybys pocítil touhu se politicky organizovat, tak jsem nedávno narazil na stranu, která mi přijde velmi názorově blízká: http://green.left.sweb.cz/

              [ Zpět ]
              Datum: 17.06.2010
              Autor: lester
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Po volbách II.

                     

                To máš jistě pravdu, ale myslím si, že nehrozí, že by Medvěd chtěl jít s kůží na vyšší level.

                [ Zpět ]
                Datum: 17.06.2010
                Autor: pro_pa
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Po volbách II.

                     

                Neboj. Tento subjekt mi není neznámý. :o))

                [ Zpět ]
                Datum: 17.06.2010
                Autor: Medvěd
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Po volbách II.

         

    Pokud se opravdu někdo chce bavit na tomto serveru o důchodovém systému, čiňme tak alespoň trochu kvalifikovaně.


    Doporučuji si přečíst si 4roky starou první zprávu Bezděkovi komise. Je to sice 120 stran, ale poměrně velkým fontem :-)
    http://www.mpsv.cz/cs/2228

    Principem výsledného návrhu Bezděkovi komise, který Keller kritizuje, je snaha vnést do systému postaveném čistě na principu průběžného financování prvky fondového financování. Důvodem je nižší citlivost fondového financování důchodového systému vůči demografickým faktorům. Nicméně ani ten není všespásný, je citlivý na jiné problémy.

    Navíc poslední návrh reflektuje i aktuální rozhodnutí nejvyššího soudu, který vyvažuje mezi principem solidarity a záslužnosti. Oba extrémy jsou zhoubné.

    Nicméně přechod na hybridní systém, který má prvky obou se jeví jako velmi dobrá varianta.

    Keller tvrdí, že je do systému nutné dodat další zdroje. To je podobná úvaha jako kdybych pravidelně dojížděl po Praze autem a zjišťoval bych, že to je čím dál pomalejší. A tak bych to vyřešil nákupem rychlejšího auta.

    Nalitím dalších peněz do systému bychom pouze drobně posunuli čas kolapsu. Pro jeho odvrácení je nutná změna proncipu. Jak vidíme na analogii mezi autem a kolem. I energeticky méně náročný dopravní systém může vykazovat lepší výsledky.

    A to je pointou Bezděkova návrhu.

    Jinak objektivní informace lze nalézt třeba zde: http://www.rozhlas.cz/zpravy/domaciekonomika/...

    Pan Keller si pochopitelně vybral co potřeboval a z toho zplácal pamflet. To asi nemá cenu nějak rozebírat. Keller toto dělá dlouhodobě - v některých bodech stojí jeho názory za studium (např. jeho vhled do obecný principů fungování konzumní společnosti je velmi zajímavý), ale jakmile zabíhá do politické roviny, nemá cenu to většinou číst. Po tom co čssd a komunisté neočekávaně prohráli volby je zjevně dost rozhozen. Čemuž přičítám i tento výplod.

    [ Zpět ]
    Datum: 17.06.2010
    Autor: lester
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Po volbách II.

           

      Co říkáš principu vyvedení části prostředků z veřejného systému do soukromých fondů? Lidé platbami na své důchody svěřují své peníze státu, aby je tento spravoval a vyplácel jim z nich a jejich výnosů jejich důchody. Stát svěřené prostředky ze systému vyjme a plátce odřízne jak od těchto prostředků, tak i od výnosů z nich. Obvykle se tomu říká krádež, zpronevěra nebo případně porušení povinností při nakládání se svěřenými prostředky. Já jsem neposílal a neposílám sociální pojištění státu proto, aby z nich někdo část ubral a dotoval z těchto prostředků lidi, kteří budou mít na to, aby si dodatečně soukromě spořili. Navíc tím opět chudší budou doplácet na bohatší. Až někomu něco ukradnu a chytěj mě u toho, budu se bránit, že nešlo o krádež, ale o pouhý "opt-out" neboli rozhodnutí, že dosavadního majitele vyloučím z používání předmětné věci.

      Další věc: Lidi volili pravici proto, že jim tyto strany nabulíkovaly, že dají do pořádku státní finance. A první krok, který tyto strany oznámí, jsou opatření způsobující velký propad v příjmech státního rozpočtu. A jaká náhoda, že těmi, kdo na tom vydělají, budou opět nejbohatší jednotlivci, kterým se sníží strop pro odvod pojistného.

      Aby propad nebyl tak dramatický, tak vzniklou díru v příjmech zčásti zalepí zvýšením dolní sazby DPH na dvojnásobek, na které doplatí převážně nižší příjmové skupiny, u nichž zboží a služby v této sazbě představuje vyšší procento spotřeby než u lidí s vysokými příjmy. Takže zvýhodnění bohatých v podobě snížení stropů pro pojistné zaplatí příslušníci nižších příjmových skupin.

      Další díru do příjmů státního rozpočtu znamená snížení procenta odváděného zaměstnavatelem na sociální pojištění. Pro zaměstnavatele (firmy) znamená úlevu, pro zaměstnance o to nižší důchod. Takže dnešní výhodu pro firmy zaplatí budoucí důchodci.

      Mám pokračovat? Vždyť to má všechno jednoho společného jmenovatele: Ve jménu konsolidace veřejných financí se do nich dělají jen další díry, aby se ulevilo nejbohatším jednotlivcům a firmám, a částečně se tyto výpadky pak látají taháním peněz z kapes VŠECH lidí, z nichž ti nejchudší to pocítí nejvíc. Navíc důsledkem těchto kroků je i snížení výše příštích důchodů (snížené pojistné, vyvedení části peněz ze systému). Že tím utrpí stabilita důchodového systému jako celek, snad už ani nemusím připomínat. To musí vidět i slepec.

      Jestli pravicové strany chtějí vybudovat nový pilíř důchodového pojištění v podobě soukromého připojištění, tak ať na tento účel nekradou peníze z pojištění veřejného. Pokud touží učinit z důchodového připojištění povinnost, pak první, co by měli udělat, je vklady v penzijních fondech pojistit tak,jako stát ručí třeba za prostředky na účtech stavebního spoření. Hlavně by kvůli tomu pak nemuseli zvyšovat daně.

      Co se týče Jana Kellera, máš pravdu, že má velmi pronikavý vhled do společenských procesů VČETNĚ politických. Tento jeho článek není žádný úlet, ale jen VELMI nepříjemná a pro mnohé nepohodlná pravda, kterou se jako první (kdoví, jestli ne jako jediný) odváží veřejně říct. Navíc tím naznačuje, že mnoho voličů čeká velmi nepříjemné probuzení a pořádně dlouhá kocovina.

      [ Zpět ]
      Datum: 17.06.2010
      Autor: Medvěd
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -7
      • Re: Po volbách II.

             

        Nebudu rozebírat Kellera - podle tebe je to člověk s velmi pronikavým vhledem, říkající nepohodlnou pravdu, pro mě absolutní a totální mimoň... tady ani nemá smysl nějaká argumentace, shoda naprosto vyloučena.
        ALE: lidi volili pravici, protože doufali, že se snad po svém předchozím volebním vítězství, které totálně prošustrovala ústupky všem a všemu (připouštím, že tehdejší rozdělení sil jí možná nic jiného nedovolilo) poučila a za svými názory a volebními programy si bude stát i po volbách. A zatím (já vím, zatím... kdoví, co bude pozítří) to vypadá, že tím nasazeným směrem se opravdu přinejmenším snaží jít.
        Prosím, nedělejte spolu s profesorem Kellerem z voličů pravice idioty, co vlastně vůbec nevěděli, proč koho volí a zrovna vy dva jim to musíte vysvětlit. (Fajn, máte jiný názor, to beze zbytku respektuji, ale řeči, jak teda ti pomýlení lidé volili proti vlastním zájmům, si prosím vetkněte za klobouk.)

        [ Zpět ]
        Datum: 17.06.2010
        Autor: Ifča
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Po volbách II.

               

          To je legitimní požadavek, který za sebe můžu akceptovat (za profesora Kellera mluvit nemůžu). Před volbami bych něco takového asi nevyslovil, protože bych si nemohl být jist,jak se pravice po volbách zachová a jestli bude důvod, aby část pravicových voličů své volby litovala. Teď ale se už ukazuje "pravá tvář" pravice, takže se při své domněnce, že někteří (mnozí) budou litovat, už mám o co opřít.

          No, hlavně že ti dva mladí herci nedělali ze starých lidí (domnělých potenciálních voličů levice) idioty, co vlastně vůbec nevědí, proč koho volí... V tom případě ale nechápu, proč jim to museli "náležitě vysvětlit" a pod hrozbou, že se na ně vykašlou, bábu a dědu "přemlovat"...

          [ Zpět ]
          Datum: 17.06.2010
          Autor: Medvěd
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Po volbách II.

                 

            V tom, že se mi ten klip zdál též poněkud nevkusný a pitomý, se vcelku shodneme... Byl orientován na jinou věkovou kategorii, která ho kupodivu "brala" a pochopila jinak než já či ty...
            Ale nechápu, proč ho zmiňuješ v tomto tématu - jako že když se může udělat nevkusný klip pro puberťáky, tak proč by stejně pitomě nemohl plácat i vysokoškolský pedagog? A ještě se přitom tvářit, že to myslí vážně?

            [ Zpět ]
            Datum: 17.06.2010
            Autor: Ifča
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Po volbách II.

                   

              Samozřejmě. Jen jsem chtěl upozornit, že by měly obě strany respektovat stejná pravidla. Keller se k tomu vyjádřil jako sociolog. Je to jeho práce. On celý život sleduje společenské procesy a může si na základě svých dlouholetých zkušeností dovolit předpovědět, že určitá část (tentokrát pravicových) voličů bude zklamaná. Na tom nic není.

              Zase jde spíš jen o formu, jak to vyjádříme. Když řeknu, že "pravicoví voliči jsou debilové, kteří si nevidí na špičku nosu a cpou své hlasy stranám, které po nich po volbách budou s gustem šlapat", tak mě tu právem sežerete. Ale když si přední český sociolog dovolí vyjádřit názor, že "určitý segment voličů pravice přijde na základě praktické politiky jimi zvolených stran o část svých iluzí", tak je to prostě jen vyjádření odborného názoru.

              [ Zpět ]
              Datum: 17.06.2010
              Autor: Medvěd
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Po volbách II.

                     

                Jo, to mě vlastně na tom nejvíc vytáčí... že tyhle řeči, co se vedou v každé hospodě i "hospodě" (coby netové diskuzi) může někdo nazývat "práce".
                Jinak jo, ta formulace, jak jsi ji napsal, by mi nevadila... Ony ty formulace pana profesora byly poněkud jiné. A jen tak mimochodem, vůbec nevzal v úvahu to, že většina voličů pravice pravděpodobně považuje stát za důležitý. Dokonce natolik, že si myslí, že by neměl být přiveden na buben.

                [ Zpět ]
                Datum: 17.06.2010
                Autor: Ifča
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Po volbách II.

                       

                  Na tom, že stát by neměl být přiveden na buben, se asi shodne levice i pravice, já i Ty. Rozdíly budou tedy jen v tom, jak toho dosáhnout. Úsporná i "úsporná" opatření vždycky někdo zaplatí a já jsem tady - určitě ve shodě s profesorem Kellerem - v několika svých příspěvcích dokládal, že tak, jak jsou ta opatření dnes navrhována, zvýhodní finanční instituce, firmy a nejbohatší jedince - a zatíží velmi početnou skupinu osob s nízkými a středními příjmy.

                  Navíc mám dojem, že některá úsporná opatření povedou naopak k propadu příjmů státního rozpočtu, tedy k prohloubení (nebo aspoň ke zpomalení poklesu) schodku státního rozpočtu.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 17.06.2010
                  Autor: Medvěd
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Po volbách II.

                     

                Jistě že určitý segment voličů pravice přijde na základě praktické politiky jimi zvolených stran o část svých iluzí, stejně jako po vítěztví levice určitý segment voličů levice přijde na základě praktické politiky jimi zvolených stran o část svých iluzí. Co je na tom nenormálního?

                [ Zpět ]
                Datum: 17.06.2010
                Autor: pro_pa
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Po volbách II.

                       

                  Nic. Ale samozřejmě bude záležet na hloubce ran, které si zklamaní voliči budou ke konci volebního období lízat...

                  Mě třeba po minulých volbách zklamala Strana zelených a specielně Martin Bursík. Ale proti deziluzi, která (podle mě) čeká mnohé letošní voliče VV nebo TOP 09, je moje tělo poseto relativně mělkými šrámy.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 17.06.2010
                  Autor: Medvěd
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    U VV to nejspíš bude pravda. Ale TOP 09 zatím dosti silně drží svůj volební program. (A vypadá to, že to je přesně to, co tobě na nich vadí - proč by to ale mělo vadit jejich voličům?)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 17.06.2010
                    Autor: Ifča
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      Ano, vidím to podobně. U VV bude deziluze nejspíš dána velkým rozdílem mezi proklamacemi a politickou praxí. VV volilo i dost relativně levicově založených voličů. V tomhle tato strana zatím stoprocentně kopíruje cestu Strany zelených před čtyřmi roky. A ti přišli v letošních volbách o všechny levicové voliče a část pravicových utekla k VV nebo TOP 09. Pokud strana dodrží proklamovaný princip vnitřní demokracie a vypíše vnitrostranické (resp. "véčkařské") referendum o vstupu do vlády na základě dojednané (nyní teprve dojednávané) koaliční smlouvy, možná se nebude stačit divit. VV volili poměrně inteligentní a kriticky myslící lidi.

                      U TOP 09 předpokládám, že navzdory dodržení programu voliči pochopí extrémní asociálnost (programu) této strany, kterou si před volbami nestačili uvědomit nebo před tím zavírali oči.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.06.2010
                      Autor: Medvěd
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    Mě třeba zelení nezklamali, tak trochu jsem to očekával.
                    Co je to mnohé voliče? Mnohé totiž vývoj vyloženě potěší a to i z těch méně příjmových kruhů.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 17.06.2010
                    Autor: pro_pa
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      Ano, i mezi voliči jsou masochisti. Ale nechme se překvapit. Přinejmenším u VV bude míra zklamání dobře měřitelná.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.06.2010
                      Autor: Medvěd
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        Proč by ten, kdo nesouhlasí s idejí, že je zde občan jenom proto, aby kakal penízky státu a ten ze něj rozhodoval, protože on sám je dement, kterého je nutné před ním samým chránit, aby náhodou nerozhodoval o sobě samém hnedle masochista?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 18.06.2010
                        Autor: pro_pa
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          Protože dotyční na politiku stran, které volili, prokazatelně doplatí.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 18.06.2010
                          Autor: Medvěd
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Po volbách II.

                                 

                            V tom případě jsou levicoví voliči také masochisté, jelikož na politiku stran, které volili prokazatelně doplatí.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 18.06.2010
                            Autor: pro_pa
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              Prokazatelně ano, ovšem s jistotou mohu říci, že Medvěd ti řekne, že je to výsledek jejich altruidní solidarity s občany této zémě ( a s občany světa až se srovnají daně, výdobytky a dávky ve všech zemích celičké planety tak, aby již nikdo nemohl nikoho okrást odchodem nebo daněním v zahraničí atd atd).
                              Prostě volič levice zapláčí nad výsledkem, hřáni u srdce pocitem solidarity, zatímco voliči pravice zapláčí na výsledkem s mrazenín v zádech, odkud přijde revoluční spravedlnost
                              :-DD

                              [ Zpět ]
                              Datum: 18.06.2010
                              Autor: újezďák
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Po volbách II.

