reklama

Co píší ve Francii 2

"Francii hrozí přerušení dodávky elekřiny", hlásá titulek dnešního Le Figaro.

Pokud budel leden chladný, mohla by být situace kritická, čtvrtina reaktorů, tedy 14, je odstavena z různých důvodů a ta energie by mohla chybět. A doho ta vysoká cena na burze a takhle na 4 straných plus dvě strany v příloze. Prý se uvažuje o krátkodobém, několikahodinovém vypínání jednotlivých okruhů, aby se tímto rotačním systémem podělili o proud všichni. Shoda napříč politickým spektrem, vítr, slunce, přehrady, to všechno je fajn a príma, ale nestačí to, ale Francie se musí a bude orientovat na jadernou energetiku.

Saint-Pierre a Miquelon
je francouzské souostroví v severní Americe, kousek od Newfoundlandu. Nebýt včerejšího věncokladení, netušil bych,že něco takového existuje. O co šlo.
Tohle souostroví patří Francii od poloviny 18. století a po okupaci části Francie Německem a v roce 1940 spadlo pod Vichystický režim kolaburující s okupanty. Na Štědrý den 24/12/1941 se na tomto souostroví vylodilo 530 dobrovolníků armády Svobodné Francie de Gaulla (411 mužů, zbytek dámy, jsme gendrově korektní) a souostroví pro Svobodné Francouze zabralo, tedy demokraticky, obsadili vojskem a dali hlasovat - Losnu nebo Mažňáka - ted de Gaulla nebo Petaina. Žádná krvavá řež se neodehrála, přesto, ti dobrovolníci co do toho šli to tušit nemohli, tak všechna jména od včerejška připomíná odhalený památník. Poslední žijící účastník vylodění zemřel vloni v prosinci.
Souostroví mělo zřejmě strategický význam, asi by nebylo dobré, aby ho zabrali Němci, i když USA tehdy vládu ve Vichy uznávalo a proti obsazení oficielně protestovalo.
Vůbec, vztahy mezi USA a touto poslední výspou Francie v Americe byly napjaté už dřív, za americké prohibice se právě odtud pašoval alkohol do Států a na ostrovech pobývali často hvězdy mafie, jako slavný Al Capone.
Dnes má souostroví statut Zámořského společenství Francie, viz:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1mo%C5%99sk...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 23.12.2021
Autor: Jindra8526
  • Omicron, Lodě v Paříži

         

    Po přečtení Le Figara a strašením black outem jsem si říkal, že ti novináři fakt neumí nic jiného, než strašit.

    Le Parisien tento dojem napravil, na titulní straně i na dvojstranně věnované Omicronu shrnuje dostupné poznatky - titulek mluví za vše -
    Omicron, bude méně zlý?
    Podle velmi opatrně vyslovovaných výsledků dosavadních výzkumů prý asi ano. Sice se mnohem rychleji šíří, ale je méně nebezpečný, tedy - riziko závažnějšího průběhu je významně menší, píší, že možná o 40 procent.

    Vysloveně mě potěšil článek o elektrifikaci výletních lodí v Paříži. Jedna vlašťovka sice jaro nedělá, ale pro začátek dobré.

    V Paříži operuji 4 společnosti lodní dopravy: Bateau-mouche • Batobus • Vedettes de Paris • Voguéo.

    Právě "Vedettes de Paris" se rozhodla do roku 2023 všech svých 5 lodí elektrifikovat. Využili tak vynucené přestávky kvůli Covidu a elektrifikovali už první loď. Byla to technologická výzva, sice jinde (Amstrerodam, Strasbourg) prý elektrolodě jezdí, ale na kanálech a Seina je řeka s víry a proudy. Jen se už nebude cestujícím topit ani klimatizovat... :-)

    "Vedettes" stejně jako "Bateau Mouche" provozují vyhlídkové jízdy po Seině, s výletníky udělají kolečko, ukáží vše, co z řeky lze vidět, je to pohodlná prohlídka města, když už nohy mají dost.
    Bateau Mouche navíc večer nasvětlují nábřeží reflektory, je to zážitek.

    Přesto spíše než tyhle výletní lodě bych doporučil Batobus (https://www.batobus.com/). Tyhle lodě fungují jako doprava, koupíš lístek na den, nastoupíš, vystoupíš, prohlídneš, a zase se nalodíš a frčíš dál.

    Poslední společnost "Voguéo" jezdí z Paříže někam ven, nevím o ní nic.

    Elektrifikuje tedy zatím jen jedna společnost, ale asi to bude hozená rukavice, ty lodě totiý nadělají smogu habaděj. Uvidíme, co na to cestující, jestli se vzdají pohodlí ve prospěch čerstvého vzduchu. Dobrý mustr pro Stověžatou, soudím.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 23.12.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: Omicron, Lodě v Paříži

           

      No jo, ale Vyšehrad a Vltava, ty neikoničtější pražské parní parníky topí pod parním kotlem mazutem. To nejde elektrifikovat a hlavně to nechceme. Návrat uhlí nechceme také. To je hrůza, co to produkuje. Ale parní stroj na mazut je OK.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 23.12.2021
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Omicron, Lodě v Paříži

             

        Parník asi nepředěláš, ale těch smradlavej lodí co brázdí Vltavu je fakt dost.

        Stálo to balík, a i v té Paříži to bude jen pět lodiček, zatím. Zajímavá je ta informace o Strasbourgu a Amstru, zkusím něco najít, jak si vedou.

        V Paříži je starostkou madam Hidalgo, ta je zelená jak hastrman a někdy to tlačí až do extrému, ale lecos se jí i daří.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 23.12.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Omicron, Lodě v Paříži

               

          Pracuji u Železničního mostu. Jezdím k němu denně od Barandovského mostu po cyklostezce podél Vltavy. Ty lodě nesmrdí nijak moc. Mně, ač jsem hodně zelený nijak nesmrdí. Našel bych si jiné objekty pro elektrokonversi.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 23.12.2021
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Omicron, Lodě v Paříži

                 

            Já si pamatuji, ale bylo to ještě před Velkou panikou, ty pidilodičky co vozily turisty po Vltavě pod Hradčanama, smrděli úděsně aj černé čmoudíky vypouštěly.

            Taková konverze městského plavidla v elektroloď je asi schůdnější než u jiných dopravních prostředků. Unesou těžké akumulátory, odstavené v nabíječce nepřekáží...

            Pokud jde o cyklodopravu, je na tom Paříž klimaticky i výškopisně o dost líp než Stověžatá, za Velké paniky se její využití znásobilo a tomu se přizpůsobily i trasy. Ubraly se pruhy autům na bulvárech a předělaly na stezky, a mme Hidalgo je teď chce přetvořit v trvalé. Tam dost často naráží, protože to chce dělat fakt s rozmyslem, aby nevznikaly špunty. Prostě veškerá městská doprava nelze řešit bycikly a stojící, čadící kolony taky nic moc.

            Ale ty úpravy jsou znát, a na kole to při orůjezdy městy skutečně poznáš, nejen v Meště světel.

            Problém ovšem zůstává "kam s ním". Žalostný nedostatek míst, kde by se kolo nechalo bezpečně zaparkovat, připoutané je kandelábrům zneprůchodňuje chodník. Stejně tak doma v těch jejich pidibyrech, na chodbách být nesmí, požární předpis. Kancelářské budovy v centru také nemají prostory pro skladování kol, ve škole v Montpellieru mi zakázali i Stridu, která složená je jak vozík na golf. Prý žádná kola v budově ani dvoraně.
            Takže drandit lze a ještě konfortněji, ale jak na to nasedne víc lidí, je tu problém

            Řešením jsou ta sdílená kola, s pevnými stanovišti ten pokus jako dělají Rekola u nás v Paříži odpískali, stačí že se všude povalují ty elektrokoloběžky, a těm už taky zvoní hrana. Tedy těm sdíleným. Vlastních stále přibývá a s nimi i střetů s chodci.
            Tak zase budou omezovat povolenou rychlost co kolobrnda smí, jak to dopadlo či dopadne najdu.

            Ona doprava ve velkoměstě je fakt hodně komplexní problém, a aktivistický přístup občas přináší překvapivé komplikace. Jako ta sdílená kola bez pevných stanovišť. Už jsou fuč, zaplať Bůh

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 24.12.2021
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
            • Re: Omicron, Lodě v Paříži

                   

              Ano, sdílená kola jsou lepší na pevných stanovištích, kde nepřekáží.
              Zajímavá je historie Rekol v Praze. Začali s obrovskou podporou veřejnosti, kdy jim lidé dávali svá stará kola zdarma na opravu a natření na fialovo jako sdílená Rekola. V další sezóně už měli vlastní postavená. Ale stále na nich kupodivu jezdí stále ti slušní lidé, kteří jim fandí a ta kola uklízí do míst, kde nepřekáží. Dokonce i v době, kdy se už nemusí poutat řetězem ke kandelábru a stojí to v prostoru na stojánku, tak stále většinou nepřekáží. Neustále odklízím nějaké překážející elektrokoloběžky, ale Rekola nikoliv. Nakonec je to vždy hlavně o lidech, kteří to používají.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 25.12.2021
              Autor: Brahma
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Omicron, Lodě v Paříži

                     

                Byl jsem s nima od počátku, trochu jsem ty kluky z Rekol sponzoroval (a dostal triko a oznáček).

                Nikdy jsem ale jejich služeb nevyužil, i když jsem pár let byl abonentem.

                Šli do toho s chutí, poloamatérsky.
                Pak se spojili s nějakým investorem a začali to dělat na profi úrovni. Pustil jsem to z hlavy.
                Takovýhle projekt chce aby měl opravdu silnou podporu města a silného finančního partnera, ve Francii do toho cpala peníze reklamní agentura výměnou za povolení využívat reklamní plochy ve městě zdarma. Ale taky už nevím zcela přesně jak je ten Vélib financován dnes.

                To jestli kola překáží nebo ne, je samozžejmě o slušnosti, ale také o množství kol v oběhu. Nějací Číňani do toho šli silou rozmístili, snad šlo o dvě společnosti, kola po celém městě, ale brzo se z toho stal nepoužitelný šrot co překážel. Byl to stejná koncept jako ta Rekola.

                Ten systém, aby fungoval dobře potřebuje stálá stanoviště, a hlavně trvalou údržbu. Městem neustíle jezdí vozy, které převáží Véliby z míst, kde se hromadí, na stanoviště kde chybí. V úplném centru to funguje celkem automaticky, ale z malinko vzdálenějších míst by to nešlo. Prostě ráno lidi nasednou na Véliby, jedou do práce, a kola by v centru nebylo kam odložit, stojany by byly plné, kdyby nějaká auta ta kola zase nevozila zpátky. Takže ona ta ekologie zase není až tak úplná, ale pokud není nějaká výjimečná situace, jako stávka MHD, je to spolehlivý způsob dopravy.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 25.12.2021
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Omicron, Lodě v Paříži

           

      Elektrické výletní lodě...zajímavé...údajně existuje nějaké místo, kdesi ve střední Asii, kde to tak funguje už od roku 1946...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 24.12.2021
      Autor: Radler
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Omicron, Lodě v Paříži

             

        Bohužel tam mají Gobi a ne řeky :D

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 25.12.2021
        Autor: Brahma
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Omicron, Lodě v Paříži

             

        Dnes jsem snad po dvou letech byl zase v centru Stověžaté a viděl na Vltavě jednu elektrickou loď, velikou. Tedy měla to na sobě napsáno, že drandí na proud.

        Než jsem sundal rukavice a vyndal mobil, byla fuč, tak nemám foto, ale jela tam.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 25.12.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Omicron, Lodě v Paříži

               

          Hodinová vyhlídková plavba na plně elektrické lodi Marie d´Bohemia vám představí krásy Prahy jako na dlani, a navíc zcela ekologicky. Můžete se těšit na překrásné výhledy z horní otevřené paluby a přes maximálně prosklené stěny lodi.
          Hodinová vyhlídková plavba na plně elektrické lodi Marie d´Bohemia vám představí krásy Prahy jako na dlani, a navíc zcela ekologicky. Můžete se těšit na překrásné výhledy z horní otevřené paluby a přes maximálně prosklené stěny lodi.Ale je nějaká malá.
          https://www.prague-boats.cz/cs/ekoplavba-na...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 25.12.2021
          Autor: Brahma
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Omicron, Lodě v Paříži

                 

            Jo, to je vona, viděl jsem ji z Karlova mostu...

            člověk fakt musel fotit jenom vzhůru, aby na něj z obrázku nečuměly ožralý, primitivní, ruský tlamy...

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 25.12.2021
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
  • N. Lebond: Covid 19 - Chceme žít oi celý život v režimu omezován

         

    Zdravotní krizi, která trvá téměř dva roky a jejíhož konce nedohlédnem, nelze označit za dočasnou.
    Potají je otřásáno se samou podstatou našeho práva: zákazy jsou podstatou a svoboda výjimkou.
    Je to společnost kterou chceme?

    Poslední dva roky ukázaly, že sanitární uvažování nezná mezí a neposkytuje záruky. Je to čistě technický aspekt, který vede k opatřením, aby nebyli další pacienti. Takhle lze považovat za normální navrhovat lockdowny jako způsob života, zavírání škol a omezování kolektivů mládeže, rozdělovat rodiny požadavkem "aby dědeček a babička jedli v kuchyni", diskriminace obyvatelstva podle zdravotního stavu a omezovat společenský a ekonomický život požadavkem minima kontaktů.

    Všechny tyto věci, které by před pandemií byly bezpochyby považovány za nesnesitelné bezpráví jsou nyní presentovány jako žádoucí a je navrhován nový model života.

    Někteří poslanci, kteří ztratili veškerou soudnost, navrhují skoncovat s individuálními svobodami a smysl pro ně má jen kolektivní svoboda. Jednotlivec nehraje roli, záleží na mase. Tento sklon je dobře znám, je to tendence všech autoritářských režimů.

    Naše společnost však potřebuje mír a harmonii a k tomu je potřeba svoboda. Je důvod se obávat, že čistě sanitární společnost toto uspořádání zničí a nedopustí.

    Nastal čas, aby presidentským kandidátům byly kladeny skutečné otázky a vyžadovány jasné odpovědi. Nemůžeme se spokojit se zdravotními pasy, které mají chránit ostatní a zastavit
    cirkulaci viru, protože se ukázaly jako neúčinné a často i falešné, a to nebereme v úvahu jak jsou nadměrně drahé, ekonomicky i společensky. Francouzi jsou hodně proočkovaní a jsou disciplinovaní. A jsou také unavení. Zatímco se očkování i nošení roušek masově rozšířilo, cirkulace viru se nesnižuje. Nadějí je, že se snížil počet úmrtí.

    Je utopií se domnívat, že lze dosáhnout nesmrtelnosti, je proto potřeba přijmout, statisticky velmi malé, riziko Covidu.
    pokr.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 24.12.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: N. Lebond: Covid 19 - Chceme žít oi celý život v režimu omez

           

      S výjimkou velmi malé minority ohrožených lidí, které lze velmi dobře identifikovat a věnovat se jim, je třeba úsilí soustředit na návrat k normálním životním podmínkám v liberálně demokratickém režimu.

      Nebo ať to řeknou jasně - měníme sociální a politický model, abychom od nynějška žili ve zdravotnickém systému, kde budou každou zimu omezení, kde navzdory vakcínám a léčbě budeme žít maskovaní rouškami, kde přístup k práci a životním radostem bude podmíněn očkováním.

      Musíme si uvědomit, že pokud se takto rozhodneme, bude to pokračovat dále.
      Proč jen covid, chřipka a rakovina by měly vést k obdobným optařením. Bude zítřejší svoboda vyhrazena těm, kteří předlooží dobré krevní testy, budou jíst málo a zdravě, nebudou kouřit a pít a nevystavovat se zdravotně škodlivým produktům?

      O jakou společnost půjde by mělo jít v nadcházejících volbách, presidenstkých i parlamentních.

      Nabízí se dva modely:
      První je život, plný, celistvý a svobodný, který uznává, že život nelze zredukovat na pouhou biologii.
      Druhý je sanitární, který vyžaduje kontrolu, omezení a ukazuje se jako puritánský.

      Rozdíly jsou dostatečně velké, aby je volič pochopil.

      Nicolas Lebond - Děkan Právnické fakulty polytechnické university Haut-France

      v mírně zkrácené verzi, originál přiložen

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 24.12.2021
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
      • Re: N. Lebond: Covid 19 - Chceme žít oi celý život v režimu omez

             

        Konečně z tebe, nebo spíš z pana Lebonda vypadlo rozumné stanovisko, se kterým se dá diskutovat. Ano máte pravdu, sanitární technické stanovisko zachraňuje životy výmněnou za svobodu. V době, kdy žádná jiná ochrana nebyla to mělo smysl. V době dostupného očkování vymněňujeme zdraví neočkované menšiny za vlastní svobodu. Ano souhlasím s ním. Kdo se nechal ochránit, je ochráněn a kdo se rozhodl jít cestou rizika, nechť si po něm svobodně jde. Ovšem za vlastní prostředky a na svůj vlastní účet. Svoboda většiny by se zase měla vracet k předcovidovému normálu.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 25.12.2021
        Autor: Brahma
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
        • Re: N. Lebond: Covid 19 - Chceme žít oi celý život v režimu omez

               

          Já v tom nejedu, jen jsem přeložil co Lebond píše, nic vlastního jsem nepřidával, a snad nic důležitého ani nevynechal.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 25.12.2021
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Grand Corps Malade

         

    Jediným dnem v roce, kdy ve Francii nevychází žádné noviny, je 1. máj.

    Le Figaro o nedělích a svátcích netiskne, ale lehce bulvární Le Parisien neděle ani svátky, až na ten jeden, nevynechává.

    Přesto, protože ten svátek, politika vymizela, a i ten darebný covid s omicronem se odstěhovali na dvojstranu 5-6.

    Titulní strana velebí básníka a recitátora, težko jej nazvat zpěvákem, který si říká "Grand Corps Malade" - tedy česky "Velké Nemocné Tělo". Byl jsem trochu zmaten, když celá strana je věnována "Fenonénu Grands Corp Malade", rozuměl jsem, že píší o fenomenálním úspěchu "Umělce roku 2021" za který je tento dlouhán považován, a neustále jsem hledal, jak se vlastně jmenuje. No jmenuje se Fabien Marcaud, ale říká si právě tak jak psáno v titulku, či zkratkou GCM. V posledních dvou letech, navzdory dlouhým lockdownům (ve Francii "confinement" což je přeloženo něco jako "uvěznění" byly dva, a taky se mluví o prvním a druhém) byl neuvěřitelně pilný, tvořil a letos vydal album Mesdames (takový překladatelský oříšek, "Dámy?" "Ženy?, přesně tedy "Vdané paní", ale "Paní" je ve Francii každá žena, když už má věk na to být vdaná a na stavu nezáleží.) Album Mesdames obsazuje první příčky všech žabožroutských hitparád a zdá se, že bude nejprodávanějším albem roku.
    A tak je důvod GCM na dvojstraně pochválit.
    On ten Fabien (44) je prostě takový sympaťák, 13 let ženatý, otec dvou synů (8 a 11), žádný bouřlivák, který ovšem píše a recituje verše (prý se tomu stylu říká "slam"), které jdou k podstatě a tnou do živého, to ve velmi kultivované podobě.
    Nedělá to sám, má skvělý tým a dobře propracovanou strategii. Je to vzdělaný muž, ví co chce, ví co chce publikum, a jde za tím. Do příštích Vánoc má vyprodáno. Ke spolupráci si vybírá slavné (ve Francii) kolegyně, společně s recitací jeho podmanivým basem vzniká něco velmi francouzského, ta sladká nostalgie plná rozporů a hledání. Poslechěte si:

    https://www.youtube.com/watch?v=7ss-xmvLGFw

    Pro mě výzva: uč se pilněji!

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 25.12.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Američané ve skutečnosti svého prezidenta milují ! Stačí jenom když zopakuje v telefonátu s neznámým volajícím "Let´s Go Brandon", což je akronym pro "Fuck Joe Biden" a dav šílí nadšením. :-)

    https://twitter.com/i/status/1474542900109361155

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 25.12.2021
    Autor: docware
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Covidí rekord i zázrak a Návrat roušek

         

    Bez větší hysterie a bombastických titulků on-line tisk oznamuje, že včera dosáhla Francie denního rekordu v počtu "registrovaných případů" (nepoužívají slovo "nakažení") 104 611. Pochopitelně, "jedinou cestou" je očkování, třetí dávku do včerejška obdrželo 21 947 185 Frantíků, 52 712 462 má minimálně jednu injekci (což je 78,2 % celkové populace) a 51 606 171 osob má dokončené očkovací schema (tedy 76,5 % celkové populace). A testy nachází positivní jak na běžícím pás "Quel malheur".

