Tak na popud Švestky zakládám nové téma ke Stráži.
Protože lze opravdu předpokládat, že se večer (nebo už ráno) sejdeme ke společnému zhodnocení dne a to se nikdy neobejde naprázdno, tak se přiznejte, kdo co tentokrát plánujete sebou vzít do kapsáře pro mlsné jazýčky :o)))
Zase ale abychom to nepřeháněli - je možné, že ve čtvrtek spíše půjdeme i do hospody a pokud vím, tak na sobotu je plánován táborák, takže pro tento večer se určitě hodí akorát tak nějaký ten buřtík.
A aby se neřeklo, že se jen ptám, tak já mám zatím odloženou nějakou tu sklenici s řeckýma olivama (Asterixi, jsou fakt přímo z Řecka!!!) a dál ještě uvidím.
Víno beru červené a becherovku.
No a samozřejmě griotku, kdyby se přece jenom ochladilo :o)))
0
Radka: ...když to říkáš tak skálopevně, tak to asi budou řecké :)), škoda, že je nemůžu okoštovat, poněvadž já bohužel ve Stráži nebudu :((, ale užijte si to a nepřejezte se :)))
0
U mně je to jasný - Krkonošský buchty, velký Fernet citrus - jako vždy.
Hanka - asi nějaké nakládané plněné papriky, ještě přesně neví.
0
Abych napravil svou reputaci z Novopacka s párky vařenými v konzervě v autě na sluníčku (mimochodem, asi za dva týdny jsme si je dali a vše ok ;o))), tak nabízím že bych jakožto milovník nesladkého přivezl kaviár, nějaké dobré salámky a klobásky na opečení. Tak kdyžtak dejte vědět, zda-by byl zájem :)
0
Kaviár a šampus k snídani může být v neomezeném množství, takže já si přibaluji šampus :o)))
Ale vážně - na opečení si myslím, nechť si každý přiveze, co má rád a kaviár vem podle vlastního uvážení. Ale už se na tu snídani vysloveně těším :o)))
0
šampus? tak to chce ještě i jahody a bude to dokonalé.:)))
0
Když je kaviár, jahody oželím :o)))
0
kaviár, tak to by chtělo ještě vejce.:)))
0
Ten Matyx bude zřejmě děsnej pracháč - kilo kaviáru stojí prý asi 30 tisíc. Nebo že by vzal takový dvě - tři kuličky? :-)
0
Takovej pracháč fakt nejsem. Jen že kamarád dost často pendluje mezi ČR a Ruskem, jezdí tam na montáže a je schopen "provézt" přes hranice třeba i půl kilča pravého jeseteřího kaviáru, který tam koupí za peníze naprosto směšné v porovnání s tím, co to stojí u nás.
Jen by holt muselo vyjít načasování, protože jde pouze o jednou zchlazený kaviár, tzn. de facto "čerstvý" a bez konzervace .. v ledničce přežije tak max. 2 týdny.
0
Okamžitě mi přestaň masturbovat chuťové buňky !!! :o)))
Xakru, co to ten Pavlov vymyslel za hnsunej reflex... :o)))
0
tedy, pokud je něco, co bych si skutečně přála ochutnat, je to právě pravý kaviár... kdyby se ti to podařilo, bude to můj největší gurmánský zážitek :-P
0
Já tedy preventivně k tomu přibaĺuji crecry, máslíčko a houstičku - kdyby teda jako náhodou. Jo a jednu limetku :o)))
Kruci, mě se sbíhaj sliny...
0
Myslíš? Já ochutnala červený i černý a stačilo to. Jo, takovej čerstvej chleba s máslem a medem, to je pošušňání!
0
Co by ne, kaviár ze sírobřichý vyzy je velkej jako golfový míčky. :-) A co ústřice, budou? Ty prej se vysrkávají jako chrchle.:-)
0
Tak to je zase moje velký přání ochutnat ústřice...
0
Také jsem párkrát měl tu možnosti, taktéž i šneky, ať už v těstíčku nebo třeba pražené se špenátem a tak. A upřímně, kaviár z těchto variací vítězí, snad až na olivy, ale ty jen v omezeném množství. Jinak samozřejmě ze všeho nejraději mám pořádný brazilský steak z mladého býka, který pokud možno neměl v životě moc stresu, a to s bazalkovo-sýrovým přelivem a šťouchanými bramborami zapečenými se špenátem, cibulkou a smetanou. Ale to asi nikdo nepřiveze, co ? :o)))))))
0
Ty prevíte... :o)))
Teď jsem tu posnídala svůj nízkoenergetický koktejl a jak mám teď přesvědčit svůj žaludek, že je najedený a na nic jiného nemá chuť :o)))
0
Tak aby se neřeklo, tak v případě svého vypravení mám pro vás připravenou opravdovou lahůdku pro fajnšmekry!!! Slivovici z Moravy, domácí, která je ještě nějak upravená medem či čim....