                 

            O co se můžeš opřít?

            O Kellerův pláč nad reformou? To je pěkné. Ale pro mne jakožto pravicového voliče reforma splňuje cíle ozdravení státního rozpočtu.

            Takže toto neplatí: předběžný návrh důchodové reformy zdá se ozdravuje veřejné rozpočty. Poslechni si nejen Kellera, ale třeba i důvodové zprávy Bezděkovy komise.

            No nicméně zvolna končím tuto diskusi. Je to shodné jako před léty - s kafemlýnkem se bavit nedá. Ostatní snad vidí věci racionálněji.

            [ Zpět ]
            Datum: 17.06.2010
            Autor: lester
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Po volbách II.

                   

              Zkus si nastudovat doporučení Světové banky, dále jak vypadá princip panevropského důchodového systému. Je to přímo proti Bezděkovi. Bohužel jiné typy reforem (prof. Vostatka, ing. Patty - demografie.cz) nemají mediální podporu ani za zády bohaté kmotry, kteří by to tlačili. Podívej se do Švédska, jak tam to funguje - základem dva státní zdroje - sociální penze a NDC, vedle toho dobrovolné! privátní FDC.

              [ Zpět ]
              Datum: 21.06.2010
              Autor: DanSed
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Po volbách II.

             

        "Lide sveruji penize statu"

        Usmevne - osobne zadne penize statu nesveruji. Stat mi je pod pohruzkou nasili bere aby je pak jeho úředníci prošustrovali. A říká tomu daně.

        Vyvedení části peněz k soukromým fondům je v pořádku. Opět - přečti si něco o formách financování důchodových systémů. Tvrdit, že je to kráděž je mimo. Ty peníze přeci v systému důchodů zůstanou. Pouze budou spravovány jiným subjektem než státem. Získám tak větší kontrolu nad tím, co se penězi děje. Co je na tom špatného? Jedině snad tvoje úsměvná premisa, že stát je nejlepší možný hospodář. Upřímně řečeno tomu ale věříš ty a keller. Věřte dál, sbánem bohem.

        Je zřejmé, že argumentačně otočíš cokoliv, ale jakožto volič TOP09 mohu zodpovědně prohlásit, že tato strana se prozatím chová v souladu se svými předvolebními sliby. Jsem spokojen.

        [ Zpět ]
        Datum: 17.06.2010
        Autor: lester
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Po volbách II.

               

          Promiň, ale na co má finance, které lidi ze zákona musí odvádět, spravovat nějaký soukromý subjekt a ještě si z nich tvořit soukromý zisk? Jaké služby takový soukromý subjekt těm lidem vlastně bude příštích dvacet či pětadvacet let poskytovat? Jen to, že tam ty peníze budou ležet? Čím si ty fondy vlastně zaslouží svou existenci? Budou vůbec k něčemu užitečné?

          Celá ta povedená důchodová reforma je jen přihrávka "někomu", který bude přinejmenším dvě desítky let absolutně bezpracně inkasovat nějaké zisky, které by jinak mohly zůstat lidem, kteří tam posílají své peníze. A to nemluvím o tom, že se (aspoň prozatím) nemluví o tom, že by tyto fondy byly ze zákona pojištěné. Takže když se takovému penzijnímu fondu "nezdaří" nějaký investiční záměr, klienti ze svých peněz neuvidí ani korunu. A že finanční kruhy mají tyhle "nezdary" velmi dobře nacvičené, snad není žádným tajemstvím.

          [ Zpět ]
          Datum: 17.06.2010
          Autor: Medvěd
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Po volbách II.

                 

            Máš pravdu - lepší by bylo kdybych ty peníze odváděl vybranému subjektu dobrovolně.

            Ale když už to musí být, tak proč to nenechat na každém člověku a jeho vůli. Stát Ti určitě udělá nějaký super pojištěný stání fond spravovaný moudrými úředníky. Svobodně si jej zvol a svěř mu své peníze.

            Já bych si s dovolením počkám na nabídku komerčních subjektů a následně se rozhodnu. Netvrdím, že banky a finanční ústavy jsou svaté, ale prozatím mi moje finance spravují k mé spokojenosti. A že za to berou zisk? Za práci má být zisk, to je v mém etickém systému morální. A oni pro mne pracují.

            [ Zpět ]
            Datum: 17.06.2010
            Autor: lester
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Po volbách II.

               

          Ještě bych dodal, že stát si z těch odebraných peněz strhne za správu mnohem větší procento, než soukromý fond, jelikož co spravuje stát, je obvykle mnohem dražší, než v soukromém sektoru. Státu totiž kašle na efektivní správu, jelikož má peníze jisté a i když je prušustruje, stát sebere lidem další.

          [ Zpět ]
          Datum: 17.06.2010
          Autor: pro_pa
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Po volbách II.

                 

            Není to pravda, náklady ČSSZ jsou 1,78%, což je jedno z nejnižších čísel státních správ penzí v Evropě a hluboko pod náklady soukromých fondů. Ty pod 3% nejdou.

            [ Zpět ]
            Datum: 21.06.2010
            Autor: DanSed
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Po volbách II.

                   

              No to ovšem není číslo jen za položku penze, že ? To je číslo, které zahrnuje podíl na provozních nákladech celkem za všechny činnosti, které ČSSZ provozuje, že ?

              [ Zpět ]
              Datum: 21.06.2010
              Autor: újezďák
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Po volbách II.

                   

              Můžeš dát odkaz?

              [ Zpět ]
              Datum: 21.06.2010
              Autor: pro_pa
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Po volbách II.

                     

                je to z článku na CSSZ tuším v roce 2004..

                [ Zpět ]
                Datum: 21.06.2010
                Autor: újezďák
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Po volbách II.

         

    Ještě si dovolím čistě soukromý názor, jak by měla důchodová reforma vypadat. Záměrně toto odděluji od předchozího.

    Dle mého není třeba důchodového systému řízeného státem. Jinými slovy Keller tvrdí, že jen zlomek lidí stát nepotřebuje. Souhlasím. Na rozdíl o něho si ale myslím, že je to strašně málo. Kéž by takových lidí bylo více.

    Ideální svět v mé představě je postaven na zodpovědnosti jednotlivce za svůj život a dobrovolné solidaritě na úrovni lokální komunity.

    Sociální stát tím ve skutečnosti lidskou solidaritu zabíjí, tím že ji vynucuje.

    Tím, že nám stát vezme peníze a zodpovědnost se tak stáváme skutečnými asociály.

    Navíc prostě nevěřím, že se stát o mne postará. Mám k tomu tyto důvody:
    - který státní systém si za poslední století udržel kontinuitu? Takovou, která by nezbortila svět a sociální jistoty. Šance, že se stane něco co reformu provede násilím je téměř 100%
    - stát na to nemá. A nebude mít. Jakožto národ a Evropa se musíme soustředit na to abychom dokázali konkurovat asijskému tygrovi a probouzející se africe. Tam je skutečný kapitalismus bez skrupulí. A ne abychom si dále na dluh zvyšovali pohodlí života. Buďto konkurovat dokážeme nabo naše děti čeká život srovnatelný se současným třetím světem.

    Čím více lidé přestanou spoléhat na stát, tím lépe. To není demontáž státu, to je víra v sílu lidí v tomto státě.

    [ Zpět ]
    Datum: 17.06.2010
    Autor: lester
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Po volbách II.

           

      Tak nadějný úvod ("..názor, jak by měla důchodová reforma vypadat) a pak......??

      [ Zpět ]
      Datum: 17.06.2010
      Autor: jinec
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Po volbách II.

             

        Moc velká očekávání ;-)

        Šance, že zrovna v této diskusi někdo rozlouskne takhle zapeklitou otázku je pramalá.

        [ Zpět ]
        Datum: 17.06.2010
        Autor: lester
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Po volbách II.

           

      Chápu, jak to myslíš, ale praxe říká něco jiného. Systém založený pouze na charitě a dobrovolné solidaritě bližních v současné globalizované, sobecky individualizované a anonymní společnosti prostě fungovat nebude. I historie ukázala, že životaschopnější jsou společnosti postavené na ORGANIZOVANÉ (státní, "vynucené") solidaritě. To "vynucení" není nic jiného než společenská dohoda: Svou míru osobní solidarity deleguji na stát, aniž bych se tím stával osobně méně solidárním. Osobní solidarity je zapotřebí tam, kde státní solidarita selže, protože nic nemůže být zcela dokonalé...

      [ Zpět ]
      Datum: 17.06.2010
      Autor: Medvěd
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
      • Re: Po volbách II.

             

        Ano přesně to nacionálně socialistickému Německu dělnictvo celého světa závidělo.
        Ovšem jen do doby, kdy Německý stát, ve své moudrosti seznal, že nejsou prachy na takovou politiku a šel si je nabrat do světa na pásech tanků.....
        A to jsme ještě neprobrali Kubu, tak dokonce exportuje dobro za naftu ...

        [ Zpět ]
        Datum: 17.06.2010
        Autor: újezďák
        Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Po volbách II.

             

        Konkretne ktera historie? Jak stary je system ruznych statem garantovanych socialnich prav, abychom se mmohli bavit o nejake historicke pravde?

        [ Zpět ]
        Datum: 17.06.2010
        Autor: lester
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Po volbách II.

             

        Taktéž bych prosil nějaký příklad úspěšného socialistického státu z historie.
        Hitlerovo Německo? SSSR? ČSSR? Kuba? Severní Korea? Řecko? Všechny tyto státy měly nebo mají propracovaný systém donucení k solidaritě.

        [ Zpět ]
        Datum: 18.06.2010
        Autor: Joe-CUBE
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Po volbách II.

               

          = Čína

          [ Zpět ]
          Datum: 18.06.2010
          Autor: Martis
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Po volbách II.

                 

            jenže pokud by Medvěd byl nucen postoupit pracovně-právně-sociální podmínky v Číně :-DDD

            Obávám se, že soudruzi z Číny vydělávájí na tom, že soudruhům z Číny neplatí zdravotní, sociální a důchodové pojištění.
            Navíc pracující lid má leckde bezpečnostní normy z dob štrajpůdlíků a lidi po ztrátě zaměstnání klidně vyhodí z bytu, kde žili 20 let....

            Takový asociální socialismus, že chudý předměstí v USA proti tomu je sociální ráj :-(

            [ Zpět ]
            Datum: 18.06.2010
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Po volbách II.

                   

              Myslím, že podobně pracovní podmínky jsou i v jiných asijských státech zabývajících se výrobou "za lacino". Ona ta asijská mentalita je v tomto trochu úplně jiná než naše. Proto asi taky Američni prohráli ve Vietnamu. Jejich houževnatost za ideami v podmínkách největšího marastu je evropské civilizaci absolutně nepochopitelná. Stačí se podívat na vietnamské spoluobčany zde u nás. Ti snad dělají i v noci, nespí a ve stánku za -20 mrazu jim stačí nudlová polévka a vaták.:-()

              [ Zpět ]
              Datum: 18.06.2010
              Autor: Martis
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Po volbách II.

                     

                Proto taky Vietnamce v podstatě obdivuji.

                Jsou totiž, na rozdíl od Čechů, nejenom schopni tvrdě pracovat, ale jsou si stále vědomi toho jaké je to u nich doma ( a jaké to bylo u nás).

                Navíc jejich děti dnes perfektně mluví česky, vyhrávají nám zde matematické olympiády a slohové soutěže.

                Znáte nějakého Vietnamce na podpoře ? Znáte nějaké vietnamče se špatným prospěchem ? Okradl vás někdy Vietnamec ?

                [ Zpět ]
                Datum: 18.06.2010
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Po volbách II.

                   

              Obávám se, že pokud budeme chtít jako i nadále levná vzdělaná pracovní síla - na níž je celá ekonomika ČR od roku 89 založena - obstát, tak se bude naše pravicová vláda postarat o podobné podmínky i u nás a vypadá to, že to tam také bude postupně směřovat. Tedy vrátíme se v důsledku neviditelné ruky trhu a konkurence levného asijského zboží v pracovně právních podmínkách do časů 19. století ???? Budeme -li chtít jíst - budeme jíst amarouny nebo 90% náhražkové zboží????
              Srdce naší chabé ekonomiky totiž tluče v cizině, kam také směřují zisky. Veškerý náš průmysl jsou jednoduché manufaktury, které se okamžité mohou během měsíce přemístit bezproblémově jinam. A to byl a je také záměr globální ekonomiky. Tedy celá naše ekonomika je jen domeček z karet. Stačí strčit do stolu a kácí se.

              [ Zpět ]
              Datum: 18.06.2010
              Autor: Martis
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Po volbách II.

                     

                No ono se uvidí.
                Valnou většinu nasměřování ekonomiky k pásové výrobě mají na svědomí investiční pobídky z dob vlád ČSSD .
                Pak se stačí podívat na neoddiskutovatelný fakt, že jediná světově konkurence schopná ekonomika v EU, tedy ekonomika Německá, je jediná které v Evropě nevzrostly v posledních 10 let reálné mzdy ( ano začali to již Schroederovi socialisté).
                Taky je za to Španělé a zejména Francouzi nenávidí.
                Za posledních 7 let německé mzdy šly nahoru o 17 procent, Řecké o víc než 50 procent.....

                [ Zpět ]
                Datum: 18.06.2010
                Autor: újezďák
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Po volbách II.

           

      Hm, a jak může být jednotlivec v jakékoliv složité společnosti zodpovědný za svůj život, když svým každodenním chováním dovede nejvýš mírně negativně ovlivnit životy jiných, přičemž ten svůj vzít do ruky stejně pořádně nemůže? (pokud tedy nepatří mezi to 1%, co nepotřebuje stát, samozřejmě).

      Dobrovolná solidarita na úrovni lokální komunity je sice hezká věc, ale nevšímám si, že by zrovna někdo výrazně podporoval třeba družstevnictví nebo samozásobitelství. Dnešní heslo zní asi dost opačně (něco jako "pomoz si - a sám si pomůžeš"). A obávám, že vím proč: Pro stát v současném stylu nesou totiž takové solidární soběstačné komunity dost velké riziko, nepříjemnosti mohou začínat už tím, že se větší výměnou zboží v rámci komunity sníží daňové odvody, a končit to může vznikem komunity se společným vlastnictvím, která by fungovala ke spokojenosti všech zúčastněných - a to rozhodně nelze dopustit.

      [ Zpět ]
      Datum: 18.06.2010
      Autor: Vratislav
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Po volbách II.

             

        To neni pravda, ze nic neovlivnis. Jedina determinace je pokud spadnes do konzumniho kolotoce. Pokud nekdo touzi mit doma 3DTV, auto a kuchynskou linku z katalogu, a nema na to, pak ma problem. Pokud ale dokaze mit jiny hodnotovy sytsem nez konzumni, pak dokaze svuj zivot velmi dobre ridit. Mozna jsou moje nazory v tomto naivni, ale osobne se snazim:

        - snazime se zit trochu mimo hlavni konzumni proud. Nejsem nenazrany. Proto jsem relativne velmi bohaty - spotrebuji zhruba 1/3 meho prijmu. Zbytek investuji prave do dlouhodobych aktiv (reality, zlato, vybrane akcie a fondy).

        - chceme mit vicero deti a chceme je vychovat v duchu rodinnych hodnot a soudrznosti rodiny. Staram se o me rodice, ti se starali o me prarodice. Duchod je jen prilepseni. Hlavni naklady na zivot pokryvaji uspory a rodina. Me deti to vidi a zatim to akceptuji jako standard

        - obecne se snazim byt co nejvice konkurenceschopny abych dokazal fungovat pri zmenenych p[odminkach. To se tyka znalosti, fyzicke kondice, mentality. To se tyka i tematu schopnosti obrany rodiny a pratel, atd.