    Tištěný Le Parisien hned z titulní strany hlásá velký covidí zázrak, trochu toho malého lidského štěstí, co si na Vánoce čtenář zaslouží.

    27letou Jessicu z malé vesničky kousek od Vienne 28. června probudila bolest v zádech a hlavy. Je jí mizerně a čeká na výsledek testu. Je dvakráte očkovaná a dodržovala všechna opatření. To je dobře, říká doktor, do porodu zbývá 14 dní.
    4. srpna nemůže už dýchat, rychlá ji převáží do nemocnice v Lyonu, kde porodí císařským řezem a končí na JIPce. Z komatu se probudí až 21. září a poprvé vidí svého synka Thibaulta.
    Všichni jsou šťastní, starší bratříček Theo, manžel Alexandre, ba i tchýně Sandrine. Už je vše v pořádku.

    I já jsem šťastný, že to Le Parisen neuspěchal a nechal si ten dojemný příběh o tom, jak jí, těhotné, bylo očkování k prdu, až na Vánoce.
    Nehnal vodu na mlýn komplotistům. I teď vyjadřuje přesvědčení, že nebýt očkovaná, bylo by po všem :-)

    Velký návrat roušek v exterieru,
    jak hlásá titulek, se ve Francii nekoná. Jde o ulice v Italii, Španělsku a Řecku. Francouzský odborník epidemiolog Éric D Ortenzio soudí, že"ve venkovních prostorách, kde není soustředěno více lidí, to nemá smysl". Jiný odborník - epidemiolog Didier Lepelletier připomíná, že se masky nosí blbě, nikoliv natěsno.
    Že ty chirurgické je potřeba po 4 hodinách zahodit a ty FFP2 po osmi jak by smet.
    Jinak, že roušky jsou moc fajn, protože ten Omicron.
    Nefungovalo to na Deltu tak to jistě zabere na 70x nakažlivější Omicron.
    Svatá prostoto....

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 26.12.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Kokain - bílá tsunami, vláda rozhodne o opatřeních

         

    Mýlil by se, kdo by čekal, že titulní stranu Le Figara ovládnou rekordní čísla positivně testovaných.
    Ta jsou až na druhé straně.
    Hlavní roli dnes obsadil kokain.

    Titulek hlásá že "Francii ničí obchod s kokainem" a žurnalista se vyžívá v obratu "bílá tsunami, která zasáhne Evropu", který vloni použil při procesu s dealery jistý soudce v Lille. Uvádí se, že Francie je vedoucí spotřebitelskou zemí (i kdyby tomu tak nebylo, Francie je pro Frantíka vždycky ve všem nejlepší, nejhorší, prostě nej) v Evropě s 600 000 uživateli koksu. V komentáři je zmiňováno, že za zvýšené užívání drogy může ten stres v práci a také pokles ceny, že prý gram koksu stojí 60-80 euro za gram. Pašuje se Kolumbie, prý ztrojnásobila produkci, a vozí jej loděmi zamaskované v jiném zboží z nejrůznějších zemí jižní Ameriky po tunách.
    22. prosince byla poblíž Le Havre zabavena celníky tuna tohohle prášku. Právě Le Havre je prý teď vstupní branu koksu do Francie a následně Evropy, a v závěsu za ním Dunkerque.
    V roce 2020 francoužští celníci zabavili 13,1 tuny koksu, letos od ledna už hezkých 18 tun.
    Komentátor zmiňuje, že je úplně fuk, že leckde zlegalizovali konopí, protože narkomafie si najde jiný zdroj, nelegální drogy, na které bude vydělávat.
    No, zdá se, že zavřít hospody nebyl až tak dobrý nápad, sklenku vína někteří vyměnili za šňupeček prášku....

    Protože čísla, navzdory velké proočkovanosti, dokonce třetí včeličkou, stále letí nahoru, zasedne dnes vláda (on-line - Macron se nepožene z presidentské residence na Rivieře do Paříže) a dohodne se, co všechno blebsu na Silvestra zakáží.
    Novináři spekulují, jestli vyhlásÍi na noc stanné právo, nebo jen omezí prodej lihovin a zakáží pochlastávat na ulicích, nevěří, že by všechno zavřeli, ale nějak ten zlotřilej národ, co se nějak zdráhá vydat své děti pod jehlu, skřípnout musí. Ministr zdravotnictví hřímá, že taková čísla dosud Francie nezažila od začátku koronapaniky.
    Večer budeme moudřejší a netrpělivě na to čekám, pojedu-li, či ne.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 27.12.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Kokain - bílá tsunami, vláda rozhodne o opatřeních

           

      Koukal jsem na denní přírůstky v Evropě a Anglie a Francie tam mají pěkný peek, vyšší než kdy jindy. Je to evidentně ten Omicron. Za jak dlouho to doběhne k nám? Bude to 14 dnů, nebo 3 neděle?
      Při ceně 1g kokainu na 60E, vychází 1 tuna na 60 milionů Eur. To už se vyplatí propašovat a rozprodat po těch gramech. Z toho 1g je kolik průměrných dávek? Ví to někdo?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 27.12.2021
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
      • Re: Kokain - bílá tsunami, vláda rozhodne o opatřeních

             

        Tobě fakt není divný, že to očkování nefunguje?

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 27.12.2021
        Autor: bara2
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
        • Re: Kokain - bílá tsunami, vláda rozhodne o opatřeních

               

          No snad funguje alespoň do té úrovně, že na ten Omicron neumřu. Na Deltu fungovalo docela pěkně. Ač jsem celou dobu chodil do práce a na pingpong a každý den do hospody na oběd, nic jsem nechytil a manželku nenakazil. Tak doufám, že ač Omicronem všichni nějak projdeme, tak mi manželka, ač s imunodefektem, neumře. Já už s tím nic nenadělám. Všichni jsme v rukou Božích.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 27.12.2021
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Bojí se...

         

    Dneska ve Francii použili zase tu salámovou methodu....

    Celá země čekala, že se v 16:30 exekutiva sejde, a společně se Zdravotním výborem jim zakážou Silvestra. Sešli se, ale v 18 hodin oznámili, že premier Castex vystoupí večer v 19:30 v telebedně, a to co vymysleli národu vyjeví.

    No vymysleli to chytře.
    Nechtějí kazit lidem oslavy, na Silvestra nebude žádný zákaz vycházení, nebo něco takového, čím strašili. Nesmí se prodávat alkohol na ulici. Olalá.
    Nabádají Frantíky, aby se moc neshromažďovali.
    Olalá....

    Príma, to je to co jsme chtěli slyšet, oddychla si Francie.

    Podprahově však podsouvají přeměnu "zdravotních pasů" v "očkovací pasy". Tedy kdo neočkován, se ve Francii ani neuprdne. Zatím platí, neočkování lze nahradit testy. To se má změnit. Půl milionů podpisů na petici proti tomu se shromáždilo hned, a přibývají.

    V další části projevu premier Castex převzal úlohu reklamního agenta Pfizeru. Očkovat, očkovat, očkovat. Nefungují dvě dávky, dáme třetí, co nejrychleji, všem.
    Jediná cesta......

    Ale už se to obrací, začínají se lidu bát.
    Netroufnou si jim narvat roušky na hubu na ulicích, netroufnou si jim zakázat se shromažďovat....

    Možná, fakt je to na dobré cestě.

    Uvidíme, zítra v noci odjíždím do Paříže, budu se rozhlížet a informovat.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 27.12.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: Bojí se...

           

      Spíš cítí v kostech volby. To známe z domova. Za vítězství se vymnění třeba půlka národa.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 27.12.2021
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Bojí se...

             

        To je totéž,bojí se.
        A to velmi neobratně.
        Strach je špatný rádce, tahle lidová moudrost platí nejen ve Francii

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 27.12.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Bojí se...

               

          Velice správně, strach demotivuje, ničí, umrtvuje. Na druhou stranu, kdo se vůbec nebojí, ten si natluče hubu. Je třeba proplout někde mezi. Tak jako ve všem ostatním v životě.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 28.12.2021
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Bojí se...

           

      > Uvidíme, zítra v noci odjíždím do Paříže, budu se rozhlížet a informovat.

      Prima. BOJUJ tam i za mě, dík.

      É - musíš se pošťourat v rypáku, nebo naplivat před slečnou na destičku, abys mohl svobodně odjet přes hranice na frontu?

      -:)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 28.12.2021
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Bojí se...

             

        ne, hranice nejsou, pcr test nechtějí, ale naflusat se musí, před slečnou Sabinou na obrazovce, tím se zprovozní "pass saintaire" na 24 hodin.

        Fanoušové nejsou jako u nás, uznávají antigení testy jako platný průkaz.

        Tedy zatím.
        5. ledna se ale sejde vláda a chce to zarazit, protože je ještě asi 5 mega Fanoušů,, co nemají ani jednu dávku a už měli podle excelových tabulek Pfizeru mít v sobě 3.
        Takže jako sanitární průkaz bude platit jen očkování nebo to prodělání nemoci

        Omicron je borec, toho chytím natotata a budu půl roku zelenej, to je jistý....

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 28.12.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Bojí se...

               

          Fajzrem podplacení žabožrouti dostanou i Tebe!

          https://youtu.be/cbVHXPxRH_o?t=82

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 28.12.2021
          Autor: Radler
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Tak jsem si zase zakousnul porci, ale začíná se to rýsovat - můj web o Francii

    https://www.doucefrance.cz/

    Zatím tam mám jen poslední dva roky cyklovýletů, pár mostů a v Zajímavých místech úžasný pošťákův palác, ale už jsem prostřelil jak na to, tak to tam postupně nahrnu.

    Kdyby někdo mě nejaký nápad, napište mi to.
    Ono je to dost práce, něco času to sebere.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 28.12.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Základní "Home Page" v názvu karty bych přejmenovala na název stránek nebo cokoli jiného.
      Tohle zvládne i blondýna s Bc. :o)))

      Pro mě je to jeden z prvních kroků, když zakládám novou stránku na mém webu.
      Po pravdě mě překvapuje, že ty, jako programátor, si tam nechal tu "Home Page" :o)))

      Jinak ale pěkný počin.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 28.12.2021
      Autor: radka
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Tohle se vůbec neprogramuje, na to jsou takový udělátka, o html ani nezavadím. Jsi v minulém století...

        Přejmenovat cokoliv v menu fakt není vůbec problém :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 28.12.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Právě že vím, že přejmenování stránky je prkotina.
          A nepíšu nic o tom, že se to programuje. Píšu, že mě zaujalo, že zrovna někdo, kdo se tváří jako programátor, to neudělal.

          A rozhodně se necítím být v minulém století když nepoužívám nějaké vzorové stránky, ale píšu si svoje html pěkně poctivě v javě.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 28.12.2021
          Autor: radka
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Tak HTML nebo Java? předpokládám, že v Javě je ten editor HTML. Poctivě se psalo HTML v textovém editoru a psaly se rovnou HTML tagy. To už asi nepíšeš.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 28.12.2021
            Autor: Brahma
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              Píšu.
              Používám NetBeans.
              Pravda, tam jsou sice nějací pomocníci pro psaní tagů, ale to nic nemění na to, že si je musím vytvářet podle potřeby sama.
              A stále ještě používám css styly.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 28.12.2021
              Autor: radka
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              já to smolím v tomhle udělátku:

              https://www.forpsi.com/f-page/

              dostal jsem ho k doméně grátis, je naprosto zcestné se trápit, jde o obsah v přijatelné formě, všechny ty hyperlinky se dělají strašně jednoduše a navíc, je to optimalizováno i pro tablety a mobily, nestaráš se o to, a i na mobilech to běží slušně (což třeba zdejší web neumí).

              No, a ta školní úloha,co kolegyně vydàvá za webovou stránku, pochopitelně taky ne, celý se to rozpadne - viz www.vrstevnice.com.

              Dlabat tunel čajovou lžičkou pochopitelně lze, ale tomu odpovídá výsledek. Dnes ke normální použít dostupnou techniku.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 28.12.2021
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Co píší ve Francii 2

                     

                Technika je někdy dobrá věc, ale snadno se při ní zapomíná na základy. A já si tím psaním udržuji právě ty základy. A že je dobré je znát a umět, to už se mi mnohokrát osvědčilo.

                Ale tohle jsme se dostali někam jinam, než byl původní záměr - psal si, nechť ti napíšeme postřehy ke stránkám o F, tak jsem ti jen napsala jeden postřeh, který mě hned "praštil" do očí.
                Halí belí, to je celý.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 28.12.2021
                Autor: radka
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Co píší ve Francii 2

                       

                  No, napsala si věcnou připomínku, formálního rázu.
                  Home page jaem abi nepostřehnul, bo všechno co píšeme je většinou cizoojazyčné a je to pro mě tak přirozené, že jako česky. Názevwebu se proto nehodí, Spíše "Úvodní strana" což zní tak trochu toporně,cídal jsem i "Domů", to je taky divný.
                  Kouknu po českých webech jak to řeší.

                  psaní webovekk, ale žádné programování není a nikdy nebylo, hodně záleżí i na grafickém designu a právě použitím nějakého toho udělátka a šablon se to dost zjednoduší a je dobré jim v tom moc nešťourat, neměnit moc fonty,barvy a layout, ty šablony dělali profíci, aby ro všechno k sobě pasovalo a nevypadalo hnusně.

                  Takže všechno se dělá tak nějak visualně, rozmístí se objekty po obrazovce a přiřadí jim obsah a vazby.

                  Takhle už taky 30 let pracujem i s resourcy ve Windows, nikdo si nepíše controlky sám, o to se stará Visual Studio.

                  Možná je dobré vědět, že voda je vlastně vodík s kyslíkem, ale při vaření polívky to moc nevyužíváme :-)

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 29.12.2021
                  Autor: Jindra8526
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                  • Re: Co píší ve Francii 2

                         

                    Znovu - nepsala jsem o programování wwebovek, ale zmínila jsem programátora.
                    Jinak to, co píšeš, to všechno vím - studovala jsem to :o)))
                    A také vím, co nabízí forpsi - nejsi jejich jediným zákazníkem :o)))
                    Jinak ale mě baví si to html napsat, tak si ho zkrátka píšu.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 29.12.2021
                    Autor: radka
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            :-)
            Jsi srandovní...
            Poctivě :-)

            To bychom ty stožáry taky mohli psát v assembleru :-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 28.12.2021
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              Na psaní stožárů je to nesmysl, ale na psaní základních rychlých driveru to smysl má. Je to spíš o rozložení jejich tvůrce. Dá se to v C i v Assembleru a je to spíš o rozložení nebo aktuálním vztahu k jednomu či druhému. Momentálně preferuji C, ale před pár lety jsem byl otočený naopak.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 28.12.2021
              Autor: Brahma
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
              • Re: Co píší ve Francii 2

                     

                To určitě.
                Čisté C jsme nikdy nepoužívali, jen Visual C++, teď to píšou v C#. A používá se řada knihoven a externích nástrojů.

                Tím, že použiješ práci jiného se vývoj zrychluje. Samozřejmě, ty drivery někdo musel napsat, ale o to se už léta za nás starají Widle.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 29.12.2021
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                • Re: Co píší ve Francii 2

                       

                  Tak ono je otázkou jestli už samotné vývojové prostředí je naprogramováno jak nejlépe to jde... V dnešní době, kdy se neskutečně prasácky plýtvá se systémovými prostředky počítačů :-/ Lidi mají dneska na svých PC výkonu hodně nazbyt, místa na disku/discích taky habaděj, tak co by se programátor snažil o důkladné optimalizace :-(

                  Nj, kdepak jsou doby zlatého DOSu, kdy se muselo šetřit s každým kB operační paměti a skoro všechno se dělalo v assembleru a lezlo se až do instrukčních kódů precesorů ;-) To byli opravdoví programátoři a ne to co se za ně vydává dneska...
                  Jasně, je jiná doba, dnešní počítače jsou pro drtivou většinu jejich majitelů svými výkony hodně nad jejich potřebami, ale to plýtvání jako hodně pokročilý uživatel PC fakt vidím :-/

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 29.12.2021
                  Autor: Jarda
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Co píší ve Francii 2

                         

                    Copak DOS, ale Texas Instrument 59, s 999 programovacimi kroky a 100 pametmi, to si neplejtval.


                    Nevím jak je naprogramováno Visual Studio, ale opravovat ho nebudu. Ty naše apky potřebují velikánskou RAM, jinak jak to swapují na disk, strašně se to zpomalí. Celý problém je v podstatě jen v inverzi ohromné matice, a když se to vejde do šišky, je to v pohodě.

                    Všichni kluci mají 128, v Drážďanech měli železo s 32, a čas výpočtu co máme v řádu minut,oni měli v hodinách.

                    Ono to máš tak,věci lze dělat líp a pořádněji, a a obecně je k tomu milion důvodů, proč to tak dělat. Můj nástupce, který sw vystudoval to do toho tlačí, a jsem to já, kdy jim sype písek do soukolí.

                    Ono psát "pure gold code" je bezva, ale trvá to mnohem déle, i když se to dlouhodobě vyplatí, krátkodobě, pro malinkou firmu je to neřešitelné. Všichni mimo branži mají naprosto nereálné představy o tom, jak dlouho vývoj trvá. Říci jim to na začátku na férovku, že to bude trvat 6 let a ne rok, nešli by do toho. :-)
                    "mě je fuk jak to zprasíte, ale 15týho to budu předvádět těm co to platí, a bude to tam".
                    Najít ten správný balanc mezitím, čistým a opraseným, je trochu alchymie, kterou Vencovi nezávidím.
                    Ale nechat programátory dělat "věci správně" po jejich znamená, nemít na jejich výplaty.
                    Takže potřebují někoho "kdo je šílenej blb co ničemu nerozumí" ale o ten chleba se jim postará.

                    Bylo by to na dlouho, vysvětlovat jak ty jednotlivé fáze projektu probíhají, ale věř mi, že mě to vůbec netěší, dělat věci pořádně je správné.

                    Takže teď, když už jsme ve fázi "máme je na háčku, už to používají a konkurence nás nevytlačí" jsme se dohodli, že část času věnujeme "čištění" kódu. V důsledku je to dražší, neefektivní, ale jinak to nejde.
                    Zákazník, a hůř, ani já vůbec nepoznám, že se něco změnilo, že kód je robustnější.

                    Takže takhle pohled z té druhé strany, dělat věci vždy správně si můžeš dovolit, když to děláš jako hobby.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 29.12.2021
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                    • Re: Co píší ve Francii 2

                           

                      U takovejch věcí upgrade paměti, v menší míře i výměna disku za SSD, dělá zázraky...

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 29.12.2021
                      Autor: Radler
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Co píší ve Francii 2

                           

                      Optimalizace kódu je hrozně podceňovaná věc. Přitom nic složitýho. Minimálně to chce zkontrolovat, s jakejma volbama se pouští překladač, že jo.

                      Ani to spousta lidí nedělá. To, že někdo pustí profiler a podívá se, kolik času to kde stráví a zkouší ty problematický části optimalizovat, už je pro většinu SW firem úplný sci-fi...

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 29.12.2021
                      Autor: Radler
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Co píší ve Francii 2

                           

                      Nj, tak to bohužel je... Zvolit ten správný poměr ještě akceptovatelné "ne-kvality" vůči rozumné ceně a doby, kdy bych to už rád dostal konečně na trh, je fakt alchymie.

                      Já jsem ale hlavně pochyboval o tom jak moc dobře jsou udělaná už ta základní vývojová prostředí, ve vašem případě tedy konkrétně to C#. A případně i ty doplňkové knihovny, pluginy do toho a tak.
                      Vaši programátoři se pak můžou snažit jak chtějí, ale od určitého momentu by mohli, třeba, narazit na limity, které jsou způsobeny přímo tím C#. A nemyslím teď jeho možnostmi, funkcemi apod., ale jeho celkovou optimalizací. U jeho vývoje taky předpokládám nějaké už "předpřipravené" nástroje, ve kterých se to celé dává dohromady. A kdo zaručí, že tohle je uděláno jak nejlépe by šlo? Asi taky nikdo, a asi se o to ani nikdo nikdy nesnažil...

