reklama

Synátorovy začátky s cyklistikou a závody na kolech

Foto: Autor

Na kolo jsem musel manželku i syna vyloženě dotáhnout

Na kole jezdím už hodně dlouho a k tomuto koníčku jsem dotáhnul i manželku, takže jezdíme několik let spolu. Zpočátku se jí sice moc nechtělo, ale když jsem vymyslel pár výletů jen s mírným převýšením, ale přitom krásnou přírodou, tak byla z trávení času na kole nadšená a tento koníček ji taky chytil. Nikdy jsme nejezdili žádné závody, ale spíše se jen tak v klidu motali na kolech po krajině. Náš syn, který má v tuto chvíli 5 let s námi napřed jezdíval na dětském sedátku a pak asi 2 roky vůbec, protože se mu nechtělo a my jsme jej zase nechtěli nutit.

Jak jsme kupovali dětské kolo

Ale zasáhla náhoda, když jsme byli na výletě v Koutech nad Desnou a zrovna se tam jel jeden ze závodů kola pro život. A ještě větší náhoda byla ta, že tam potkal jednoho dobrého kamaráda ze školky, který taky závodil, a moc mu to šlo - nakonec dojel třetí. Našemu Míšovi se celá ta atmosféra okolo jízdních kol a závodů tak moc zalíbila, že chtěl jezdit taky. Já jsem byl samozřejmě rád, že ho tohle tak moc nadchlo a rozhodl jsem se, že mu pořídím nějaké solidní dětské horské kolo a že s ním budeme vyrážet alespoň na méně vzdálené závody. Určitě to spousta z vás zná - najednou vidíte ve svém dítěti budoucího šampiona světa a chcete mu dát tu nejlepší techniku proto, aby se jím mohl časem stát. Takže jsme koupili solidnější dětské kolo, ze kterého měl Michal opravdu velkou radost. Musím říct, že jsem docela koukal, že už na tyhle malá dětská kola pro špunty dávají solidní brzdy a celé řazení vypadá opravdu dost kvalitně.

 

První tréninky na kole

 

Začali jsme trénovat jen tak okolo domu a na nedaleké trati, kterou používají často lidi na motorkách a čtyřkolkách. Michala právě tohle ježdění opravdu nadchlo, tak jsem ho v tom dál podporoval a dokonce s námi začal jezdit i na víkendové projížďky na kole z čehož byla nadšená zase hlavně manželka. Závody jsme zatím odjeli jedny - ale o tom zase až příště.

Fotogalerie

10.07.2018 vložil/a: Kolo-pro
karma článku: 3.31
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

PR

Cyklistické legendy a hazard: Příběhy slavných cyklistů a jejich vášně pro hazard

 (shutterstock.com licence NATALIS)
Cyklistika je sport plný hrdinství, vytrvalosti a odhodlání. Je to sport, který oslavuje sílu lidského ducha a schopnost překonávat překážky. Ale za lesklou fasádou profesionální cyklistiky se skrývá i temnější stránka: vášeň pro hazard.

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?

Nová značka skládacích kol v ČR – Montague kola (nejen) amerických výsadkářů

Skládací kola Montague (Citybikes)
Skládací kola si již dávno našla cestu k zákazníkům. Není divu. Jsou praktická a zásadně rozšiřují možnosti rekreační a městské cyklistiky. Díky lehkosti a skladnosti jsou používána při cestách vlakem, autobusem, letadlem, karavanem, osobním autem a dokonce i ultra-light letadlem či vrtulníkem.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

616 cyklistů (8 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024