        S druhym odstavcem beze zbytku souhlasim. Statni byrokracie ma enormni zajem na zavislosti lidi primo na ni. Proto ji podporuje.

        [ Zpět ]
        Datum: 18.06.2010
        Autor: lester
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Po volbách II.

               

          Mám takový dotaz (nikoliv pouze na Tebe, ale všeobecně, tyto záležitosti nesleduji) - kolik je průměrný příjem v ČR a kolik procent občanů je pod touto hranicí? Stále se zde někdo odvolává na statistiky, tak doufám, že tento údaj je znám.

          [ Zpět ]
          Datum: 18.06.2010
          Autor: jinec
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Po volbách II.

                 

            Tato data publikuje Cesky statisticky urad.
            a) Zakladni vyvoj prumerne mzdy je treba tady:
            http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/pmz_cr
            b) Rozlozeni mzdy je tady: http://www.czso.cz/csu/2009edicniplan.nsf/t...$File/310909A18.xls (pozor je tam jina metodika)

            Kazdopadne lze rici, ze v roce 2008 byla prumerna mzda 26349 Kč. Nicméně polovina lidí má méně než 22217 Kč. Kvantil pro průměr tam uveden není ale lze odhadnout, že pod průměrnou mzdou bude cca 60-65% lidí.

            [ Zpět ]
            Datum: 18.06.2010
            Autor: lester
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Po volbách II.

                   

              Co by mne docela zajímalo, to je kolik z těch tebou zhruba uváděných cca 65% lidí s podprůměrnou mzdou si ji jen vykazuje, ale jejich příjem je naprůměrný.
              Ale to je nezjistitelné...

              [ Zpět ]
              Datum: 18.06.2010
              Autor: radka
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Po volbách II.

                     

                To by asi zajimalo spoustu lidi ;-)

                Jedine co si lze tvrdit, ze podil zatajenych prijmu je umerny vysi primych dani.

                Nekde jsem videl analyzu ktera srovnavala zisk z neprimych a primych dani v zavislosti na na vysi primych dani a tam to bylo krasne videt. S rustem dani klesaly odvody (lide byli papirove chuddsi), ale dan z pridane hodnoty vesele jela nahoru (lide realne ty penize meli).

                [ Zpět ]
                Datum: 18.06.2010
                Autor: lester
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Po volbách II.

                     

                Už ze samotného principu musí mít podprůměrný příjem nadpoloviční většina. Mít příjem něco málo pod průměrem rozhodně neznamená chudobu.

                [ Zpět ]
                Datum: 18.06.2010
                Autor: PepikW
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Po volbách II.

                       

                  To je hodně relativní. Někdy znamená chudobu i nadprůměrný příjem. Záleží na tom, kolik členů domácnosti z toho (lehce) nadprůměrného příjmu živíš. O tom bych mohl vyprávět. Bezdětný pár s dvěma průměrnými platy si žije "královsky" ve srovnání s příjemcem nadprůměrného platu živícího početnou rodinu.

                  Matematicky vzato není důvod, proč by podprůměrný příjem musela mít nadpoloviční většina populace. Když 90% bude dostávat 30 tisíc a 10% jen 20 tisíc korun mzdy, pak bude 90% vydělávat nadprůměrně.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.06.2010
                  Autor: Medvěd
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    Na tom příkladu je vidět, že žiješ zcela mimo realitu - takové rozložení příjmů nikde na světě neexistuje (a zřejmě nikde a nikdy nebude, stejně jako nefunguje tvůj vysněný komunismus)
                    Příjmy prostě mají dolní hranici a nemají horní. "Diskuse" s tebou nemá smysl, klidně si vyrobíš nesmyslný model k podpoření úchylné teorie......

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.06.2010
                    Autor: PepikW
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      Proč myslíš, že jsem psal "MATEMATICKY vzato"? Že to takhle ve společnosti ve skutečnosti nefunguje, vím samozřejmě taky. Jen si nejsem jist, jestli je to tak správně a jestli by příjmy tu horní hranici nakonec mít neměly...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.06.2010
                      Autor: Medvěd
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        Správně? Je!

                        [ Zpět ]
                        Datum: 18.06.2010
                        Autor: PepikW
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          To je otázka názoru. Každý si tedy ponecháme ten svůj.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 18.06.2010
                          Autor: Medvěd
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                          • Re: Po volbách II.

                                 

                            To by bylo OK, pokud bys stále nepomlouval, nešpinil, nezkresloval (slušně řečeno) a nedělal z člověka s jiným názorem tupého, hloupého masochistu (třeba, hanlivých přívlastků používáš tisíce)!
                            Howgh.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 18.06.2010
                            Autor: PepikW
                            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Po volbách II.

                     

                Myslím si, že u mezd rozdíl příliš vysoký nebude. Ve velkých firmách či na úřadech se mzdy na černo nevyplácí vůbec a u těch malých živnostníků ty prachy co jdou zaměstnancům na ruku mimo mzdový list taky nepředstavují nijak závratné částky.
                U příjmů OSVČ se samozřejmě vykazované číslo od reality může lišit dost. Ale i v opačném směru, když si třeba podnikatel postaví za pár milionů (vydělaných a zdaněných) dílnu nebo hotel - tak ty peníze vydal a nemá, ale jeho papírové zisky se mu snižují jen o nepatrnou částku na odpisech.

                [ Zpět ]
                Datum: 18.06.2010
                Autor: Ifča
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Po volbách II.

                       

                  No, toto je ten lepší případ.
                  Ale nelze opomenout i případy, kdy je podnikatel neustále ve ztrátě a dům za mnoho milionů si postaví jeho manželka...

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.06.2010
                  Autor: radka
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    To samozřejmě. (Pak jednoho krásného dne přijde do toho domu za mnoho milionů a na klice mu visí igelitka, ve které má svoje dvoje slipy...)
                    Šlo mi spíš o to, že do výpočtu průměrné mzdy se výdělky OSVČ nezahrnují, takže si myslím, že to bude číslo docela věrohodné.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.06.2010
                    Autor: Ifča
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Po volbách II.

                     

                To víš, že jich je dosti a tento průměr je hodně zkreslován i výdělky malého procenta těch, kteří mají extrémní příjmy (již jsem jako Medvěd). Mě by totiž zajímalo, kolik procent těch, kteří na zdejší forum přispívají tak radikálním způsobem (myslím v opozici k Medvědovi), jsou platově pod tímto průměrem (pokud se zde vůbec někdo najde). Rozebírají se zde politické otázky, které jsou jednoznačně ovlivněny ekonomickou situací.
                Již toto téma ("po volbách") a komentáře k výsledku voleb i následné komentáře k plánům (nikoliv k realizaci) vítězů voleb jsou odtržené od reality. Můj primitivní názor (neměl bych ho vyjadřovat jako nevolič politiky) je ten, že volby tzv. pravici vyhrál Paroubek a samozřejmě to, co nazýváme lid. Osobně jsem dost kritický k tomu, kdo a co ti lidé jsou, nemám valné mínění o davu a jeho úrovni (kolik z nich podrobně studovalo volební programy??). Upozorňuji, že se tak nestavím k obci Nákoláků, poněvadž již jejich zájmem a zaměřením je stavím mimo pitomce a hlupáky, o kterých mluvím.
                Nechci být agitátorem, ale....kdo z těch 65%, kteří jsou pod průměrem výdělků si s novým politickým vedením polepší? A mnohokrát (i zde vyslovené) opakované, že všichni musíme přispět ke stabilizaci a oddlužování této republiky je z oblasti pohádek. Uvedu konkrétní příklad: budu absolutně radikální a vyhlásím, že 50% příjmů všech občanů této země půjde na sanaci finančního postavení země. Proč ne? I po této drastické redukci mi budou zůstávat statisíce (či desetitisíce), z čehož se dá žít. Ale co ta větší polovina, které zůstane deset tisíc??
                Tím chci poukázat na fakt, že o směřování této země rozhodují ti, kteří se nikdy nepřiblíží hranici, kterou plánují pro druhé. Primitivně řečeno - kdo z nich zná tu situaci (23.000,-Kč měsíčně) a ještě hloupěji - komu ti lidé, kteří vyjednávají o budoucnosti chybějí v práci?? To si odskakují od soustruhu, od volantu, od katedry a místo spánku jednají? Čili - kdo platí jejich tlachání?
                Hlavně podotýkám, mě se jakákoliv opatření nedotknou, není to z mé strany jakýkoliv nářek na politiky (mám je u p....), jen prosím, nepodezřívejte politiky ze zájmů o obecné blaho a položte si otázku, zda by kterýkoliv z nich byl tak "lidumilný", kdyby měl tuto "činnost" zaplacenou z udávaného průměru.
                Věřím, že v mnoha případech zde znějí názory radikálnější už z toho důvodu, že jsou reakcí na Medvěda a to docela chápu (i když teď jsem jako on).
                Jen dodatek (co se týká "utahování opasku" pro "lid") - začátkem devadesátých let jsme to nazývali (radikální škrty) "najít práh citlivosti", dnes se používá slovo "vyváženost" a "dluhy se platit musí".

                [ Zpět ]
                Datum: 18.06.2010
                Autor: jinec
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Po volbách II.

                       

                  S ohledem na vzdělání jsem pod mediánem z "lesterovy" tabulky (manželka taky). Jako chudák se ale necítim a dokonce bych řekl, že bez velkého utahování by nám stačilo k solidnímu životu i podstatně míň.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.06.2010
                  Autor: PepikW
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    Nojo... po spatření té tabulky bych taky hnedle získala silný pocit subjektivní chudoby... Kdybych ji tedy měřila čísly tabulek.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.06.2010
                    Autor: Ifča
                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    Ta tabulka je ceskeho statistickeho uradu ne moje ;-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.06.2010
                    Autor: lester
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    Golfové hole bych ti zpřerážel, kapitalisto. :-)))

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.06.2010
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Po volbách II.

                       

                  Proč se otázka volení nějaké strany vztahuje a spojuje jenom s tím, jestli pro dotyčného to bude následně finančně výhodné, nebo na tom prodělá, vždyť přece existuje řada důvodů, proč i méně vydělávající lidé volili pravici, jsou si vědomi, že prodělají, ale i přesto volili.

                  Medvěd je nazývá masochisty, ty se ptáš kdo si z těch 65 % pod průměrem polepší. Přece o tom, co kdo hodí do urny nerozhoduje jenom tento finanční kalkul, ale i hromada dalších věcí, nebo se pletu?

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.06.2010
                  Autor: pro_pa
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    A které jsou to věci (jež nejsou závislé na financích), pro které lidé volí (nemluvím o osobách)?

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.06.2010
                    Autor: jinec
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      Například svoboda rozhodovat o mnoha věcech sám, bez nařízení státu jak to bude, celkově méně regulací a nařízení, možnost rozhodovat o svých penězích sám.

                      Prostě si myslím, že lidé nevolí strany jenom podle toho, jestli jim to přinese do peněženky více, nebo méně peněz.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.06.2010
                      Autor: pro_pa
                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        Svoboda rozhodovat o věcech sám není závislá na financích?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 18.06.2010
                        Autor: jinec
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          Pokud je nastavení takové, že svobodně si rozhodnu jen v případě, že podmáznu příslušného úředníka, tak je.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 18.06.2010
                          Autor: Ifča
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Po volbách II.

                                 

                            Myšlenka zatěžovat se tím, zda někoho podmáznu (hlavně úředníka!!), není tak podstatná . Jsou důležitější věci. Navíc se přiznám, že jsem si vlastní svobodu s podmazáním nikdy nespojoval.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 18.06.2010
                            Autor: jinec
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              Tak to jsi šťastný člověk. Někdo prostě jinou šanci nemá...

                              [ Zpět ]
                              Datum: 18.06.2010
                              Autor: Joe-CUBE
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              Já právě taky ne. Ale ta otázka k tomu směřovala...
                              Jestli můžu praktickou ukázku toho peníze kontra průhlednost třeba ve zdravotnictví...
                              Před třemi lety mi brali ledvinu. Dověděla jsem se, že lze operovat klasicky - velká jizva, delší rekonvalescence, vyšší výskyt trvalých následků v důsledku přesekané inervace atd. Nebo šetrněji, laparoskopicky. To se dělá na jiném sále a "budete-li mít zájem, můžeme zkusit zajistit, aby byl sál v době vaší plánované operace volný".
                              No, ráno před operací jsem se dověděla, že volný není...
                              Já opravdu nevím, jestli tím lékař naznačoval, že když budu chápavá, tak to zajistí. Třeba nenaznačoval a prostě to takhle bylo. I kdyby naznačoval, nejsem typ, co by mu to uměl nabídnout... a už vůbec bych netušila kolik.
                              Pro mě osobně by bylo schůdnější, kdyby se mi řeklo - klasika je standard na kasu, za laparo zaplatíte deset tisíc. Byla bych je tenkrát po té dlouhodobé neschopence neměla, takže by byl výsledek stejný, jako byl v "bezplatném" zdravotnictví, ale věděla bych přesně, za jakých podmínek si můžu vybírat.
                              Je to takhle srozumitelné, že i jakoby "dražší" podmínky můžou přinést daleko více svobody v rozhodování?

                              [ Zpět ]
                              Datum: 18.06.2010
                              Autor: Ifča
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                K tomu není co dodávat.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 18.06.2010
                                Autor: jinec
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                To, po čem voláš, je ale pouhá legalizace korupce. To, s čím se obchodovalo tajně, by se teď nabízelo veřejně. Ale máme tady snad nějaké solidární zdravotnictví, takže pokud ta možnost existovala, měla být použita šetrnější metoda i BEZ (nelegálního či legálního) úplatku.

                                Narušování solidárního principu ve zdravotnictví nemůže vést nikdy nikam jinam než k dávkování lékařské péče podle naditosti prkenice jednotlivých pacientů. A to není princip, se kterým bych se dokázal ztotožnit.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 18.06.2010
                                Autor: Medvěd
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  A podle čeho je to teď? Buď podle prkenice, akorát že její obsah nejde ve prospěch zdravotnictví, ale někomu do kapsy. Nebo podle náhody, jak to zrovna vyjde...
                                  Proto jsem měla jasné rozdělení, že standard je na kasu vždy. Takže ne, že kdybych neměla deset tisíc, tak mě s tou špatnou ledvinou nechali umřít, vycházím z toho, že na ten život zachraňující zákrok jsem měla nárok. Ale s jakým - v daných souvislostech nepříliš podstatným - diskomfortem to pro mě bude spojeno, bych přesně věděla předem a nemusela bych čekat "jak se to podaří a kde bude volno".

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: Ifča
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  No právě. Rovnostářský systém vede k tomu, že když nemáš na úplatek, odpovídající péči nedostaneš. Lidé, kteří jsou schopni si sehnat prachy a podplácet budou ve výhodě vždy. Čím větší regulace a centralizace pro rozhodování, tím větší prostor pro korupci, a tím větší výhodu tito lidé budou mít.

                                  Tržní ceny lékařské péče by zajistily dostatečnou nabídku a současně dostupnost pro každého, kdo péči skutečně potřebuje, a kdo je natolik rozumný a zodpovědný, že si bude platit pojištění. Dobrovolné pojistné by současně zajistilo dostatečný tlak na náklady (pojistné by muselo být tak nízké, aby se vyplatilo) a tržní rovnováha by se ustálila na cenách a úrovni péče odpovídající možnostem společnosti a stupni lékařské vědy.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: Joe-CUBE
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    Ale to je přece logické: Čím víc zákonů, tím je větší prostor pro jejich porušování. Znamená to snad, že bychom žádné zákony neměli mít? Stejně pak: Čím víc regulace, tím větší prostor pro korupci. Ano, ale opět to není důvod pro odstraňování regulace, nýbrž pro tvrdší postihování korupčního chování.