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 29.12.2021
                      Autor: Jarda
                      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Co píší ve Francii 2

                             

                        On už je problém, co je to dobře. Nejméně RAM, nejrychleji, nejladitelněji, reentantně, robusně? Většina těch parametrů jde proti sobě.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 29.12.2021
                        Autor: Brahma
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Jsem na místě

         

    Město Světel,
    se zdá být, jen tak podle provozu a počtu lidí na ulicích, tak na třetině počtu turistů, co tu touhle dobou běžně bývá.

    Stejně tak hotelové obsazení, můj domovský v La Villete je zavřený, tak jsem kousek od toho svého kopce, z okna na něj hezky vidím.

    Překvapivě, nikde po mě nic nechtěli, žádný "pass sanitaire", ani v hotelu ani v restauraci , kde čekám, než Soňa projede všechny regály v tom bazaru s hadrama.
    Prý jsou tam "úžasné" hadry skvělých značek, které, protože jim chyběl knoflík nebo mají natrženou podšívku, stojí místo 400 eur jen 5 euro. Nevím, nerozumím tomu, ale protože Soňa ae věnuje módě se stejným zaujetím jako já sklu, věřím jí.
    Jen toho tam není hromada, ale tou hromadou, se musíš probrat. Rozumím, asi jako já na blešáku se sklem. Hromada šrotu a pak jeden Vízner, dnes v ceně 2000 za 80 Kč.

    No na doucefrance.cz se ten její bazar určitě brzo objeví...

    Jinak, Perla-Paříž, 10 hodin, autem, za dodržení rychlostních limitů. Právě teď, když nepřelidněno, je ideální čas Město Světel navštívit. Třeba to ještě stihnete :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 29.12.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Jsem na místě

           

      Miska buráků je v ceně předraženýho piva, nebo, jako v Čé eR, dražší než to pivo?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 29.12.2021
      Autor: Radler
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsem na místě

             

        v ceně, pivo stojí 9,10...
        je to belgické, silné, Chouffe...

        Ale lepší,než zůstat střízlivej, a lepší točený jinde okolo není. A navíc,jsem taková ta "konzerva" a tak se vracím a buduji pozici štamgasta..

        Paříž unaví i mladší kusy, ale je fajn, že když toho máš dost můžeš si "dát dvacet" kdekoliv...

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 30.12.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Jsem na místě

               

          To mi nepřijde tak hrozná cena...pil jsem dražší, horší, a v mnohem větších zapadákovech :-)

          No, a co se té třetí fotky týče...teď budu lidem říkat, že Brno je vlastně taková malá Paříž...taky je potřeba se dívat pod nohy, aby člověk o někoho nezakopnul...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 30.12.2021
          Autor: Radler
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsem na místě

                 

            Měli byste si vzít příklad ze svého městského centra = Vídně. Tam totiž o bezdomovce nezakopneš. Mají tam spousty obecních bytů a bezdomovce ubytovávají a mají s tím velmi dobré a příkladné zkušenosti. V Praze se o to pokouší někteří také, ale nemají ty obecní byty, ty už jsou dávno prodány.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 31.12.2021
            Autor: Brahma
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jsem na místě

           

      Jinak, s chotí to máš ještě dobrý.

      Mám známou, která taky takhle hadrařila, vždycky měla děsnou radost, když takhle něco našla, všem to nadšeně vykládala...to, pak se vdala - jakože dost dobře vdala - může si koupit co chce, kde chce, ale prej ju to nebaví, radost se prej vytratila nebo co...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 29.12.2021
      Autor: Radler
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jsem na místě

           

      Paráda, pěkný popis. Užívejte si!

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 30.12.2021
      Autor: bara2
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Jsem na místě

           

      Jináč, pro lid moravskej: teď od prosinca se dá dojet do Pařiža normálně nočním vlakem. Za 130 éček chambre separée sám pro sebe, jako bílej člověk. Kdo se vychrápe na sesli, jako správnej východňár, může jet klidně i za 30 ojro.

      Plus samosebou cena maršrutky na nádraží (Wien Hbf)...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 30.12.2021
      Autor: Radler
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jsem na místě

             

        Počkej, takže se do Paríža jede přímo, bez přesedání z Vídně? Za 130 éček v Chambre separée
        ?

        To je bombová informace. Nevíš, jedtli se dá vzít s sebou kolo?

        Za ty prachy tam autem nedojedu, jen asi 40 dám za dálniční poplatky....

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 30.12.2021
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Jsem na místě

               

          Jo. Přímej noční vlak:

          https://www.nightjet.com/de/buchung...

          Odjezd 19:40, příjezd 9:42.

          Ale samosebou to chce bookovat předem, někdy i hooodně předem.

          S kolem nevim, na seznamu kolovlaků to zatím není:

          https://www.nightjet.com/de/angebote...

          Ale jestli má někdo kukaň sám pro sebe, tak nevidím důvod, proč by to nemělo jít...vlastně vidím - protože Rakušák...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 30.12.2021
          Autor: Radler
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Jsem na místě

                 

            Jo aje ro fakt dobrý pivo, v Saint Maxime chtětli za Heinekena 15 euro.

            Našel jsem knajpu s Afflingenem za 8, ale je tu protivná obsluha



            Nevím jak v Brně, ale u nás,v Perle, by ten člověk neležel na zemi dlouho. Prostě anonymita velkého města tohle umožňuje.

            Možná i ve Stověžaté...
            Je to smutné, teda v civilizované Evropě

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 30.12.2021
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
            • Re: Jsem na místě

                   

              Je třeba s tím pracovat, tak jak to příkladě dělají v Vídni. Tam o bezdomovce nezavadíš.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 31.12.2021
              Autor: Brahma
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Jsem na místě

                     

                Takovejch těch existencí v pokročilým stupni rozkladu je tam opravdu míň...ale i tak je Vídeň dost zajímavý místo se spoustou rázovitejch figurek...na Vídni je krásný to, věci jsou přesně tam, kde by je člověk čekal. Teda, člověk z Brna, rozumí se...bo Brno bylo postaveno jako její (nepodařená) kopie...

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 31.12.2021
                Autor: Radler
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Tak ještě pár fotek, co trochu naznačí, tu, na předsilvestrovskou dobu, dost poklidnou atmosféru.

    https://photos.app.goo.gl/PMej4rFTT9DR4BRW9

    Pařížská radnice zítra zakazuje pití alkoholu na ulicích,pod pokutou 135 eur, a rovněž nařídila nošení roušek (nikoliv respirátorů) všude.
    Ale na ulicích se, snad kromě toho Silvestra, nikdy masově nepopíjelo, takové ty svařákové trhy jsou doma v Německu. Ostatně, svařovat víno, je pro Francouze stejná prasárna, jako u nás si lejt do piva Fantu.

    Rozmohl se tu ale dříve nevídaný zvyk.
    Slušné žebrání.
    To si týpek vyhlédne cizince, jako jsme my se Soňou, tedy nikoliv baťůžkáře a velmi zdvořile se zeptá, zda-li mluvíme anglicky.
    A člověk má pocit, že je to nějaký cizinec, co potřebuje poradit, tak ho hned nevyfuckuje. A pak se ten človíček rozhovoří, dost slušnou angličtinou o svých problémech, vysvětlí, jak mu je to trapné, ale že by zrovna menší obnos, asi 10 euro, jeho problém vyřešilo koupil by si ten lístek na vlak, a bylo by.
    Našinec, těmi svátky tak trochu naměkko, vytáhne desetieurovku, a má co dělat, odolat Soně, co strká do lokte, dej mu dvacku, je to slušnej člověk, žádnej smraďoch.
    Bon, proč né, když se daří je povinností pomáhat těm, co mají zrovna teď nějaký pech.
    Človíček je neskonale vděčný, roluje se po chodníku, a Soňa, a snad i já, máme dobrý pocit, že jsme pomohli někomu, kdo to hned neproleje hrdlem ale tu pomoc potřebuje, ať už jeho historka je pravdivá nebo ne.

    Ten pocit "dobroděje" přejde brzy, protože než člověk ujde pár set metrů kolem těch Grands Magasins, Printemps, Galerie Lafayette, tě stejným způsobem osloví 4 další, dobrou angličtinou

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 30.12.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Tenhle trik jsem prvně zažil už někdy před dvaceti rokama. Na Staromáku, tam co je teď Mariánskej sloup :-)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 30.12.2021
      Autor: Radler
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Nevím, já bych to jen pohým trikem nanazýval. Kdybych se do té situace dostal, tak bych nějak podobně postupoval. Není to tak dlouho, co mne v Praze podobný docela dost podojil a pak jsem ještě dlouho přemýšlel, zda jsem pomohl, nebo jen hloupě naletěl. Nevím. Na Mácháči jsem takhle po ránu kupoval jednomu sympatickému hudebnímu notorikovi pivo, aby se mu zastavil třes rukou. Doteď z toho mám dobrý pocit, prostě byl sympatický a upřímný. Rozumněli jsme si. Myslím si, že dostat se do role bezdomovce zase není tak moc těžké.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 31.12.2021
        Autor: Brahma
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Tyhle lidi to teď budou mít těžký..."Šéfe, nemáte nejaký drobný?". Nemám, no. Ale jako fakt nemám, už půldruha roku platím všechno kartou. A to u sebe nemám ani tu kartu, jenom nějakej její klon v hodinkách...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 31.12.2021
          Autor: Radler
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Já mám pocit, že tohle hoši bezdomovci nejsou.
          Prostě našli "díru na trhu".

          To se mi stalo v Praze, zrovna jsem si vezl kolo ze servisu metrem, a jak to neumím, luštil jsem u toho automatu kolik vlastně mám platit.

          Přišel ke mě takovej fakt dost jasnej, že jestli nemám dvacku, že potřebuje na metro.

          Říkám mu: nekecej, chceš to na chlast!
          A on povídá, jo, máte pravdu. Koupili bychom si s kámošema krabičák. Dal jsem mu pajcku, prostě za pravdomluvnost.

          A to jsem meměl dělat
          Vyrojili se kolem 4 houmlesové, děkovali mi a mávali mi, než jsem sjel ten eskalátor.
          V metru se mě pak lidi trochu štítili.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 31.12.2021
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Když jsem ještě fasoval stravenky, rozdával jsem ty stravenky. Oni dobře věděli, kde jim na stravenku nalejou :-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 01.01.2022
            Autor: Radler
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    La Samaritaine
    je úžasný obchodní dům na břehu Seiny, secese v oceli krása. Tedy dnes.
    Po 16 let to byla spíše ostuda, zavřeno a přestavovalo se, údajně, ale spíš se moc nedělo.
    Až letos v létě to znova otevřeli, a fakt to stojí za to vidět.

    Pokud nekupujete u Vuitona, Diora nebo Chanelů, nic tam asi nepořídíte. Davy lidí jen prochází a těší se pohledem na tu úžasnou stavbu.

    Cenovky nehledejte, na zboží většinou nejsou.
    Ten kdo tam nakupuje, prostě ceny neřeší.

    Zatímco celá Paříž jede v povánočních slevách, tihle tady teda ne. Asi by slevama tu cílovou klientelu urazili.

    https://photos.app.goo.gl/iwnAfvEH6GrFkzan8

    Ten barák ale fakt stojí za to vidět anemisíte být fanda ocelových konstrukcí

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 31.12.2021
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Nádhera, to bych chtěl vidět naživo. Třeba výstavní pavilony ve Stromovce byly ocelové, už je jen jeden. Ale to byla strohá konstrukce. Tohle je nádherné. Díky :)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 01.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Sice to sem nepatří, ale pohybujou se tu mostaři...další epizoda z dějin druhého nejproslulejšího mostu v Benátkách, hned po Rialto:

    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/italie...

    To je tak, když si někdo nechá postavit most od člověka, co je machr přes nádraží :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 01.01.2022
    Autor: Radler
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Tohle páchají architekti.
      Prostě chtějí být originání a funkčnost, možnost údržby a už vůbec cena, nerozhoduje

      Někde tam u vás, v tom Rusku, postavili lanovou lávku, prý nejdelší na světě. Budu muset překonat svoji fobii z východu, a jet jí zkouknout, než to zavřou :-)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 01.01.2022
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Mi to zrovna v Benátkách přijde jako správnej přístup, tohle by měl dělat architekt, vybranej v otevřené soutěži. Akorát holt by tam měla být nějaká brzda jeho rozletu...tady selhala výběrová komise, evidentně...

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 01.01.2022
        Autor: Radler
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Ve výběrové komisi sedí politici, ti vědí prd. Selhal architekt, toho má brzdit jeho vzdělání :-)

          No, a pak nějaký ten jejich "stavební úřad" či kdo tam vydává povolení a kolauduje.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 01.01.2022
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Tak je logický, že ve výběrový komisi seděj zástupci sprostýho lidu, kterej to ve výsledku zaplatí. Ale jestli si tam nevemou k ruce někoho z praxe, tak to už je jinej problém...mimochodem, kousek vedle je tohle:

            https://youtu.be/mTvOvpH2id0?t=406

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 01.01.2022
            Autor: Radler
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Taky jsem docela zvědavý na ten poněkud megalomanský projekt, celý, nejen tu lávku.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 01.01.2022
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Do centra Benátek patří nádherný most navržený architektem. Ty bys jim tam nejraději naprojektoval lávku od Unry z českých NDP zásob. Byl by zaručeně nejlevnější, snadno udržovatelný, nikdo by na těch fošnách přelitých asfaltem neuklouzl. Jen by z toho všichni zvraceli. :D

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 01.01.2022
        Autor: Brahma
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Most je hezký, ale to sklo má určité tendence ke sklouznutí, když se po něm chodí.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 02.01.2022
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            To ty staré mramorové mají úplně stejně. Když lehce sprchne, tak je to kluziště. Přesto je nikdo nepřestavuje. Skleněný most přestavbou na kamennou dlažbu úplně zničíš.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 03.01.2022
            Autor: Brahma
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Ale vůbec ne.
          Ke spousta krásných mostů a lávek, které jsou hezké i praktické. Postupně je na www.doucefrance.cz nahraji.

          Pokud jde o ty válečné mosty Bailey, to byla vymyšlená skládačka a pár jich funguje dodnes.

          https://cs.wikipedia.org/wiki/Most_konstrukce...


          V dnešní době by vůbec nebylo naškodu něco takového mít, aby to ženisté za pár hodin smontovali a mohl se tím nahradit nějaký poškozený most či lávka, popřípadě přemostit nebezpečný železniční přejezd.

          Asi by taková "lego" konstrukce ušetřila dost času i promrhaného paliva.

          Jeden takový Bailey je v Alsasku, asi 40 km severně od Strasbourgu


          https://photos.app.goo.gl/Z7C5BCGHfdt7pRhU7

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 03.01.2022
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Hele našel jsem ještě jeden, na těchn fotkách je vidět, jaká je to vlastně stavebnice, tenhle je přes kanál kousek od Chalons-en-Champagneu obce Juvigny
          https://sk.wikipedia.org/wiki/Juvigny_(Marne)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 03.01.2022
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Jo to ty naše od Unry z nedotknutelných zásob jsou podobné. Mezi poli přes zarostlý potok se hodí a i ladí. Do Benátek by to bylo jako pěst na oko.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 03.01.2022
            Autor: Brahma
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              To jsou ty samé. Ty co se za války nepoužili tu právě přerozdělovali a používali. Najdeš to ve starších mostařských učebnicích, často se také používali jak podpěrná konstrukce při montáži skutečných mostů.

              Bylo to jak stevebnice Merkuru, možná jich jak jdu zpátky časem v tom vytváření webu najdu ještě víc, zatím mám dva, co pořád slouží, a sloužit budou, v té Franci....

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 03.01.2022
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Co píší ve Francii 2

                     

                Za UNRA mosty nemusíme jezdit až do Francie - např. jeden je v Hradci Králové u Malšovic, další v Pardubicích

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 04.01.2022
                Autor: zprazak
                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Ode dneška Francie předsedá EU.
    A zahájili ro pěkným skandálem.

    Nejen že vež pana Eifella dozdobili hvězdičkami, ale uprostřed Vítězného pblouku, kde o svátcích vždy vlaje trikolora zavěsili tu modrou potvoru.

    A oheň na střeše.

    Ze zákona francouzská vlajka NIKDY nesmí být nahrazena jinou (asi resentiment z okupace). Tak to probírají v novinách :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 01.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Do modra vymalovali i Sacre Soeur

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 01.01.2022
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Aj tu věž zmodrali, ale tohle je obrázek z netu, fotit to nepojedu

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 01.01.2022
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Jen počkej, za půl roku nasvítíme evropskejma barvama brněnskej orloj!

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 01.01.2022
        Autor: Radler
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Fujtajxl!

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.01.2022
        Autor: bara2
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Maj blbej zákon, to se dá snadno napravit. :D

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 01.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Le Figaro píše, že žádnej takovej zákon není, že
        jsou to vyhlášky ministerstva školství, a že ti není směroplatný

        Jsem doma,dneska 9hodin přesně, ale přespisy jsem tu atam porušil ,:-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 02.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          :-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 02.01.2022
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Hmm, leze do putyky bet Tečky... Asi hodíme echo hygieně + cajtům, že se tam u vás porušují nařízení ;-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 02.01.2022
            Autor: Jarda
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              jak tě to učili ve škole,ty slohové útvary:
              popis,vypravování, úvaha a udání :-)

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 02.01.2022
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Co píší ve Francii 2

                     

                Na slohová cvičení jsem nikdy nebyl, ale cajtům by možná stačilo i těch pár podstatných záchytných bodů ;-)

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 02.01.2022
                Autor: Jarda
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Co píší ve Francii 2

                       

                  Myslíš si, že hygiena, nebo tu co pomáhají a chrání aktivně vyhledávají po webu, aby včas nastražili past a číhali?
                  Protože u toho musí být oba, jak hygiena tak cajt, jinak tě "neztotožní".

                  Jako s těma rouškama, nejdřív to měli všichni utažené, pak jim čouhaly nosy, potom to nosili na bradě, a dneska vůbec.

                  Občas se našel idiot, co byl ochoten na "bacilonosiče" zakleknout uprostřed liduprázdného náměstí, to jo, ale to co nedává smysl, se mezi lidma nechytí.

                  Ve Městě Světel radnice nařídila roušky všude a pořád, od 31/12. Pod pokutou 135 euro. Koukni jak to dopadlo. I policajti resignovali.
                  Lidi to mají na hubě jen v metru, a to mnohým čumí nos, nosem nikdo neprská.

                  Pass sanitaire má kontrolovat každá restaurace a hotel, dodržovala to jen každá desátá a hotel vůbec.

                  https://photos.app.goo.gl/PsaWVJMyB2jSRKLdA

                  Prostě i ti policajti pochopili, že jen proto, aby Big Pharma vydělala na vakcínách už nemůžou dál brzdit ekonomiku nesmyslnýma zákazama.
                  Očkovaný není bezinfekční a na Omicrob už tuplem

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 03.01.2022
                  Autor: Jindra8526
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              Proč bez Tečky?

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 03.01.2022
              Autor: Lanna
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
              • Re: Co píší ve Francii 2

                     

                A potvrzení o očkování s sebou taháš na zmuchlaném papíru? ;-)
                Jako jo, asi jsou takoví lidé, ale dnes je snad standard to mít už v telefonu/tabletu/notebooku...
                Třeba i v podobě PDF souboru.

                Takže ano, Tečka není jediný způsob jak "se prokázat", ale snad bylo jasné co tím bylo myšleno...

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 03.01.2022
                Autor: Jarda
                Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                • Re: Co píší ve Francii 2

                       

                  Bylo jasné, co tím bylo myšleno.
                  Neleze do putyky bez tečky. Leze tam otečkovanej:-))

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 03.01.2022
                  Autor: Lanna
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Hezké zátiší, jako od Maneta. :-) I té dně se bude líbit. :-) Tak mě napadlo, zkoušel jsi někdy kolchicin ?

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 02.01.2022
            Autor: docware
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              Ne, stačím si s alopurinolem.

              Vepřové, podle tabulek, by na puriny mělo být chudší, varují před červeným masem a zvěřinou, ale osobně nemám žádnou zkušenost, že by jakékoliv maso bylo spouštěč ataky. Z jídel vím o riskantních sardinkách a makrele, do toho nejdu, jinak houby zle.
              Plzeň pak neškodí v jakémkoliv množství, některá piva ovšem ano, třeba nadměrná konzumace našeho Kozla dnu provokuje zhusta.