0
Ty jsi asi hodně mladej, když chceš kopnout takovou lahůdku. Vždyť je to rodinný stříbro, tahle šňába. :-)
0
A my jsme jeho zlato, tak se to vyvaží :o)))
0
Te radka neví, že to budu dávat po kapkách a ještě si to budu muset rozmislet, co když máma nebo babička něco upeče :-D
0
Nacpat, najíst, nažrat, nafutrovat, nagáblovat se tam jedete bando líná ! Do kopců s Váma!o)))
0
Mluví z tebe slepá závist! 8-)))
0
Slovo "závist" neznám, od Tebe ho v posledním týdnu "slyšímů už podruhé, polepši se.o))). Mluvil ze mne hlad a vztek, že už se tady zas nedá pořádně jezdit, zima, hnus.
0
Vzhledem k tomu, že já nepeču a máti teď v neděli poměrně nečekaně odjíždí (a jinou máti nemám), tak v tom zatím lehce tápu. K pití červené víno + něco.
Prosím - sice asi bude chladněji, ale nezapomínejte na to, že tam nebudou k dispozici lednice.
0
Jelikož jediný člen mé domácnosti, kočička Zuzanka nepeče ani nevaří (protože by si mohla popálit tlapičky a ocásek), přivezu pouze různé tekuté potraviny. Koneckonců hlavní , na co by cyklista neměl zapomínat je "dodržovat pitný režim".
0
mám nějaké nápady, jak na slano tak na sladko, něco asi zrealizuji, snad to bude chutnat... tento víkend je u nás posvícení, ale koláčky do dalšího víkendu nevydrží, navíc by už neměly tu správnou kvalitu a že by se mi je chtělo péct dvakrát po sobě, to nevím... :-/ no, uvidíme...
0
Koláčky oželíme, přivez husičku :o)))
0
Tož cami buchta od maminky bez rozinek tentokrát nebude,budu na cestě od soboty,tak někdy příště bude upečena část buchty specielně pro Tebe....
0
Jak tak na vás chlapci koukám, zase nás bude muset s buchtama k ranní kávě zachránit maminka Kominíková, že :o)))
0
nezapomeň na švestčiny vynikající krkonošské! :-)
zvažuji, čím bych přispěla já... nicméně husa to nebude :-DDD u nás jsem zavedla kachnu na pomerančích, jediný způsob, jak jsem do členů rodiny dostala kachnu :-P i můj bývalý manžel, který kachnu s odporem odmítal a o huse se ani nebavil byl nadšený :) dělám ji jednou do roka, právě na posvícení a musím říct, že do pondělí nikdy nezbyl ani kousíček, takže budeš muset vzít za vděk jinými pokrmy, ať už z mojí kuchyně nebo od jiných :) nakonec, jak je vůbec možné konkurovat Matyxovo kaviáru :-P
0
konkurovat mé nabídce se dá velmi jednoduše, protože naneštěstí pravděpodobnost, že se kamarád trefí s příletem zrovna do první poloviny příštího týdne je dost nízká, a na nákup pravého kaviáru v krámě v ČR fakt nemám ;(((( ... ale promyslím nějakou domáckou alternativu, která by byla zdravou konkurencí dobrůtkám, které se tam vyskytnou ;o)))
0
tak to mě mrzí, protože kdo ví, kdy se mi dva zase na nějaké akci potkáme... ale někdy bývám trpělivá, tak na svoji modifikaci "strejdoliborovomaminkovské" buchty v režii tvojí maminky si počkám :-) a snad se dočkám :-)
0
bóže, nedovede nařídit ani budík :-O (hovořím tím o sobě...)
"mi dva" je samozřejmě správně dle pravidel českého pravopisu "my dva". hluboce se stydím :( možná víc než si kdo dokáže představit...
0
Podívejme - ta se nám ale rozjela... :-)))
0
však už zase propadám studu :-) myslím, že se tu raději opět nějakou dobu se tu budu pohybovat jen jako čtenář, jako obvykle...
0
no já si to představit dovedu...:-P
0
Jak to tak čtu, tak já si vemu leda leda prášky na žlučník, na žaludek a na sra... .
0
Doporučuji acidofilní mléko na dezinfekci a uklidnění a potom Smektu na ucpání. Těžko ale říct, jestli zbyde ještě síla na ježdění ;o))
0
zdravim tě koline zpátky:)
0
Jak to čtu co tam vše bude:Přátelé po všem hovno jenom po včelách med.
0
Ráno do čajíčku také móooooc dobrá věc :o)))
0
Tak Koline, to pozóóór! Buřtíky v nálevu, jinak nejezdi!!!
0
Navrhuji založit ještě jedno téma, a to "Griotka aneb co do sosáčku..." ;-)))
Já sám ještě nevím čím mne mamina vybaví na cestu... Vypadá to ale opět na něco sladkého, pečeného... Ještě včas upřesním ;-)
0
Asi se tam přijedu do té Vaší vývařovny podívat.Poslal jsem manželku na dovolenou , vařím si sám, tak by to chtělo změnu.Prosím zaměřte se na zeleninu, sýry a ryby. Sladkosti nejím. Z alkoholu mohu výjimečně trochu slivovice. Děkuji.