                                    Nevěř tomu, že trh ve zdravotnictví by přinesl dostupnost pro každého. To by nemohlo skončit jinak, než že by se na počkání prováděly v podstatě zbytečné (například plastické) operace bohatým, zatímco chudí by chcípali ve frontách na život zachraňující operace.

                                    Opravdu netuším, jak někdo může spatřovat svůj ideál ve společnosti ovládané penězi.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 18.06.2010
                                    Autor: Medvěd
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      Z prvního odstavce mi vyplývá, že bychom měli mít zákon na absolutně všechno, třeba na délku kroku. Regulovat by se mělo také vše, například kolik si kdo smí koupit jídla, nebo panapru, či že po 8 večer musíme být v posteli.

                                      U druhého odstavce máš představu, že plastické operace nyní neexistují?

                                      Opravdu netuším, jak někdo může spatřovat svůj ideál ve společnosti ovládané represí a politiky bez možnosti si i prdnout bez strachu z trestu, ve společnosti, kde aktivita bude trestána.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 18.06.2010
                                      Autor: pro_pa
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                      • Re: Po volbách II.

                                             

                                        Já bych reguloval i počet naježděných km na kole. Pak by se člověk nebál napsat, kolik má najeto km. Když už regulovat, tož už krwa všecko; no ni? :-))

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 18.06.2010
                                        Autor: hekynen
                                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          Doufám, že na WC zůstane možnost se zamknout. V té místnosti bych byl nerad regulován. Bolelo by mne pak bříško:-)))

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 18.06.2010
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          Žádné zamykání na WC taky nebude! A až bude zákonem nařízena i hustota, barva, velikost a hmotnost stolice a barva, objem a salinita moči, tak konečně nastane ten Medvědem toužebný socialistický ráj na zemi... ;-))

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 18.06.2010
                                          Autor: hekynen
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      Nezapomeň, že sebepřísnější postihy se týkají vždy jen tzv. OBYČEJNÝCH LIDÍ. Za pět na stole v českých nikdo sedět nepůjde.

                                      Bláboly o chcípání ve frontách na nedostupnou péči jsou dojemné, zajímavé je, že v USA se to děje naprosto marginálně. Povětšinou se jedná o nemocné, kteří přes zákazy doktorů kouří, a podobně nezodpovědné existence. Díky tomu, že na takové se neproplýtvá peníze, lze zachránit životy a zdraví spousty běžných živitelů rodin, plátců daní a jiných užitečných lidiček. Podle mne je to mnohem lepší než např. náš současný systém, kdy nikoho nic netlačí k tomu, aby pečoval o své zdraví zodpovědně a neplýtval drahou prací lékařů, léčebných zařízení a materiálu.

                                      S posledním odstavcem souhlasím, taky to nechápu.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 18.06.2010
                                      Autor: Joe-CUBE
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                      • Re: Po volbách II.

                                             

                                        v takové bezplatné Anglii se na obyčejný zákrok na pojišťovnu čeká celé roky.

                                        Začíná to připomínat bezplatné byty v ČSSR.
                                        Po narození rodiče zapsali dítko do pořadníků, někdy po 30 tém roce věku se to prošťouchlo několika děvíny a lahvemi myslivce a po 30 letech jsi měl byt. Nebo jsi si ho po práci a o subotnikáh 5-7 let bastlil někde na sídlišti.
                                        No a hned po přídělu jsi si mohl zažádat o telefón a zhruba ve 40 ti jsi ho měl....

                                        Pokud to půjde s evropským zdravotnictvím tak jako s anglickým tak bych se mohl už dneska zapsat do foroty na kyčelní klouby, vono se to za 25-30 let bude hodit, maximálně to vyhandluji za cihlu píšťanskýho bahna :-D

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 18.06.2010
                                        Autor: újezďák
                                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          Tam se nečeká....tam se neléčí. K zubaři jsem raději lítal domu...vyšlo to levněji a ještě můžu kousat.

                                          Z tamních zdravotních zařízení pár zážitků mám....uf.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 18.06.2010
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Jaká legalizace korupce Medvěde ?

                                  Snad likvidace korupce ne ?

                                  Mojí babičce operovali oči, nemohla si tenkrát oficiálně doplatit do lepších materiálů a operace ve smyslu doplatit rozdíl mezi standartem a nadstandartem šetrěnjším jejímu věku. Takže se to udělalo mimo ,přes nákup jakéhosi vybavení nemocnici.
                                  Nepochybuji, že tam bylo mnohem víc prostoru pro korupci, ulití části peněz a nedanění.

                                  A to jen proto, že tenkrát levice v parlamentu štkala, že babičky a dědouškové ( to už podle levice nejsou lidi ale nějací chudí bezmozkovní tvorové bez úsudku) se budou cítit nabídkou nastandartu vyděšeni a vydírání zločinými bílými plášti........

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: újezďák
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          Proč by měla vždy být závislá na penězích?

                          Máš pocit, že jediným kritériem při možnosti se rozhodnout za sebe sama je jenom cena, že do rozhodování nemůžou vstupovat jiné priority jedince a cena na ně nemá vliv?

                          Já se mohu rozhodnout jestli kouřit, nebo nekouřit. Myslíš, že mé rozhodnutí nekouřit je postaveno na finanční stránce?

                          [ Zpět ]
                          Datum: 18.06.2010
                          Autor: pro_pa
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Po volbách II.

                                 

                            Nevím, zda jsi zvolil vhodný příklad - dle mě nemá kouření vliv na politické přesvědčení (a naopak). Ale pokud jsi již tuto věc jako příklad zvolil, rozhodneš - li se svobodně kouřit, můžeš být limitován financemi. To ovšem bagatelizuji.
                            Příklady můžeme vzít například z věcí, které se zde diskutují. Rodina, bydlení, dostupnost služeb etc..

                            [ Zpět ]
                            Datum: 18.06.2010
                            Autor: jinec
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              Jistě, finance jsou v dnešním světě jedním z limitujících faktorů. Dalším je třeba gravitace; také nemám absolutní svobodu pohybu.
                              Těžší a méně trénovaní lidé jsou na tom mnohem hůže než lehcí a trénovanější. Stejně tak lidé vydělávající méně mají hranice pro své rozhodování nastaveny jinak než lidé vydělávající více.
                              Tak to prostě přirozeně funguje.
                              (Záměrně nepoužívám výraz bohatí a chudí, protože to je něco dost jiného než majetní a nemajetní.)

                              [ Zpět ]
                              Datum: 18.06.2010
                              Autor: Joe-CUBE
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                Jenže gravitace je konstantní pro všechny stejná. A správně podotýkáš, že lidé rozdílně vydělávající mají hranice pro své rozhodování nastaveny jinak. A o tom jsem se zmiňoval.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 18.06.2010
                                Autor: jinec
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Gravitace je pro všechny přibližně stejná. Ceny jsou také pro všechny přibližně stejné;-)
                                  Nic kromě vlastní lenosti a neschopnosti Ti nebrání shodit kila a potrénovat, nebo třeba vydělávat víc, pokud je to pro Tebe důležité.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: Joe-CUBE
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    Doufám, že jenom nezávazně vedeme akademickou debatu. Jinak - pro mne není problém si dělat s kily, co chci, není pro mě problém posouvat finanční hranice. Začal jsem toto téma z pohledu těch 65%. Pochybuji, že argumenty např. náboženské, průhlednost uspořádání státní správy, lenosti a neschopnosti (vlastní) by je lákaly více než osobní finanční prospěch.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 18.06.2010
                                    Autor: jinec
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      Podle mne i mezi nimi je dost lidí, kteří se nerozhodují podle majetkového prospěchu, zrovna ti co volí náboženské strany nebo třeba ekologistické (v podstatě rovněž zelené náboženství). Ale je to jen spekulace.

                                      Na druhou stranu, u posledních voleb určitě dominantní motivace finanční byla, soudě podle výsledku.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 18.06.2010
                                      Autor: Joe-CUBE
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    Takže podle Tebe všichni, kdo nevydělávají slušné peníze, jsou líní a neschopní? Myslím, že právě tohle je základem všech našich názorových neshod. Kdyby tahle úměra (bohatí = schopní a pracovití, chudí = neschopní a líní) platila, byl bych asi taky pravičák. Problém je, že to neplatí, což je nutno nějak (= levicově) kompenzovat.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 18.06.2010
                                    Autor: Medvěd
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      Tu otázku myslíš vážně nebo skutečně mé trpělivé opakování základních faktů tvrdošíjně ignoruješ? Třeba pro ně nejsou peníze důležité. Pak je naprosto v pořádku, že si vydělají méně. Peníze přece nejsou všechno a penězi se nedá všechno měřit, sám to rád zdůrazňuješ.

                                      Pro někoho je odměnou, že dělá v pěkném prostředí, práci, která jej baví, že se na danou práci nemusel moc učit, nemusí u ní moc myslet, nepožaduje se po něm upravený vzhled, slušné vystupování, spolehlivost, dochvilnost, loajalita zaměstnavateli.

                                      Třeba Tebou opovrhovaný manažer, bankéř, makléř nebo obchodník se takové krásné práce nikdy nedočká. Zpravidla dělá v jednotvárných kancelářích, musí vypadat slušně a upraveně, vyjít i s nepříjemnými lidmi, šéfy, podřízenými, dodavateli, zákazníky, musí být ve stanovený čas na stanoveném místě a nehledět na nějaký ten přesčas, není hodnocen za jednoduché cvakání někde na pásu, ale musí samustatně a efektivně řešit problémy technického rázu i osobní konflikty, často musí mít specifické a náročné vzdělání a kvalifikaci, atd.

                                      Samozřejmě, že když obětuje výše zmíněnou pohodu klídek tabáček, a přijme takovou náročnou a zodpovědnou práci, zaslouží si adekvátní odměnu. No a odměna se určí tržní cenou práce. Zaměstnanec sám zvažuje, co mu ještě stojí za to, zaměstnavatel zvažuje, nakolik je práce zaměstnance užitečná, a výsledkem jednání je tržní plat.

                                      Nevidím žádný důvod přerozdělovat peníze ve prospěch někoho, kdo je nechce nebo si je svým pracovním nasazením a užitečností své práce nezaslouží na úkor těch, kterým na nich záleží, a kteří si je zaslouží.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 18.06.2010
                                      Autor: Joe-CUBE
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                      • Re: Po volbách II.

                                             

                                        Takže chudí nemají peníze vlastně proto, že to tak chtějí a že si to vybrali...

                                        Kdybych měl tu trpělivost a posbíral všechny bláboly tohoto typu, bylo by z toho docela humorné čtení. Namátkou, co jsem tady už musel vyslechnout: Bezdomovci si svůj osud vybrali dobrovolně, nezaměstnaní jsou nezaměstnanými proto, že jsou líní, příjemci dávek jen dojí a zneužívají stát, chudí jsou chudými, protože pro ně peníze nejsou důležité, bohatí jsou bohatými, protože dělají v jednotvárných kancelářích a vypadají upraveně...

                                        Ty si fakt myslíš, že zaměstnanci s nízkými platy jsou neupravení, nejsou nuceni vycházet s nepříjemnými lidmi (šéfy, dodavateli či zákazníky), že nemusí být ve stanovený čas na stanoveném místě nebo že nemusí dělat přesčasy? Nebo že mezi špatně placenými zaměstnanci nejsou vzdělaní a vysoce kvalifikovaní lidé?

                                        Opravdu si myslíš, že přerozdělování peněz se děje ve prospěch někoho, kdo je nechce? To je stejné, jako bys řekl, že peníze si zaslouží jen ten, u koho jsou na prvním místě a kdo po nich jde za cenu potlačení ostatních hodnot?

                                        Promiň, ale připadá mi, že žiješ v jiném světě než já.

                                        [ Zpět ]
                                        Datum: 18.06.2010
                                        Autor: Medvěd
                                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          Zase meleš hovadinky... Drtivá většina bezdomovců je bezdomovci dobrovolně. Prostě jim ten absolutně nezávislý a volný způsob života vyhovuje. To je prostě FAKT, chtějí tak žít. Stejně jako to, že drtivá většina bezdomovců jsou zároveň i alkoholici. Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš i proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat. Protože faktotum je takové, jaké je.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 18.06.2010
                                          Autor: hekynen
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          Já furt nechápu, kde je hranice mezi chudým a bohatým. Každý chápe chudobu jinak. Každý chápe bohatství jinak. Kde je ta hranice? Ja si myslím, že ta hranice je dána závistí. Lidé si totiž strašně závidí. I těch pár fufníků, novej mobil, novou plazmovku. A jakmile někdo nemá na novej mobil, je zle. To se to pak nadává na systém. To se to pak mluví, jak se má špatně, když nevychází.

                                          U mne je opravdu chudej ten, kdo opravdu nemá co do úst. Moc jich v ČR nepotkávám....pár bezdomovců před Hlavákem. Zvláštní je, že nechtějí nic k jídlu. Většinou jen chlast.... Tak to zas tak chudí nebudou.

                                          A hlavně. Jak píše haky. Spousta z nich takhle žije dobrovolně.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 18.06.2010
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          ad nezaměstnaní

                                          Dlouhodobě nezaměstnaní JSOU líní, to je další fakt. U nás je nezaměstnanost přes 10% a přesto neznám NIKOHO, kdo by byl dlouhodobě nezaměstnaný. Pokud práci najít chce, tak ji i najde. A to včetně lidí, kteří mají jen základní školu. Naopak, i u nás tzv. "nejsou lidi".

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 18.06.2010
                                          Autor: hekynen
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          Nepodsouvej mi, co jsem nikdy nenapsal. Nebo mi ukaž, kdy a kde jsem to napsal.

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 18.06.2010
                                          Autor: Joe-CUBE
                                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                        • Re: Po volbách II.

                                               

                                          fascinujující jak to vždy "překultivuješ".

                                          Já například nechápu Joeův příspěvek absolutně , dokonce ani " oslovsky".

                                          Pepík Krychle je říká , ŽE NÉ VŠICHNI CHUDÍ JSOU CHUDÍ DÍKY KAPITALISMU, ale že i mezi "chudými" se najdou lidé, kterým je fajn tam kde jsou, s příjmy jaké mají a s prací / dávkami, které mají..
                                          Stejně tak né všichni "bohatí" jsou štastní, jen kvůli tomu, že jsou bohatí.

                                          Inu nemůže být každý mohovitý angažovaný učitel jazyků, žijící v exluzivním centru hlavního města poklidné země, jako ty.

                                          Vem si takové Kubánce, místo stravenek mají přídělové lístky, místo normálních obchodů mají družstevní prodejny s nulovým sortimentem a na internetu mohou chatovat zhruba od pozice krajského tajemníka výše.

                                          A myslíš, že jsou nešťastní ?
                                          Nejsou.
                                          A co Kubánky ? Jsou štastné, že si je může koupit každý čecháček za pár dolarů, když tam přijede na lacinou dovolenou ?
                                          Nevím, ale rozhodně vím, že za pár dolarů máš na stastné Kubě všechno, lépe řečeno mnohem víc, než měl nějaký západní němec v Československu v roce 1991...

                                          Šťastná to země ta Kuba, jejich peníze tam nemají skoro žádnou pekelnou moc, amerických dolarů potřebuješ jen hrst a základní potřeby na život dostaneš díky kouzelné knížce s kouzelnými kuponky, které jsme tady měli naposled za komunistů.
                                          Prostě paráda, co ?