              Ono to tělo je složitej stroj, všechno souvisí se vším, a takové ty nápady, jako máslo nikdy, jen rostliné tuky, sádlo zakázat, a podobně, co tak průběžně rotují, podle toho, kdo novináře zaplatí, a jinej to od něj opíše, nemá smysl moc řešit. Chce to s ničím to nepřehánět, být dobré mysli a veselého ducha, a nějak to pak dopadne.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 03.01.2022
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Co sis to dal za hrůzu? Polévka s knedlíkem a kusy masa to není české jídlo. To bude nějaká Perlí specialita :D

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 03.01.2022
            Autor: Brahma
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              To je pečené, nikoliv, grilované, koleno. Přední, taková dětská porce. Udělali to na principu vepřo-knedlo-zelo, a povedlo se jim to slušně. Měli to vymyšlené jako hotovku, ale hosti se nějak nedostavili ani prvního, ani druhého, tak se "hotovky" dojedí večer.

              Docela příjemná změna po těch vychytávkách z Města Světel

              https://photos.app.goo.gl/nQWe69YeqBpe2EZD6

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 03.01.2022
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
              • Re: Co píší ve Francii 2

                     

                No to je lahůdka - zahuštěno UHO, knedlíky z polotovarů a pivo ve sklenici s řídkou pěnou! :-(((

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 04.01.2022
                Autor: vysočina
                Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                • Re: Co píší ve Francii 2

                       

                  Nemyslím si, že bys měl pravdu, fotka klame.

                  Udělali to stoprocentně na místě, žádné polotovary, to máte možná v Praze.

                  No a plzeňské z tanku, tak to fakt nemá chybu, takové ti na Jižáku asi nedají :-)
                  Až bude tepleji, osedlej kolo a přijeď, koupím ti jej, abys mohl posoudit na místě...

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 04.01.2022
                  Autor: Jindra8526
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                  • Re: Co píší ve Francii 2

                         

                    No nevím, točit pivo do sklenic je "pivovražda", ta pěna vypadá jako u Starobrna s ohříváčkem. To by se v Praze neodvážil pinkl přinést na stůl! :-O

                    Přijedu až bude teplo, peníze mám svoje, nemusíš se omezovat. :-)

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 04.01.2022
                    Autor: vysočina
                    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                    • Re: Co píší ve Francii 2

                           

                      Oni to dávají do pulitrů od Ronyho Plesla.
                      Já mám svoji tenkostěnnou sklenici.

                      Mám to tak raději.
                      Za mého mládí to tu tak bylo, 12ka do skla, desítka do pulitru. A jak je to v pulitru, mám blbej pocit. Myslím si, že tak bylo i v Praze, že se dvanáctka dávala do skla, ale jako studentík jsem pil desinu, tak ruku do ohně za to nedám

                      V mý hospodě nebudeš nic platit, takové je pravidlo,navíc,mám slevu pro štamgasty.

                      Platí, až se oteplí, nasaď baterku a přijeď.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 04.01.2022
                      Autor: Jindra8526
                      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                      • Re: Co píší ve Francii 2

                             

                        Tak každopádně ve sklenicích to na slavnostní tabuli vypadá líp, jak v tlustostěnným kríglu...
                        Na chuť to nemá vliv, sklo s tím nereaguje. To větší prasárna je pivo v petkách, to smrdí plastem už od pohledu.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 04.01.2022
                        Autor: bara2
                        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                        • Re: Co píší ve Francii 2

                               

                          Jen od toho pohledu. Kdyby se ten PET do toho rozpouštěl, tak by to nikdy nepovolili používat. To jen ta petka dokáže chytit zápach od svého obsahu. Ale to i sklo. Zavařovačka od okurek je také cítit i po umytí.

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 04.01.2022
                          Autor: Brahma
                          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                        • Re: Co píší ve Francii 2

                               

                          U "běžného piva" je to jedno, ale echt Plzeň se má točit do vychlazeného půllitru, aby si udržela co nejdéle správnou teplotu = 7,5°C.

                          Vysoká tenká sklenice je možná fotogeničtější, ale pivo se rychle ohřívá a jsou to pak chcanky.
                          Ta Jindrova sklenice není tenkostěnná, tak asi tímto neduhem tak netrpí.
                          Správná hospoda má na různá piva různé půllitry a sklenice nezná. :-)

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 05.01.2022
                          Autor: vysočina
                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Co píší ve Francii 2

                                 

                            Tepelná kapacita té vody je mnohonásobně vyšší, než kapacita skla. Takže nějaké předchlazení sklenice či tlustší sklo nemá velkého významu. Ano silnější sklo bude patrně lépe izolovat. Nesmíš zkrátka sedět u jednoho piva celý večer. Stejně ti spadne pěna a je z toho studený patok.

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 05.01.2022
                            Autor: Brahma
                            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                            • Re: Co píší ve Francii 2

                                   

                              Půllitr - který mám doma - má hmotnost 678gramů, opravdu si myslíš že to nemá žádný vliv na teplotu piva o hmotnosti < 500g.

                              Pivo po celém večeru nebude "studený patok", ale budou to "teplé chcanky".

                              Věz, že takový fajnšmekr nejsem. :-)

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 05.01.2022
                              Autor: vysočina
                              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                              • Re: Co píší ve Francii 2

                                     

                                Ale prdlačky. Tlustostěnný je to proto, aby se toho v paluši tolik nerozmlátilo. To bys taky mohl tvrdit, že starý tlustostěnný hořčičáky měly za účel uchovat tu hořčici delší dobu.
                                Tlustý sklo je méně náročné na výrobu a kvalitu skla. To je stejný, jako u porcelánu, ten slušnej je tenkej, žádnej hliněnej kalfas.

                                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                Datum: 05.01.2022
                                Autor: bara2
                                Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -7
                                • Re: Co píší ve Francii 2

                                       

                                  Proboha!!! Zkus se vrátit od skladování hořčice k původnímu problému - tedy, má-li vychlazení půllitru smysl pro zachování správné teploty čerstvě načepovaného piva.

                                  Třeba ti pomůže, když si vzpomeneš jak se chladil horký čaj nemocným dětem za pomoci studeného druhého hrníčku. Byl to sice opačný postup, ale třeba se chytíš. 8-P

                                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                                  Datum: 05.01.2022
                                  Autor: vysočina
                                  Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                          • Re: Co píší ve Francii 2

                                 

                            Správná hospoda se drží přání stáůých zákazníků a vážé si jich, protože oni jsou ti, kteří svoji hospodu drží, když ostatní odpadnou.

                            Našá výčepní jsou všichni certifikovaní a pravidelně proškkolovaní, vždycky z toho máme prču, když z Plzně přijede nějaký ten mudrlant, a učí holky, co tu pivo točí déle než on má občanský průkaz, jak správně točit pivo, ale je to tak, plzeňský pivovar na to má svůj režim.

                            Jinak, u nás nehrozí, že bychom pivo nechali na stole zteplat ani v nejparnějším létě :-)

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 06.01.2022
                            Autor: Jindra8526
                            Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                    • Re: Co píší ve Francii 2

                           

                      Takhle ho nosí normálně, dědek Olda neměl sílu počkat až "dojde" ale fakt "dojde" na míru

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 04.01.2022
                      Autor: Jindra8526
                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                      • Re: Co píší ve Francii 2

                             

                        a takhle moje :-)

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 04.01.2022
                        Autor: Jindra8526
                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                        • Re: Co píší ve Francii 2

                               

                          Mně to ve vysoké sklenici také víc chutná.

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 04.01.2022
                          Autor: Brahma
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Co píší ve Francii 2

                                 

                            Ve vysoké sklenici je menší odvětrávací plocha, nevyčuchne a nezvětrá to tak rychle.

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 05.01.2022
                            Autor: bara2
                            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Tak evropský fábor vydržel plápolat uprostřed Vítězného oblouku (nad hrobem neznámého vojína) necelých 24 hodin....

    Pak ho administrativa prý "plánovaně" sudnala :-)

    natajňačku, v noci :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Zajímací, tady o tom psali, že si to vydupala Le Pennová...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 03.01.2022
      Autor: Jarda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Ta vřískala hodně, vydává to za svoje vítězství, ale ve skutečnosti tím Macron nasral skoro všechny Frantíky, a to jsou "velcí" Evropané, evropské vlajky visí skoro všude normálně.

        V roce 2008 vlajku EU pověsili i do Oblouku, když předsedali unii, ale vedle trikolory, nahradit trikoloru si netroufli, až Macron, ve svcém velikášství nechal věechno co šlo nasvítit namodro a pak tuhle, pro Frantíky "prasárnu".

        Je to hrob neznámého vojína.
        Pietní národní památník a na tom se všichni točí, až musel vycouvat.

        Pamatuji si, že před 40 lety, když jsme k Oblouku s Honzou dojeli na kole, vyhnal nás odtamtud policajt, že s kolem se tam fotit nesmíme. Památník neznámého vojína - žádná kola, žádní psi. Můžeš si kroužit okolo, ale opřít si tam kolo o řetěž a udělat fotečku, to ani náhodou.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 03.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Tak jsem přidal Most Alexandra III

    https://www.doucefrance.cz/mosty1/mosty

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 03.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

         

    Z úvodní strany Le Parisien titulek hlásá "Omicron - důvody být optimisté" a na další dvojstranně to rozebírá podrobně. Nakonec píše se to snad i u nás, omicron je nakažlivější, ale mnohem méně nebezpečný. Ve Francii jim v posledních dnech vyletěla čísla nad 200 tisíc positovně testovaných denně (také provedli 10x víc testů) ale ten nárust nekopíruje počet hospitalizací. Graf ukazuje, jak se v jednotlivých měsících objevovali jednotlivé mutace a zdá se, že omicron brzo všechno převálcuje. Druhý graf pak udává ten nárust positivit a hospitalizací, všechno přepočteno na ten 7 denní průměr.

    S příchodem Omicronu se však executiva rozhodla zase utáhnout šrouby. Na svátky a konec roku nechala opatření mírná, ale hned včera chtěli milé Frantíky vzít pěkně u huby.
    Mysleli si, že "nenápadně" tím, že přemění "zdravotní pas" v "očkovací pas" zavedou povinné očkování, 5 mega dospělých Francouzů si totiž stále zachovalo rozum, aniž by tu povinnost vyhlásili. Bez "zdravotního pasu" se prakticky nesmí nikam (teda kromě Paříže, kde na kontroly většinou pečou). A "zdravotní pas" představuje "očkován, uzdraven nebo testován". A to "testován" by přeměnou na "očkovací pas" odpadlo, tedy jako u nás, neočkovaní by se stali občany druhé kategorie, bez jakýchkoliv okecávaček. A pospíšili si, a předložili to jako zákon (fakt to nejde ministerskou vyhláškou) parlamentu hned včera, s tím, že to Senát odmává koncem týdne, pak schválí Ústavní rada, a od 15. ledna zavedou ve Francii teror podobný tomu našemu.
    Jenže parlament včera v noci se fest rozhádal, proti tomuhle záměru se zvedla silná vlna nevole, a návrh zákona z projednávání "odložil" aniž by bylo stanoveno na kdy. Ne, že by jejich poslanci byli menší hovada než ti naši, ale za 96 dnů budou ty presidentské volby, a Le Penová kandiduje, Melechon kandiduje, i Republikáni mají svoji kandidátku, a nikdo z nich si nechce nasrat národ.
    Takže lítají argumenty jako "bude očkovací pas, který bude platit jen 4 měsíce do další dávky?"

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 04.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

           

      U nás je terror? Tebe někdo terorizuje? Já osobně žiju zcela svobodným životem. Zrovna včera jsem byl v Rudolfínu na koncertě. Sál byl plný lidí a koncert byl skvlělý. Žádný terror se nekonal.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 04.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

             

        Na zavazování obličeje měli výjimku, nebo na to lidi kašlali, nebo už jsou žáby tak uvařené, že jim to už ani nepřijde jako teror?

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 04.01.2022
        Autor: Ifča
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

               

          Naopak, bez roušky jsem musel použít stmatický spray, když lidé začali tleskat. Co tam nosím roušku žádný spray nepotřebuji. Ty částečky kůže ve vzduchu, které mne dráždily, rouška spolehlivě odfiltruje.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 04.01.2022
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                 

            Myslím si, že ti nikdo nebude bránit nosit roušku všude až do smrti.
            Vážně ne.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 04.01.2022
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

             

        Ano je,
        je tu zjevně pácháno bezpráví a jsou porušována základní lidská práva.

        Očkovaní a uzdravení jsou považováni za privilegované a bez sebemenšího zdravotního důvodu je jim umožňován přístup tam, kam nesmí neočkovaní ani po testech.

        To je protiústavní a proti Listině.

        Zdravý člověk je diskriminován, a možná nemocný, protože to nikdo neví, upřednostňován.

        V té Francii to je na hraně, tam má zdravý člověk možnost se prokázat testem, u nás nikoliv.

        Jestli tohle ti připadá normální, mě teda ani náhodou.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 04.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

               

          Buď rád, že žiješ v novověku. Ve strředověku bys měl dveře domu zatlučené prkny a nesměl bys ven ani páchnout. Za moru se s přenašeči a nemocnými nikdo nepáral. Jsi společensky nebezpečný a společnost se brání proti nákaze. Podívej se na Zemana. Ani s ním se nikdo nepáral. Zavřeli ho z bezpečnostních důvodů do Akvária.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 04.01.2022
          Autor: Brahma
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                 

            to je argument proto, že jsou brutálně ignorována lidská práva a ústava?

            model: vy zase bijete černochy!

            to patří do jiného režimu

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 04.01.2022
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
            • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                   

              Ve výjimečné době platí výjimečná pravidla. Řekové si do války volili diktátora a zrušili demokracii. V době vnějšího ohrožení se vyhlašuje stanné právo a odpor se potlačuje kulkou. V nynější době epidemie vláda opakovaně vyhlašovala výjimečný stav, který jí povoloval výjimečné pravomoci v porušování osobní svobody. Nyní na prahu další vlny epidemie jsme v mezidobí mezi dvěma výjimečnými stavy. Ještě to není naplno, ale třeba obezřetnosti.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 04.01.2022
              Autor: Brahma
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
            • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                   

              Brutálně porušována lidská práva? Ty máš pocit, že je tady apartheid? Pokud ano, měl bys oslovit svého poslance aby podal podnět k ústavnímu soudu. To je ten pravý strážce ústavy a listiny základních lidských práv.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 04.01.2022
              Autor: Brahma
              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
              • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                     

                I soudci jsou jen lidé. A jak se říká 100 lidá 100 názorů, A těch případů, kdy se všichni soudci shodnou na jediném a správném výroku je pohříchu málo. A někdy se pak při prokázání neviny píše o "chybách soudu".

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 04.01.2022
                Autor: zanyn
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                       

                  Pokud zpochybníme soudy, tak už zbývá jen boj, vendeta, násilí. Ústavní soud je u nás vybírán z elitních soudců a je zatím opravdu nezávislý na politické moci.
                  Jestli je něco opravdu ohrožením demokracie, tak to jsou tvé ruskými weby pomatené názory.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 04.01.2022
                  Autor: Brahma
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                  • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                         

                    mimořádná doba, mimořádné soudy?

                    to raději nepřivolávej, to by Kubek fakt snadno mohl viset hned vedle Hořejšího


                    žádná mimořádná pandemie není a nebyla, všechno bylo vygenerováno a zmedializováno,jenže žádné stromy nerostou do nebe, a účtovat se bude


                    tak raději o čemkoliv "mimořádném" nehovořit. Zůstaňme u dodržování ústavních práv.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 04.01.2022
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                  • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                         

                    Klidně přiznám, že se na ony alternativní weby dívámm, ale nejen na ony ruské. Stejně jako za totáče poslouchal onen hlas ameriky a svobodnou. A nijak nepopírám, že ona možnost je sledovat je tím nejlepší m počinem demokracie. Ale nevím proč bych měl třeba tebe osočovat že sleduješ výhradně meinstrem a třeba CT1. Právě tohle moc demokratické není.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 04.01.2022
                    Autor: zanyn
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                 

            Máš chřipku, jsi společensky nebezpečný. :-)
            Mazej do středověku a už sem ani nepáchni. :-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 04.01.2022
            Autor: docware
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
            • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                   

              Chřipečka na níž umřelo jen v Česku 36000 lidí.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 04.01.2022
              Autor: Brahma
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
              • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                     

                tohle je prokazatelně lež

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 04.01.2022
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
        • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

               

          Slyšel jsi někdo pojmy jako "leprosárium" nebo "ostrov malomocných"?

          Viděl jsi film "Pozor, vizita!" s Hrušínským?

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 04.01.2022
          Autor: Radler
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                 

            Tak jeden spešl i pro Radlera :

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 04.01.2022
            Autor: docware
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
            • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                   

              Nějak ti nerozumím. Máš to příliš vytržené z kontextu.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 04.01.2022
              Autor: Brahma
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
        • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

               

          A co mají říkat uzdravení, kteří s tím nešli ani k doktorovi natož na nějaké testy?

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 04.01.2022
          Autor: bara2
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
          • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

                 

            A jak vůbec ti uzdravení věděli, že prodělali covid a ne jen nějakou virózu, když nešli na test?!?

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 04.01.2022
            Autor: radka
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Omicron - důvod k optimismu, Očkovací pas

           

      Navrhuji ustat v covidových šarvátkách a nezasviňovat tohle zajímavé téma vzplanutím covidího boje. Jindro, asi bys to měl utnout a promazat.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 04.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ve...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 04.01.2022
    Autor: zanyn
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      To se naši žurnalisté teda probudili brzo.

      Senzace se nekoná.
      Tenhle "objev" ohlásila IHU Marseille už 9. prosince 2021.
      Le Figaro o tom informoval skoro před měsícem, 10. prosince.

      Institut IHU Méditerranée vedený profesorem Didierem Raoultem na Twitteru oznámil výskyt nové varianty ve čtvrtek 9. prosince. Tato varianta, nazvaná IHU, objevená u pacientů ve městě
      Forcalquier, asi 100 kilometrů od Marseille, byla zapána do sítě GISAID pod názvem B.1.640.2.

      Prof. Didier Raoult je takový mediální tvor, asi jako náš Jaroslav Flégr, prostě kde senzace, tam Didier.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 04.01.2022
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Macron se rozhodl nastat neočkované Francouze

         

    Přesně takhle to včera večer prohlásil v rozhovoru pro Le Parisien.

    použil slovo "emmerder" které je odvozeno od známého "merde"

    Řekl, že neočkovaní pro něj už nejsou "občané" - tedy "citoyens" a to je safra vážné. Termín "občana" zavedla do praxe Francouzská revoluce a tím titulem mělo být symbolisováno, že všichni mají stejná práva v duchu "volnosti, rovnosti, bratrství".

    Macron se rozhodl 5 milionů Francouzů tak postavit do role poddaných, či lidí bez občanských práv.

    On sám je těžce "emmerde" protože mu parlament shodil se stolu plánovanou přeměni zdravotního pasu v pas vakcinační, a on prostě má zadání "naočkovat všechny" i za cenu toho, že 5 milionů lidí zbaví občanských práv.

    Macron, i když je logicky považován za presidentského kandidáta, svoji kandidaturu dosud oficielně neohlásil.

    Podle toho jak si počíná asi volby fakt vyhrát nechce. Nejdřív ten úlet s modrou vlajkou nad hrobem neznámého vojína, teď tohle.

    Jsou toho plné noviny. Vypustí slůvko "neočkované" a ptají se, jestli president Francie byl zvolen, aby Francouze nasíral, atd.

    Vypadá ro, jakoby si Emanuel vzal vzor z našeho Miloše Ovara, jak slovníkem, tak činy.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 05.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: Macron se rozhodl nastat neočkované Francouze

           

      Tak oni to už nebudou jen ti neopíchaní. Odpůrci se už začínají rekrutovat i z těch několikrát opíchaných, kterým dochází, že další opích už nechcou.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 05.01.2022
      Autor: bara2
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
  • Parlament schválil očkovací pas

         

    Do tisku se to ještě nedostalo, parlament - dolní komora, dnes nad ránem po třech dnech debat schválila přeměnu "pass sanitaire" na "passe vaccinal".

    To je zásasadní zlom, první krok k vyhlášení "norimberských zákonů" kdy 5 milionů francouzů nebude smět jezdit hromadnou dopravou, navštěvovat restaurace, divadla, kina a jiné společenské záležitosti, stejně jako sportovat na sportovištích či fandit. Bez pardonu přesně to, co udělali Němci Židům.
    A nešlo o "těsné" hlasování.
    214 pro, 93 proti. Pro byli všichni poslanci Macronovi LFEM (kromě 4 disentních) a Republikání. Proti celá levice a lepenovci.
    Začátkem příštího týdne zákon půjde do Senátu, kde to projde, protože tam mají LR a LREM většinu. Pak už jen "Ústavní rada" a je vymalováno.
    Ve Francii končí demokracie a lidská práva jsou pošlapána nejbrutálnějším způsobem.
    Tímto je vlastně vyhlášena očkovací "povinnost" aniž by ta povinnost k čemukoliv vládu zavazovala.

