reklama

Den za dnem…

…čekám kdy konečně přijde jaro. Jo, ještě dlouho si počkám, nemám rád zimu a chladno a ani mi nedělá dobře. Sedím tu jak pecka, prohlížím videa na youtubku a sním. Ty myšlenky co se mi honí hlavou… skoro mi dělají větr, kterej proudí z uší ven. Doufám že letošní rok nebude tak marnej jak loňskej. Loni sem najel, světe podrž se, s nově pořízenym kolem, jen 650 km. Jo, když máte špatny záda bolavy, ktery vám vystaví co chvíli stopku, bohužel… Dřív jsem jezdil na treku značky Amulet, co sem vyjel tak většinou tady u nás na Drahanskou vrchovinu a cca po 50km. Jen za léto sem dal 2-3.000 km. Takový rekreační poježděníčko. Loni tedy s novym kolem jak naschvál jen zlomek toho na co sem byl zvyklej. Vždycky mě bavilo jezdit. Pamatuju si jak jsem jako malej donekonečna objížděl sídlišti na bmx. Teď jsem přesedlal na silničku. Možná pochybné značky Torpado ale krom novyho sedla se mu z myho pohledu zatím nedá co vytknout. Už abych na něm zas seděl. Zatím sedím jen na židli a divám se na videa z různých cyklospotive, rondé apod. Sem tam to proložim videem z Gira, Tour nebo Vuelty.

Jééé, letos je jubilejní 100. ročník Tour de France. Na tu podívanou se moc těším. Ale ani Giro nebude vubec špatny. Loni to byl krásnej ročník a letos má být ještě lepší a to nemluvím o poslední ze tří top podniků Vueltě. Tušim 3 časovky a 11 (rekordní) počet cílů na vrcholů kopců. Hmm... Ještě teď vidím jak se loni o vítězství přetahovali Valverde, Contador a Rodriguez. Ať si řiká kdo chce co chce, ale cyklistika je nejhezčí, nejlevnější a nejkompaktnější sport. Jen škoda že ho ve svym okolí nemám s kým praktikovat. Neznám tu moc cyklistů z Prostějova a to co potkávám na cestách jsou buď sváteční jezdci či cyklisti většinou jezdící od krčmy ke krčmě.. a navíc na horácích. Jednou si ho snad taky pořídím. Mám rád přírodu, na treku sem ji jezdíval. Teď chodím do lesa jen na houby nebo s foťákem. A když už tedy potkám někoho na silničce, což je málokdy, většinou to bere tak vážně že se jen ohlídnu a je fuč. Co naplat, ještě že se dá jezdit i v počtu 1. Jen to jaksi není uplně ono když znáte ten pocit jízdy ve skupince.

No.. sice sem si tu moc nepopovídal, ale rozhodně je mi líp. Třeba si to přečte někdo kdo je na tom podobně a zjistí že nemusí zoufat, že je nás takových víc :) Tak než ještě půjdu spát, přerovnám si nějaky cyklooblečení (ať mě ta zima rychlejc uteče) :D a mrknu na net jestli se už píše něco o Smržickym vandru. A když ne, tak si o tom nechám zdát :)

Všem nadšencům co je zima dlouhá přeji hezké snění a brzké jaro ;) M.

29.01.2013 vložil/a: Maty
karma článku: 3.63
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

372 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024