reklama

Cyklistika na ostrově Fuerteventura

Foto: Autor

Na ostrově Fuerteventura (Kanárské ostrovy) jsem byla v období od 27.2. do 13.3.2014. Počasí bylo jako u nás v létě – přes den 26°C, v noci 16°C. Odjížděla jsem s částečnými znalostmi o místních cyklostezkách, skutečnost mě ale překvapila. Ostrov se stává ideálním místem, když je u nás zima a na kolo se nemůže. Všude se budují kvalitní cyklostezky, jak podél pobřeží, tak podél hlavních silnic. Po vedlejších silnicích se dá jezdit, protože je zde malý provoz. Turistický průmysl je zde zatím v plenkách, takže na kole zde můžete všude. Povrchy jsou od hladkého asfaltu až po písečné, šotolinové pěšinky v lávě - singltreky. Kola v půjčovnách stojí 1300 Kč na týden. Nejsou zde žádné velké kopce, když je stoupání, tak pozvolné. Ale je pár míst, kam už můžou jen hodně zdatní – na západním pobřeží. Zde je stoupání 230 výškových metrů. Počítejte s tím, že čím víc pojedete do nitra ostrova, přestává zde foukat a teploty jsou i vyšší – kolem 30°C. Dobře mi posloužila mapa Fuerteventury od „Kompasu“. Je sice v němčině, ale cyklostezky jsou zde dobře zakreslené. Na tento ostrov se v porovnání s ostatními Kanárskými ostrovy jezdí nejméně (i cenově zde dovolená přijde levně, neplatí to ovšem o jídle, to je drahé). Hlavní příčina je zřejmě v absolutní absenci jakékoli zeleně. Ostrov je suchý, bez vegetace, jen u hotelů najdete pár stromů. Nejdřív mě to od návštěvy tohoto ostrova odrazovalo, ale až na místě zjistíte, jak je to nádherné. Cyklostezky se stále budují nové, vylepšují staré, vláda zde v cykloturistice zřejmě vidí svou budoucnost. Ostrov má mnoho pláží, dá se koupat skoro všude a na mnohých místech budete sami. Přikládám pár fotografií z tohoto cykloráje na zemi.

Milena Fillová - Liberec

Fotogalerie

10.04.2014 vložil/a: tajga
karma článku: 4.25
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Jarní Malorka

Sport
Nemůžete se dočkat jara, až opět usednete na kolo? Jeďte na Malorku, tam budete mezi svými. Už od konce února je příjemně teplo, i když…
21.03.2015
tajga
(2.64)
Tip na letošní dovolenou
 (CK Extrem Tour)

Menorca na kole

Španělsko
15.05.2024 - 8 dní
cyklistický
Letecky
19 880 Kč
 (CK Extremtour)

Andalusie na kole

Španělsko
18.05.2024 - 9 dní
cyklistický
Letecky
17 670 Kč
 (CK Bondo)

Mallorca na kole: Svěží vítr

Španělsko
19.09.2024 - 11 dní
cyklistický
Letecky
28 940 Kč
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

268 cyklistů (17 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | dnes

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024