    Komentář Le Figara se zabývá včerejšími šokujícími slovy Macrona o touze "nasrat" neočkované.
    Píše o Macronově kontraverzi, který v témže rozhovoru říká "nezodpovědný není občanem" a přitom vyslovuje obavu z "fascinace střetem, konfliktem a senzacechtivostí".
    To co ovšem hluboce zraňuje je, že veřejně uráží a ponižuje celou kategorii Francouzů, kteří neporušují žádný zákon (sám Macron stanovil dogma o dobrovolnosti očkování).

    Komentátor píše, že jde o mechanismus "obětního beránka". Z jedné skupiny občanů dělá příčinu celé nemoci, za všechno mohou pouze oni, oni jsou, ti kteří všechny poškozují a kontaminují. Tím, že se na "ně" ukáže se snaží vláda vyvinit ze všech chyb a omylů, za to mohou "oni. Vsází na to, že je jich jen 10 procent a hledají pro sebe politický zisk.

    Přitom macronisté tak rádi kritizují ty "kteří hrají na strach" a "stigmatizují" určité vrstvy popiulace a "obchodují" s hněvem. Tolik
    Vincent Trémollet de Villers

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 06.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: Parlament schválil očkovací pas

           

      Christine Anderson, poslankyně EU parlamentu
      https://bezpressu.news/videa/fenomenalni-projev...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 06.01.2022
      Autor: docware
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Parlament schválil očkovací pas

           

      To je zvláštní. Francie je jednou z kolébek evropské demokracie. Je to země, kde pro se každý prd stávkuje a demonstruje. V této zemi se doslova ústavní většinou odhlasuje skoro povinné očkování a všichni jsou spokojeni a mlčí. Patrně si nemyslí, že by někomu dramatickým způsobem šlapali na kuří oko.
      Podobné názory zastává většina obyatelstva ve většině států Evropské unie. Tak to s tím brutálním pošlpáváním lidských práv v tomhle případě asi není tak strašné.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 06.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Parlament schválil očkovací pas

             

        No, nemlčí.
        Naposledy o tom psali někdy kolem Nového roku, petici proti tomu "vakcinačnímu pasu" podepsalo přes milion Frantíků, ale pak to přehlušil Macron tím svým rozhovorem pro Le Parisien a to teď melou ze všech stran. Dnešní rozhodnutí je příliš čerstvé na to, aby media stihla reagovat, natož teprv veřejnost. On jim tam dosluhuje jak president, tak parlament, jeho obsazení odpovídá voličským preferencím před 5 lety, ne těm dnešním, a tak je to i s tou většinou.
        Uvidíme, jak se k tomu postaví veřejnost.
        Macron sází na to, že očkovaných je naprostá většina, a doufá, že se mu podaří je dostat na svou stranu a ukázat na neočkované jako na původce zla a posílit ve volbách. Trochu riskantní hra, soudí komentátoři. Překvapivé je rozhodnutí Republikánů, postavit se do stejné fronty s Macronem, pokud jde o tu vakcinaci a překvapivé tím víc, že po 3 dnech vzdoru a spílání nakonec odmávali to, proti čemu plamenně hovořili.

        Bleskový průzkum
        "Nasrat neočkované Francouze - jste tímto Macronovým záměrem šokováni?" dopadl viz obrázek.

        Jinak, ministr zdravotnictví tvrdí, že 5 procent hospitalizovaných má falešný zdravotní pas (publikováno dnes), tedy zdá se, že oficielní číslo o počtu očkovaných nemusí ve skutečnosti odpovídat skutečnému stavu proočkovanosti.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 06.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Parlament schválil očkovací pas

               

          Právě. Odeslali do Vídně ostrou prosbu...holt, povinná vakcinace není zvednutí daně na benál, že jo...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 06.01.2022
          Autor: Radler
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Dvojjazyčná občanka

         

    Jestli se někdo domnívá, že nějakých 35 tisíc positivních odnaučí Francoue býti Francouzi, mýlí se.

    Velmi francouzský skandál.
    Vloni administrativa připravila vydání nových, evropských, občanských průkazů.
    Quel malheur....
    Dovolili si je udělat dvojazyčně, francouzsky a anglicky.
    "Smrt Angličanům!" zvolala slovutná Francouzská akademie a postavila ostře proti, ale zůstala oslyšena, inu včera se obrátila na Státní radu a předsedu vlády.
    "Je to absurdita, hřímají. Jazykem republiky je fránina. Pod záminkou Evropské unie podkopávaí základy republiky, jejímý jediným úředním jazykem podle zákona z roku 1994 e francoužština.

    A oheň na střeše.
    Asi budou ozhodovat soudy, ale výsledek je jasný.
    Dopadne to stejně, jako když chtěli zakázat "foie grass" tedy ta ztučnělá husí játra, nebo snad chtěli uzákonit, že humra před tím než ho vrhnou živého do vroucí vody e třeba humánně usmrtit.
    Francie musí na barikádu, jde o vlast :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 06.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Dvojjazyčná občanka

           

      Ale to je útok proti Franci, proti její nacionální podstatě. Očkování je útok proti pár jedincům. Pošlapávat lidská práva dokázali Francouzi v koloniích dobře a důkladně. Tak proč by mělo vadit zmáčknutí pár bláznů, kteří je ke všemu ohrožují?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 06.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Kdo jsou odmítači? Jakou roli hrají v epidemii? Nasrat neočkovan

         

    Titulní stranu a hlavně první dvostranu Le Figara obsadil "boj proti neočkovaným".
    Redaktorka P.Fréour "zkoumá" kdo vlastně ti, kteří tak zhůvěřivě odmítají to dobro a je jich 5,1 milionu 10,5% dospělé populace. Odvolává se na průzkum vedený jakýmsi sociologem jménem Jeremy Ward - odborníkem na postoje k vakcínám (?!) společnosti INSERM (https://www.inserm.fr/en/home/). Jeremy plní zadání beze zbytku, jsou to mladí a hloupí, pak ultrapravičáci nebo ultralevičáci, a pak ti, kteří mají problémy zaplatit účty za bydlení, ale mají dost zrojů na chlast a drogy. Ale nechá se s nima "pracovat", tvrdých Antivax je prý jen do 2%.
    Motivační graf, mapka rozdělení "odpíračů" po Francii, pak "Inverzní zpráva" která ukazuje, že neočkovaných, nebo neúplně očkovaných je 22,8% (nahoře píší 10,5%???) a na JIPkách je jich údajně 80%, a pak věkové složení těch grázlů.

    Jakou roli hrají v epidemii odpírači?
    Podle dat DREES (https://drees.solidarites-sante.gouv.fr/) mezi 22/11 a 19/12 (to ještě nebyl Omicron) tvoří 75% positivních očkovaní. Tedy, nelze tvrdit, že očkování brání nebo omězí šíření viru. ALE. A těď přichází smršť "doublethinku". Nelze tvrdit, že očkování je k ničemu, naopak. Jasně, jde přeci o to snížení rizika "vážného průběhu". Vědci z Pasteurova ústavu prý prokázali, že naočkování pouhých 90% odmítačů by vedlo k snížení hospitalizací na JIP o 17 až 35%. A pic kozu do vazu. Vědci vědí.

    Macronovo "nasírání" neočkovaných se setkalo s odporem, Francouzí prý údajně souhlasí s ideou, ale nesouhlasí s formou. Tedy klikací anketa čtenářů Le Figara - viz graf.
    Macron si šlápnul do lejna. Jeho hvězda uhasíná.
    59% je považuje za sprostého, 74% za odtrženého od potřeb občanů, 60% není sympatický a 54% ho považuje za nekompetentního.
    Ale pro zavedení vakcinačního pasu je prý 66% Francouzů.
    Mění se paradigma. Covid pas tu není od toho, aby chránil před nákazou, to prokazatelně nedělá. Je tu od toho, aby PRUDIL neočkované a DONUTIL je nechat se očkovat. Zcela otevřeně.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 07.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Od 1. března 2022 bude muset každý reklamní spot na automobil ve Francii obsahovat sdělení: „Na krátké cesty dejte přednost chůzi nebo jízdě na kole“ a další, která propagují ekologický způsob přepravy. Za nedodržení tohoto pravidla bude automobilka čelit možné pokutě až 1,2 milionu Kč (v přepočtu) za každý spot, kde slogan chyběl.
    Můj zdroj: https://mestemnakole.cz/zpravicky/francouzske...
    Odkud to přejali oni, nevím.
    To jen aby se ten vakcinační džihád také přiblížil potřebám cyklistů.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 07.01.2022
    Autor: Brahma
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Nic takového jsem nikde nenašel.

      Mají takové zvláštbí miniserstvo "pro přechod k ekologii" a to má vypracovanou strategii propagace cyklodopravy - viz jejich stranky tady:
      https://www.ecologie.gouv.fr/velo-et-marche...

      Pro rozvoj cyklistiky toho dělají skutečně dost, ale tyhle blbé "automatí" nápady asi nemají.

      Zajímavé je třeba, že každý regionální vlak ve Francii musí nově vytvořit 8 míst pro přepravu kol (vozí je zdarma).

      Ty dočasné cyklopruhy vzniklé za korony mění v trvalé, snaží se vytvořit nějaké zákony na to, aby noé baráky měly prostory pro ukládní kol, bezpečná parkoviště pro kola, opatření proti krádežím, je toho celkem dost (a počítají s masivním rozvojem e-biků). Nedivil bych se, kdyby automobilky přinutili přispívat do nějakého toho "ekologického velofondu" ale tohle, to fakt asi ne. Taky takové heslo u reklamy na káru bude účinné asi jako Kubkovo prohlášení, že vše je ověřené a bezpečné.....

      Na prvním obrázku je provizorní cyklopruh, na dalších už trvalé řešení. Často je pruh pro autobusy vyhražen i pro cyklisty.

      Ale nedělejme si iluze, pokud tam není nějaká zábrana, betonové bloky nebo alespoň sloupky, automobilisté jsou velmi neukáznění (cyklisté ostatně taky). Průšvih na těhle stezkách je, že tam mohou jak ti koloběžkáři, co to valí dost rychle a pak skůtry, takže extrémní pocit bezpečí nezažiješ.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 07.01.2022
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Extrémní pocit bezpečí není třeba. Mně bohatě stačil respekt ke kolům, co mají v Paříži. Přišlo mi to vysoce nadstandardní.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 07.01.2022
        Autor: Brahma
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Asi proto, že nejezdím u nás po městech, zrovna přesně ten pocit v Paříži nemám. To spíše v německých městech.

          Taky si nemyslím že tam existuje mezi řidiči nějaký "respekt" ale spíš jsou zvyklí na to, že se tam chodci, cyklisté, koloběžkáři a ti na skůtrech motají všude a jsou šíleně neukáznění, tak jezdí krokem, připraveni vždy zabrzdit, aby nikdo nepřišel k úhoně.

          Protože jsme teď bydleli hodně v centru, tedy přímo na náměstí Pigalle, musel jsem projet autem tam a zpátky půl centra, a mohu ti říci, že pro nezvyklého šoféra je to celkem dost na nervy. Jezdí kolem tebe zleva zprava, malincí a sloboučcí, přitom drzí jako vopice, ty víš, že stačí malinko hnout volantem, a někoho zraníš.
          Místní šoféři jsou asi zvyklí. Taky se jezdí krokem, povolenou 30kou se rozjedeš málokdy....

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 07.01.2022
          Autor: Jindra8526
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Tohle jsem poprvé zažil na Krétě. Na každých světlech mne zprava i zleva obklopil chumel skůtrařů, kteří na zelenou vyrazili. Nezbývalo než jet zvolna přímo kupředu a čekat, až ty dlouhé korálky odjedou. Tam jsem už na tu zelnou hned ani nevyjížděl a jen jsem čekal, až se to usadí. Také jsem z toho byl na nervy.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 07.01.2022
            Autor: Brahma
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Jinak Francie má vlnu nákazy 2x tak vysokou, než kdykoliv doposud. Volat po jakýchkoliv opatřeních, které by to dokázaly zlepšit je zcela legitimní.
    https://who.maps.arcgis.com/apps/dashboards...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 07.01.2022
    Autor: Brahma
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      koukám, že sis osvojil "newspeak" - legitimní....

      No skutečnost je taková, že mají denně asi 350 tisíc imunizovaných, tedy positivních, za positivní berou i ty z antigeních testů, ne jenom PCR. Ono asi kdyby se dřív takhle sledovala chřipka, bylo by to podobné. Prostě je chřiková sezóna, chřipkový virus se šíří.
      Někdo chřipku dostane, někdo ne, přestože virus v sobě má, ale jeho organismus si s ním poradí. PCR test najde všechno, tedy i zdravé lidi, co prostě virus v sobě mají. Antigenní test nefunguje, to už se ví, přesto jej používají, protože PCR je drahý a tolik testů nelze udělat.
      Positivní antigenní test dokážu spolehlivě vytvořit, tedy, dokáži zařídit, abych každý můj antigen dopadl positivně, je to celkem jednoduché.
      Kdybych byl zaměstnanec a nechtěl do háku, vím jak na to :-)

      Důležité je si ovšem všimnout, že se postupně snaží společnosti podsunout myšlenku, že jsou to ti něočkovaní, co za všechno mohou.

      Museli už se vzdát iluze, že budou tvrdit, že očkovaný neonemocní, ani není nakažlivý. To už je neudržitelné. Tak se snaží vsugerovat jinou lež. Tedy, že neočkovaní zabírají to místo na JIPkách.
      A to opravňuje k tomu aby je "nasírali".

      Zcela otevřeně už přiznávají, že ty kontroly QR kódů jsou tu proto, aby NASRALI (emmerde - říká president) neočkované. Tedy žádné zdravotní důvody, žádné omezení epidemie, ale NASRAT neočkované, aby se dali očkovat. Ví se, že očkování nefunguje, přesto, za každou cenu, se snaží naočkovat úplně všechny, bez ohledu na to jestli mají nebo nemají protilátky, bez ohledu na to, jestli jim očkování může prospět nebo je zabít.

      A protože se jim podařilo napíchat většinu, tak se jim daří i tu většinu radikalizovat - "když já tu sračku do sebe musel nechat dát, proč ty ne" tedy "ať ti ta koza chcípne".

      Jako nacisté nebo komunisté, rozehráli hru na nejnižší lidské pudy, a obdobně jako oběma zmíněným ideologiím, se jim to ze začátku daří.
      Ti, co "nejsou s námi jsou proti nám".

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 07.01.2022
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Tak jsem dneska konečně dosmolil "poslední svobodný rok na kole 2019".

    2018 přijde později, teď musím zase dělat něco jiného.

    Než se z těch on line reportáží vykoušou ty jedovaté poznámky "fanoušků" dá to dost práce, ale snad to pak dává větší smysl.

    https://www.doucefrance.cz/franci%C3%AD-na...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 07.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Má se přestat s testováním?

         

    Urgentista Gérald Kierzek (https://fr.wikipedia.org/wiki/G%C3%A9rald_Kierzek) k tomu nabádá. Říká:
    "Máme tu epidemii, která změnila svou tvář. Varianta Omicron již není nebezpečná, nemocnice plní velmi málo, způsobuje velmi málo závažných forem . Musíme se proto vymanit z každodenní epidemiologické kalkulace, která živí alarmisty a která vyvolává efekt paniky".

    Takto od 1.1.2022 postupují v kandaské provicii Ontario. Tam jsou testy PCR poskytovány a financovány pouze pro vysoce rizikové osoby, které mají příznaky a (nebo) jsou ohroženy závažným onemocněním způsobeným Covidem-19, a také zaměstnancům, obyvatelům rizikových míst a zranitelné populaci. Ostatní, včetně těch, kteří vykazují mírné příznaky se vyzývají, aby nevyhledávali testy, Tímto opatřením chce kanadská provincie zajistit, aby byly k dispozici testy pro ty nejzranitelnější.

    Dr. Kierzek tvrdí, že současná varianta Omicron je benigní a "byla fenoménem paniky vyvolané masivním testováním, která nás děsí s počtem případů" a říká, že také neděláme testy nanormální chřiku.
    Je nepopíratelný, faktem, že k rekordnímu počtu positivních se Francie protestovala, od 27/12/2021 do 2/1/2022 bylo provedeno 8,29 milionů testů.

    Kierzek nevolá po úplném zastavení testů, ale říká, že je třeba testovat cíleně, nikoliv plošně všechny.

    Le Figaro se snaží verifikovat, zda-li má Kierzek pravdu.

    No, má. Tedy měl by, kdyby ten omicron skutečně byl tak mírný a neškodný. Jenomže k tomu, aby se za neškodný dal Omicron považovat, prý zatím není dost dat. Takže závěr - jeho návrh je prý nebezpečný.

    Kierzek je takovým hlasem rozumu, už 20/12/2021 publikoval v Le Figaro dobře vyargumentovanou stať "Neobviňujme neočkované lidi z přeplněnosti nemocnic“ a říká, že plošné očkování všech je nesmysl, a že je třeba se soustředit jen na ty ohrožené, kteří jsou už 20 měsíců jasně identifikováni. Starší 65 let a k tomu obézní.
    Každý druhý hospitalizovaný má nadváhu. Podle něj je nesmysl a nesmí se očkovat děti mladší 11 let.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 08.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Má se přestat s testováním?

           

      "Premiér Ontaria Doug Ford se nemůže dostat do svého domu kvůli demonstrantům venku"

      Změna přístupu k epidemii - buď se mu rozjasnilo po třetí dávce, anebo se chtěl konečně dostat domů. :-)

      https://thecovidworld.com/ontario-premier-doug...
      (Pravým tlačítkem kliknout na text, vybrat Přeložit do jazyk čeština)

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 08.01.2022
      Autor: docware
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Má se přestat s testováním?

             

        Asi jo, protože od toho 1/1 změknul :-)

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 08.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Našim mediím to uniklo, včera bylo ve Francii přes 100 tisíc demonstrantů proti vakcinačnímu pasu.

    Krásné transparenty "Nasrat Macronovi" :-)
    Jak se dostanu k železu udělám snapshoty

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 09.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Vystrašení poslanci, "slovo" do Waterloo

         

    Poslanci se bojí.
    Poté, co odhlasovali hanebnost, která z 5,5 milionu dospělých Francouzů dělá občany bez práv - tedy s jediným právem, chodit do práce - se na poslance macronistů (LREM) snesla nevole postižených. Policie má poznatky že 150 poslancům je vyhrožováno nejrůznějšími způsoby - jsou jim doručovány balíčky s woodoo, falešné bomby, anonymními dopisy je jim vyhrožováno smrtí, pokud se budou "chovat jako kurvy, svině, náckové a kolaboranti", jednoho poslance vystresovali telefonátem, "jestli ví kde je jeho synek". Ten byl někde u babičky, ale než se mu milej poslanec dovolal, si zažil peklo. A není to útok jen několika šílenců, ale opravdu masivní "přesvědčovací " kampaň. Macron se veřejně rozhodl neočkované "nasrat" a povedlo se mu to. Nasraní se rozhodli poslance "přesvědčovat" že by neměli pošlapávat lidská práva.

    Macronovo "emmerder" má ovšem ve francouzských dějinách obdobu. Jde o známé slůvko od Waterloo, kdy skupinka obklíčených Frantíků byla anglickým generálem Colvillem (podle jiných Maitlandem) vyzvána: "stateční Francouzi, vzdejte se" a francouzský generál Pierre Cambronne odpověděl "merde" a tak je teda Angláni rozstříleli na hadry. Legendu zpopularizoval slavný Victor Hugo v II díle Bídníků. Cambronne zvolal "Obránce umírá, ale nevzdává se" a pak dodal to slavné "nasrat!".

    Do francouzského podvědomí to vstoupilo jako "Cambronnova hláška" nebo "slovo".

    Skutečnost je jiná, Cambronne nepadl v roce 1815 u Waterloo, ale dožil v Nantes do roku 1842, kde mu po jeho smrti postavili sochu, s tímto slavným slovem v mramoru.

