reklama

Sobotní výlet 16.11. 2013

Dnešní výlet se nám obzvlášť vydařil. Jeli jsme autem za vesnici Cep, k Červenému kříži na modré značce. Tam jsme sundali kola, zapřáhli psy a vyrazili po modré, krásné cestě bez silničního provozu.Kousek za Zlatou stokou jsme odbočili, dojeli na zelenou, trochu jsem se zamotala, na zelené jsem zvolila opačný směr, tj směr Třeboň, místo Rozvodí. Na to jsme přišli celkem brzo, Dojeli jsme na Rozvodí, dali jsme menší pauzu a pokračovali podél Lužnice ke Stříbřeckému mostu. Nikde ani noha, nebo spíš ani šlapačka. Před mostem je pár chalup, na jedné z nich dva vzteklí psi a ještě vzteklejší majitel, co že si dovolujeme jet okolo jeho plotu. Byli jsme na turistické značce. Dojeli jsme k hospodě, moje obava že bude mít zavřeno byla správná, posvačili jsme ze svých zásob a jeli jsme zpět okolo vzteklých psů. Mezitím jsme si povídali o tom, co bychom si v té hospodě dali, kdyby měla otevříno. 

Před Rozvodím jsme potkali člověka se psem, tentokrát oba v naprosté pohodě. Děti dostaly poučné kázání, že jaký pán takový pes. Z pána se vyklubal nějaký správce německého útulku hned se mi pokoušel nacpat dalšího psa. Odmítla jsem, že mám plný stav, ale dala jsem mu tip na forum na netu, kde by psa mohl nabídnout. Mezitím jeho pes si pohrál s mými psy a rozloučili jsme se. Po zelené už jsme nebloudili, v dáli jsme zahlídli jednoho cyklistu, jinak nic. Jet tuhle trasu v létě je skoro sebevražda. Chvíli před čtvrtou odpolední jsme dorazili k autu, Iveta mi pomohla naložit všechny 3 kola, snad naposled na valnou hromadu, máme objednané nosiče na 5 kol a budeme je vozit na přívěsu kde vozíme psy.

Celkem 37 km, zhruba od 11 hod do 16 hod, s množstvím přestávek a přestaveček.

16.11.2013 vložil/a: Ufo
karma článku: 3.95
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Dva výlety na jedno místo

Ze života
V pátek 22.11. jsme s mojí dlouholetou kamarádkou Janou a jejím turistickým kroužkem šli na výlet na Kohout. Sraz jsme měli po půl jedné v…
25.11.2013
Ufo
(4.24)
PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

657 cyklistů (7 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024