                                          [ Zpět ]
                                          Datum: 18.06.2010
                                          Autor: újezďák
                                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                chudí a bohatí
                                duchem
                                zdravím
                                solidaritou


                                Někdo je například tak chudý duchem, že je z toho bohatý solidaritou :-D ´

                                Nejlepší by byla úplná spravednost :

                                Ostře vidícím trochu znehodnotit zrak, rychlé zbrzdit, lehké zatížit taktéž obratné, bystrým pouštět do sluchátek vuvuzely tak dlouho až IQ dosáhnou kýžené sociální tykve , potentním toho bromu, krásné znetvořit a zakrýt, dlouhovlasé ošmikat a mladým napařit daně až zčernaj .......

                                [ Zpět ]
                                Datum: 18.06.2010
                                Autor: újezďák
                                Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              Tlačíš to někam kam to nepatří. Buďto si nepochopil můj úvodní příspěvek, nebo ho pochopit nechceš ani po snaze ho zpřesnit. Jestli máš potřebu jenom prokázat, že mé vyjádření bylo nepřesné, tak možná, snažil jsem se ho upřesnit, aby bylo jasné, co jsem pod financi myslel, lépe to osvětlit neumím.

                              Nesouhlasím s tím, že lidé volí jenom podle toho, jestli to jim do jejich kapsy přinese více, nebo méně peněz. Jestli na tom finančně vydělají.

                              Mohou volit i podle toho, že si raději zvolí kam peníze dát dobrovolně a svobodně i když na tom celkově prodělají.

                              Prostě jejich peněženka není to nejdůležitější co rozhoduje o jejich hlasu.

                              A proč by nemohlo mít kouření vliv na politické rozhodování. Stačí slíbit snížení spotřební daně na cigarety a jelikož usoudím, že je to pro mně výhodné, tak tu politickou stranu zvolím.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 18.06.2010
                              Autor: pro_pa
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                Já Tě chápu a vůbec nemám v úmyslu být v oponentuře za každou cenu. Snad však uznáš, že mnoho základních úkonů je závislých na financích. Sám uvádíš, že se jedná o svobodné rozhodnutí, co dělat s vlastními penězi. Připouštíš, že existují lidé, žijící spořádaně v rámci(!!) finančních zdrojů a jejich svobodné rozhodování je omezeno na minimum, poněvadž výše nákladů se blíží výši příjmů? Vždyť tato debata vznikla na dotazu, co komu z těch 65% příjmově podprůměrných přinese. Stále jsem toho názoru, že když jim dám 2.000,- Kč měsíčně, budou vlídnější ke mně, než k Tobě, který jim budeš vykládat o svobodě rozhodování.

                                Závěrečné provolání - není nad to moci se svobodně rozhodnout bez ekonomických tlaků !!!!

                                [ Zpět ]
                                Datum: 18.06.2010
                                Autor: jinec
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Hele, ale to skoro předjímáš, že každý z těch 65% má příjem jen k pokrytí holého živobytí, ne?

                                  Já teda vůbec nechápu, proč bych se měl při výběru strany k volbě rozhodovat podle nějakého předpokládaného osobního profitu.
                                  Navíc, když mi kdokoli bude nabízet cokoli zadarmo, nebo navíc, hned začnu být opatrnější :o)

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: PepikW
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    Neříkám, že všichni, ale jsem toho názoru, že většina tak přemýšlí. (S tím nabízením zadarmo - já nejsem opatrnější, v ten moment nedůvěřuji).

                                    Závěrem, abych to zde nerozpitvával (neutíkám před argumenty!), můj názor je, že pokud někdo pro výhled do budoucnost řekne "budete se mít lépe", průměrně a podprůměrně vydělávající skupina v tom bude vidět zlepšení hmotné situace. Toť asi vše .......

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 18.06.2010
                                    Autor: jinec
                                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      Já bych to tak nezevšeobecňoval (většina tak přemýšlí - z těch 65%), navíc často i nadprůměrně vydělávající si často stěžují na pocit chudoby (té subjektivní) a nespravedlnosti, protože se vždy najde někdo, kdo má víc..Grrrrr! (taková typická česká závist, spojená s permanentní nasraností, které tady na kole neustále podňecuje méďa)

                                      A dobře, nebo "lépe" žít, nemusí přece znamenat "hmotně" :o)

                                      Asi tak......

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 18.06.2010
                                      Autor: PepikW
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      Ještě doplnim: Teď okolo voleb jsem dost diskutoval s našimi nástrojaři. Názor mají (až překvapivě) podobný i přes mzdy 14-16tkč hrubého.

                                      Pravda, mezi zaměstnanci ČD a podobných státních molochů, by to bylo asi naopak (i při vyšším příjmu) :o(

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 18.06.2010
                                      Autor: PepikW
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Máš pravdu.
                                  Až obdrží tvé 2,000 kč tak tě vlídně požádají o mírné navýšení řekněme, nó, prozatím na 3,000 kč.......

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: újezďák
                                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    Ano, vím, kde žiji......

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 18.06.2010
                                    Autor: jinec
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Souhlasím, že mnoho věcí je ovlivněno ekonomickou situací a vede přes peněženku, ale nemusí tomu tak být vždy. Také souhlasím, že když jim slíbíš 2 000 měsíčně za nějaký ústupek, tak většina si vezme ty peníze, ale nemyslím si, že by se nenašla celkem početná skupina těch, kteří by tě i přesto odmítli.

                                  Proč by tedy část z těch 65 % nevolilo levici, když by jim to něco přineslo?

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: pro_pa
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Možná by se hodil citát - tuším od Anatola France: "Chudý i bohatý má stejnou svobodu rozhodnout se, že bude spát v noci pod mostem". Nebo jsem ten citát nějak zmršil? :o))

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: Medvěd
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    A. F.(citát): "Z hlediska individuálních práv má chudý i bohatý naprosto rovné právo spávat v noci pod mostem".

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 18.06.2010
                                    Autor: jinec
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      Dík za upřesnění. Byl jsem línej to přesné znění dohledávat, tak jsem to spíš jen parafrázoval. Smysl ale doufám zůstal zachován.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 18.06.2010
                                      Autor: Medvěd
                                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      Méně státní buzerace třeba? Průhlednější uspořádání?

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.06.2010
                      Autor: Ifča
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        Jedná se o pojmy.. Nechci být osobní, ale sama se níže zmiňuješ o situaci dcery. Nebylo by její rozhodování snadnější, kdyby nemusela řešit ekonomické aspekty?

                        [ Zpět ]
                        Datum: 18.06.2010
                        Autor: jinec
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          A úplně nejsnadnější by bylo rozhodování, kdybychom uměli žít ze vzduchu a nepotřebovali jíst.
                          Živočich potřebuje jíst a potřebuje se někde schovat a rozmnožovat atd. A tomu směřuje v podstatě veškeré své konání. U lidí to jinak být dost dobře nemůže... Že bychom se měli líp, kdyby šlo zařídit, aby pečení holubí lítali do huby... no měli. Ale ono to zařídit nejde. Takže otázka, co by kdyby nebyly "ekonomické aspekty" je poněkud mimo realitu.
                          Ale na tom, že přece bychom měli mít nárok žít a ekonomickými aspekty se nezatěžovat stojí rétorika mnohých politiků.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 18.06.2010
                          Autor: Ifča
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      Lipset-Rokkanova teorie vzniku stran nabízí další možné motivy volby nějaké strany:
                      http://cs.wikipedia.org/wiki/Konfliktn%C3%AD_linie
                      Dlužno podotknout, že jsou teorie tuto teorii rozšiřující (např. identifikují strany vymezující postmateriální hodnoty vůči materiálním, např. strany zelených), jakož i teorie tuto teorii odmítající (Marx a jeho obdivovatelé tvrdí, že vztah ke kapitálu je jediným skutečným konfliktem ve společnosti).
                      Např:
                      - Náboženské strany (KDU-ČSL, Taliban)
                      - Venkovské strany (Agrární strana)
                      - Regionální a národnostní strany (Moravané, Sin Fein, Pražané Praze)

                      Věřím tomu, že např. voliči náboženských stran, nebo naivnější voliči ekologistů či "reforemních" stran typu VV nejsou primárně motivováni vlastním ekonomickým prospěchem.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.06.2010
                      Autor: Joe-CUBE
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Po volbách II.

                       

                  Aha nevim zda otazka smerovala na mne. Nase rodina ma aktualne 2 dospele + 2deti (zatim) + cast penez jde na zaopatreni rodicu.

                  Celkovy prijem je zhruba 750tis cisteho rocne. Prepocet na pravidelnou hrubou mzdu nedava smysl, nebot cast prijmu jsou penize rizikoveho charakteru, ktere mohou a nemusi byt. Jak jsem psal penize staci

                  Nicmene pred jeste asi 8lety pet let jsem behem studii a po nich zil vyslovene z ruky do huby. Nouzove bydleni v praze, atd. Nicmene nazorove preference jsem mel shodne. Radeji stat, ktery je dobrym mistem pro vlstni uplatneneni, nez socialni almuznu. Mimochodem na pracak ci socialku jsem se nikdy zapsat nenechal, byt narok by byl. Stejne tak jsme nezadali o zadne prispevky na deti apod. Rad to prenecham tem co to potrebuji.

                  Stranu nevolim podle aktualniho prinosu do penezenky. Realne mi moje letosni volba neprinese vice penez v následujících letech. Spíš mi v tomto značně zkomplikuje život.

                  Volil jsem primármě stranu, která vytvoří šanci aby náš stát fungoval dlouhodobě dobře a abychom nemuseli s dětmi uvažovat o emigraci. Pochopitelně se mohu ve výběru této strany mýlit. Nicméně toto byl motor mého výběru. nefinance.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.06.2010
                  Autor: lester
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    Otázka nebyla určena pouze Tobě, byla dána všeobecně k odpovědi. Považuji za velmi neslušné se zajímat o příjmy a hospodaření jednotlivců.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.06.2010
                    Autor: jinec
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Po volbách II.

                     

                Co ale zjistitelné je, že těch 65% lidí je vypočítáno jen z těch, kteří MAJÍ PRÁCI a nejsou zrovna v důchodu. Takže k tomuto procentu musíme připočítat ještě skoro tři miliony důchodců, drtivou většinu studentů a půl milionu nezaměstnaných, kteří mají všichni rovněž příjem pod hranicí průměrného příjmu. Takže přesnější by bylo říci, že NAD úrovní průměrné mzdy je pouze 35% zaměstnaných, což je odhadem jen něco přes milion lidí, možná milion půl.

                [ Zpět ]
                Datum: 18.06.2010
                Autor: Medvěd
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                • Re: Po volbách II.

                       

                  Takhle to přece nejde počítat. Důležitý je příjem rodiny jako celku a ne extra každého jednotlivce. Jasně, děti nevydělávají a živí je rodiče z těch "zprůměrovaných" příjmů. Důchodci na příjmový průměr nedosáhnou, ale zase neživí ty děti (nebo by přinejmenším neměli), takže nakonec jejich průměr na hlavu může vyjít víc než v mzdově nadprůměrné rodině s dětmi na studiích...

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.06.2010
                  Autor: Ifča
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    Jasně. Šlo mi jen o to, aby číslo o průměrném platu nebylo chápáno jako průměrný příjem ve společnosti. Občas bývá zveřejňováno číslo "průměrný příjem na člena domácnosti". Co jsem ho naposledy zaregistroval, pohybovalo se někde na úrovni 9.450,- Kč na osobu a měsíc. Tohle číslo by mělo nejspíš nesrovnatelně vyšší vypovídací hodnotu než nějaký průměrný příjem zaměstnance.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.06.2010
                    Autor: Medvěd
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      vůbec nechápu tok tvých myšlenek, myslíš jako, že někdo by mohl chápat průměrnou mzdu jako průměrný příjem každého občana ?
                      V roce 2009 byl průměrný příjem v domácnosti na jednoho člena 11,709 kč, tedy o 537 kč více než v roce 2008, takže odhadem tvoje číslo je někde z dob vlády Paroubka.....
                      Nejvyššího nominálního růstu od roku 2008 do roku 2009 dosáhly rodiny zaměstnanců bez dětí, rodiny důchodců (+6,1 +4,9 procenta - srovnej s inflací cca 1 procento)...

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.06.2010
                      Autor: újezďák
                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        U rodin bez dětí se tomu nárůstu vůbec nedivím. Nic jim nebrání budovat si kariéru. Když uvádíš nominální nárůst (například u důchodců), bylo by poctivé zmínit také základnu. Růst z nižší základny působí sice "impozantně", ale nic nevypovídá o skutečné životní situaci. Ale neboj - oni pravičáci těm důchodcům ten růst zarazí: Myslím, že do budoucna můžeme zapomenout na (automatické) valorizace důchodů.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 18.06.2010
                        Autor: Medvěd
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          V tom případě už se moc těším, až nějaké pravicové politiky budeme mít u moci.
                          Automatická valorizace důchodů je samozřejmě nesmysl, a je to jeden z důvodů rostoucího zadlužování.
                          Možná to zní tvrdě, ale společnost může vydávat (a to tak že všem, důchodcům, nezaměstnaným, invalidům...) jen tolik, na co má.
                          Přidávat důchodcům za cenu deficitu (= na dluh) je zločin, protože ty peníze budou muset splácet současné děti, které se zadlužování nemohou nijak bránit.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 18.06.2010
                          Autor: Joe-CUBE
                          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Po volbách II.

                                 

                            Jenže důchodci nedostávají nějakou almužnu z milosti, nýbrž peníze, které si pro tento účel střádali. Že jim je stát zpronevěřil a pak dělá drahoty i s tím, že by měla být výše důchodů dorovnávána minimálně o inflaci, není chyba důchodců. Současné děti nebudou doplácet na důchodce, nýbrž na politiky, kteří důchodcům sebrali jejich peníze.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 18.06.2010
                            Autor: Medvěd
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              Právě že nestřádali. Nějaká snaha, aby se do důchodového systému zavedly jakési prvky střádání na vlastní důchod, je právě v těch opovrhovaných závěrech Bezděkovy komise. Zatím máme průběžný systém. Stát jim ty peníze nezpronevěřil, za ně žily ty předchozí generace důchodců.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 18.06.2010
                              Autor: Ifča
                              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                Kdyby za ně žily předchozí generace důchodců, bylo by to v pořádku, ale ony ty peníze - investované za komunistů do průmyslu - odešly v rámci privatizace do soukromých rukou a důchodcům pak nesloužily ani ty podniky, ani výnosy z nich, ale ani výnosy z toho prodeje. Co je to jiného než okrádání důchodců?

                                Kromě toho donedávna byly peníze vybrané od občanů na sociálním pojištění používány v rámci státního rozpočtu pro jiné účely. A teď hrozí další odčerpání části těchto prostředků - vyvedení do jakýchsi fondů, kde budou sloužit jen té části důchodců, kteří budou schopni a ochotni odvádět další peníze navíc. Ti ostatní o tyhle prostředky přijdou.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 18.06.2010
                                Autor: Medvěd
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Komunisti investovali do průmyslu? Ani jako vtip to není dobré...

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: hekynen
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Které konkrétní podniky byly zdrojem těch peněz z důchodového systému, které by mohly generovat ty zisky o kterých píšeš, aniž by do nich muselo být mohutně investováno, byly konkurenceschopné a nezkrachovaly by?

                                  Potřetí tu uvádíš tuto teorii a potřetí se tě ptám na nějaký důkaz, nebo na to odpověď nemáš?

