reklama

Stále stejné, ale pokaždé jiné zážitky

Foto: Autor

Je 30.června a já ocházím ze školy s vysvědčením. Už při odchodu ze školy vím, co mě o prázdninách čeká. Čeká mě jako každý rok týden u strýce Petra na chatě na Vranově. Mámin bratr je tak trochu divný, sama nevím proč tam jezdím, asi kvůli tomu, že by prázdniny nebyly ,,ono". Strýci bude letos už čtyřicet let a ještě nenašel tu pravou, to vám ale povím, uchazeček už bylo...K strýci si beru kolo, popravdě - bez něj bych se tam ani neobešla. Každý den se vydáváme ,,na lov". Jinak řečeno, vyjíždíme na kole na lov žen. Projíždíme cyklo stezkami a prohlížíme si krásy národního parku Podyjí. Já se celou cestu kochám krásnou přírodou a strýc něčím jiným. Nejenže po cestě sleduje celkem nepoškozenou přírodu, ale dokonce se stíhá dívat i po ženách. Vždy si nějakou vyhlédne, když se na něj usměje, hned udělá, že spadl a je flirt na světě! ,,Ále, už je to tady zase" říkám si. A tak sleduji strýce co bude dělat, ne že bych to nevěděla, ale pokaždé je to trochu jiné...Pak, pokud slečna chce, pozve ji na kafe a já mám zhruba tak hodinku čas, si projet okolí kolem hospůdky. Je to vždy super, projíždím si krajinu a můžu říct, i když tu samou trasu jedu už poněkolikáté, vždy mě něčím překvapí. Je pravda, nejkrásnější je pohled na svět ze sedla, ale ze sedla z kola- to tedy je! Je to pro mne jakýsi odpočinek, který se mi dopřeje po stresu a zátěži. A ještě, když se při tom pozoruje krásná příroda. Po projížďce se vracím zpět za strýcem a pevně věřím, že je ještě na místě, kde jsem ho naposledy viděla. Většinou setrvá, ale člověk nikdy neví..Nevím co se pak stane, ale vždy vychází sám a řekne: ,,Už jedem, chci sledovat krásy Jižní Moravy". A jede se zpět-konečně! On unavený a já plná energie se vracíme zpět na chatu. Večer si umyji kolo a uložím do kůlny. Těším se, na další den, na projížďku se strýcem. Sice vím, jak vše bude probíhat, ale těším se až uvidím stará nová místa. Takto jezdím už 10 let, je to možná divné, ale pro mě jsou to krásné strávené časy na kole v přírodě, ještě když jsem z panelového domu a nemám kdy a kam se jet projet.

Fotogalerie

12.07.2011 vložil/a: b.u.d.d.h.a
karma článku: 3.61
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Tip na letošní dovolenou
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
17.05.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Šumava na kole

Česko
12.07.2024 - 3 dny
cyklistický
Autobusem
5 900 Kč
 (CK Frčíme)

Teplické cyklostezky na pohodu

Česko
20.08.2024 - 5 dní
cyklistický
Autobusem
10 500 Kč
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

270 cyklistů (15 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | dnes

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024