    Celý ten příběh si vymyslel žurnalista Balisson de Rougemont hned po bitvě, a z Cambronneho udělal národního hrdinu. Nepadl v bitvě ale byl zajat, odvezen do Anglie a v roce 1816 propuštěn aby pak věrně sloužil novému režimu.
    Po jeho smrti vypuknul další skandál, rodina generála Michela, který padl, žalovala Nantes kvůli té soše, a tvrdila že to "merde" pronesl Michel.
    Zvítězila ovšem verze Victora Huga. Pro dějiny.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 09.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Cyklistika 2.0

         

    Cyklistika 2.0 hledá drobná zlepšení
    Článek popisuje tréninkovou laboratoř v Besanconu určenou k zlepšování. Cyklistický trenažér na naklápěcí plošině je napojen na počítač, stejně jako samotný cyklista, kterého navléknout do postroje a přilby s čidly a měří snad všechno. Kromě tradiční kadence a výkonu chtějí studovat i další vlivy.
    Alain Groslambert – psychofiziolog vysvětluje:
    „Měříme elektrickou aktivitu mozku. Vstupujeme do „černé skříňky“, senzory máme rozmístěné všude, ale některé věci se těžko měří. Pracujeme na různých strategiích jako je vnímání námahy a bolesti, chceme vypracovat tréninkové methody, které toto vnímání omezí a o malono zlepší výkon. Jde o malá procenta, 1 nebo 2%, ale i to je zlepšení. I mentální trénink má vliv na výkon a je doplňkem fyzické přípravy. Pracujeme si virtuální realitou. Chceme například působit na obavu s rychlosti a pádu při sjezdech s kopce, připravit jezdce mentálně na sprint a časovku.

    V nizozemském Eindhovenu zase pracují v tunelu s aerodynamickými vlastnostmi a pracují na vývoji textilií. Prý použití vhodných látek umožní snížit tření o 4-5%.

    Lucas Papillon je zase odborník na výživu, a pracuje s čipy na měření hladiny cukru v krvi při odečítání hladiny každou minutu. Měří se I délka a kvalita spánku.

    Trenér Berlin-Sémon říká, že vše je jiné než před rokem 2000. Jezdci jsou mnohem lépe připravení, jezdci v průměru závodí 70 dní (dříve 130) a tak se soustředí na trénink kde jezdce tlačí až témeř k hraně jejich možností. Jezdíme rychleji a na lepších kolech než v dobách Armstronga, ovšem bez dopingu. Což ovšem nebrání otázkám, zda-li je to tak všude. Stále jsou tu pochybnosti o užívání ketonů.

    Ten pán vyslovuje zajímavou věc. Říká, že když některý ze závodníků odpadne po dvou minutách, je to pochopitelné, neměl den. Ale když se někdo proti své výkonosti náhle zlepší o 3%, a ne-li o 10%, ví, že tohle nešlo férově uhrát. Že dneska se to vidí méně, ale byli roky….

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 10.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Cyklistika 2.0

           

      "Chceme například působit na obavu s rychlosti a pádu při sjezdech s kopce, připravit jezdce mentálně na sprint a časovku."
      Závodníci to patrně potřebují, ale ty obavy jim na druhou stranu zachraňují zdraví nebo i život. Kdo se nebojí, ten zahyne.
      Jinak díky, že si všímáš i něčeho jiného, než jen Macrona.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 10.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Cyklistika 2.0

             

        Je to šílené, jakou vědu z toho udělali, srvnávají to s formulí 1, nevynechají žádný detail.

        Ti kluci jsou zjevně fyzicky připravení skvěle už léta, tak hledají, jak to zařídit, aby podávali jen o malinko lepší výkony včetně těch nejrůznějších triků na oblafnutí psychiky. Aby bez bobulí byli schopni snášet ještě větší bolest, aby ztratili veškeré pudy sebezáchovy a pustili to z kopce na doraz.

        Nevím, jestli tohle je ještě sport.
        Jak to mnozí říkají, na TdF nekoukám proto, abych viděl jak se po silnici pohybují ty "chemické laboratoře", ale abych viděl ty nádherné záběry z Francie.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 10.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Cyklistika 2.0

           

      To zas bude závodníků co maj všichni cukrovku a potřebují čip na cukr aby neumřeli.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.01.2022
      Autor: single
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Rekonstrukce Obelisku

         

    Nejstarší památka v Paříži je kompletně restaurována.
    Egyptský obelisk, který stál v Luxoru pochází z roku 1300 před naším letopočtem. Masivní, 230 tun vážící žulový monolit daroval Francii v roce 1830 místokrál Egypta Méhemet Ali na přímluvu slavného Champolliona. Trvalo to dva roky nnež jej převezli po Nilu a moři, aby jej nakonec zdobilo náměstí dnes nesoucí název "de la Concorde", tedy "Svornosti". Toto náměstí mělo pohnutý osud, nejprve jej zdobila socha Ludvíka XV, ta byla za revoluce stržena a nahradila ji gilotina a náměstí se na pár let stalo svědkem revolučního Teroru až nakonec za jásotu 200 tisíc Pařížanů odhalil král Ludvík Filip v roce 1936 na obnoveném náměstí.

    Pomník je dnes schovám pod 32 m vysokou plachtou ozdobenou podle návrhu mladého umělce Jonathana Sobela, jedna strana plachy je ovšem vyhražena reklamě německé firmy Kärcher, která pomník rekonstruuje methodou jemného pískování. Poté bude obnoveno zlacení a pomník bude slavnostně odhalen v roce 2024, kdy se má náměstí Concord stát středobodem zahájení olympijských her.

    Protože je obelisk majetkem státu, hradí stát i jeho rekonstrukci, a tak nezatíží dost napjatý pařížský rozpočet.

    No, nezbývá než se jen těšit, za ty tři desítky let co navštěvuji Paříž jsem Place de la Concorde neviděl bez lešení či nějakých stavebních úprav. Tak snad poprvé v roce 2024.

    Takhle náměstí vypadalo 1/1/2022
    https://photos.app.goo.gl/MJJ8V5dsnDkxBA2X7

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 11.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Rekonstrukce Obelisku

           

      Egypťani ten obelisk ještě nechcou vrátit?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.01.2022
      Autor: Radler
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Rekonstrukce Obelisku

             

        zatím ne, on je v tom rozdíl, spoustu památek Francouzi (a ostatní) ukradli, ale zrovna tenhle klacek byl oficielní dar. Mimoto jim ještě jeden zůstal doma.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 11.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Rekonstrukce Obelisku

               

          Bych skoro čekal, že to budou razit stylem "obelisk nám ukradla turecká okupační správa a my ho chcem zpátky". Tak fajn. Určitě lepší obelisk než guillotina...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 11.01.2022
          Autor: Radler
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
          • Re: Rekonstrukce Obelisku

                 

            Jak kdy.
            Ono čas od času nezaškodí vrchnosti useknout palici, oni jsou pak zase chvilku pokornější

            Podívej se na toho Ludvíka Filipa, jak jim všem odpustil, jistě z dobrého srdce :-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 11.01.2022
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
            • Re: Rekonstrukce Obelisku

                   

              Neřekl bych. Třeba osud účastníků 17. sjezdu Vsjesajúznoj kommunistíčeskoj pártiji bolševikóv poučil málokoho...

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 11.01.2022
              Autor: Radler
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Rekonstrukce Obelisku

                     

                Počkej, to se týká civilizovaných národů, na mužika platí odjakživa jen knuta

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.01.2022
                Autor: Jindra8526
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Rekonstrukce Obelisku

                     

                Nemůžu to najít a dějiny VKSS studoval tatínek, já už ne. Co se stalo na 17. sjezdu?

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 11.01.2022
                Autor: Brahma
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Rekonstrukce Obelisku

                       

                  Doctor Warehouse by podle následků usoudil, že delegáti se hromadně naočkovali mRNA vakcínou...

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 11.01.2022
                  Autor: Radler
                  Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Tak jsem si zase máknul

         

    a vytvořil jsem celou kostru webu, nandal tam pár informací ke každé položce a teď už budu jednotlivé sekce jenom doplňovat.
    Některé texty mám ještě na různých blozích sepsané, jiné budu muset spáchat, ale ono se to poddá.

    Z kolo/elektrokolo výletů mám zatím jen tři poslední roky, ale překlopit to tam odsud nebude větší problém, jen to je prostě práce.

    To prostřelíme.
    Takže stránka je na světe:
    http://www.doucefrance.cz/

    snad někomu bude užitečná
    Profitez de ce site :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 11.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: Tak jsem si zase máknul

           

      Vypadá to moc hezky, rád se tím časem prohryžu. Díky!

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.01.2022
      Autor: Radler
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Tak jsem si zase máknul

           

      Vypadá to docela dobře, je co prohlížet

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.01.2022
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
    • Re: Tak jsem si zase máknul

           

      A o tom píší ve Francii 2?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 11.01.2022
      Autor: Lanna
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Tak jsem si zase máknul

             

        To nestíhám,nedokážu denně aktualizovat webovky, to dám tady, přečtu noviny, vyberu co m3 připadá zajímavé, hodím snapshot do odkazů.

        Můžu s tím kdykoliv seknout.
        Dělat tohle denně na webu nestihnu, a pak to nemá smysl. Některé věci čtu o den, dva dříve, než se k nám dostanou,to smysl má. Přemýšlel jsem o tom, dělat týdenní přehled tisku, ale usoudil jsem, že to je strášný závazek, a asi zbytečnÿ. Ono co je důležité se k nám dostane za pár dní.

        A taky není cílem toho webu být tiskovou agenturou, spíš ukázat Francii tak jak ji vidím já

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 11.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Tak jsem si zase máknul

               

          Neblázni, nic není staršího než včerejší noviny. Tohle prostě neuhoníš. Zde prostě vybereš, co tě zajímá a pro procvičení přeložíš. No a někdo si to i přečte. To je tak vše, co se od toho dá očekávat.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 12.01.2022
          Autor: Brahma
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Stávka učitelů, Trestní stíhání neočkovaných, Testuje Francie ne

         

    Tak na čtvrtek 13/1 ohlásili učitelské odbory stávku, zůčastní se jí 75% zaměstnanců ve školství.
    Důvod je, že nesouhlasí s tím, co vláda činí.

    A tady mám trochu problém pochopit, co vlastně chtějí. Je to tak, že ve Francii laborky nestíhají. Nestíhají ani centra co provádějí antigeny. Tak vláda rozhodla, že ve škole se budou děcka a studenti testovat samotesty, které budou státem hrazeny. Prostě satan plivne na destičku a nepůjde/půjde do školy. Učitelé to považují za blbost. A tady dochází k něčemu, čemu nerozumím.
    Tvrdí, že právě oni jsou ti "nejohroženějí" a tímto opatřením "vůbec nebudou chráněni". To fakt asi ne. Na druhou stranu říkají, že jsou testováni už dva roky, dušeni v rouškách, a k ničemu to nevede a že se takhle vůbec nedá učit. To asi taky ne.
    Ale co chtějí jasně neříkají. Chtějí aby všechna děcka byla testována PCR? Nebo chtějí všechna opatření zrušit? V tom se asi pedagogoé neshodují, ale shodnou se na tom, že to vláda dělá blbě, tak si zítra zastávkují.

    Každá země má své Kubky, a tak dva francoužští pitomečci pustili do světa nápad, trestně stíhat neočkované za to, že prý roznášejí infekci.
    Le Figaro v sekci verifikace zkoumá, je-li to theoreticky možné. No není. Mají zákon o šíření infekčních chorob a podávání nebezpečných látek, ale ani jedno nelze napasovat na covida a nelze prokázat, že to šíří neočkovaní. No a navíc vy to bylo neústavní, protože v ústavě mají jasně deklarováno že "zákon smí stanovit tresty, které jsou přísně a přesně nezbytné" a tím zjevně podpora prodeje vakcín firmy Pfizer není. Takže závěr: tenhle nápad je hovadina.

    Další verifikace mě, a stejně asi Francii, překvapí. Žurnalistí hlásali do světa, že Francie testuje ze všech zemí Evropy nejvíc, a že v počtu testů jsou druzí na světě. No, to možná platilo jen 30/12 a 31/12, kdy raketově počet testů vyletěl, aby mohli jít zapařit. Jak to ve skutečnosti je ukazuje tabulka.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 12.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Stávka učitelů, Trestní stíhání neočkovaných, Testuje Franci

           

      V Quebecu dokonce zavedli daň pro neočkované, poněvadž generují nadstandardní výdaje rozpočtu.
      https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/quebec-zavede...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 12.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Stávka učitelů, Trestní stíhání neočkovaných, Testuje Franci

             

        Ne tak docela.
        Quebecký premiér François Legault včera řekl že "pracují na tom, že by mohli v následujících týdnech zavést specielní daň pro neočkované".

        To neznamená, že ji zavedli nebo zavedou.
        Jen, BigPharmou podplacený politik vyhrožuje svým spoluobčanům. Nic z toho se pochopitelně nestane.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 12.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Tak v sobotu prý bude zrušeno 500-700 tisíc "zdravotních pasů" protože jejich držitelé si včas nedošli pro třetí dávku.

    Tak těch, co chce Macron nasrat, a daří se mu to zase přibude. Preference mu padají volným pádem....

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 12.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      To vidíš ty. Nikde nepíší o zátarasech a vzpouře a zapálených autech. Také Macron není blázen, aby si před volbami podřízl větev pod zadkem. Patrně mu to většina schvaluje.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 13.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Také se není co divit, když se uváží asi dvojnásobný denní přírůstek nakažených ve Francii, než kdy vůbec byl a stále to neklesá. Podřízl by si větev, kdyby nekonal jako Babiš. Tomu to prohrálo volby. U nás máme zářný příklad, jak populistické řízení pandémie ve svém důsledku smete politika.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 13.01.2022
        Autor: Brahma
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Ne, to je fakt:
        Prezidentský rok 2022:
        Podle průzkumů Macron v prvním kole prudce propadl a ve druhém by remizoval s Percresovou.

        Do nového roku Macron nevykročil šťastně, megalomansky se cítí tím, že Francie má předsednictví EU jako vládce Evropy, a začal sám sebe oslavovat těma evropskýma symbolama, namíchnul celou Francii tím vyvěšením evropské vlajky nad hrobem neznámého vojína a pak totálně "nasral" (jeho slova) neočkované a urazil ostatní, jeho "nasírací" projev mu vytýkají snad naprosto všichni. A presidentští protikandidáti tyhle nálady nadále přiživují. Arogantní, necitlivý, president bohatých....tak ho častují.
        V průzkumech si za poslední týden pohoršil o 3 procenta.
        Včera zase vytestovali nový rekord, přes 360 tisíc positivních, učitelé dneska stávkují, nedaří se. "Odborníci" tvrdí, že tu je vrchol toho omicronu a že to začne klesat. Žurnalisté upozorňují, že Dánsko nebo Británie připravují strategii exitu z covidí gamesy, zatímco Macronova Francie stále přitvrzuje.
        Ne, Macríon je opravdu arogantní blbec a ta jeho velkohubost mu ty volby prohraje.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 13.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Frantíci mají dnes veselo.
          Generální stávka učitelů a studentů ve Francii proti zdravotnickým opatřením a protokolům platným ve všech zemích
          https://www.facebook.com/politickimagazinsrbije...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 13.01.2022
          Autor: docware
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            No psal jsem to už včera.
            Oni nevědí přesně co chtějí, ale vědí co ne - to co mají teď.

            Nevědí, jestli chtějí zdravotní potokol tvrdší nebo mírnější, a stávkovat Frantíky prostě baví

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 13.01.2022
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
  • Návrh na povinnost nosit přilbu pro cyklisty

         

    Senátor z Predlákova (Charente) François Bonneau včera, s několika dalšími dobrosery předložil návrh na zavedení povinnosti nosit přilbu pro všechny cyklisty pod pokutou 135 eur. Čím argumentuje:
    Cyklisté tvoří jen 2,7% dopravních cest ale 7% úmrtí.
    Téměř polovina ze 200 usmrcených cyklistů vloni, neměla přilbu, ale i když cyklista nezemře, jsou prý následky úrazu bez přilby tragické. Téměř dvěma třetinám smrtelně zraněných cyklistů bylo v roce 2019 55 let a více.

    Cyklistické svazy, kromě jediného sdružení "Mon veló est une vie" (Moje kolo je život) jsou ostře proti.

    "Zdá se, že je to falešně dobrý nápad," reagoval Françoise Rossignol, prezident Klubu cyklistických měst a oblastí, v úterý na tiskové konferenci. "Aby bylo více kol, nesmíme je takto omezovat."
    „Bezpečnost je spojena s rychlostí ostatních vozidel, viditelností (kol) a řadou nezbytných opatření pro bezpečnost na silnici,“ zdůraznil Françoise Rossignol. Federace uživatelů jízdních kol (FUB) je také „rozhodně proti“ jakémukoli zákonu, který by zakazoval jízdu na kole bez přilby, jak uvádí na svém webu.
    Právní komise Senátu návrh zákona nepřijala a zdůraznila, že povinnost nosit přilbu nespadá do kompetence zákonodárce, ale je regulační, a závisí tedy na vládě.
    Takže vlastně vymalováno, návrh zamítnut aniž by se o něm jednalo, Senátu to nepřísluší.

    Ve Francii tato myšlenka není nová: byla několikrát navržena poslancům parlamentu, v roce 2019 byla po vzrušených debatách a s rozdělenou většinou LREM zamítnuta Národním shromážděním.

    „Francouzi už mají plné zuby povinností, které jim jsou ukládány,“ říká Elisabeth Borne, bývalá ministryně dopravy. "Doporučujeme nosit helmu ale ať každý přebírá svou odpovědnost."
    „Přestaňme nasírat Francouze,“ argumentoval senátor Bruno Millienne.
    Nevím jestli to lze u nás, ale ve Francii během dvou kliknutí získám jak onen "návrh zákona" v plné kráse, tak i senátorský portrét, zdá se, že ten Bonneau v Senátu až doteď držel hubu, a teď se snaží zazářit.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 13.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Návrh na povinnost nosit přilbu pro cyklisty

           

      Tohle by patrně hodně komplikovalo a znepříjemnilo provozování půjčovacích sdílených kol. Motorky vozí proto na nosiči kufr s přilbou. Ale nevím, jestli bych si chtěl dávat na hlavu půjčovací přilbu. Ale to kolo si i v Praze půjčuji rád.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 13.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Návrh na povinnost nosit přilbu pro cyklisty

             

        Ano, přesně, o tom také psali...
        na druhé straně, elektro-koloběžkáři, i na těch sdílených mají přilbu nařízenou.

        Argumenty těch cyklospolků jsou celkem logické, místo takovéhle "hurá akce" která vlastně stát nic nestojí a nějaký politický šmudla na tom chce honit body, je potřeba se věnovat budování cyklostras, pokud možno hardwarově oddělených od ostatní dopravy, protože tam je největší riziko. Ono můžeš padnout na hlavu stejně jako můžeš padnout na záda a přerazit si hřbet, proto místo vnucené ochrany hlavy je potřeba se věnovat tomu, aby vcyklisté vůbec nepadali. To je celkem rozumný názor.

        Kdo chce, má šanci si přilbu nasadit, tak proč to nařizovat a pokutovat, a ten blb tam dokonce měl nápad, že když nezaplatíš pokutu hned, že ti kollo zabaví....

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 13.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Důvěřuj, ale prověřuj.
    Soud včera pozastavil povinnost nošení roušek v Pařížském exterieru. Tedy chodit bez dusítka na ulici je opět legální.

    Tož do ulic!

    Dnes jsem zahlédl cosi jako zázrak, skupinka bílých děcek s černým učitelem. Obvykle to v Paříži bývá přesně naopak.

    Zdravím z města světel, které má,navzdory ledni předjarní atmosféru. Zdá se, že konec té kašparády je na dohled.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 14.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Kdybys psal z Londýna, tak s velikým optimismem, snad ano. Tam už jsou za vrcholem nákazy a denní přírůstky jim už klesají. Ovšem ve Francii jsou nyní právě na samém vrcholu.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 14.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Píší, že už to půjde jen dolů.
        Uvidíme.
        Nikdo si s tím oc hlavu neláme, kromě těch hadrů na tlamě, vše funguje normálně.
        Na nějaký QR kódy tady pečou.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 14.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          No když jsou na maximu, tak to už brzy půjde dolů. To tak bývá.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 14.01.2022
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Nenohou být na naximu, maximum je hodně daleko, pro Francii je to 67 milionů případů :-)

            Pokud píší, tak o "dosavadním maximu" a z něj to může jak dolů, tak nahoru.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 15.01.2022
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              Píšu o maximu denních počtů nových nakažených. Z čeho jsi získal to magické číslo 67 milionů a čeho to je 67 milionů?

