reklama

Poděkování poctivému nálezci (Brno)

Chtěl bych moc poděkovat tomu,kdo dnes na "prygltrailu" našel a na strom pověsil moje triko Sensor,který jsem si vezl na kejmlu uchycený těma gumičkama,který jsem ztratil cestou na Šmelcovnu.Pokud se nálezce přihlásí,má u mě pivo,panáka a lekci jízdy na lehokole :-)
Díky jemu utrpělo pouze moje zažívací ústrojí,protože jsem na Šmelcu zbouchal půl šrůtky uzenýho,nalil pivo a na plný kule vyrazil stejnou cestou zpět s mizivou nadějí na úspěch....Podezírám maníka na Canyonu,který mě chvíli před místem nálezu předjížděl a jenž slíbil,že když najde,pověsí na strom-tak esli to tu čte,ať se ozve :-)

[ Zpět ]
Datum: 29.10.2010
Autor: jonys
  • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

         

    Triko sem nenašla. Našla sem dnes na chodníku plyšovou myšku v malovaným hrníčku, asi vypadla z nějakýho kočárku.
    Myška v hrníčku by mě nevzala, ale pod tou myškou byl schovaný takový malinkatý hrníček s uraženým ouškem - pro myšku. Ten mě dostal, sem strčila myšku s hrníčkem zpátky do většího hrníčku, dala do mikroténovýho pytlíku od chleba, aby myška nezmokla, a pověsila pytlík na stromek, aby až zas půjdou okolo, myšku i s myším hrníčkem našli :)

    [ Zpět ]
    Datum: 29.10.2010
    Autor: bara2
    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

           

      Já jsem dnes šel s kočárkem, a na jednom palouku jsem u ohniště našel prázdné flašky od piva. Tak jsem je nevěšel na strom, ale vrátil v Blbertu.

      Tam mi vypadl lístek z automatu na zem. Asi jsem nebyl první, protože kromě svého jsem tam našel ještě jeden lístek. Ten jsem taky nikam nevěšel, a za lístky jsem zakoupil dva lahváče k večeři.

      Sice jsem nevykázal žádnou morální úroveň, ale dobře jsem si pochutnal, a to se taky počítá:-D

      [ Zpět ]
      Datum: 29.10.2010
      Autor: Joe-CUBE
      Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
      • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

             

        Nejhorší s flaškama je to v blízké cizině. Ty bestie německé mají některá piva v PET, které pohozeny v příkopě vypadají jako skleněné. Takže vidím flašku, přibrzdím v naději, že je to PETka (za 0,5 €) a ona je skleněná (za 0,03 €) To by se jeden naštval. :)

        [ Zpět ]
        Datum: 30.10.2010
        Autor: petrp
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

           

      To já zase pořád nacházím mobily (od nejlacinějších po velmi drahé modely), občas i (nadité) peněženky. Nejvíc mobilů nacházím na okraji vozovky, kde parkují auta, jindy zase v zatáčkách. Je to dáno tím, že jezdím u kraje, kde bývá spousta bordelu, a tak se dívám, do čeho jedu, abych nepíchnul.

      Ty mobily (a peněženky) ztrácej řidiči aut tak, že si při odemykání auta položí mobil na střechu, ale po odemčení si na něj už nevzpomenou, nasednou a odjedou. No a mobil zpravidla při rozjíždění, případně v první zatáčce spadne z té střechy na zem, kde ho já pak najdu.

      Nalezené mobily samozřejmě nevěším na strom, ale vyberu z telefonního seznamu jméno, u kterého předpokládám, že má k majiteli blízký vztah, a oznámím mu nález. Ten pak dá vědět majiteli, který mi na svůj mobil zavolá a dohodneme se, kdy a jak mu ho předám.

      Jednou se mi stalo, že jsem v Uhříněvsi v zatáčce na kraji silnice našel nějakej superdrahej mobil či spíše neuvěřitelně sofistikovanej komunikátor - takovou malou kancelář v plechové krabičce. Byl rozpadlej na dva kusy a evidentně přejetej autem (zdeformovanej kryt).