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: pro_pa
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    Proč po mně chceš, abych ty podniky vyjmenovával? Komunistický režim investoval do VŠECH podniků bez rozdílu, neb byly VŠECHNY "národní", později "státní". Zrovna tak výnosy z tohoto průmyslu.

                                    Proč píšeš "ANIŽ do nich bylo mohutně investováno", když já píšu, že do nich BYLY investovány prostředky vybrané na důchodových odvodech?

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 18.06.2010
                                    Autor: Medvěd
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      Takže i do podniků, které komunisti ukradli?

                                      Proč tedy ty všechny podniky neprodukovali konkurenceschopné produkty, když do nich bylo tak mohutně investováno?
                                      Nezaměňuješ náhodou investici s dotací, aby ty podniky nezkrachovali už za komunistů, jelikož nebyly schopni už tenkrát vydělávat? Bylo naprosto běžné, že podniku, který vydělával byl zisk odejmut a převeden do podniku, který byl ve ztrátě. Všechny peníze co do nich byly nality sloužili na zajištění chodu, dorovnání ztráty a pokrytí přezaměstnanosti, takže vlastně prožrány.
                                      Jak je možné, že po revoluci najednou tyto podniky neměli na své skvělé a technologicky nabité výrobky odbyt?
                                      Proč se po tak mohutných investicích do těchto podniků ještě těsně před revolucích dělalo na strojích z počátku století?
                                      Proč takto mohutně zainvestované podniky vyráběli v rozpadajících se objektech?

                                      To co ty považuješ za investice totiž bylo přelévání peněz, aby podniky nezkrachovali.

                                      A nemusíš vyjmenovávat všechny, vyber si dva tři, pro příklad. Rozebereme jejich situaci konkrétně, nemusíme se bavit nic neříkajícně všeobecně.

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 18.06.2010
                                      Autor: pro_pa
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      Ne, stačí příklad. Mě by taky velmi zajímalo, jak by ty podinvestované nekonkurenceschopné socialistické molochy, které nebyly schopny ani uspokojit domácí poptávku, zničeho nic zásluhou strany a vlády začaly mohutně vydělávat na dnešní důchody.

                                      Zářným příkladem jsou České Dráhy. Na ty doplácíme ročně 8mld (ztráta + dotace krajů). Kdybychom je prodali za jednu korunu (a i to je vzhledem k jejich hospodaření příliš mnoho), mohli bychom vyplatit každému jednomu z dvou milionů důchodců třináctý důchod ve výši 4000 korun a to KAŽDÝ ROK, a daňové poplatníky by to nestálo ani korunu (srovnej prosím se slibem ČSSD, která navrhovala vyplatit ze zisku ČEZ JEDNORÁZOVĚ 13. důchod ve výši 2.400,- korun na úkor příjmu státního rozpočtu).

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 18.06.2010
                                      Autor: Joe-CUBE
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                    • Re: Po volbách II.

                                           

                                      Ještě bych se zeptal, proč průmyslové podniky když je komunisti kradly byly špičkou ve světě a když se vraceli původním majitelům, tak to byly trosky před krachem?

                                      [ Zpět ]
                                      Datum: 18.06.2010
                                      Autor: pro_pa
                                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              Oni si nestřádali na důchod, jim byly odebrány prostředky na důchody jiných. To je průběžný systém, kde se platí důchody z odvodů ve stejném období.
                              Akorát to nějak hapruje, když se na ty důchody v tom průběžném systému nevydělá a je potřeba tam dolévat peníze ze státního rozpočtu.

                              P.S. pohádku o průmyslových podnicích si nech, ještě jsi neodpověděl výše ty konkrétní podniky, které to byly, takže neopakuj již vyřčené a raději se nahoře konkrétně rozepiš.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 18.06.2010
                              Autor: pro_pa
                              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                Vysvětlovat princip průběžného financování důchodů mi nemusíš. Systém hapruje tehdy, když mu sebereš příjmy. A to se stalo několikerým způsobem, který popisuju výše.

                                1) Prodejem (privatizací) podniků, do kterých byly odvody na důchody investovány. Argument, že by ty podniky stejně nevydělávaly, je úplně mimo. Za prvé se přednostně prodávaly takové, které novému nabyvateli zaručovaly zisk, za druhé ani výnosy z prodeje těchto podniků se nevrátily na důchodový účet a místo toho se jimi maskovaly deficity státního rozpočtu Klausových vlád.

                                2) Prostředky vybrané na důchody byly součástí příjmů státního rozpočtu, nevedly se na zvláštních účtech a byly používány pro absolutně nesouvisející účely.

                                Pak samozřejmě není nic divného, když nejsou finance na výplatu důchodů. Skutečně čistým řešením by bylo dohledat a spočítat, kolik se za několik posledních desetiletí na důchodových odvodech vybralo, kolik se za stejnou dobu na důchodech vyplatilo - a rozdíl přesunout na důchodový účet. Ta částka by totiž dost přesně vyjadřovala, o kolik byli důchodci okradeni.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 18.06.2010
                                Autor: Medvěd
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Jestliže píšeš, že si důchodci ukládali na důchod u státu, tak je potřeba ti průběžný systém osvětlit, jelikož důchodci si nic nikam neukládali.

                                  add 1 o které konkrétní podniky se jednalo? Poté můžeme rozebrat jejich potenciál v konkurenceschopnosti. Napiš konkrétní firmy, jinak píšeš stále dokola demagogii, kterou nejsi schopen prokázat. Jo a ještě bych rád věděl do kterých konkrétně podniků komunisti ty peníze investovali, kdy a jakou formou.

                                  add 2 tudíž si nikdo nikam nic neukládal, jak si mylně myslíš

                                  Vyhledej a dolož, kdo ti v tom brání?

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: pro_pa
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    Viz výše.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 18.06.2010
                                    Autor: Medvěd
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              Důchodci dostávají almužnu od státu, protože mu věřili (99% účast u voleb a 99% pro KSČ) a své peníze mu naivně dali.
                              Takže teď dostávají v průměru mnohem více, než si skutečně zaslouží, za svůj podíl na vládě, a ještě mohou sloužit jako živá výstraha tomu, kdo by chtěl snad ještě dnes věřit státu a politikům, kteří prosazují "sociální stát".

                              [ Zpět ]
                              Datum: 18.06.2010
                              Autor: Joe-CUBE
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                Pleteš si sociální stát a socialistický stát. Pak se nediv, že Ti z toho vycházejí nesmysly.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 18.06.2010
                                Autor: Medvěd
                                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  To je pravda. Socialistické (tj. levicí dlouhodobě ovládané) státy jsou ve skutečnosti silně asociální.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: Joe-CUBE
                                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          se nebojím....

                          Mě se 82.7 procenta kupní síly domácnosti důchodců oproti průměrné zaměstnanecké domácnosti zdá výborné.
                          Tobě ne ?

                          Ty prostě nechceš pochopit, že se nejedná o dnešní důchodce a o tebe, jedná se o tvé děti.
                          Tvoje děti jsou ti totiž zjevně ukradené.
                          Až budou tvoje dcery houpat na kolenou jejich vnoučata ty si budeš někde spokojeně hnít a možná právě kvůli názorům takových jako jsi ty nebudou mít tvoje děti v důchodcovském věku co do huby.

                          Sláva po nás potopa, to je politika české levice.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 18.06.2010
                          Autor: újezďák
                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Po volbách II.

                                 

                            Ono je to ve skutečnosti ještě mnohem více díky různým důchodcovským šalinkartám (pro Pražáky: létačkám), dalším zlevněným jízdným, vstupným zdarma apod. Mimoto mají volný čas, takže se mohou daleko lépe orientovat ve výhodných nákupech, nemusí se stravovat po hospodách a cestovat do práce jako pracující, nakupovat učebnice a výukové pomůcky jako studenti, živit a vychovávat děti atd.
                            K tomu všemu si mohou přivydělávat, nebo se třeba věnovat drobnému podnikání či investování, pokud byli chytří a něco si našetřili.
                            Jeden starší článek na toto téma:
                            http://finance.idnes.cz/jsou-duchodci-opravdu...

                            [ Zpět ]
                            Datum: 18.06.2010
                            Autor: Joe-CUBE
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                            • Re: Po volbách II.

                                   

                              Je fakt, že na dunajské cyklostezce minulý týden jsme potkali neskutečný mračna důchodců.
                              Němečtí či rakouští jezdili v takových kolonách, ale bylo tam hodně i "chudých " českých důchodců.
                              Co mě hlavně překvapilo ? Germánský důchodci jezdili na mnohem horších kolech než čeští.

                              Když člověk sedí v hotelu v Melku a vedle se baví u stolu čeští důchodci kam pojedou za měsíc jestli ještě na kolo do Alp nebo poletí až v září-říjnu někam na středomořské ostrovy, tak se pak ty perspektivy důchodu nezdají tak špatný ":-DD

                              [ Zpět ]
                              Datum: 18.06.2010
                              Autor: újezďák
                              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Po volbách II.

                                     

                                To jsou ti co mají hodné děti, které jim nepřijdou v den důchodu ty prachy sebrat. Ti ostatní jsou na tom tak jak píše Medvěd.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 18.06.2010
                                Autor: Zden42
                                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  nevím, nedokážu řici, co bude až budu v důchodu...

                                  Co myslíš, je mezi obírači svých rodičů o peníze víc voličů levice ?

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: újezďák
                                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                • Re: Po volbách II.

                                       

                                  Což je výborná motivace pro to naučit děti dobře hospodařit, vštěpovat jim rodinu jako důležitou hodnotu, a učit je DOBROVOLNÉ solidaritě.

                                  Je příjemné vidět, že svobodná společnost s hospodařením na tržních principech vede k těmto výsledkům.

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 18.06.2010
                                  Autor: Joe-CUBE
                                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                                  • Re: Po volbách II.

                                         

                                    Naprosto souhlasím. Děti se musí naučit hospodařit s důchodem jako bonusem navíc, protože staříci tu věčně nebudou a pramen vyschne. Rodina - další souhlas. Je třeba si je udržovat co nejdéle, aby pramen nevyschnul brzo - např moje matka už má 89 a furt je čiperná.
                                    A solidarita - další slova hodná tesání do kamene. Rodiče se musí prostě naučit dobrovolně dát ty důchody dětem, protože mladí prostě na ty všechny plazmovky, auta a dovolené nemají :-)
                                    Újezďák - to ti člověče nevím, ale typnul bych si že takových kurev je plno napříč celým politickým spektrem.

                                    [ Zpět ]
                                    Datum: 18.06.2010
                                    Autor: Zden42
                                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                          • Re: Po volbách II.

                                 

                            To víš, on musí myslet na to, že z důchodu bude živit i svou manželku, která na něj nebude mít nárok, když celý život nepracovala.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 18.06.2010
                            Autor: radka
                            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Po volbách II.

               

          Patříš tedy k tomu procentíčku, co stát prakticky příliš nepotřebují. Když si ale vezmeš příjmovou situaci velké většiny lidí (pod 20.000,- Kč čistého měsíčně, 3/4 zaměstnanců, prakticky všichni důchodci, nezaměstnaní), těžko můžeš po nich chtít, aby spotřebovávali pouze třetinu svého příjmu a zbytek investovali do realit, zlata. akcií či nějakých fondů.

          Uvědom si jedno (a říkám to tu opakovaně): Bohatí mohou být bohatými jen díky existenci chudých. To není nějaké nařčení z parazitismu, ale konstatování, že hodnoty, které ti bohatí dokázali soustředit pod svou kontrolu, by bez těch chudých nevznikly.

          [ Zpět ]
          Datum: 18.06.2010
          Autor: Medvěd
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Po volbách II.

                 

            Prosím tě, můžeš mi sdělit, odkud jsi vzal, že 3/4 zaměstnanců pobírají příjem pod 20.000,-?

            [ Zpět ]
            Datum: 18.06.2010
            Autor: radka
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Po volbách II.

                   

              V čistém to tak zcela určitě bude. To je poměrně pravděpodobné číslo. Mě by spíš zajímalo, proč to podává, jakoby dvacet tisíc byla nějaká žebračenka, či co.

              [ Zpět ]
              Datum: 18.06.2010
              Autor: Ifča
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Po volbách II.

                     

                No, na velké vyskakování to není. Zvláště v Praze.

                [ Zpět ]
                Datum: 18.06.2010
                Autor: Medvěd
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Po volbách II.

                       

                  V Praze nejspíš ne. V našich končinách to jsou slušné peníze.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.06.2010
                  Autor: Ifča
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Po volbách II.

                       

                  V čem je Praha o tolik specifická a drahá, pokud pomineme vyšší nájmy. Co dalšího je v Praze dražší a naopak zase levnější, než jinde v republice?

                  Není ten příjem i v Praze vyšší, než v jiných místech republiky?

                  [ Zpět ]
                  Datum: 18.06.2010
                  Autor: pro_pa
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Po volbách II.

                         

                    Však jo. V podstatě jsem to tak myslela. Že ten příjem v Praze není nic moc... Na druhou stranu ten rozdíl v nájmech zas docela stačí... Teď se mi z Prahy stěhuje zpět dcera. Bydlela tam nějakou dobu s přítelem v garsonce. A už zjistili,že když se nastěhují nejdřív k nám a až si ho trochu nachystají, tak do domečku po babičce, tak i když on bude do práce v Praze dojíždět, tak na tom mohutně ušetří. (Pravda, má specifické turnusové rozdělení směn. Takže nejde o to, že by dojížděl těch dvěstě kilometrů každý den.)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 18.06.2010
                    Autor: Ifča
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Po volbách II.

                           

                      Jasně, mají někde zázemí, ale pokud by u Vás pronajali garsonku, vydělávali by na tom také tak mohutně? A ještě kdyby k tomu přidal u vás práci, nedojížděl by do Prahy. Dalo by se očekávat, že by jeho příjem klesl? Nejspíše trochu ano. Potom to porovnejme. Samozřejmě, jestli mají možnost domečku, tak ta disproporce tam být musí výrazná.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 18.06.2010
                      Autor: pro_pa
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Po volbách II.

                             

                        To samozřejmě! (Na druhou stranu je pravda, že ten domeček babička dosud celý pronajímala za poloviční cenu, než oni platili za jednu místnost...)
                        Ono to "všechno souvisí se vším". Buď by chtěli být v Praze a chtěli by odpovídající bydlení a nutně by jim muselo vyjít, že ho bez doživotních dluhů nemají šanci pořídit. Nebo teď vydrží pár týdnů v dceřině pokojíčku o osmi metrech čtverečních, nachystají základní podmínky na bydlení a pak si to budou dle možností postupně zvelebovat a přizpůsobovat s tím, že tu vlastní střechu nad hlavou, i když daleko od Prahy a nižádný luxus, mají teď hned a budou-li chtít, tak na doživotí. A i kdyby něco kikslo, tak tu jistotu vlastního (no, dobře babiččina) bydlení bez dluhů mají a tím pádem se dá po docela dlouhou dobu přežít i s velmi málo penězi.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 18.06.2010
                        Autor: Ifča
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          Pro legraci sice, ale si pamatuju jak ČSSD velmi ostře vycouvala ze svého plánu na daň z nemovitostí.
                          Po té co zjistila, že značná část jejího elektorátu by dala polovinu ročního důchodu na daň z jejich milionových nemovitostí :-D tak to odpískali...

                          To je právě ta sociální dialektika, slíbit zdanit TY milionáře a když se zjistí, že i majitelé několika korců polí a břízolitého šumperáka jsou vlastně multimilionáři z toho rychle vycouvat s temným mumláním o rejdech pravice

                          [ Zpět ]
                          Datum: 18.06.2010
                          Autor: újezďák
                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Po volbách II.