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 15.01.2022
              Autor: Brahma
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              To je absolutní maximum možný nakažených ve Francii.

              Tolik má Francie obyvatel.

              Ono to bude teď strmě klesat ten počet positivních. Tedy od doby, kdy začne platit vakcinační pas.

              Prostě Francouzi přestanou mít potřebu se testovat, když to nebude vstupenka někam.

              Takovéhle stánky jsou na každém rohu, tak ty zmiznou. Lidi chodili na test, aby zprovoznili svůj zdravotní pas. Ofrňákujou je, a pošlou data do systému, a ten člověk má na 24 hodin občanská práva.

              To se změní.
              Myslím si, že nepustit do hospody nebo kina, je fašistické opatření se vším všudy, ale nepustit do vlaku? To nedělal ani Hitler.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 18.01.2022
              Autor: Jindra8526
              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
              • Re: Co píší ve Francii 2

                     

                Jasně, jsem idiot. Tohle mi mohlo také dojít, to s těmi miliony :)
                Koukal jsem, Francie je dnes stále na maximu nových přírůstků, Anglie už klesá.U nás mimo Prahu OK. Je třeba vyjet z Prahy do hor :D

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 18.01.2022
                Autor: Brahma
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Co píší ve Francii 2

                       

                  Jj, pořádně to roznést i tam, ať se to pěkně zprůměruje ;-)

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 18.01.2022
                  Autor: Jarda
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Covid-19: jsou nejvíce proočkované země těmi, kde je „nejvíce případů“?

    Le Figaro verifikuje
    No koreluje to ALE, a začneme vysvětlovat:
    mezi prvních pět zemí, které za poslední měsíc zaznamenaly nejvíce případů, patří nejprve Spojené státy (s 13,5 miliony kontaminací), poté Francie a Spojené království. , Itálii a Španělsku. Země, které aplikovaly nejvíce dávek vakcín na 100 000 lidí, jsou Kuba (s 282 305 dávkami na osobu), Malta, Chile, Spojené arabské emiráty a Dánsko. Spojené státy jsou na 52. místě, Francie je na 16. místě, Spojené království je 15., Itálie 19. a nakonec Španělsko 30. Země s „nejvíce případů “ je tedy celkově na vrcholu žebříčku zemí, které aplikovaly nejvíce dávek.

    takže ne, vytáhneme demokratickou Kubu, a další tramtárie :-)

    A pak dlouhé, předlouhé žvanění se závěrem:

    Stručně řečeno , země, které v současné době zaznamenávají nejvíce případů Covid, jsou často na vrcholu žebříčku nejvíce proočkovaných zemí, ale ne vždy. Tato epidemiologická data proto nepostačují k vytvoření dokonalé korelace mezi očkováním a cirkulací viru.

    Tedy za to, že nám do chalupy zatéká, možná může déšť, ale nemáme dost dat, abychom to potvrdili.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 15.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      "... Kuba (s 282 305 dávkami na osobu)"
      Fakt dobrý!

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 15.01.2022
      Autor: Lanna
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Tipla bych, že tady to vysvětlení bude jednodušší.
      Země, co nejvíce očkují, patří obvykle (i když ne vždy :-) mezi ty, co se vůbec v Covidu nejvíc rejpou. Nejvíc testují, nejdůkladněji zanáší každou stopu do statistik.
      Nejspíš nemají "nejvíce případů", pouze jich nejvíce zachytí. Pokud je Omikron varianta s lehkým průběhem, tj. pozná se často od nachlazení fakt jen testem, tak pokud po ní cíleně nepůjdeš, nebudeš o jejím šíření vědět.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 15.01.2022
      Autor: Ifča
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Hm, jestli je vakcína, která velice solidně zabírá na deltu, ale hůř na omikron, tak to musí logicky vytvářet dost silnej selekční tlak.

        Ono to není tak, že kde je málo očkovanejch, tam není covid. Spíší to vypadá, že kde málo očkovanejch, tam je furt ještě delta a spousta mrtvejch...Francie měla za minulej týden stejně mrtvejch na počet obyvatel, jako Čé eR, cca 3x míň než taková Gruzie...

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 15.01.2022
        Autor: Radler
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Tady, v téhle situaci, každému inteligentnějšímu člověku musí zablikat kontrolka.

        Pokud by se na covid tak hrozivě umíralo, a vakcína by chránila alespoň z 10 procent, lidi by na ní stáli frontu a upláceli přednostní místo.

        Neumírá se, a vakcína,možná,fakt těch deset procent i dá.

        A když je nutné lidi do očkování nutit, i tady, v obchoďáku, tě napíchnou bez fronty a objednání na první, druhou i třetí, je něco v nepořádku.

        Je možné, že se mýlíme, že si nemyslíme dost uvědoměle, že vakcína je jediná cesta, ale mýliti se je lidské.

        Naopak, málo s lidskými právy souvisí neomylnost: uděláme tečku, je to bezpečné i pro těhotné, očkujte děti....

        Kdo jsou ti "neomylní" co nám to říkají?
        Mýlili se v "tečce" proč by se nemýlili v tom, že to nebude mít v delším horizontu žádné následky? Mýlili se v účinnosti ale nikdy se nemýlí, že je to dlouhodobě bezpečné?

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 15.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Tak konečně jsem splnil úkol, navštívil jsem výstavu českých skleněných vánočních ozdob b Českém centru v Paříži. Napíšu o rom rozsáhlejší blábol na cs-sklo.

    Mnohem více lidí však asi zaujme jiná atrakce, výstava s visualní presentací rekonstrukce katedrály Notre Dame, která byla dnes zahájena v Espace Grande Arche v La Defense. Vstupné je vážně drsné, 30 eček za osobu, ale je určeno na financování rekonstrukce alespoň to říkají.

    Bude to frčet do září, jeden mnoha důvodů naplánovat si výlet do města světel.

    https://photos.app.goo.gl/L1WT36WdwuN15tYV6

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 15.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
  • Passe vaccinal

         

    Tak, jak se čekalo, horní komora, Senát, čera večer odsouhlasil přeměnu zdravotního pasu v pas očkovací, čímž jak píší, zavádí očkovací povinnost aniž by to vyslovili.

    V zákoně jsou upřesněny místa a aktivity, kam neočkovaný nesmí zcela jistě ro jsou restaurace, bary, kulturní akce, co všechno zakáží se dočteme asi později.

    Senát ovšem neodsouhlasil povinnost prokazovat při kontrole covid pasu identitu, hospodskej ti občanku nesmí kontrolovat.

    Taky zamítl návrh povinného home office pod pokutou 1000 euro pro zaměstnavatele.

    Teď návrh zákona posoudí Ústavní rada, ale ta je je jen právní divizí Pfizera.

    V Paříži se včera demonstrovalo zhusta ale píší, že demonstrantů bylo méně než před týdnem. Zahlédl jsem jeden průvod o bulvár vedle, ale než jsem se stačil k nim dobelhat, byli v trapu, tak fakt asi jich tolik nebylo. Píší, že průvofy byly 4. Každá skupina si pořádá svoje.

    Hrdinou a symbolem byl prý Novak Djokovič, jeho jméno skandovali všichni.

    Tak uvidíme, co ještě vymyslí.

    Teď běží v bedně, že se pár demonstrantů u Trocadera dost brutálně servalo s policajtama že prý takové násilí tu nebylo už pár let.

    No, byl to Macron kdo je chtěl "nasrat" a povedlo se

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 16.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
    • Re: Passe vaccinal

           

      Jestli je jich jen pár, což nepřímo píšeš, tak si jejich naštváním naopak polepšil. Všechno je relativní, že?

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 16.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Passe vaccinal

             

        Nevím, já viděl jen jeden "cortege" (průvod).
        Zdá se, že byli silnější a agresivnější jinde

        Možná je jich mín,o to víc nasraní.
        Ta čísla účasti jsou zřejmě subjektivní, ale píší o "výrazném poklesu počtu demonstrantů".

        Prostě myslím si, že myslící Francouzi už vědí, že karty jsou rozdány pro Pfizera, a že demonstrace nic nezmění. Tak každý hledá svůj"modus vivendi".

        Prča je, že tam kde fakt husto, tedy restaurace, bary tam tě vůbec s covid pasem neprudí. Všimnul jsem si, že kontrolují jen ty, aktivní, co vchází do kavárny s mobilem v ruce a chtějí být zkontrolováni.

        Ale pokud jde o kulturu, tam tě prověřují jak na gestapu. Musea, galerie všude chtějí QR a kontrolují.

        V českémm centru by to chtěli asi taky, ale dostal jsem je češtinou, to nečekali. Dneska jsem byl ve švýcarském centru, ne že by mě to tak zajímalo, ale abych měl srovnání,než na české centrum začnu dštít sýru a lávu a tam nás taky kontrolovali.

        Víme dobře, že ten covid pas není bezinfekčnost, a že je jen prostředkem nátlaku. Ale kdyby tu bezinfekčnost fakt garantoval tak je to totálně špatně.

        V galerii, kde jsem sám se Soňou jsme kontrolováni přepečlivě, v hospodě, kde si lidi šlapou po hlavách,nikoliv.

        Měli by se na tu buzeraci vykašlat totálně.
        Zařízli školy, zaříznou kulturu, zaříznou sport.

        Hospody budou hučet ...

        V hotelovém výtahu, jen jedna osoba, pokud nejste rodina. Jedete společn3 20 vteřin.
        V metru hlava na hlavě. Dvacet minut společně.

        Je to tyjátr.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 16.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Passe vaccinal

               

          Covid je zástěrka pro zavedení celoplošné digitální identifikace, digitální měny a celková digitalizace pod kontrolou těch nahoře. Jak slyšíme od vysoce postavené pracovnice Světové banky, tak digitální ID a digitální měna je přesně to, co nám covid ukázal, že „potřebujeme”.

          https://otevrisvoumysl.cz/mari-pangestu...

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 16.01.2022
          Autor: docware
          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Passe vaccinal

                 

            Digitální identita už funguje, digitální doklady budou napřesrok, digitální euro bude do roku 2025 a digitální koruna nebude, bo ČNB chrápe. Což bude pro CZK jeden z hřebíků do rakve.

            Kdybys opravdu věřil všem těm hovadinám, co sem píšeš, tak sedíš zavřenej ve sklepě, bez mobilu, a hlavně bez internetu...

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 16.01.2022
            Autor: Radler
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Passe vaccinal

               

          Tak v Praze je to úplně stejně. Čím obyčejnější hospoda, tím menší kontrola. Naopak úplně největší je v Rudolfinu. Tam najali studenty, kteří to na samém vstupu zkontrolují úplně všem, včetně načtení QR kódu z certifikátu. Zároveň se tam odehrávají scény o zapomenutém mobilu a zablokovaném vstupu na koncert. Patrně je to nadnárodní Evropská závislost.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 16.01.2022
          Autor: Brahma
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Notre Dame
    https://photos.app.goo.gl/mqXqJ914XmFbFJLu5

    současný stav, zvenku, zdá se, za dva roky žádná změna makaj vevnitř.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 16.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Ty nádherné dřevěné tesařské oblouky, co zpevňovaly shora oblouk od opěrného pilíře už sundavají?
      A už je rozhodnuto, jaká varianta Sankustníku bude obnovena? O vnitřek katedrály se jistě strhne nejedna bitva, ale ten vnější Sntuskník by už mohl být vybojován.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 16.01.2022
      Autor: Brahma
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Dřevěné ztužující cirkly jsou tam furt.
        Pokud jde o vnitřek katedrály,nic rozhodnuto není.

        Shoda je na tom, že by i současní výtvarníci měli dostat prostor, že to odpovídá charakteru katedràly.

        Visualisace, nebo nějaké video projekce na stěny katedrály,, byly jako koncept odmítnuty.

        Souhlasím s tím zcela. V Remeši jsou taky Chagalovi vitráže, a vlastně celá konstrukce, na které visí chrámová klenba je ze železobetonu. Katedràla byla zhuntována za Velké války, a dali ji do pucu moderními methodami a přiznávají to.

        Notre Dame v Paříži (v Remeši se katedrála taky jmenuje Notre Dame, asi jako pár tisíc kostelů ve Francii), je taky kompromisem staletím.

        Ať si každý rohodne, za mě, ano a rád

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 16.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Ono je to hodně o zvyku. Byla doba, kdy jsem moderní věže na Emausech nesnášel. Teď se mi nesmírně líbí. Notre Dame vznikala celá století, proč by tam dnešní umělci měli mít zakázaný přístup? Gotický sv. Vít v Praze má také barokní kopuli věže a nikoho to nevzrušuje.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 16.01.2022
          Autor: Brahma
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Ty Emausy jsou pecka. Jako fakt. Za mě jedna z nejlepších věcí, co se v Práglu po válce postavila.

            Mimochodem, přímo v centru nejcentrovatějším máte velkou, přímo obrovskou, brutalistní stavbu, která do sebe vcucla i původní středověké elementy, a nezdá se, že by to někomu vadilo :-)

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 17.01.2022
            Autor: Radler
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Mně se strašně líbí, jak si v Práglu fotěj všichni turisti katedrálu, která byla dokončena jenom několik měsíců před vilou Tugendhat v Brně :-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 17.01.2022
          Autor: Radler
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Ona je otázka, kolik lidí vlastně ví, že ta západní část katedrály se dvěma věžemi byla vystavěna až na přelomu 19. a 20. století a současný vzhled celému Hradu byl dán až ve 20tých letech 20. stol. architekty Plečnikem a Rothmayerem.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 17.01.2022
            Autor: radka
            Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              Mně se líbí, jak to průvodci uměj prodat s tím, že "katedrála se stavěla 600 let". Málo platný, marketing v Práglu uměj :-)

              To tentokrát není sarkasmus, Praha si opravdu dokázala vypěstovat solidní turistickou značku. Může být, že přežije i exodus alko- a sex-turistů do levnějších destinací...

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 17.01.2022
              Autor: Radler
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Nečetl jsem to ve Francii, ale je to o Paříži.
    Paříž má být od roku 2026 cyklistům 100% přístupná. Tomu má dopomoct skoro až neuvěřitelná investice 250 milionů Eur. Nejedná se však jen o stezky/pruhy, počítá se s 30 000 novými parkovacími místy pro kola a 1000 místy pro cargo kola, infrastruktura bude součástí běžné údržby.
    Zdroj: https://mestemnakole.cz/zpravicky/pariz-ma-byt...

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 17.01.2022
    Autor: Brahma
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Heh, takže tam nenasírají už jenom neočkované, ale chtějí nasrat i motoristy ;-) No, když si myslí, že tohle je ten správný přístup...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 17.01.2022
      Autor: Jarda
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Představ si, že si ti hlupáci myslí, že jim cyklisté nebudou tvořit takové zácpy a zabírat tolik místa u chodníku jako auta.
        Jinak po Paříži se na kole jezdí moc pěkně a řidiči aut na ty cyklisty berou ohled a tolerují je. To soužití tam je pokojné a úsměvné.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 17.01.2022
        Autor: Brahma
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          A po Seině budou jezdit rypadla na šrot.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 17.01.2022
          Autor: bara2
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            Neviděl jsem se nikoho pohoršovat, ani házet půjčovací kolo do Seiny. Oni také mají ta svá půjčovací kola ve stanicích, takže se jim neválejí po chodnících. V Praze se při vrácení Rekola musí odeslat fotka, jak je to zaparkované, že to nepřekáží. Také Rekola nikde moc nepřekáží, na rozdíl od oranžových koloběžek.

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 17.01.2022
            Autor: Brahma
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              Tak ta infrastruktura bude pro všechna kola, ne jen pro ta půjčovací zpoplatněná. Vybavila jsem si záběry z těch echt cyklistických měst... jak tam loví šrot z místních stok a nikdy neskončí, bo než dojdou na jeden konec kanálu, mají to na začátku už zas plné
              Koneckonců stačí pár koloběžek a už se dají lovit ve Vltavě.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 17.01.2022
              Autor: bara2
              Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Může být... Jenom mám zato, že na tohle všechno musí někde vzít prostor. Předpokládám tedy, že to bude na úkor právě těch aut... A nemyslím si, že o kolik přibude cyklistů, že o to stejně poměrově ubude aut ;-)

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 17.01.2022
          Autor: Jarda
          Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Strašný. Přitom by za ty love mohli postavit silniční tunel, kterej by tu zácpu posunul o kilometr vedle...

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 17.01.2022
      Autor: Radler
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Informace spolku cykloaktivistů musíš filtrovat.

      Ono to není, že to bude a je to schváleno, ale jde o mnoho nejrůznějších návrhů a nápadů.

      Někde výše jsem postoval oficielní stránku ministerstva pro ekologickou transformaci, kde je celá strategie popsána a je odděleno co skutečne se stane, a o čem se pouze sní.

      V každém případě se pro cyklisty po celé zemi dělá hodně, jen ten efekt se zdá prostě malý, protože cyklisté se stejně motají všude, stejně jako běžně na městských cyklopruzích stojí dodavky vykládající zboží a cykloun na silnici musí.

      Ono to prostě mnohde nejde jinak zařídit.
      Když seberou pruh a udělají z něj cyklopruh, zásobování, aby úplně nezneprůjezdnilo ulici, musí na ten cyklopruh.

      Ale cyklouni nejsou to, co Paříž pálí nejvíce. Skutečný maglajz v dopravě dělají ty elektrokoloběžky. Těch drandí všude spousta, a to jak na cyklotrasách, tak na ulici, jsou hodně rychlé a jejich řidiči dost drzí a bezohlední.

      Protože ty krámy jezdí potichu ohrožují zhusta i chodce. Zatím je vyhnali z chodníků, snad omezili maximální rychlost, ale na to koloběžkáři pečou.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 18.01.2022
      Autor: Jindra8526
      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Praha je na tom s koloběžkami podobně. To co se všude válí a překáží jsou ty koloběžky. A našince na normální odrážecí koloběžce kvůli těm blbounům vyhání z chodníku.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 18.01.2022
        Autor: Brahma
        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Tak včera parlament finálně odmával ten vakcinační pas.

    Oni to mají podobné našemu systému, odmává dolní komora, opřipomínkuje a odmává senát, vrací se to do dolní komory, kde se zohlední, nebo ne, senátorské připomínky a znova se to odmává a pak to posoudí Ústavní rada, což u nás není ale máme podpis presidenta, a vejde v platnost.
    Ústavní rada tomu dá zelenou, podle všeho.

    Odkdy to bude platit závisí na té radě.

    Senát zrušil dvě věci, povinnost prokazovat se občankou k tomu pasu, a postih zaměstnavatelů, co neumožní home office. To dolní komora akceptovala. Neakceptovala další návrh, tedy omezení platnosti vakcinačního pasu. Senátoři chtěli, aby automaticky přestal platit, když bude ve špitálech méně než 10000 coviďáků +dnes je jich asi 25000). To neprošlo.
    Je na libovůli ecekutivy, dokdy bude občany šikanovat, že prý tohle jediné kriterium by bylo zavádějící.

    Co to vakcinační pas znamená?
    Neočkovaný si nezajde na jídlo, do kina, do divadla či musea, nesmí ovšem ani do vlaku, metiměstského autobusu a vůbec ne letadla. Macron je měkouš, já bych zakázal i ty výtahy :-)

    Hromada připomínek, co tím vlastně Macron sleduje. Asi jen fakt chce vysírat. Země je hustě proočkovaná, omicron se šíří. Že to je vinou neočkovaných nikdo neříká, jsou důkazy že nikoliv. Naopak, zdá se, že to šíří očkovaní.

    A tady nastává změna paradigmatu.
    Neočkovaný není nezodpovědný vrah a šiřitel infekce, ale je nezodpovědný sebevrah. Protože mu hrozí ten těžký průběh.

    Tak ho nepustí do hospody (kina, vlaku..
    atd) ne proto, aby nenakazil ostatní, ale oroto, aby se nenakazil sám, a neměl ten těžký průběh, kterým zahltí špitály.

    Tedy neočkovaného izolují od ostatních v jeho vlastním zájmu, ti očkovaní sice mají omicron, ale jim neublíží, tedy asi 10 týdnů od 3 dávky, neočkovaného na tuty zamorduje.

