reklama

Čeladná aneb Zoufalcova sobota

Předpovědi počasí na víkend byly lehce katastrofické. Nicméně v sobotu bylo přijatelně a tak jsem vyrazil. Cíl nebyl dopředu jasný ale v záloze byla jedna chajda na Čeladné. Tudíž provizorní cíl byl. Úspěch je v tom mít cíl. Jakýkoliv a kdykoliv. A mělo by se vždy jet za něčím. Pak je to ten správný zážitek.

Od Dřevjané Mařenky jsem to vzal přes Vítkovice a Bělský les k bývalé šachtě v Bělé a odtamtud neznámou, pro mě známou lesní cestou do Oprechtic a do Staříče. Za ním jsem obklíčil zleva Štandl a dojel k Olešné. Pro změnu jsem ji vzal zleva, minule to bylo zprava a našel fajnu cestu do Palkovic.

Po Palkovicích následovaly Metylovice a pak Frýdlant. V Metylovicích skončila sranda, humor a prdel, neboť se rovina začala naklánět. Ve Frýdlantu nad podchodem od nádraží jsem chvilku uvažoval jestli jet přízemím, prvním patrem nebo druhým. Zmáčkl jsem tlačítko do dvojky a vzal jsem to na směrem na Ondřejnické sedlo, kde v minulosti stávala chata Solárka a stojí ruina chaty Pod Ondřejníkem. Ono je to docela slušné stoupáníčko. Pod Ondřejnickým sedlem jsem to vzal doleva na vrstevnicovou cestu směrem na Kunčice pod Ondřejníkem. Po pár km za Opálanou jsem odbočil na cestu dolů k nádraží. Z ní jsem uhnul na louku a přes ní na výše zmíněnou chajdu.

V chajdě bylo zatopeno a tudíž pohoda. V kastrůlku něco zůstalo od oběda, došlo i na čaj a kafe a tudíž nastala ta pravá pohoda. Budiž poděkováno hostitelům.Poděkování se špatně rozměňue ale alespoň něco, že.

Po usušení trikotu a dalších dílů oblečení jsem vyrazil na cestu domů. Sice mírně kapalo shůry ale pokud kapka nepadá na kapku o déšť se nejedná. Ani náhodou. A protože chajda stojí v nějaké té nadmořské výšce, začalo to pěkně. Sešupem dolů do Čeladné k Čeladence a po jejím proudu do Frýdlantu. A známou cestou hrdě nazývanou Beskydská cyklostezka až do Kunčic nad Ostravicí k OZU přes lávku a pak pod Místeckou směrem na Vítkovice a domů.

Cesta byla lehce chladná ale měla jednu velkou výhodu. Cyklostezky, pokud na ně došlo, byly prázdné. Téměř...

ZÁZNAM TRASY

24.04.2016 vložil/a: Bedajle
karma článku: 2.97
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Olomouc - Náměšť na Hané - Olomouc

Cestování
Slovo dalo slovo a na světě byl jednodenní výlet na Olomoucko. V den odjezdu ale zeměkoule nějak poskočila a jedno nádraží se kousek…
24.04.2016
Bedajle
(3.31)

Přehrada v Brušperku

Cestování
Tentokráte se nás na místě startu, za který bylo zvoleno nám. ve Vítkovicích u kostela sešlo více. Počasí bylo přívětivější, vykouklo i…
24.04.2016
Bedajle
(2.98)

Za přehradou na Bašce

Cestování
Tentokráte jsme vyrazili za přehradou na Bašce. U restaurace Na Kovárně jsme se sešli ve čtyřech exemplářích. Pátý exemplář cyklisty…
24.04.2016
Bedajle
(3.28)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.08.2024 - 5 dní
cyklistický
Autobusem
10 500 Kč
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

251 cyklistů (13 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024