      Jelikož nejsem zdatnej v ovládání elektroniky, nepodařilo se mi to uvést do provozu, tak jsem to strčil do kapsy a pokračoval jsem v jízdě, že se na to podívám až doma. No ale za chvíli mi to začalo v té kapse mňoukat, tak jsem to vytáh a stisknul (víceméně náhodně) tlačítko, o kterém jsem si myslel, že by mohlo být na přijímání hovorů. Naštěstí jsem se trefil, ale dalo mi dost velkou práci, než se mi podařilo zastavit vodopád výčitek nějaké dámy a sdělit jí, že nejsem majitel toho mobilu, že jsem ten přistroj našel, a přesvědčit dotyčnou, že má dát pravému majiteli vědět, že mu ho chci co nejdřív vrátit.

      Za chvíli mi pak na svůj mobil volal majitel a ptal se, kde jsem, že si pro něj přijede. Když jsem mu řekl, že jedu na kole po Kutnohorské silnici ku Praze, řekl, ať pokračuju, že mě dohoní autem. Tak jsem mu vylíčil, že mě pozná podle obrovské bedny meruněk na nosiči, a jel jsem dál.

      Dostihl mě až ve Štěrboholích, kdy jsem si už myslel, že to vzdal. Měl jsem trochu obavu, jak bude reagovat, jestli mě neobviní, že jsem mu ten mobil chtěl ukrást, nebo něco takového (lidé jsou různé), ale naštěstí to dopadlo přesně opačně: Tak šťastného člověka jsem do té doby ještě neviděl. Takovou radost by snad neměl, ani kdybych mu vracel zatoulané dítě. Vnutil mi tisícovku jako nálezné a odfrčel ve svém nablýskaném fáru.

      Vždycky si v těchhle případech říkám, jestlipak by se někdo takhle obtěžoval s vracením, kdybych pro změnu já ztratil svou prehistorickou Nokii 3330? Zatím mám spíše opačnou zkušenost, totiž že některému členu mé rodiny mobil naopak ukradli... :o((

      [ Zpět ]
      Datum: 30.10.2010
      Autor: Medvěd
      Hodnocení: +11 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
      • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

             

        vyrovnal jsem ti mínus bod plusovým a celkem nechápu, co je k nesouhlasení na tom, že když najdeš mobil, tak ho vrátíš...

        Jinak tímhle stylem už pár kamarádů o mobil a peněženku přišlo. To položení na kapotu je fakt asi blbost:-) Dvakrát jsme se takhle jako spolujezdec pro mobil vracel. Jednou jsme ho našli v příkopě a podruhý jsme nenašli nic.

        Jednou mi ale někdo takhle vrátil peněženku. Ztratil jsme jí v prokopským údolí, když jsme tam byl s kamarádem a jeho dětma a jak jsme blbli, tak někde vypadla. tenkrát jsme ještě nosil takovou tu placatou v zadní kapse u jeansů. Nálezce zavolal na jednu z vizitek a nějak se dohrabal k tomu, čí ta peněženka je a vrátil mi jí. Byl jsem nadšenej jednak tím, že jí mám zpátky a jednak tím, že takoví lidé ještě jsou.

        [ Zpět ]
        Datum: 30.10.2010
        Autor: Jurimír
        Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
        • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

               

          K tomu bodování: Asi existují lidi, co by si ode mě peněženku nebo mobil vrátit nenechali. :o)) Ale možná jen nesouhlasně reagují na mou skepsi vyjádřenou v posledním odstavci.

          Peněženku (ani peníze) s sebou nikam nevozím ani nenosím. Takže jediné, co můžu teoreticky ztratit, jsou doklady. Letos koncem léta jsem si na poměrně frekventované lavičce na okraji lesa zapomněl bundu i s dokladama v náprsní kapse. Přišel jsem na to až po několika hodinách, okamžitě jsem se tam vrátil - a našel jsem bundu i s dokladama přesně tak, jak jsem ji tam nechal.

          Jen mi bylo líto, že jsem kvůli tomu musel vyrušit milenecký pár, který se v tu chvíli na té lavičce oddával - vlastně nevím čemu, protože jsem se cudně otočil a diskrétně jsem se i s bundou vzdálil... Kdyby to ale viděl někdo další, musel by si myslet, že jsem využil nepozornosti dvou mladých lidí a v nestřeženém okamžiku jim šlohnul jejich svršky... :o))

          [ Zpět ]
          Datum: 30.10.2010
          Autor: Medvěd
          Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
          • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                 

            nevozíš s sebou peněženku? Tak to tu já mám skoro vždycky. Co často nemám jsou doklady, ale peněženku v podstatě pořád. nedovedu si představit, že bych jí neměl. Všechno je za peníze... Autobus, jablko, sýr, pití....