                               

                          Jedině dobře, že mají možnost této volby a pomůže jim to, o tom žádná. Pronájem není dán pouze velikostí pronajímaného prostoru, ale také vybavení, aglomeraci, prostřední v okolí, dostupnosti služeb, dopravy, ale to ty všechno víš. Holt v Praze budou nájmy vždy nejvyšší v republice. To je neměnný fakt a je potřeba s tím počítat, nejde jinak a myslím, že tobě je to jasné.
                          A nepřidá tomu ani to, že nájmy jsou pokřivené nedokončenou deregulací. Buďto jsou vyšší, než by musely být, nebo jsou pronajímány regulované byty dál, za cenu samozřejmě vyšší.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 18.06.2010
                          Autor: pro_pa
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Po volbách II.

                   

              Mluvil jsem o čistém příjmu.

              [ Zpět ]
              Datum: 18.06.2010
              Autor: Medvěd
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Po volbách II.

                 

            Správně!

            Proč by takoví lidé měli investovat ?

            Proč vlastně nesmí dál pokračovat v odevzdávání značné části své mzdy úplně cizím lidem, kteří měli to štěstí, že se narodili před nimi ?

            [ Zpět ]
            Datum: 18.06.2010
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Po volbách II.

                 

            "Bohatí mohou být bohatými jen díky existenci chudých."

            Možná investuji do mramorové desky a nechám si to na ni vytesat. Takový blábol by měl být zachován dalším generacím. Ať vidí jak dobře jsme se měli, že byl čas na podobné úvahy.

            [ Zpět ]
            Datum: 18.06.2010
            Autor: lester
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Po volbách II.

                   

              Ale vždyť to tak je. Bohatství a chudoba jsou relativní pojmy. Kdyby nebylo chudých, nebylo by bohatých, a všichni bychom si byli rovni (jen někteří by si byli rovnější).

              [ Zpět ]
              Datum: 18.06.2010
              Autor: Joe-CUBE
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Po volbách II.

                     

                Ano v tom mas pravdu.

                Blabol to je, protoze to radoby hodnoti vztahy mezi lidmi na zaklade ciste jedineho charakteru a tim je bohatstvi. Coz tak strasne uzkoprse kriterium, az to boli. TYa veta neni konstatovanim, je mentorovanim. Mozna ne samostna veta ale v kontextu dosavadni autorovi tvorby to tak chapu.

                [ Zpět ]
                Datum: 18.06.2010
                Autor: lester
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Po volbách II.

                 

            a jak udělat z chudých bohaté ?
            Například přivést někoho ještě chudšího, že ?

            A to je podstatou eurolevicové imigrační politiky.

            Má to několik výhod, roste voličský elektorát ( jen se člověk nesmí otřít o jejich diktátorskou vlast nebo víru), domácí elektorát náhle zbohatne, protože přišli ještě chudší a navíc je na kom ukázat svou sociální otevřenost a kulturní toleranci.

            I proto jsou kvóty pro pracovitější cizince malé ( vietnamci, indové, čínané) a proto se evropa plní potřebnými z afriky.
            Bono naruby, my bombardujeme afričany pytly s moukou a afrika bombarduje evropu afričany.

            [ Zpět ]
            Datum: 18.06.2010
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Po volbách II.

             

        u nás třeba začaly fungovat lokální trhy.
        Zjevně se nejedná o akci nadnárodního kapitálu, ale spíš o akt komunitní.

        Má to krásné podtexty, protože znám lidi, kteří tam zajeli jednou a šupem zpátky do Lidla... :-D
        Páč cibule z Austrále, česnek z číny, jabka z itálie a španělské bandory jsou tam "LEVNĚJŠÍ" ...

        [ Zpět ]
        Datum: 18.06.2010
        Autor: újezďák
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Po volbách II.

         

    Přijde mi, že tento článek není způsoben Kellerovým diletantstvím, tedy jeho nedovzdělaností, ale naopak demagogií. Princip důchodové reformy je mu znám, ale podstatné informace v článku zatajuje.
    Možná ho podezřívám zbytečně, jelikož opět neuvádíž zdroj, možná se opět jedná o podvrh. Jelikož ale Keller publikuje ponejvíce v Rudém Právu, předpokládám, že článek je určen čtenářům tohoto plátku, kteří povětšinou ekonomické vzdělání nemají, relevantní informace si sehnat neumí a slepě tak věří všemu, co ruďásek otiskne.
    Opravdu mě začíná zajímat, kdo ho za to platí.

    [ Zpět ]
    Datum: 18.06.2010
    Autor: Joe-CUBE
    Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Po volbách II.

         

    A propos, v minulém díle jsi argumentoval tím, že míra zdanění klesá, a výnos daní rovněž. Jen tak mimochodem jsem dnes narazil na článek, kde je jasně vidět, jak rychle míra zdanění v posledních letech stoupá:
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize...

    Jednak jsi tedy (opět) lhal, druhak tato skutečnost dokazuje, že jsme za vrcholem Lafferovy křivky.

    [ Zpět ]
    Datum: 18.06.2010
    Autor: Joe-CUBE
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Po volbách II.

           

      Ale no tak, Medvěd přece nikdy nelže. To jen my odmítáme souhlasit s jeho tvrzeními :o)))

      Ach jo, to jsi zase šlápl do vosího hnízda,... To se nám zase rozjede kafemlejnek :o)))
      Že bychom rozjeli tipovací soutěž, co sem asi napíše?!? Aspoň by z toho stereotypu bylo trošku zábavy :o)))

      [ Zpět ]
      Datum: 18.06.2010
      Autor: radka
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Po volbách II.

             

        Vy abyste se nepřidala k nějakému útoku na mou osobu. To vás to pořád tak baví? Není vám to už trapné?

        [ Zpět ]
        Datum: 18.06.2010
        Autor: Medvěd
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Po volbách II.

               

          Vyhrál jsem. Přesně to jsem si myslel, že sem Medvěd napíše:-)))))))))))
          Vy dva se fakt nedokážete alespoň ignorovat? :-(

          [ Zpět ]
          Datum: 18.06.2010
          Autor: Joe-CUBE
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Po volbách II.

                 

            To víš, když on své horoucí city vůči mě prostě nedokáže držet na uzdě :o)))

            Ale jinak jsi fakt vyhrál. Já jsem čekala, že začne tlouct lopatičkou do písku a dožadovat se důkazů... :o)))

            [ Zpět ]
            Datum: 18.06.2010
            Autor: radka
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Po volbách II.

               

          Ty jo, tak člověk se tě zastane a hned útok na tvoji osobu?
          Jsi fakt paranoidní.

          [ Zpět ]
          Datum: 18.06.2010
          Autor: radka
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Po volbách II.

           

      Pokud si dobře vzpomínám, psal jsem, že se snižuje zdanění VYSOKÝM PŘÍJMOVÝM SKUPINÁM, nikoli o celkové daňové zátěži. Když zvýšíš daně nižším příjmovým skupinám, těžko se budou bránit tím, že odmítnou daně platit. Ti na průběh Lafferovy křivky vliv nemají...

      Cituji předmětný odstavec ze svého příspěvku:

      "Z čeho soudíš, že naše daňová zátěž je za vrcholem Lafferovy křivky? Podle mě je to nesmysl, jelikož se daňové břemeno pro nejvyšší příjmové skupiny dlouhodobě (a poměrně strmě) snižuje a přesto daňové inkaso klesá. Kdybychom se nacházeli za vrcholem, muselo by být takové snižování daní provázeno RŮSTEM daňových výnosů, což není."

      Nikde jsem nepsal o tom, že všeobecná míra zdanění klesá. Takže si nech ty blbý kecy o nějakém mém lhaní. Kdybych byl stejně ubohý, tak bych mohl teď říct, že lžeš ty. Jenže já jen napíšu, že pořádně nečteš, co píšu.

      [ Zpět ]
      Datum: 18.06.2010
      Autor: Medvěd
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Po volbách II.

             

        Aha, takže ty napíšeš, že se daňové břemeno nejvyšší příjmové skupiny dlouhodobě a strmě snižuje (máš nějaká data pro podporu tohoto tvrzení?), vynecháš informaci o tom, že celkové daňové břemeno společnosti se zvyšuje, ale výnos z daní počítáš z celé společnosti?

        Pak se tedy nejedná o lež, nýbrž o demagogii. Velmi se omlouvám za svou terminologickou nepřesnost.

        BTW máš nějakou oporu pro svou hypotézu, že zvýšení daně nižším příjmovým skupinám nebude znamenat že daně přestanou platit? Že zaměstnanci nezačnou pracovat na dohody, živnosťáky, popřípadě spolu s drobnými živnostníky a řemeslníky neodejdou rovněž na pracák?
        Ano, každý jedinec zareaguje na zvýšení daní jindy a jinak, a právě v makro pohledu charakterizuje Lafferova křivka jejich reakce.

        [ Zpět ]
        Datum: 18.06.2010
        Autor: Joe-CUBE
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Po volbách II.

               

          Zavedením "rovné" daně se nejvyšším příjmovým skupinám (uvádí se dokonce, že všem nad 30.000,- hrubého měsíčně) snížily dalších důkazů snad nebude třeba. Zrovna tak se snížila odvodová povinnost nejvyšším příjmovým skupinám zavedením stropů na placení zdravotního a sociálního pojistného.

          Pokud se celkové daňové břemeno společnosti NAVZDORY TOMU zvyšuje, znamená to, že snížení daňového břemene u nejvyšších příjmových kategorií zaplatí střední a nižší příjmové skupiny. Na tom nemění nic ani skutečnost, že celkové inkaso daní se snižuje.

          Argument s Lafferovou křivkou používáš poměrně často. Snažíš se na této konstrukci dokázat, že když daňové břemeno překročí určitou kritickou mez, začne inkaso daní klesat. Domnívám se, že příčinou tohoto (předpokládaného) poklesu výběru daní nebudou nižší ani střední příjmové skupiny, které nemají šanci na zvýšení daňové zátěže nijak reagovat. Zbývají tedy vysoké příjmové skupiny, které navzdory zvýšenému procentu daňové zátěže v součtu odvedou nižší částku.

          A na tom jsem postavil svůj odstavec: Pokud daňové břemeno nejvyšších příjmových skupin klesá a zároveň klesá i výběr daní, nacházíme se PŘED vrcholem Lafferovy křivky, jinými slovy není vyčerpán daňový potenciál nejvyšších příjmových skupin. Pokud bychom se nacházeli ZA vrcholem křivky, jak tvrdíš, muselo by snížení daňové zátěže nejvyšších příjmových skupin vést k RŮSTU daňového inkasa.

          Na závěr: Za to, že daňové inkaso neklesá ještě mnohem rychleji, vděčíme faktu, že se část daňového břemene vysokopříjmových skupin přesunula na střední a nižší příjmové skupiny.

          [ Zpět ]
          Datum: 18.06.2010
          Autor: Medvěd
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
          • Re: Po volbách II.

                 

            Příklad možné reakce nižších příjmových skupin jsem Ti uvedl v minulém příspěvku. Jako každé omezení přirozeného a spravedlivého trhu (např růst zdanění) přináší neefektivnosti (nezaměstnanost, růst cen práce potažmo zboží, atd.).

            Že se sníží jedna daň neznamená, že celkové daňové břemeno klesne. Snižuje se daň z příjmů (což je v pořádku), ale nezapomeň, že roste DPH, spotřební daně, "ekologické" daně, daně z nemovitostí apod. Na těchto daních zaplatí vyšší příjmové skupiny řádově více, než nižší. Proto se ptám, jestli máš nějakou studii, kde je rozpočítán např. vliv změny sazby daně z uhlovodíkových paliv a maziv nebo spotřební daně z alkoholu, tabáku, elektřiny, nemovitostí, DPH apod. na vyšší a nižší příjmové skupiny. Bez toho je tvrzení, že se snižuje daňové břemeno bohatým, nepodložené.

            To že růstem daňového břemene klesá výběr daní je tedy důkazem, že "daňový potenciál" je již dávno vyčerpán. Fuj, to je výraz, to zní jako by jediným úkolem státu bylo vytřískat ze svých obřanů co nejvíce (ona je to vlastně v případě zastánců přerozdělování pravda). Křečovité snahy přerozdělovat ještě více (dovedeny k dokonalosti vlastně znamenají centrálně plánovanou příkazovou ekonomiku) mají pak logický řetězec důsledků:
            - menší motivaci k invenci a zefektivňování výroby = dražší a méně kvalitní zboží
            - menší motivaci podnikat a pracovat = chudší obyvatelstvo a menší svobodu volby.

            [ Zpět ]
            Datum: 18.06.2010
            Autor: Joe-CUBE
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Po volbách II.

                 

            1. Lafferova křivka není nějaká "konstrukce", ale empirickým výzkumem prokázaný fakt.

            2. I v Čr se pro ni dá najít potvrzení :

            Mezi lety 1996-2006 poklesla daňová zátěž o 31,4 procenta z 39 procent na 24 procent.
            Přitom výběr daně vzrostl o 35 procent!

            Pro tebe speciálně Medvěde, daňová zátěž poklesla o 15 procetních bodů :-DDD

            [ Zpět ]
            Datum: 18.06.2010
            Autor: újezďák
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • BOHUSLAV SOBOTKA2006:duchodová reforma musí být do 2010

         

    Bohuslava Sobotka: důchodová reforma musí být do roku 2010

    Zákony, které stanoví pravidla důchodové reformy, je nutné schválit v příštím volebním období. Přijaty by měly být do roku 2010. V úterý to v Bruselu na jednání ministrů financí zemí EU řekl ministr Bohuslav Sobotka.

    Podle něj Česko reformě penzijního systému "neuteče".

    Dohoda o reformě penzijního systému loni v prosinci ztroskotala kvůli důchodovému věku. Lídři koaličních stran a opoziční ODS souhlasili s jeho prodloužením na 65 let kolem roku 2030, komunisté byli proti.


    http://www.novinky.cz/ekonomika/77579-sobotka...

    To mě teda podržte... Bohuš Sobotka radikálnější Medvěda již v roce 2006 :-DDD

    [ Zpět ]
    Datum: 18.06.2010
    Autor: újezďák
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Vraťme se ke Kellerovi:

         

    http://www.blisty.cz/art/53033.html

    [ Zpět ]
    Datum: 20.06.2010
    Autor: Medvěd
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

           

      Donedávna jsem si (na rozdíl od některých, informovanějších) myslel, že zde prezentuješ svoje myšlenky. Byly tady narážky na nějakého Kellera a pak tvoje mohutné ujišťování, že jsi to takhle myslel už před vznikem jeho výplodů. - Ale děkuji ti, ozřejmilo mi to situaci. Kdybys to ty psal alespoň vlastními slovy...

      [ Zpět ]
      Datum: 20.06.2010
      Autor: ronda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

             

        Tenhle Kellerův text jsem si přečetl až dnes večer. Že se téměř stoprocentně shoduje s tím, co tady už několik týdnů hlásám, je spíš důvod k zamyšlení, jestli na tom náhodou něco nebude.

        Proto bych prosil, abyste polemizovali s OBSAHEM textu a ušetřili si napadání mojí nebo Kellerovy osoby (aniž bych se s ním chtěl jakkoli srovnávat). Takže - máte nějaký věcný protiargument k tomu, co autor píše?

        [ Zpět ]
        Datum: 20.06.2010
        Autor: Medvěd
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

               

          Hlavně že TY nikoho nikdy (ve smyslu osob) nenapadáš...