0
Rád Tě uvidím, mirku, ale pokud chceš ryby, tak si nezapomeň vzít udici :-)
0
Pekne me stvete!!! To ja si v tu dobu budu zvykat na skotske "pochutiny"...chjooo, jeste ze umi Kamca pect:-)
Jo vite, co je narodni jidlo Skotu? Fuuuj, ani nechtejte vedet...:-)
0
No já sem v americe bydlel u lidí, co měli skotské předky a jestli budou vařit ve skotsku jak v usa, tak hodně štěstí kamaráde!!! Ať žije český jídlo!!!
0
Bleeeeh... jak si ctu ingredience haggisu, tak se mi dela spatne. No jeste ze se to aspon vari...
0
Vypadá to hnusně, ale prej je to dobře kořeněný a můžou se po tom utlouct. Dokonce soutěžej, kdo toho nejvíc sežere. :-(((
0
haggis
skotské národní jídlo
Skotské národní jídlo připravené naplněním dutiny žaludku ovce (nebo i jiného zvířete) rozsekanou směsí masa z jiných částí stejného zvířete (obvykle jsou to srdce, játra, jazyk, apod.), cibulí, tukem (lojem), ovesnou moukou a kořením.
0
Scotch Haggis
Tradiční skotské jídlo v ovčím žaludku. V konzervě (dlouhodobá trvanlivost). Hmotnost 456 g
350,- Kč
No nekupte to. :-)) Michale můžeš začít trénovat.
0
Royal Haggis
Hluboce mražené tradiční skotské jídlo. Vyrobeno dle tradiční receptury ze skopových vnitřností. Na objednávku do jednoho týdne. 110,- Kč/456 g
0
Nebudou to mít v Lidlu se slevou :o)))
0
Nevím jak vy, ale nějak mi to připomíná tlačenku. Akorát že je z prasete. A taková domácí tlačenka ...mňam. Chybí mi ovšem chuťové a vizuální porovnání obou jídel.
0
Já to vidím na něco pečeného od buchet (bábovička nebo tak nějak) a něco od masa + něco na zapíjení + něco malého k snídani. Ohledně buřtů na sobotu bych se přimlouval k řešení dojet v pátek odpo nebo v sobotu - bude-li kam - pro nějaký co nejčerstvější. Při dnešní kvalitě uzenin se mi moc nechce kupovat buřty ve čtvrtek dopoledne a bez lednice je mít někde do soboty večer.
0
S těma buřtama je to asi rozumný, má být docela teplo a bez tý lednice...nevím,nevím!
Jinak snad nic nepokazím několika litříky červeného (stáčený Cabernet Sauvignon) a něčím tvrdším na zahřátí (griotka?...že bych ochutnal zde mnohokrát opěvované recepty?)
0
Airline tvrdil, že tam lednička je a je teda fakt, že já osobně s ní počítám.
Nicméně Cabernet Savignon může být a griotku ti na zahřátí klidně osobně připravím. Já ji beru rovněž - má se ochladit :o)))
0
No jen aby to nebyla lednička podobná té, jakou máme v práci. 2 jogurty, jedna dobrá voda a je plná:-)
0
Hele a víš Ty vůbec, že se dá griotka svařit?.o)))
Tuhle jsem sjel do vidlákova úplně zmrzlej a v Tornádu měli svařenou!
0
Ano, vím, ale je to teda síla. A nesmí se svařit doslova - jen přivést k bodu varu, aby z ní alkohol nevyprchal.
Tohohle nápoje pak stačí fakt akorát panák na to, aby se člověk rozehřál po těli i po duši. Ale doufám, že takový mráz nebude a my zůstaneme u klasického grogu z griotky :o)))
0
;-)
A to ještě nevíš, co si na vás přivezu já ;-))) Stačí toho jediný malinkatý panáček (někdo ani to nedopije ;-))) a člověku je pak pěkně teploučko po celém těle...
0
Část alkoholu z ní vyprchá v každým případě, protože se začíná odpařovat při 76 st. C. Bacha na to. :-)
0
Tak jsem to konečně našel kde jsem to viděl....příspěvek od Ai o něco výše ze dne 30.8. 7:27.....nemáme prý zapomenout, že k dispozici nejsou lednice!
0
Ano, teď jsem s Ai mluvila - lednice jsou jen v kuchyni a nejsou k dispozici nám. Asi v krajní nouzi by se dalo lecos domluvit, ale je to orpavdu jen v omezené a nezbytné míře. A zatím nevíme, jaké mají paní kuchyřky pochopení pro to, že je nezbytné, aby šampus k snídani byl příjemně vychlazen :o)))
Jinak je tam dostatek dřeva, takže v sobotu bude oheň a zakoupí se buřty, chléb a hořčice společně.
0
S tím šampáněm je to jenom rozmazlenost. Když jsem se v jerevanský zahrádce před lety při 41 st. ve stínu ptal, proč není šampáňo vychlazený, odvětila mi obsluha: Chaladilnik něrabótajet.:-))
0
No, je fakt, že ve Stráži je sice teplo, ale 41° tam není. Tak to snad nějak půjde :o)))
0