    Ochranná vazba :-)

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 18.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      Svinstvo na entou :-(((

      Mám takové tušení, že pomalu ale jistě tady s jistým zpožděním kopírujeme Čínu (docela paradox, kopírovat Čínu ;-)... To, co před pár měsíci zaváděli tam, a místní EU ochránci práv apod. se mohli posrat jak to tam ti komouši vedou, tak se řítí i sem do EU bez jakéhokoli odporu se tomu postavit :-/

      Mi to přijde, že Čína je taková průkopnická laboratoř toho, co všechno si lidi nechají ještě líbit... Šmírování, kontroly, "kredit občana" a další podobné vychytávky. Tady všichni řvou jak je to špatně, ale postupně zkoušejí tyhle prasárny zavádět i tady :-( A některé, bohužel, už i úspěšně :-/

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 18.01.2022
      Autor: Jarda
      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
    • Re: Co píší ve Francii 2

           

      "A tady nastává změna paradigmatu. ..."
      Je to strašný. A najde se obrovská tlupa, co to žere :-( Bezskrupolózní pazdrátští zločinci to jsou. Mafie, co pro peníze je schopna všeho. A ti naši se neliší, grázli to jsou. Je potřeba to psát a děkuji ti za to, že to píšeš. Aby se nikdo nemohl vymlouvat, že nevěděl.

      [ Reagovat ] [ Zpět ]
      Datum: 18.01.2022
      Autor: bara2
      Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
      • Re: Co píší ve Francii 2

             

        Podle bleskového průzkumu Le Figara, s tímto valcinačním pasem nesouhlasí jen 58 procent Francouzů.

        Prostě spousta lidí vakcínu má, a vůbec je to neštve, tak prostě ukážou mobil. Ona tahle buzerace začala už mnohem dřív. Kdejakej vopičák u vchodu do obchoďáku se ti hrabal v batohu nebo Soňe v kabelce, když "hledal teroristu". Teď tentýž vopičák kontroluje QR kód.

        Lidi se v zájmu tzv "bezpečnosti" nechají pěkně brát u huby, a ti Frantíci to dokázali dokonale psychologicky zmáknout, s těma dvěma lockdownama, zakázat, povolit a znova zakázat a povolit, ovšem podmíněně....

        No, a pak jsou tam ti druzí, ono jim tam běhá miliony falešených covid pasů, a teď, ten nárůst pozitivních, to jsou vlastně ti, kteří vědí, že potřebují covid pas, a ten jako po "prodělání nemoci" budou mít na půl roku sichr, tak jich je teď spousta covid marod. Prostě lidi se snaží zařídit po svém, protože těch vystrašených, co furt věří na pohádku o vražedném viru je furt moc.

        [ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 18.01.2022
        Autor: Jindra8526
        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
        • Re: Co píší ve Francii 2

               

          Hodláš udělat celosvětový převrat? Ona ta opatření zavádí vlády po celém světě v zájmu svých voličů. Většina voličů to schvaluje. Můžete křičet, ale to je tak všechno, co můžete. Kdyby si takový Macron nebyl jist, tak by to před volbami nedělal.

          [ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 18.01.2022
          Autor: Brahma
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
          • Re: Co píší ve Francii 2

                 

            No,globalizace, když je všude McDonnalds, proč ne vakcinační centrum.

            Byznys se musí točit.
            Macron sází na to, že podle čísel,mu vychází, že většina je naočkovaná. Jenomže, třeba v sobotu, se 570 tisíc naočkovaných Francouzů stalo občany druhé kategorie, jejich dávky expirovaly. A takhle budou přibývat. Do třetí se nikomu moc nechce, když vidí, že to nezabírá.

            Takže do dubnových voleb Macron možná stihne "nasrat" několik dapàích milionů voličů. Myslím, že si počíná jako Paroubek kdysi. Prostě moc sází na průzkumy, které ne vždy zobrazují realitu

            [ Reagovat ] [ Zpět ]
            Datum: 18.01.2022
            Autor: Jindra8526
            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
            • Re: Co píší ve Francii 2

                   

              Poté co Merklová skončila se Macron zřejmě snaží zaujmout postavení vedoucího evropského politika.

              [ Reagovat ] [ Zpět ]
              Datum: 18.01.2022
              Autor: docware
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Co píší ve Francii 2

                     

                Jakože současný rusácký policajti jsou jak němčouři za 2. světový? No, když to říkáš, tak asi jo...

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 18.01.2022
                Autor: Radler
                Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Co píší ve Francii 2

                       

                  Jo, tak to se zase povedlo:-))

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 18.01.2022
                  Autor: Lanna
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
              • Re: Co píší ve Francii 2

                     

                Těžce to přeháníš. Kdybych byl žid, tak bych se urazil, že zneužíváš památku 5 milionů evropských židů.

                [ Reagovat ] [ Zpět ]
                Datum: 18.01.2022
                Autor: Brahma
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Co píší ve Francii 2

                       

                  No, Židi směli do vlaku.
                  Macron přitvrdil.

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 18.01.2022
                  Autor: Jindra8526
                  Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                  • Re: Co píší ve Francii 2

                         

                    Ty v tom ještě pokračuješ??

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 18.01.2022
                    Autor: Brahma
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                    • Re: Co píší ve Francii 2

                           

                      Já?
                      Nikoliv, oni. Oni v tom pokračují.
                      Bez nejměnšího zdravotního důvodu diskriminují miliony lidí, zbavují je občanských práv, a ty, ty to podporuješ.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 18.01.2022
                      Autor: Jindra8526
                      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                  • Re: Co píší ve Francii 2

                         

                    jj, mohli do vlaku. Přímo po celé Evropě mohli rajzovat. A bez lístku! All inclusive! Pravda, jenom jedním směrem...

                    Prej že mladí jsou přecitlivělí uplakánkové. Nevim, poslední dobou když někde někdo brečí, tak je to nějakej důchodce nebo skorodůchodce...všetci jim ubližujú!

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 18.01.2022
                    Autor: Radler
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                • Re: Co píší ve Francii 2

                       

                  V trestním oznámení na celou tu bandu (Gates, Fauci, Schwab, Daszak, Albert Bourla, CEO of Pfizer, Stephane Bancel, CEO of Moderna Pascal Soriot, CEO of Astra Zeneca, Alex Gorsky, CEO of Johnson and Johnson, Tedros Adhanhom Ghebreyesus, Director-General of the WHO, Boris Johnson, UK Prime Minister, ......)

                  https://europerenaissance.com/2021/12/24/gates...

                  je na straně 15 a 16 tahle záležitost přímo srovnávána s nacistickým Německem a holocaustem v minulém století :

                  https://europerenaissance.files.wordpress.com...

                  " There are several survivors of the German Holocaust drawing stark parallels between Covid restrictions and the beginning of the Holocaust"

                  " Holocaust survivor Vera Sharav draws on her experience during Nazi Germany to form her perspective on what is happening in the world today."

                  “Under the Nazi Regime, moral norms were systematically obliterated. The medical profession and institutions were radically transformed, academic science, the military, industry and clinical medicine were tightly interwoven, as they are NOW. The Nazi system destroyed a social conscience in the name of Public Health. Violations against individuals and classes of human beings were institutionalised"

                  [ Reagovat ] [ Zpět ]
                  Datum: 18.01.2022
                  Autor: docware
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                  • Re: Co píší ve Francii 2

                         

                    Když já mám strach, že jenom cintají pentlí.
                    O "Norimberku 2" mluví už druhým rokem, a "pořád se trestní oznámení chystá".

                    Zdá se mi, že ho nikdo nepodal a nepodá.

                    [ Reagovat ] [ Zpět ]
                    Datum: 18.01.2022
                    Autor: Jindra8526
                    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                    • Re: Co píší ve Francii 2

                           

                      Divný, že jo? A přitom tolik lajků na fejsbůku to nabralo...

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 18.01.2022
                      Autor: Radler
                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                    • Re: Co píší ve Francii 2

                           

                      A co bys chtěl žalovat? Který zákon kdo překračuje? Omezování listiny základních lidských práv zákazem vstupu do hospody v době epidemie? :D
                      Úplně stejně můžeš neočkované v době epidemie obvinit ze záměrného šíření infekce a svou nižší obranyschopností ze záměrného rozvracení zdravotních služeb státu a tím ohrožení zdravotního stavu obyvatelstva.
                      Takových výblitků si můžeš navymyslet třeba tucet. Jiná věc je něco takového prokázat a u ústavního soudu prosadit.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 18.01.2022
                      Autor: Brahma
                      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                      • Re: Co píší ve Francii 2

                             

                        Ale ne,
                        podívej se na to realisticky, ne vystrašenýma očima.

                        Prostě vygenerovali "pandemii" jako byznys plán,
                        Nebyli vůbec troškaři, podplatili politiky, žurnalisty i vědce. Strach a panika taky udělali svoje. A pak dokonalý marketing, roušky, nestíhající krematoria, vylhaná čísla. Lockdown. Tvrdý. Třeba v té Francii nesměli z domu dál než 100 metrů.
                        Fáze 1 - marketing - vyšla skvěle.
                        Fáze 2 - přichází uvedení produktu na trh, vakcína je na světě. Podplaccení politici nakoupili mnohonásobně víc vakcín, než jich mohli uplatnit. Prostě prachy promluvily. Samozřejmě, vedlejší výdělky, z testů, ochranných prostředků, taky nejsou zanedbatelné, a tak těch, co mají zájem na "pandemii" je celkem dost. Vyplašených jako ty však asi jen třetina, oni potřebují vypíchat 5 dávek každému, aby naplinili to, co si si BigPharmou dohodli. Tak přichází fáze 3 - a to už žalovatelné je, a protože tahle šaráda jednou skončí, žalováno i souzeno to bude.

                        Fáze 3 - donucení k dobrovolnému očkování
                        Zavedli covid pasy a neočkované zbavili lidských práv. Doslova a do písmene jak ty Židy. Nesměji do restaurace, kina, a ve Francii dokonce ani do vlaku.

                        Záminka že "neočkovaní šíří epidemii" kterou vás oblbovali a které jste tak rádi uvěřili a cítili se "lepšími a zodpovědnými" neprošla. Důkazy jsou přesvědčivé, epidemii šíří i očkovaní, a omicron mnohem víc.

                        Tak se chytnou jiné lži "neočkovaní zabírají místa ve špitálech těm zodpovědným". To bude prokazatelně vyvráceno velmi rychle.

                        Ale oni ultimátně potřenují ty vakcíny vypíchat. Tak blbnou se třetí, čtvrtou dávkou, šikanují a urážejí své spoluobčany, kteří tu jejich hru na pandemii prostě prokoukli a hrát nebudou.

                        A hůř. Cpou, bez jakéhokoliv vyšetření protilátek vakcínu každému, v obchoďácích, na nádraží. Aby se BigPharma a podplacení politici a údajní odborníci napakovali.

                        Tohle bych chtěl vidět zažalováno a žalováno to jednou bude. Náckové taky nevěřili, že se budou houpat, ani Jakeš nevěřil, že se mu to zhroutí.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 18.01.2022
                        Autor: Jindra8526
                        Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                        • Re: Co píší ve Francii 2

                               

                          https://cz24.news/big-farma-gates-fauci-a...

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 18.01.2022
                          Autor: docware
                          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                          • Re: Co píší ve Francii 2

                                 

                            No, tady zatím nic

                            https://www.icc-cpi.int/

                            zahajují ale až 20. ledna, tak uvidíme, jestli se to tam objeví

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 18.01.2022
                            Autor: Jindra8526
                            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                            • Re: Co píší ve Francii 2

                                   

                              No snad jim to tenhle rok vyjde. Do července řeší tyhle výtečníky:
                              Yekatom and Ngaïssona Case
                              Abd-Al-Rahman Case
                              Al Hassan Case
                              Ongwen Case

                              https://www.icc-cpi.int/pages/calendar.aspx

                              Asi by to chtělo tam mít nějakou tlačenku. :-)
                              Ale čekám že se najde spousta procedurálních překážek proti přijetí trestního oznámení.

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 18.01.2022
                              Autor: docware
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                        • Re: Co píší ve Francii 2

                               

                          Budeš žalovat francouzský stát za to, že ti neumožnil se ubytovat ve francouzském ubytovacím zařízení, najíst se ve francouzské restauraci, navštívit francouzskou výstavu?
                          Přesto, že ti to francouzský stát umožnil za splnění určitých podmínek?
                          Přesto, že tys ty podmínky, které požadovali splnil dobrovolně?
                          Už zase čekáš, že tu revoluci za tebe povedou jiní?
                          Pokolikáté, Jindřichu?

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 18.01.2022
                          Autor: Lanna
                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                        • Re: Co píší ve Francii 2

                               

                          Ty tomu co píšeš věříš? Proboha, kdo tě zpracoval a vymyl ti mozek. Za chvíli tu budeš psát o Vesmírných lidech a o Astaru Šeranovi.

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 18.01.2022
                          Autor: Brahma
                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                          • Re: Co píší ve Francii 2

                                 

                            Nevěří, jen píše:-))

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 18.01.2022
                            Autor: Lanna
                            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                          • Re: Co píší ve Francii 2

                                 

                            Věřím.
                            Věřím, že zlo bude pojmenováno a viníci souzeni. Je možné, že někteří zdrhnou, to tak bylo i po válce, ale jsem stoprocentně přesvědčen, že tahle čuňárna jim neprojde

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 18.01.2022
                            Autor: Jindra8526
                            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                    • Re: Co píší ve Francii 2

                           

                      Bylo podáno 6.12.2021 . Advokátka Hannah Rose a sedm stěžovatelů podali norimberskou žalobu jménem obětí, celé populace Spojeného království. Podala žalobu k Mezinárodnímu trestnímu soudu se sídlem v Haagu.

                      Jasně, jak dobře známe z případu Babiš / Čapí hnízdo, vymahatelnost práva záleží na tom, kdo je u kormidla.

                      Další právník Dr. Reiner Fuellmich a jeho tým dává jasně najevo, že spravedlnost nikdy nebude nalezena v justici, zejména v Německu. Soudy, alespoň na nejvyšších vládních úrovních, jsou všechny kontrolovány korporátními globalisty.

                      Bohužel těmto zločincům pomáhají po celém světě stovky milionů užitečných idiotů, tak jak nám to tady předvádějí naši vaxeři.

                      Právník Reiner Fuellmich o Norimberku 2.0: Spravedlnost nebude procházet soudy, ale tím, že lidé povstanou

                      https://healthimpactnews.com/2021/attorney...

                      "Z toho, co jsme se dozvěděli od Catherine Austin Fittsové, samozřejmě existuje velmi malá skupina velmi bohatých lidí, kteří v zákulisí provozují koho, kteří používají tyto loutky.
                      Nevím, možná 300, možná 3000 velmi bohatých rodin, které investují své peníze do velkých jako jsou Blackrock a Vanguard a některé další."


                      "Takže v podstatě je velkou otázkou samozřejmě, proč to dělají?
                      Myslím, že odpověď je, že se nás bojí, protože jich je tak málo, možná 10 000, možná 3000, nevíme. Ale mají hodně peněz. Proč mají tyto peníze? Protože nám to ukradli prostřednictvím svých korporací. A oni se bojí, že jsme se o tom dozvěděli a že jsme o tom zjistili hodně.
                      Potřebovali tedy něco, co by rozptýlilo naši pozornost. A tak vymysleli Coronu."

                      "Chtějí kontrolu, úplnou kontrolu, protože jsou psychopati a sociopati.
                      Snaží se všechny vyděsit, aby už nikdo nemohl přemýšlet a aby nakonec všichni souhlasili s očkováním něčím, co není vakcína, ale zabíjí.

                      [ Reagovat ] [ Zpět ]
                      Datum: 18.01.2022
                      Autor: docware
                      Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                      • Re: Co píší ve Francii 2

                             

                        "Rozdíl mezi původním norimberským procesem a tím, co máme na mysli, je ten, že když vedli norimberské procesy, nebyl to jeden, ale mnoho procesů po válce, bylo po válce. Válka skončila."

                        "To, co právě děláme a co plánujeme udělat, se stane, dokud válka pravděpodobně stále pokračuje. Doufáme, že to brzy skončí. Ve skutečnosti to neskončí, protože je potřeba udělat spoustu úklidové práce. Ale doufám, že to bude trvat ještě možná pár týdnů, možná ještě 2 nebo 3 měsíce, protože to opravdu přehráli.Divočí. Právě teď šílí."

                        "Ale plánujeme uspořádat a provést mezinárodní soudní proces s možná 40 právníky, se kterými jsme byli v kontaktu, včetně jednoho z právníků zde z této země, a plánujeme to udělat do konce roku. A bude to jen soud pro… je to skutečný soud. Ale je to... se skutečným soudcem, se skutečnými odborníky a se skutečnými svědky a samozřejmě skutečnými právníky ze všech zemí."

                        "Takže skutečný soud, tohle bude jen první soud. Bude více než jen jeden soud.
                        Porotou budou lidé. Lidé, kteří to sledují prostřednictvím živého přenosu. A nakonec budou…. jsou to oni, kdo vynese verdikt."

                        "Ale znovu, budeme potřebovat mnohem víc než jen tuto jednu zkoušku. Existuje mnohem více takových soudních řízení, které jsou ve skutečnosti právě nyní podávány, zejména ve Spojených státech, protože stále existuje mnoho soudců, kteří jsou skutečně nezávislí, mnoho z nich byli zvoleni lidmi, se kterými pracují, v jejich regionu.

                        "Ale jak jsem řekl, jediný způsob, jak to zvrátit, není soudní cestou, to trvá příliš dlouho. Je to od lidí."

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 18.01.2022
                        Autor: docware
                        Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                        • Re: Co píší ve Francii 2

                               

                          Ta věc je strašná. Lidé buď umírali na covid, protože je nikdo neléčil ivermektinem, nebo na vakcínu, protože to není vakcína ale řízená genocida, nebo, ti co odolali, budou úpět v koncentráku.
                          Už jsem měla obavu, co budeš dělat, až to za pár měsíců skončí.
                          Ale vidím, že budeš mít spousty práce. Budeš na internetu soudit v Norimberských procesech.
                          No potěš koště.

                          [ Reagovat ] [ Zpět ]
                          Datum: 18.01.2022
                          Autor: Lanna
                          Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                          • Re: Co píší ve Francii 2

                                 

                            Potrefená husa se ozvala, vítáme šéfku našich vaxerů, Pfizer Lady Lannu. :-)

                            [ Reagovat ] [ Zpět ]
                            Datum: 18.01.2022
                            Autor: docware
                            Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                            • Re: Co píší ve Francii 2

                                   

                              S tou šéfkou jsi to poněkud přehnal (jako vždy:-)).
                              Já se teprve budu muset rozhodnout, zda v té "norimberské žalobě" © Docware, budu žalovaná nebo postižená. Žalovat by mě mohli za to, že jsem se dobrovolně a po zralé úvaze nechala naočkovat. Naopak jako postižená bych mohla figurovat v případě lockdownu, kdy mi nebylo umožněno praktikovat mé nezadatelné právo chodit do hospody. Což bych v případě, že bych lockdown prožívala na chalupě, stejně praktikovat nemohla, protože tam hospoda není. Tudíž bych zavedla povinnost státu udělat hospodu všude, aby občan mohl praktikovat své nezadatelné právo chodit do ní.

                              [ Reagovat ] [ Zpět ]
                              Datum: 18.01.2022
                              Autor: Lanna
                              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                      • Re: Co píší ve Francii 2

                             

                        Jejda vstanou noví bojovníci a udělají světový převrat a konečně nastolí spravedlnou společnost.
                        Tak nějak mám pocit, že jsem už něco takového zažil.

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 18.01.2022
                        Autor: Brahma
                        Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                      • Re: Co píší ve Francii 2

                             

                        Soňu Pekovou znáte ?
                        https://cz24.news/sona-pekova-covidove...

                        [ Reagovat ] [ Zpět ]
                        Datum: 18.01.2022
                        Autor: docware
                        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
  • Re: Co píší ve Francii 2

         

    Tak Ústavní rada se k vakcinačnímu pasu vyjádří v pátek 21/1. Teď to oznámili.

    [ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 18.01.2022
    Autor: Jindra8526
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Na kole z Prahy do přírody

24.03.2024
Ahoj, hledá se cyklistka pro spolujízdy z Prahy ven na kolo, víkendy nebo dle dohody

Hledám: cyklistku co má hodně volného času

14.03.2024
Hledá se cyklistka na Jónské ostrovy od 7.5. do 13.6. Pobyt v domě přímo u moře, dvě horská elektrokola k…

Hledám: Island, s kolem nebo bez

08.02.2024
Neplánuje někdo letní cestu na Island bez cestovky, s kolem nebo bez? Nemá někdo zkušenost s objetím ostrova na…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

398 cyklistů (9 přihlášených)

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024