            [ Zpět ]
            Datum: 30.10.2010
            Autor: Jurimír
            Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
            • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                   

              Já vlastně ani žádnou peněženku nevlastním. Ono je sice všechno za peníze, ale do autobusu mě s kolem stejně nepustí, a co se týče jídla a pití, mám takovou velbloudí náturu: Po cestě si nikdy nic nekupuju - napiju a najím se vždycky zase až doma. Takže jídlo s sebou prakticky nikdy nevozím a pití jen když je horko a jedu víc než 50 km najednou. Když jdu na delší pěší výlet, spoléhám s pitím na přírodní zdroje.

              Ale abych byl přesný: Když jedu na kole někam dál (třeba do Příbrami), někdy mi manželka přes můj odpor strčí do kapsy stovku nebo dvě, které ovšem zpravidla přivezu nedotčené zpátky... Byly doby, kdy mi šoupla dvoustovku do dokladů - prý jako železnou rezervu. Když ale viděla, že i po několika letech je tam pořád ta samá bankovka, vzdala to. :o))

              [ Zpět ]
              Datum: 30.10.2010
              Autor: Medvěd
              Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
              • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                     

                hmmm, já bych celej den bez jídla vydržel, ale někdy se mi nechce. Bez pití však ne. Tedy v krizové situaci ano, ale dobrovolně ne. A myslet na to a neustále sebou tahat dostatek jídla a pití minimálně na den, tak to se mi nechce. Natož, když nespím doma a jsem pryč dýl...
                Vždycky mám u sebe peněženku a nůž...

                [ Zpět ]
                Datum: 31.10.2010
                Autor: Jurimír
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                       

                  Tak to já s sebou netahám ani nůž ani peněženku. Na kole ani pěšky. A s tím pitím - kdybych ho s sebou měl, tak se samozřejmě rád občas napiju. Ale když ho nemám, dost dlouho (v létě i několik hodin, v zimě třeba i celý den) mi to absolutně nevadí. Naopak když se napiju jednou, mám pak potřebu pít častěji. Tak raději preventivně odkládám první napití, aby mi tekutiny vydržely na dobu, kdy už je budu opravdu potřebovat.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 31.10.2010
                  Autor: Medvěd
                  Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -7
                  • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                         

                    tohle nemůžu. Jednak je to silně nezdravý, ale hlavně mě pak nefunguje tělo. Měl bys vypít 2dcl každou hodinu, co jsi vzhůru. Můžeš víc, ale to bez užitku proteče.
                    TO co děláš, škodí ledvinám játrům atd.

                    [ Zpět ]
                    Datum: 31.10.2010
                    Autor: Jurimír
                    Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                    • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                           

                      Jo, tahle rizika znám. Snad si nezadělávám na ledvinové kameny - ale to by se snad už projevilo... Ale na druhou stranu mám velkou zásobu vody v tukové tkáni. :o))

                      Pít víc než potřebuješ, s sebou nese zase jiná rizika - například zbavuješ tělo minerálů a dalších látek, které jsou s přebytečnou tekutinou odváděny z těla. Ale samozřejmě také záleží na tom, CO piješ...

                      Fakt je, že při sebedelších cestách na kole prakticky nikdy nemočím. Přebytečnou vodu můj organismus stíhá vyloučit pocením. V cíli se ale vždycky vydatně napiju a ten přechodnej vláhovej deficit bohatě vyrovnám. Možná bych se neměl jmenovat Medvěd, ale Velbloud: Vydržím dlouho bez pití, zásobu vody ukládám do tukové tkáně - a hrb by se vlastně taky jeden našel... :o))

                      [ Zpět ]
                      Datum: 31.10.2010
                      Autor: Medvěd
                      Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
                    • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                           

                      Tak je známé, že když člověk pocítí žízeň, tak už je "pozdě", protože to už tělo skuhrá, že je něco v nepořádku.

                      To co dělá M. je proti všem zásadám. Ale nechci na něj reagovat. Cítil by to jako osobní útok.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 31.10.2010
                      Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                      • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                             

                        No, taky je známé, že arabové v poušti nepijou celej den. Večer si pak daj koflíček čajovýho utrejchu...
                        Osobně taky nejsu zastánce ucucávání tekutiny co chvíla, jsem z generace, kde to nebývalo zvykem, nikdo o nějakám pitným režimu nežvanil a klidně jsme vydrželi od snídaně do oběda a pak zas do večeře, aniž bychom museli něco lemtat. Myslím, že se to tak trochu stalo módní záležitostí, zvlášť u těch, kteří ani nepodávaj žádnej fyzickej výkon. A ledvinový šutry nemám.

