reklama

Vyměnil jsem kolo zahradu

Foto: Autor

Nikdy v životě by mě nenapadlo, že právě já budu psát tento článek. Vždycky jsem byl velký fanoušek ježdění na kole, sportu. Jezdíval jsem pravidelně na výlety a při každé příležitosti a krásném počasí bylo pro mě kolo jasnou volbou. Dokud nepřišel pro mě zásadní zlom. Už pro není prioritou kolo, ale moje zahrádka! Už vlastně ani nevím, jak jsem se k tomu dostal. Možná to bylo proto, že naše zahrada vypadala spíš jako skládka. Rozhodl jsem se proto to změnit. Ze začátku to pro mě byla otrava, protože jsem si pořád říkal, že při takovém hezkém počasí bych mohl na kolo. Nicméně jsem vytrval, protože už jsem se na to chystal fakt dlouho. Svůj podíl na tom taky mělo, že máme souseda co seká trávu snad každej den, do toho furt něco řeže, upravuje, opravuje a já nevím co všechno, takže jeho zahrádka vypadá jako u nějakého panství. A u nás spíš jako u cikánů.

Začal jsem tedy postupně odnášet nepotřebné věci a vyhazovat je do kontejneru. Pak přišlo na řadu sekání trávy a řezání starých stromů. Následovalo opravování boudičky, ve které byl, k mému překvapení, uskladněný kolec, lopaty, rýče atd. „Budou se jěště hodit až si udělám záhon,“ říkal jsem si. Boudu jsem natřel a uklidil. Výsledný pohled na zahradu byl pak nádherný. Jenomže pořád tomu něco chybělo. A tak jsem se rozhodl, že si koupím kašnu! Zní to fakt šíleně a asi jsem se zbláznil, ale věřte nebo ne, nelituju toho. Tato zahradní fontána je teď mým novým miláčkem a nedám na ní dopustit. Musím říct, že soused docela čubrněl. Jako správný maloměšťák bude určitě chtít přijít s něčím lepším. Nechám se překvapit.

Ke vchodu do zahrady jsem umístil zahradní oblouk. Pro ty z vás, kteří neví co to je, se můžete podívat zde. K tomuto oblouku jsem vysadil rostlinu, které by se na něj měla pnout, tak jsem zvědavý, jak to dopadne.

Jako aktivní sportovec, jsem nezapomněl si postavit hrazdu, kde můžu pravidelně cvičit. Super věc pro zpevnění celého těla! Na kolo už bohužel není tedy moc času, ale ze zahrady mám opravdovou radost, že jsem jí vlastní vůlí dokázal uvést do pohledného stavu. Teď mě čeká sázení nějaké té zeleniny, aby to nebylo jen krásné místo, ale aby taky mělo nějaký užitek. :-)

A jak jste na tom vy? Taky rádi zahradničíte?

Fotogalerie

13.04.2014 vložil/a: zillda
karma článku: 1.5
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Zimní příprava na sezónu - Cvičební plán

Sport
V reakci na svůj minulý blog, který se mi popradně moc nepovedl, chci svojí lenost k pořádnému psaní napravit a sepsat tento snad už dobrý…
07.01.2014
zillda
(2.99)

Freestyle MTB

Sport
Určitě všichni znáte ty blázny jak se hliněných skocích nebo ve skateparkách točí na všechny strany a protáčí co protočit jde. Jsem jedním…
22.12.2013
zillda
(1.51)
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

340 cyklistů (14 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | včera

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024