...jak moc pravdivá je pravda, že ionťáky kazí zuby??? :-)
Kdyby jen jonťáky, všechno! Lepší je svoje zuby nemít. :-)
0
...a po letech se opět přisát k ženskému prsu :=))))
0
To by se vám líbilo - nic takového. Jen si ty svoje zoubky pěkně opečovávejte a mlíko pijte z hrnečku :o)))
0
!
0
Prosímtě a kde si tohle sebral?!? Že po nich pálí žáha, to jo, to je fakt - kvůli tomu je také nepiju, ale že by se kazily zuby...
0
To bude důsledek zdravotnické osvěty místního OÚNZ. Cožpak ti taky neříkali, že nemáš pořád jíst sladké, že se ti zkazí zuby?
Jedeš dlouho na kole? Pocucáváš u toho pořád něco? Je to sladké? V mém případě: Ano, Ano, Ano. Tak vidíš, pán má dobrou pamět a dobrý úsudek.
0
...samozřejmě z "bedny" to mám, že sportovci mívaj díky těm iontovým nápojům zkažený zuby
0
...jo ale myslím, že v zde nejde o obsah cukru, nýbrž té chemie, která (podle "bedny") narušuje sklovinu
0
Kazivost zubů způsobuje určitě jen cukr, v ionťáku obsažený, chemie nemůže kazy způsobit.
0
Ještě k tomu dodám, že pokud si na noc zoubky vyčistíte, zuby se vám nebudou kazit víc jako po jiných cukrech v ostatním jídle, snad ještě může mít vliv to, že někdo pocucává tyto nápoje s cukrem celý den a povlak z nich není dlouhodobě setřen ať už jiným jídlem nebo zub.kartáčkem, pak by kazivost mohla být vyšší.
Chroupejte mezi popíjením iont.nápoje třeba mrkev nebo okurky:-) Možná taky střídat ionťák s čistou vodou.
0
Sklovina ti popraská, i když si vlezeš do vany s horkou vodou. (Ivan Mládek) :-)))
0
ANO, je to tak. Po všech ph kyselých nápojích se kazí zuby /třeba ovocné čaje/. Tam, kde je v takových nápojích navíc přidaný cukr, tak je to ještě horší /iontové nápoje, coly, sprite, tonic apod./
0
Zkoušel jste někdo někdy měřit pH takovýho ionťáku? Soudím, že by lehce kyselej být mohl...ty fosforečnany.. :)
0
No ty fosforečnany, pokud tam jsou, podle mého soudě spíše jsou kvůli stabilizaci pH, což ovšem neznamená, že to nemá kyselou reakci.
0
Jsou tam. Dihydrogenfosforecnany. Aspon v tech iont.napojich, ktery jsem videl/nasel. Dihydrogenfosforecnanovej anion existuje v rozmezi pH 2,1 az 7,2. Pri nizsim prechazi na fosforecnou kyselinu (fuj), pri vyssim na hydrogenfosforecnanovej za uvolneni H+. Coz se da chapat i jako pufrovaci schopnost. Takze drzi pH pod neutralni urovni. Nerekl bych ale, ze tam jsou kvuli HLAVNE pufrovani... Spis pro doplneni fosforu...
0
Trosku si please upravte slovosled v predposledni vete. Dekuji :)
0
...no vzdyt to rikam a vubec bych se nedivil, kdyby tam byla primo kyselina fosforecna, jakozto dost casta potravinova slozka soucasnosti...tady nejde o cukr ale nejaky takovyhle svinstvo
0
Přesně, tak zvýšený obsah cukru, který je v iontovém nápoji nezbytný doplněk, pro pokrytí spotřebovaného glykogenu při výkonu.
Proto se doporučuje, a u sportů kde je to možné, vozit sebou čistou vodu a po napití iontového nápoje, propláchnout ústna. Problém však je u cyklistiky, kdy vozíš sebou jenom to nejdůležitější, asi těžko někdo bude mít dvě plné láhve tekutin.
A nebo snad ještě žvýkačka, alespoň na chvíli.
0
Začíná to očima, pak jdou zuby, následují klouby, další v pořadí je krematorium. Tak si vyberte, co je vám bližší. Nakonec budete rádi jen za zkažené zuby! :-))) :-)))
0
Nejbližší je mi přece jenom ten kremák, asi 500 m vzduchem. Je sice nejstarší v republice, ale mají tam nový hořáky, spalovací automatiku a dioxinový filtry. Taky popelníky. Děti Země jsou z něj nadšený! :-)
0
zase povery,mna uz jebne. pokial viem tak som sa stym este nestretol aby niekomu iontaky kazili zuby. je sice pravda, ze kazdy ma rozne citlive zuby a preto netreba zase zovseobenovat takuto to vec. svojho casu som si v robote urobil test par napojov / coca cola and co / tym, ze som do nich na urcity cas vlozil plechovy pasik. ak skorodoval a skorodoval tak vtedy je mozne rizik vzniku zubneho kazu co je u milovnikov tychto napojov vcelku bezny jav. takze mozem zodpovedne povedat, ze iontove napoje beznemu smrtelnikovi, kt pravidelne dodrziava oralnu hygienu nic take nehrozi.
0
aj v bratislave taky maju, raz som tam bol. normalne vtom zhori aj zinkova rakva a do ozvzdusia sa uvolnuje len horuci vzduch. no bol to zazitok.
0
Souhlas.Na vzniku zubního kazu se podílí mnoho zevních a vnitřních faktorů. Kyselé pH sice vzniku zubného kazu napomáhá, ale samo jej nezpůsobuje. Důležitá je přítomnost právě cukru a taky bakterií, které žijí v úst.dutině, a které cukr rozkládá í na kyseliny a ty teprve způsobí po určité době kaz. Nejlepší prevencí je proto ústní hygiena, bez ní to nejde. A to je asi kámen úrazu:-))
-1