reklama

Nejkrásnější kompliment

(foto Roman Muchka)
(foto Roman Muchka)
Foto: Autor

Čím je voda rybě, tím je kompliment ženě. Bez komplimentů žena usychá a vadne. Stává se nejistou a nespokojenou, něco jí chybí, ale často ani neumí pojmenovat, co to něco je. Bylo by ideální, kdyby žena měla bezednou studnici, ze které by vody neubývalo, ať by jí vyčerpala sebevíc, ale není na světě ideálu a je těžké udržovat svou studnici plnou vody, aniž by ji někdo doléval zvenčí.

V baru seděli čtyři muži a jedna žena. Právě odešel pátý muž a žena řekla: „Od muže, který odešel, jsem za posledních pět minut slyšela víc komplimentů, než od ostatních za poslední dva týdny." I řekl druhý muž: „Tak poslouchej, teď Ti každý z nás řekne nějaký kompliment."

První muž byl již poněkud společensky unaven a jeho jazyk bylo obtížné zastavit a myšlenky usměrnit. Jelikož mu žena právě dopila poslední pivo (a barmanka se chystala podnik zavřít, takže naděje na další pivo byla ztracena), první muž řekl: „Jsi bezedná!" Chtěl ještě pokračovat dále, ale ostatní muži jej zastavili, že to je moc pěkný kompliment, který se mu již nepodaří vylepšit, jelikož se také chtěli dostat ke slovu.

Druhý muž vládl ještě jazykem lépe, ale jeho upovídanost si nezadala s upovídaností mnoha žen trénujících své vytříbené jazýčky po pavlačích, i nasadil onen veškerý svůj šarm a divadelní um pravě: „Jsi krásná! Barva Tvých vlasů je jedinečná." Na nose mu přistál pivní tácek, jelikož žena byla v dobrém rozmaru, ale on si toho nevšímal a pokračoval ještě dlouho oním magickým hlasem, při němž je obtížné si zapamatovat, co muž vlastně říká, takže není možné zde všechna jeho slova uvést, jelikož si je žena nepamatuje.

Třetí muž byl vědeckého založení, začal tedy teoretickým výkladem: „Kompliment je z 90 % lží. Je třeba najít si nějakou drobnost, která není nijak výrazná, a na ní postavit svůj kompliment. Musí být nenápadný, ale přitom nevšední, aby utkvěl ženě v mysli." Pak vzhlédl k ženě se slovy: „Takový medailonek měla moje babička," ale ostatní muži toto za kompliment nepovažovali.

Čtvrtý muž chvíli hloubal, pak i on přispěl svým komplimentem: „Dnes se mi s Tebou dobře hrálo."

Naštěstí nebylo na ženě posuzovat vyřčená slova a vybírat nejlepší z nich. Přiblížila se hodina duchů a bar zavřel. Žena odjela domů na bicyklu a cítila se víc ženou, než toho dne ráno, což jí ovšem nezabránilo řídit nemotorové jednostopé vozidlo v mírně podroušeném stavu a projet dvěma zákazy vjezdu.

Veškerá podobnost není vůbec náhodná a žádná z uvedených postav není vymyšlená. Takto to dopadá, když kapela zkouší v domě, v jehož přízemí se nachází bar, a když se víc pije než zkouší.

Fotogalerie

17.07.2012 vložil/a: lucierut
karma článku: 5.07
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Není bajk jako bajk aneb na České Švýcarsko Ti...

Cestování
Přišel pátek a já pořád netušila, co udělám s volným víkendem. Nutně jsem potřebovala záminku, proč neopravovat střechu na dílně, jenže to…
21.07.2013
lucierut
(5.07)

Nejezděte na Sedlo v sedle. A nebo jo!

Cestování
Co se sobotou, říkala jsem si, když v neděli mám nějaké povinnosti, takže nemohu pryč na celý víkend? Nenapadlo mě nic lepšího, než zajet…
28.08.2012
lucierut
(6.26)

Jarní Beskydování aneb co nesjedu to svedu

Cestování
Od konce října mám celopéro, které bylo určitě celou zimu a jaro smutné, že si na něm hlavně trénuji jízdu s nášlapy a terénu a kopců si…
05.06.2012
lucierut
(5.31)
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

312 cyklistů (19 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024