                        [ Zpět ]
                        Datum: 31.10.2010
                        Autor: bara2
                        Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                        • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                               

                          Přijde mi, že vše "nové" je najednou pro spoustu lidí modní:-)))) Úsměvné.

                          Moje babička mi taky vždy hubovala, když jsem častěji pil. Že to prý škodí ledvinám. A radila mi věci přesně tak, jak to dělá M. Nevím.

                          Pro tělo je mnohem přirozenější, když do něj soukáš potravu v malých porcích několikrát denně. To samé je to u pití. Nezatěžuješ tím tolik organismus a je to pro něj mnohem přirozenější.

                          Ono. Z čeho jsou dneska ty zdravotní problémy...vředy, záněty střev, .... Ze stresu a z toho, že lidé furt někam spěchají, kašlou na jídlo, pití a večer vyluxujou lednici a vylemcají sud. Tohle není z knihy, ale takhle jsem si třeba já posral zdraví. Ráno čaj, pak dlouho nic a večer jsem si vzpomněl, že bych se taky mohl napít. Sakra, teď nevím, zda to není moc modní a zda jsem si to zdraví neměl zničit ještě víc.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 31.10.2010
                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                                 

                            Ani to není jisté, že pojídání potravy v malých dávkách a v malých intervalech je lepší než se jednou pořádně najíst a pak v klidu trávit. Ano, slepice třeba zobe celý den, ale ke slepicím máme jako lidi poměrně daleko. Naopak spousta savců se "stravuje" vyloženě nárazově - taková šelma si něco uloví, v podstatě se přežere a potom dlouho tráví. Ta pauza před sežráním další kořisti pak slouží k pročištění trávicího traktu, což při tom slepičím způsobu nenastane...

                            Ten poslední tvůj odstavec to vlastně říká taky. Lidi, kteří se v jídle odbývají, jedí přesně tak, jak říkáš: V malých intervalech pojídají přes den malé dávky potravin. A že večer vyluxují ledničku, tam nebude problém v množství, ale hlavně v době, KDY se člověk přežere - tj. nejvydatnější jídlo na noc před usnutím... Dokonce i tady existují fundované názory, že vydatné jídlo před spaním ničemu neškodí - snad se jen někomu s plným žaludkem hůř usíná a někomu to možná jde na tloušťku. Ale to je asi tak všechno...

                            [ Zpět ]
                            Datum: 31.10.2010
                            Autor: Medvěd
                            Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                            • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                                   

                              No, obecně platí, že po jídle se má spat. Platí to u batolat, platí to u zvířat a není důvod,proč by to nemělo platit u dospělejch lidí. Se aktivizuje jinej okruh nervové soustavy a ten druhej okruh má odpočívat. Nejlépe se tak využije obsah živin v potravě. Že někdo nemůže usnout, bo se přežral, na věci nic nemění. A že je někdo tlustej proto, že sní víc, než spotřebuje, rovněž.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 31.10.2010
                              Autor: bara2
                              Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                          • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                                 

                            S tím stresem a spěchem mohu jen souhlasit. Nicméně "výživná kondice" národa o nějakým zanedbávání jídla a pití moc nesvědčí ;)
                            A jinak souhlasím s Medvědem, dle mého se jedná o reklamu, taky už těm felčarům nevěřím.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 31.10.2010
                            Autor: bara2
                            Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1
                        • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                               

                          Já si spíš myslím, že ty neustále omílané poučky o pitném režimu nejsou nic jiného než špatně skrytá reklama na balenou vodu a nealkoholické nápoje. Od té doby, co se lidské zdraví stalo tržním statkem a jedním z mnoha druhů zboží, už ani lékařům nevěřím, že to, co říkají, je v zájmu pacienta a ne nějakého farmaceutického koncernu nebo výrobce nealkoholických nápojů, od kterého pobírají tučné provize.

