reklama

Jižní Morava na kole v turistickém duchu

Nás 6 (resp. 5 a já za foťákem)
Nás 6 (resp. 5 a já za foťákem)
Foto: Autor

Na jižní Moravě byl na kole téměř každý z nás – pohodová krajina s novomlýnskými nádržemi, výhledem na vinohrady, mnoha sklípky a Pavlovskými vrchy v pozadí. A mnoho spíše pohodových cyklostezek všude okolo. Ano, na jižní Moravě už jsem na kole byl, ale klasickým způsobem s bývalou přítelkyní, která navíc nebyla zrovna velký cyklonadšenec, takže jsme naložili kola na auto a najezdili pak pár kilometrů po okolí. Teď jsem se ale rozhodl pojmout výlet více turisticky a nadchnout pro tento nápad více kamarádů. Jsem z Vyškova, tak jsem si řekl, že bychom mohli nabalit turistické potřeby a vyrazit na kole přímo od nás. Mám to štěstí mít okolo sebe prima lidi, takže nás nakonec vyrazilo celých 6 kousků.

Nabalujeme turistické potřeby na kola a konečně vyrážíme

Je středa ráno a na domluvený sraz u mě na dvoře opravdu dojíždí všichni. Tohle jsem tedy nečekal, ale musím říct, že mám z toho velkou radost. Sice máme dnes na ježdění celý den a chceme ho pojmout pohodově, ale taky máme před sebou cca 80 km, kdy cílem je vesnička Nikolčice, kde jsem byl před 2 lety na motosrazu a moc se mi tam líbilo. Jedeme po staré silnici vedle dálnice, což není ideální kochací trasa, ale holt chceme něco stihnut. Od Slavkova u Brna už pak jedeme po mnohem hezčích silnicích a hlavně okolí začíná mít pomalu ale jistě ráz jižní Moravy. Zastavujeme na focení, občas na jídlo, takže do Nikolčic dojíždíme až okolo čtvrté odpoledne. Všichni uznáváme únavu, tak už jen relaxujeme v kempu.

Jižní Morava, Novomlýnské nádrže, Pavlovské vrchy

Druhý den balíme stany a veškeré turistické potřeby a vyrážíme směr novomlýnské nádrže. Okolo nich vede krásná cyklostezka, kterou si užíváme plnými doušky (jednoznačně ji doporučuji). Trochu se koupeme a jedeme směr Pavlov, kde máme domluvené na 2 noci ubytování. Jeden den pak vyrážíme na výjezd na Pavlovské vrchy, který byl tedy opravdu dost extrémní a náročný – doteď si navíc nejsem jistý, jestli tam náhodou není cyklistům vjezd zakázán, protože jsme si později všimli nějaké cedule. Ale směrem nahoru žádná nebyla, nebo si jí nikdo z nás nevšimnul. Pavlovské vrchy určitě doporučuji, ale raději na kole – vyhlídky na Novomlýnské nádrže a vůbec celou jižní Moravu jsou opravdu nádherné. Večer jsme si řekli, že nebudeme zpáteční cestu protahovat a zkusíme ji ujet zpět k nám do Vyškova najednou. Bylo to asi 80 km a musím všechny pochválit, že cestu zvládli na výbornou, i když už jsem si místy říkal, že budu muset volat pomoc na telefonu s velkým autem.

Fotogalerie

15.10.2020 vložil/a: Ladulak
karma článku: 4.25
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.08.2024 - 5 dní
cyklistický
Autobusem
10 500 Kč

Nejčtenější blogy:

PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

205 cyklistů (6 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023