reklama

Konec dobrý všechno dobré, aneb co se všechno pokazí během odpoledne

Včerejší výlet na kole:

Od rána svítilo sluníčko, možná poslední relativně teplý den, ale já měl, ke vzteku, čas až po obědě. Rychle jsem se oblékl, popadl kolo a vyrazil. Než jsem se vymotal z hraničního lesa počasí se pokazilo, bylo po sluníčku, přišly mraky. Ale pořád bylo teplo. Ujel jsem pár km a měl jsem prázdné kolo. Tak jsem vytáhl rezervní duši, přehodil ji a jel dál. Jen jsem si uvědomil, že musím jet jiný okruh než naplánovaný, abych dojel domů za světla. Ale zvolenou cestou jsem také dlouho nejel.

A když jsem byl skoro v tom nejvzdálenějším místě, bylo kolo prázdné znovu. Asi nejsou Supreme ty správné pláště do lesa či co. Jenže, ukázalo se, že lepení je doma na ponku. Vzal jsem telefon a volám velitelce, že návrat domů se odkládá na neurčito. Prostě nějak dojdu, uvidíme. Po chvíli mě volá, že pro mě přijede soused, tak vytáhnu papírovou mapu, zorientuji se, ona sedí u googlovských map a já se jí snažím vysvětlit, kde asi jsem a kde se dostanu na silnici. OK. Další telefonát, že prý jaké mám souřadnice. Tak je odečtu z mého stařičkého Garminu, to už jsem na silnici, tak se domluvíme, že kousek ode mě je velká křižovatka, že budu stát tam. Soused totiž nemá telefon, ale místo je natolik jasné, že se neočekávají problémy. No abych nezdržoval, čekal jsem tam tři hodiny, byla tma, ukrutná zima, foukalo a já odmítal pomoc okolo jedoucích řidičů. V tom stresu nás nenapadlo vnutit sousedovi manželčin telefon, takže on byl někde na cestě a já se nemohl hnout z místa domluveného srazu.

Po třech hodinách soused dorazil domů, ne neměl paty od sněhu ani nebyl poprskaný od velbloudů, jen zadal chybně souřadnice do GPS, ta ho dovedla k Budyšínu a tam v uzavírkách a objížďkách zabloudil. Já ovšem byl poblíž Bischofswerdy. Hrozná situace, tři hodiny stepuji jak nejhorší prostitutka na silnici a teď je sedm večer, tma jak v pytli, zima jak v morně, mám hlad a jsem na začátku. Kdybych šel býval pěšky, už bych možná byl na hranicích. Pokládám telefon a přesně v tom okamžiku přijíždí proti mě auto, nejdřív blinkr doleva, ale pak mě spatří a odbočí vpravo ke mě. Co prý se stalo. Lámanou němčinou mu vysvětluji, že jsem uvázl, měl pro mě přijet kamarád, ale porouchalo se mu auto (neumím v němčině říct jiné zdůvodnění, proč stojím zmrzlý v noci). A on, že tedy jede do Kleinwelky, ale že se se mnou vrátí do Neustadtu, jestli mi to pomůže. No zda-li!

Nacpeme kolo do auta, on zavolá manželce, že se zdrží a vyrážíme. Po cestě vymyslí, že mě doveze až do Sebnitz, že dál nemůže, že nemá zelenou kartu.
A v Sebnicích nad tím mávne rukou a vysadí mě až před domem.

Jestli si myslíte, že andělé nemají fousy, tak tenhle je měl.

15.11.2010 vložil/a: petrp
karma článku: 6.48
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Pár dní na Tour de Baltic

Cestování
Nezbytný úvod Už nevím přesně jak to začalo, ale podle korespondence jsem někdy na začátku roku 2023 zjistil, že Arnošt, co se spolu známe…
09.06.2023
petrp
(5.32)

Polskem bez cíle

Cestování
Když se ukázalo, že letos pojedu na dovolenou nejspíš sám dlouho jsem nevěděl kam. Bylo jasné, že všechny původní plány patří do šuplíku,…
16.08.2020
petrp
(6.06)

A opět ta lužická jezera

Cestování
Udělalo se mi neplánované volno. Najednou jsem měl před sebou volný čtvrtek, pátek a samozřejmě víkend. A dokonce se konečně udělalo teplo,…
02.07.2019
petrp
(5.82)
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

389 cyklistů (10 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024