                          [ Zpět ]
                          Datum: 31.10.2010
                          Autor: Medvěd
                          Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                          • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                                 

                            No, vzhledem k tomu, že se v těchto poučkách obvykle jedním dechem říká, že voda z kohoutku je velmi často kvalitnější než balená a že slazené nápoje pro pitný režim nejsou vhodné a minerálky taky ne... tak mi tohle podezření přijde hodně nepravděpodobné.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 31.10.2010
                            Autor: Ifča
                            Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                            • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                                   

                              No, to s tou vodou z kohoutku přišlo až mnohem později a je to naopak REAKCE na manipulativní marketing baličů vody.

                              Jinak samozřejmě souhlasím, že přemíra cukrů a minerálů může škodit. V podstatě stejně jako přemíra čehokoli jiného. Já osobně sázím na střídmost. I když ne že bych se tím při svém stravování vždy řídil...

                              [ Zpět ]
                              Datum: 31.10.2010
                              Autor: Medvěd
                              Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -4
                              • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                                     

                                Myslím, že naopak balená voda přišla mnohem později, než lékařská doporučení ohledně pitného režimu... Není to zas tak dávno, kdy se v balené formě prodávala pouze voda kojenecká.

                                [ Zpět ]
                                Datum: 31.10.2010
                                Autor: Ifča
                                Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -2
                                • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                                       

                                  Však jo, nejdřív byla Mattoni :))
                                  Pak balená voda, litr za dvacku. Teprv potom se vrátila voda z vodovoda ;)

                                  [ Zpět ]
                                  Datum: 31.10.2010
                                  Autor: bara2
                                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                          • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                                 

                            :-)))) Nepřekvapil.

                            Ta tajné zaklinadla, poučky byly známé ve vrcholovém sportu už za soudruhu. On i ten doktor ti za soudruhu ty poučky o pití zdělil a nedělal nikomu reklamu.

                            To, že je něco pro tělo přirozené a hlásí seto do světa neznamená, že jde o reklamu. Nevím totiž, komu jsem prospěl (jaké firmě na balenou vodu) svým dobrým pitným režimem, když stejně lemcám vodu z kohoutku nebo ze studánky:-)))

                            Jojo. Zas to smrdí kapitalismem, tak je to špatné, viď. A končím, jinak bych se z tvých hlášek vyvrátil....

                            Díky tobě jde zas tohle téma na hnůj. Smrdí to tu zase politickýma přednáškama od soudruha M.

                            [ Zpět ]
                            Datum: 31.10.2010
                            Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -3
                            • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                                   

                              Pokud nějaká zaklínadla a poučky fungovaly u vrcholových sportovců, pak se jimi tuplem nebudu řídit. Nechtěl bych k stáru dopadnout jako většina vrcholových sportovců, ze kterých jsou prakticky invalidi - a dost možná i právě díky těm "zaklínadlům a poučkám".

                              Zbytek tvého příspěvku ponechávám bez komentáře.

                              [ Zpět ]
                              Datum: 31.10.2010
                              Autor: Medvěd
                              Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                       

                  A krom penez se jeste hodi vzit si klice od bytu/domu :)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 31.10.2010
                  Autor: E-Ryc
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                         

                    Nepotřebuje, má doma služebnou... ;-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 31.10.2010
                    Autor: hekynen
                    Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
              • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                     

                Můj nebožtík tchán měl švagra, túristu - značkaře. Tomu jeho žena vždycky dala chleba sádlem a korunu na limonádu. Třicetník přines zpátky. Bydleli 100 metrů od hospody, kde ho nikdo neznal. Děsivá představa :-)

                [ Zpět ]
                Datum: 31.10.2010
                Autor: abernathy
                Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                       

                  CO je děsivá představa? Bydlet 100 metrů od hospody? :-)

                  [ Zpět ]
                  Datum: 31.10.2010
                  Autor: hekynen
                  Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                         

                    Kdyby ho někdo hledal, jde se zeptat nejdřív do hospody, ne? Aspoň já bych to tak udělal. :-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 01.11.2010
                    Autor: abernathy
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                  • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                         

                    Ne, ze by Te tam neznali. Ale bud v klidu, to se Ti nemuze stat, ne? 8-)

                    [ Zpět ]
                    Datum: 01.11.2010
                    Autor: Murphy
                    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
          • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                 

            Já nesouhlasně reagoval na skutečnost, že z děkovacího tématu jsi udělal téma narcistické..

            [ Zpět ]
            Datum: 30.10.2010
            Autor: heras
            Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
            • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                   

              Chápu, že někomu, kdo vrácení nalezené cizí věci považuje za výjimečný dobrý skutek nebo dokonce za hrdinský čin a ne za samozřejmost nebo aspoň za morální povinnost, se to tak skutečně může jevit...

