reklama

Jak nejlépe nabourat na lehokole(SWB) do chodce?

Lehokolo mi pro bezpečnost cyklisty přijde mnohem bezpečnější, ale takový neopatrný chodec dostane šťouchnutí beranidlem předu vyzbrojeným ozubeným převodníkem na kovovém nástavci.
Už ste někdo na leháči někoho nabourali a obešlo se to bez vážných následků?
Dělá Azub nějaké CrashTesty?
Existuje nějaký nárazník pro lehokola?

[ Zpět ]
Datum: 28.01.2008
Autor: šmudla
  • Re: Jak nejlépe nabourat na lehokole(SWB) do chodce?

ja myslim, ze jedno jestli ho vezmes na klasice nebo lehaci. Kdyz mas smulu, tak zmastis tak i tak. Lehac je ale lepsi pro jezdce, protoze naraz hodne poberou nohy a ne hlava -ruce.

[ Zpět ]
    Autor: Billicek
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Pokud vím největší zkušenost na vlastní kůži má Jirka. Ten se tím beranidlem pokoušel odstrčit auto.

[ Zpět ]
    Autor: Jerguš
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Tak tak, projel jsem do něj skoro 15cm hluboko zavřenejma dveřma. A odešel po svých. Ale být tam chodec, tak já odešel ještě líp, zato on měl zlomenou nohu. Musel bych ho ale do té nohy trefit dost přesně, jinak by se to svezlo a nemělo to ten efekt.

[ Zpět ]
      Autor: Jirka
  • Re: Jak nejlépe nabourat na lehokole(SWB) do chodc

Pokud vím na závodech (třeba CV) jsou na SWB povinné chrániče převodníků, právě z důvodu větší bezpečnosti při kolizi.

[ Zpět ]
    Autor: PavelŠ

zatím jenom s cyklistou, co jel vlevo v protisměru a rozhod se přejet na správnou stranu...já sem to uležel...protějšek vstal a odešel na ranní směnu...

[ Zpět ]
    Autor: Neregistrovaný uživatel (mbp ([email protected]))
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Parťačka na kolo

29.04.2025
Ahoj, hledám parťačku na jarní cyklovyjížďky Praha a okolí, na pohodu, nejde o kilometry, ale o to užít si jízdu.

Hledám: Věřím, že ještě potkám lásku.

25.04.2025
Život je náhoda a musí se mu jít naproti… a tak tu jsem a říkám si, že třeba zrovna tady bude moje druhá polovina…

Hledám: Jsem jaká jsem.

25.04.2025
Já bez závazků, hledám parťáka pro život, který už je na tom také podobně. Pouze vážně, ale s nadhledem a…
Cyklozájezdy | Dokempu.cz | Cyklobazar | Aktivni dovolená
Perfektní funkční oblečení pro vaše sportovní aktivity, od značky Moira.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

245 cyklistů (1 přihlášený)

Pobaltí 2023 - 2. část

...s mírným zpožděním... Z Litvy do Lotyšska Tuto cestu jsem si poprvé ani nepsala žádný deníček, ani nic…
Peggy | 24.04.2025

Norsko 2024 aneb za tučňáky a pižmoni

Dovrefjell Dovrefjell je pohoří v jižním Norsku v krajích Møre a Romsdal, Trøndelag, Innlandet. Na severu je…
šíp | 23.04.2025

Slunce, smích a první letošní kilometry po Vltavské cyklostezce

Začátek dubna nám letos nadělil opravdu krásné počasí - modrá obloha, lehký vánek a příjemných 17 stupňů.…
Mirila | 21.04.2025