reklama

Kyjovské údolí

Foto: Autor

Když jsem se vracel z projížďky na kole, tak u zmrzliny jsem potkal kamarády z dětství (dvojčata). Jezdí taky na kolech a slovo dalo slovo a tak, jak to mezi cyklisty bývá, už jsme se chlubili, co vše jsme na kolech objeli. Doporučili mi Kyjovské údolí. Je to u Krásné Lípy ve Šluknovském výběžku. Doma pak vybírám trasu a podle počasí den, kdy vyrazím. Plánuju si okruh, abych nemusel jet tam i zpět po stejné trase. Celkem mi to dá 90 km. což já mám na jednodenní výlet akorát. Cestou tam si to zkrátím přes Německo a zpět mám oblíbenou trasu (když se vracím od západu) přes Kytlici a kolem přehrady Naděje.

Vedro mi nevadí a tak si vybírám slunný den a vyjíždím brzo. Cestu přes Německo mám už mnohokrát projetou, tak kilometry přibývají. Z cest autem znám trasu z Dolního Podluží do Krásné Lípy a pak už najít vjezd do Kyjovského údolí není problém. Těch 6 km je krásný kus přírody. Ani jsem nevěděl, že tak blízko domova máme takovou nádheru. Jedu hodně pomalu, občas zastavím a prohlížím okolí, nebo čtu informační tabule. Příště si vyhradím víc času a prozkoumám různé vyhlídky, jeskyně a pod. Cesta je asfaltová, takže míjím i kočárky. Na vstupu do údolí je parkoviště a restaurace.

Po příjezdu k německé hranici jsem si naplánoval pokračování po cyklostezce č. 3031. Příště ale budu pokračovat buď Německem nebo podél Brtnického potoka. První polovina cyklostezky č. 3031 byla kamenitá a po volných kamenech se mi nejezdí dobře. Druhá polovina už byla asfaltová a tak za chvíli jsem byl na silnici, projel Chřibskou, překonal kopec do Kytlic a oblíbenou trasou kolem přehrady Naděje dojel domů, do Jablonného v Podještědí.

Foto: https://vlaky.rajce.idnes.cz/Kyjovske_udoli.

Fotogalerie

17.07.2021 vložil/a: vlakr
karma článku: 4.53
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Podél Ohře na kole

Cestování
Tak začal první prázdninový měsíc a ještě jsem v červenci nebyl na žádném vícedenním cyklovýletě. Využil jsem toho, že vnoučata přijedou na…
15.07.2017
vlakr
(5.58)

Z Vrchlabí do Hřenska podél Labe

Cestování
Jaro pokročilo, takže je čas na další cyklovýlet. Jako první letošní přišla na řadu jízda podél Labe z Vrchlabí do Hřenska. Do…
23.06.2017
vlakr
(4.25)

Na kole v Českém Ráji

Cestování
Na konci srpna bylo stále hezky, což jsem využil k dalšímu cyklovýletu. Tentokrát jednodenní do Českého Ráje. Vlakem jsem dojel do…
05.09.2016
vlakr
(3.93)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.08.2024 - 5 dní
cyklistický
Autobusem
10 500 Kč

Nejčtenější blogy:

PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

119 cyklistů (0 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023