          Ano, já jeden věcný protiargument mám: je to komunistický hňup. On a ... však víme(š) ;-)

          [ Zpět ]
          Datum: 20.06.2010
          Autor: hekynen
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

               

          Promiň, ale autor je komik... tam hledat argumenty je škoda času. Koneckonců, stránky, na kterých publikuje, hovoří taky za hodně.

          [ Zpět ]
          Datum: 20.06.2010
          Autor: Ifča
          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                 

            Když dojdou argumenty, tak se začnou rozdávat nálepky a případně nadávky...

            [ Zpět ]
            Datum: 20.06.2010
            Autor: Medvěd
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                   

              I tak to možno vidět. Ale fakt mi to přijde, jako by po mě někdo chtěl argumenty proti pohádce o Červené Karkulce...

              [ Zpět ]
              Datum: 20.06.2010
              Autor: Ifča
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                     

                Mně (stejně jako Kellerovi) zas jako pohádka přijdou argumenty PRO zavedení školného. Vždyť právě proto tu o tom diskutujeme, ne?

                [ Zpět ]
                Datum: 20.06.2010
                Autor: Medvěd
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                       

                  Mě zas příjde, že ty a pan profesor žijí v jiném světě než já. No jo....filozofové.

                  Jaký můžu čekat názor od člověka, který kritizuje tolik věcí, které sám odmítá a tím pádem si je neprožil, nezažil.... a ví o nich prd.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 20.06.2010
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                         

                    Ano, třeba jsem v životě neměl v ruce (natož v hubě) cigaretu... Znamená to snad, že vím "prd" o škodlivosti kouření? Na to mi totiž stačí i ta moje "filozofie".

                    [ Zpět ]
                    Datum: 21.06.2010
                    Autor: Medvěd
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                    • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                           

                      Kecas tu o "chudobe", ale sam priznavas, ze nesnasis obchodaky a ze tam nechodis. Tam bys mozna poznal, jak si ti tvy "chudi" lide uzivaji a zijou na dluh.
                      Nikdy jsi nesedel za volantem, ale dokazes nam tu prednaset o tom, kam ridic vidi do aleluja. Navic nas, ridice, o te sve pravde stale presvedcujes.
                      Kecas o chudobe studentu, ale odmitas se jit podivat na koleje a treba na nejakou prednasku.
                      Kecas o skolstvi v UK a prd o tom vis....

                      A mohl bych pokracovat, ale to nema cenu. Okecas si to. Osobne tyhle filosofy, teoretiky, co ziji uplne v jinem svete nemam rad.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 21.06.2010
                      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                             

                        Že lidi nakupují v obchodních domech a že kupují často zbytečnosti, zdaleka neznamená, že si to mohou dovolit všichni nebo třeba jen většina, a také nemají ti lidé napsáno na čele, jestli nejsou zadlužení (často určitě ano). V takovém případě nakupují na dluh (se stejnou logikou, jako někteří zde říkají, že si náš stát půjčuje na sociální dávky).

                        O chování na silnicích jsme toho tu napsali snad už dost. V provozu (a to extrémně hustém) se pohybuju i několik hodin denně. To, že přitom nesedím v plechovce, ale sedím na svém kole, pro mě znamená naopak zkušenost NAVÍC. A rozhled z auta musím už kvůli své bezpečnosti dokázat odhadnout velmi přesně. Asi bych (už mnohokrát) špatně dopadl, kdybych nevěděl nic o slepých (mrtvých) úhlech a dalších omezeních výhledu řidičů z jejich vozidel. To není prázdná teorie (nebo filozofie, jak píšeš), ale každodenně žitá praxe.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 21.06.2010
                        Autor: Medvěd
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                               

                          Otevri uz konecne oci!!!!!!

                          Vylez z brlohu a podivej se kolem sebe. Kazdy dneska zije na dluh. Ale divny je, ze cim vetsi "chudas" tim vice je zadluzeny za blbosti. Vidim to vsude kolem sebe.

                          Priklad kamarada, ktery za mnou prisel pro radu (nejdrive teda pro penize...ale s tim u mne nepochodil).
                          Cisty prijem cca 15 tis. Dve deti, ktere vydelavaji (loni skoncili v uceni). Zena nepracuje (ty se vylozene nechce). Rodina splaci 6,5tis za noveho VW Golfa. Pak splaceji za vybaveni bytu....televize, pracka, zena mobil!!!! A jak to dopadlo. Maminka obira sve deti a fotr za nima chodi pro penize, aby mohl splatit sveho milacka golfika. Kdyz je veze do prace, bere si od nich jizdne.

                          Ted mi rekni, jak si nekdo muze nabrat splatky v hodnote 10tis za blbosti, kdyz ma tak malej prijem? Banka mu nedala, tak to schanel vsude mozne. Az se zadluzil u nejake podezrele firme.

                          A tech prikladu je spousta. Jenze to je zbytecne. Ty jsi slepej jak patrona....

                          [ Zpět ]
                          Datum: 21.06.2010
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                           

                      O škodlivosti kouření víš jen to, co máš někde přečteno. O chuti na cigaretu, o závislosti a o její léčbě to samé.
                      To je jako bych si přečetl Němčinu pro samouky, v životě neslyšel nikoho německy hovořit a chtěl poučovat vídeňského profesora o germanistice.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 21.06.2010
                      Autor: Joe-CUBE
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                             

                        Tvůj příměr nesedí, protože cizí jazyk je DOVEDNOST, kdežto škodlivost kouření je pouhý (prokázaný) FAKT. Dovednosti se musíš pracně naučit, fakt si stačí osvojit a maximálně ještě ověřit. Jsou to dvě absolutně neporovnatelné věci.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 21.06.2010
                        Autor: Medvěd
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                       

                  Však jo, diskutujte... já na to nemám. Jehovisty se taky nepokouším přesvědčovat. Proti víře argumenty nikdy nemůžou vyhrát. (Ale vím, že stejně jako ti Jehovisti, ty jsi zase přesvědčen, že se mýlí všichni, co nepoznali tu jedinou pravdu a vzájemná shoda je, myslím, absolutně vyloučená.)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 20.06.2010
                  Autor: Ifča
                  Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                         

                    Tohle je naprosto dokonalý přirovnání. Měl jsem tu čest s jednou bývalou kolegyní, jehovistkou. Je to fakt ono...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 20.06.2010
                    Autor: ronda
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                         

                    Tak zrovna s jehovisty diskutuju velmi rád. Není problém jim ukázat, v čem jsou pokrytečtí. Tu "svoji" pravdu vidím na každém kroku. Kdybych ji neměl, nebyly by ve společnosti žádné nezasloužené sociální rozdíly. A to tu doufám nechce nikdo tvrdit...

                    [ Zpět ]
                    Datum: 21.06.2010
                    Autor: Medvěd
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                    • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                           

                      Fakt? Ty jsi jednoho jediného tím "ukázáním" přesvědčil?

                      [ Zpět ]
                      Datum: 21.06.2010
                      Autor: Ifča
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                             

                        Možná by ses divila... :o))

                        Ale pokud nepřesvědčil, tak přinejmenším usvědčil, což pro ně jsou muka pekelná, protože oni jsou bytostně přesvědčeni nejen o své pravdě, ale také o dokonalosti svého počínání a jeho motivů. Ale abych byl konkrétní: Několik jsem jich vrátil do života nebo jsem tomu alespoň výrazně napomohl.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 21.06.2010
                        Autor: Medvěd
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                               

                          Jsou tedy zcela přesně jako ty - "oni jsou bytostně přesvědčeni nejen o své pravdě, ale také o dokonalosti svého počínání a jeho motivů"

                          [ Zpět ]
                          Datum: 21.06.2010
                          Autor: hekynen
                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                                 

                            Když myslíš...

                            [ Zpět ]
                            Datum: 21.06.2010
                            Autor: Medvěd
                            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                         

                    Naprosto výstižné - máš bod :o)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 21.06.2010
                    Autor: PepikW
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

               

          Že jsi konkrétně tenhle kafemlejnek četl až dnes večer nijak nevylučuje to, co jsem před chvílí napsal :-)
          A nebuď takovej háklivej. To už je holt úděl vizionářů :-)))

          [ Zpět ]
          Datum: 20.06.2010
          Autor: ronda
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

                 

            jj, vizionáři to nemají lehké...

            - Povolání?
            - Uhlobaron
            - No, to musí bejt zajímavý povolání.
            - Mě to baví.

            A ani obři to nemají lehké...

            ;-)

            [ Zpět ]
            Datum: 20.06.2010
            Autor: hekynen
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

           

      Ten ti asi nedá spát, viď....profesůrek. Už vím proč jsou medvědi hnědí.

      [ Zpět ]
      Datum: 20.06.2010
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

             

        ehm..hnědý:-)

        [ Zpět ]
        Datum: 20.06.2010
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

             

        Myslel jsem, že mě už nemůžeš ničím překvapit, ale Tvoje neúcta k jednomu nejvzdělanějších lidí v naší zemi je šokující. Patrně jsi toho dokázal v životě podstatně víc než tento i v zahraničí uznávaný sociolog, autor mnoha vědeckých a populárně naučných knih, když si můžeš dovolit se o něm vyjádřit takhle svrchu...

        Jo, nějak nestíhám tvé myšlenkové pochody... Proč jsou medvědi hnědí?

        [ Zpět ]
        Datum: 21.06.2010
        Autor: Medvěd
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Vraťme se ke Kellerovi:

               

          To, že má někdo xy titulů přece vůbec neznamená, že nemůže psát kraviny. Študovaný může být i blbec...

          [ Zpět ]
          Datum: 21.06.2010
          Autor: hekynen
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  •      

    Příspěvek byl smazán zakladatelem tématu.

    Datum: 21.06.2010
    Autor: DanSed
  • Z tajné korespondence:-)))

         

    občan bude odvádět 3%, k tomu stát doufejme přihodí další 3%, to bude probíhat 25 let, aniž bychom my z fondů museli cokoliv vyplácet. Takže za těch 25 let nashromáždíme 1,6 biliónu Kč aktiv. Jelikož snížíme celkové odvody celkem o 8%bodů a budeme po státu požadovat příspěvky na platby, vytvoříme krásný umělý deficit na důchodovém účtu, který stát bude muset pokrýt emisí dluhopisů. No a ty dluhopisy na 6-8% my z fondů no neradi, ale nakoupíme a z těch procent budeme luxusně žít a střádat na vlastní důchody. A na vás blbečci, zbyde jen znehodnocená almužna. A pro jistotu ještě nenápadně snížíme reálné hodnoty důchodů stávajícím důchodcům tím, že sjednotíme sazbu DPH. A poklesem sazby z 20 na 19 se nám povede udržet inflační skok pod kontrolou, takže, milí důchodci, na valorizaci zapomeňte. Už chápete, jak jsem to krásně vymyslel? A ne abyste mi to zbořili vy hlupci!
    Váš Bezděk.

    [ Zpět ]
    Datum: 21.06.2010
    Autor: DanSed
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Z tajné korespondence:-)))

           

      Sorry za opakování, ale poprvé se mi to seklo, tak jsem poslal znovu a ejhle, je to tu dvakrát....

      [ Zpět ]
      Datum: 21.06.2010
      Autor: DanSed
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Z tajné korespondence:-)))

           

      nó... jsem taková mrcha surfovací..

      Nejsi ty ten člobrďa, co po chatech říká, že Bezděk by měl být souzen za vlastizradu ?

      Mimochodem jak to myslíš s tím snížením DPH a inflací , když se zároveň zvýší spodní sazba ?
      Jseš si jistý, že snížení horní sazby o jeden procetní bod z 20 na 19 a zvýšení o 9 procetních bodů dolní z 10 na 19 procent zamezí inflaci ?

      Máš k tomu nějaký rozumný podklad nebo je to jen taková demgogie ?

      [ Zpět ]
      Datum: 21.06.2010
      Autor: újezďák
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Z tajné korespondence:-)))

             

        Pokud jsem to dobře pochopil, tak zvýšení DPH sice pokryje část výpadku v příjmech státního rozpočtu způsobeného snížením odvodové povinnosti nejbohatších lidí v důsledku zavedení stropů pro platby pojistného. Očekávatelné zvýšení cen základního zboží by způsobilo skokový nárůst inflace, takže se snížením horní sazby DPH vynasnažíme ho udržet pod kontrolou. Vzhledem k výši obratu zboží v této daňové sazbě by to mohlo zafungovat.

        DanSed netvrdí, že to nebude mít žádný inflační dopad. Tvrdí, že bude jen tak velký, aby se nemusely valorizovat důchody. Stejně mám pocit, že (automatickým) valorizacím důchodů definitivně odzvonilo. Od nynějška se bude důchodcům přidávat jen tolik, aby příliš nápadně brzy nechcípli hlady, ale zároveň to neohrozilo dostatečný příjmový náskok těch nejbohatších od zbytku populace.

        [ Zpět ]
        Datum: 21.06.2010
        Autor: Medvěd
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Hon na Bezděka, nové zástupné téma levice po třicetikoruně

         

    Blíží se se konec tohoto tématu a já vážně přemýšlím o blacklistu jakmile uvidím další hlubokomyslné vrtění Kellerem...

    Všiměte si jak se zde krásně vyhrocuje téma, jen co bylo nastoleno.
    Chatem létají asociální spády, temné pikle pravice, do debaty se zavádí vlastizrada nebo údajné brždění pokroku důchodci.

    Přitom věc je jednoduchoučka až hanba, důchodců je čím dál tím více ( díky skvělé zdravotní péči) a lidí, kteří platí jednoho důchodce v průběžném systému je čím dál tím méně ( momentálně myslím méně než 1,75 člověka na jednoho důchodce).
    Trend je jasný důchodců bude ještě více a hradících osob ještě méně.
    Dlouhodobě je to neudržitelný systém, porodnost by zvýšil jen pád do chudoby nebo v opačném extrému předánní důchodových dávek do proporodních opatření v "dostatečné míře".

    To jsou fakta, záhadou je mi démonizace jakéhokoliv pokusu o udržení systému tedy celý život si pracoval a v důchodu máš důchod.
    A vidím dokonce známky ostrakizace reformátorů, a to nejenom v této debatě ale i v prohlášeních levicových stram ( které se přitom na činnosti komise podílely).

    Jinými slovy přestaňte blbnout a dejte na stůl řešení, které umožní buď udržet současný systém minimálně 100 let ( mému nejmladšímu jsou 3 roky tak si říkám ať má kluk pohodu) nebo umožní jiné řešení, které nepřivede tento stát ( společnost) do situace, kdy 100 a více procent rozpočtu padnou na důchody...

    To jsem vážně zvědavý s čím přijdou profesor Keller a Medvěd např...

    [ Zpět ]
    Datum: 21.06.2010
    Autor: újezďák
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Hon na Bezděka, nové zástupné téma levice po třicetikoruně

           

      Zdroje přece dle s. Medvěda a s. Kellera jsou. Použijí se dividendy ČEZu... ;-)

      [ Zpět ]
      Datum: 21.06.2010
      Autor: hekynen
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Cyklistika z Prahy

včera
Ahoj, hledám cyklistku pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody, na pohodu

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky

Hledám: Kamaráda nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky
21.04.2024
Hledám kamaráda, nebo kamarádku na pravidelné vyjížďky, nejlépe z okolí Prahy 6.

Hledám: partnerku na kolo

Hledám: partnerku na kolo
19.04.2024
vysoký, štíhlý, aktivně sportující, mladšího vzhledu hledá sportovně založenou ženu na sdílení společných zájmů,…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

267 cyklistů (14 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024