reklama

Štafeta 2012 - Přes hranice k jižním sousedům

Přebírám NaKolík od Ifči
Přebírám NaKolík od Ifči
Foto: Autor

Datum:  24.8.2012

Kdo vezl NaKolík: Tutorka

Trasa: Silůvky - Vranovice

Délka etapy: 22 km

Původně jsme s Ifčou byly domluvené, že si kola vezmeme do práce a odpoledne se sejdeme u soutoku Svratky se Svitavou, kde si NaKolík předáme. Jenže člověk míní a zákazník mění.....Takže konečná domluva byla, že po příjezdu ze zaměstnání obě sedneme na kolo a po domluvené trase pojedeme proti sobě. 

Vyrazila jsem po úplně nové cyklostezce podél trati směr Brno - u prvního mostu přes koleje jsem zjistila, že jsem ztratila jednu rukavici - v tom fofru jsem je nechala na nosiči a už tam byla jen jedna. S Ifčou jsme se potkaly těsně u Silůvek. Docela dlouho jsme pokecaly, vyfotily se a já i s Nakolíkem vyrazila k domovu. Mé plány, kam se s ním ještě podívám vzaly za své , protože světla rychle ubývalo. A dokonce asi třista metrů od domu jsem na silnici našla autem několikrát přejetou rukavici.

Datum: 26.8.2012

Kdo vezl Nakolík: Tutorka za podpory kamarádek Jany a Svatky

Délka etapy: 66 km

Trasa: Vranovice - Pasohlávky - Novosedly - Nový Přerov - hranice AT - Klein Schweinbarth - hranice CZ - Mikulov - Horní a Dolní Věstonice - Strachotín

Ze soboty na neděli celou noc pršelo a nechtělo přestat ani dopoledne. Dvakrát jsme posunovaly čas odjezdu, už jsem měla strach, že NaKolík opravdu jen zavezu Janě a ani se s ním neprojedu. Nakonec se počasí umoudřilo a my vyjely. Plánovanou trasu jsme museli zkrátit. Po cyklotrase Brno - Vídeň jsme dojely do Nového Přerova, kde jsme překročily hranice a kousek za hranicemi se napojili na EuroVelo 8, které nás vedlo směrem na Drasenhofen. Ale protože nás tlačil čas, odbočily jsme na Klein Schweinbarth a dojely k cíli naší cesta - na vrch Schweinbarther Berg , na kterém je památník vysídlených německých obyvatel Moravy - Südmährerkreuz. Je odtud překrásný výhled na Mikulov. Potom už nás čekala rychlá cesta přes hranice do Mikulova a na domluvené setkání s Janou, které jsem NaKolík u Strachotína předala.Na cestě domů jsme naši misi zakončily posezením u burčáku v Ivani.

Fotogalerie

04.09.2012 vložil/a: Tutorka
karma článku: 3.62
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

367 cyklistů (12 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024