              [ Zpět ]
              Datum: 30.10.2010
              Autor: Medvěd
              Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
              • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                     

                Zrovna jsem si říkal, že bych to měl vysvětlit, abych nevypadal jako bezdůvodně neobjektivní a zaujatý člověk.

                Dlouhou dobu se zde drželo téma, v němž místní cyklisté děkovali motoristům, kteří se k nim zachovali slušně a ohleduplně.

                Nepřispěl jsi do něj ani jednou.

                Neboť, jak jsi prohlásil v jiném tématu, slušné a ohleduplné chování řidičů ke slabším účastníkům provozu považuješ za samozřejmost, kterou nehodláš veřejně chválit.

                Ale když se k někomu zachováš slušně a ohleduplně ty, nepovažuješ to za samozřejmost. Naopak - místo toho máš potřebu o tom napsat rozsáhlý pochvalný příspěvek na svou adresu..

                [ Zpět ]
                Datum: 30.10.2010
                Autor: heras
                Hodnocení: +9 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
                • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                       

                  A víš, že je mi srdečně jedno, co si o kterémkoli mém příspěvku myslí člověk, jako jsi ty? Takže tě (jako Fénixe, Pavla Č., IQTyqve i jako "herase") hodlám nadále ignorovat, jak jsem ostatně úspěšně činil už celý předchozí rok. A ty se tu ze mě třeba poser.

                  [ Zpět ]
                  Datum: 30.10.2010
                  Autor: Medvěd
                  Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -8
              • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                     

                Definuj dobrý skutek! Nikdo nepíše o "výjímečných dobrých skutcích" ale rozhodně to není samozřejmost! Taky jsem ty doklady mohl nechat ležet tam kde byly a jit si po svych! Jsi blazen pokud takovou vec posuzujes jako samozrejmost :-D V této společnosti? Morálka? Co to je? Utopisto...

                [ Zpět ]
                Datum: 31.10.2010
                Autor: Mig-all
                Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
                • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                       

                  Pokud někdo odevzdá cizí věc, kterou někde našel, nejde o dobrý skutek. Naopak - kdyby si dotyčný věc ponechal, šlo by o prohřešek proti zákonu. To, že se nedopustím protizákonného jednání, opravdu ještě není dobrý skutek.

                  To, že vrátím nalezenou věc, by samozřejmost být měla. Ale že jsem blázen, idealista, utopista a tak podobně - s tím souhlasím. Jen mě poněkud "vytočilo", když někdo (heras alias IQTyqve alias Fénix atd.) moje neutrální sdělení, že jsem našel mobil a odevzdal ho majiteli, považuje za nějaké vychloubání, které mi pak vyčte... To bych se pak mohl "vychloubat" třeba tím, že jsem dnes nic neukradl. :o))

                  Za dobrý skutek považuju něco, co je nad rámec mých zákonných nebo morálních povinností. Jeden z mnoha mobilů, které jsem podobným způsobem našel, jsem odvezl majiteli až domů. To už moje povinnost nebyla, tudíž se tím teď můžu chlubit jako dobrým skutkem. :o))

                  [ Zpět ]
                  Datum: 31.10.2010
                  Autor: Medvěd
                  Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -10
                  • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                         

                    Podepsán Medvěd, alias Amatér, Liduška, Honza Jiny, Dr. Asperger a další..

                    [ Zpět ]
                    Datum: 31.10.2010
                    Autor: heras
                    Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -6
                    • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                           

                      Ty jsi fakt vůl. Už pro tebe nenacházím jiná slova. Už léta tu neděláš nic jiného než že do mě reješ a vyvoláváš spory. Jestli tě to baví, tak si v tom dál pokračuj třeba pod deseti různými přezdívkami.

                      Ty moc dobře víš, že jako "amatér" jsem tu řešil výhradně technické problémy. Jako "Liduska" jsem (jednou nebo dvakrát) napsal OMYLEM jen proto, že jsem přispíval z dceřina počítače, kde se "Nakole" otvíralo automaticky s jejím přihlášením. Za nikoho jsem se tedy nevydával, jako to děláš ty. S nějakým "Honzou Jinym" nemám společného už vůbec nic a o panu Aspergerovi toho tady snad už bylo napsáno dost.

                      Jinými slovy: Na rozdíl od tebe svou identitu neměním, na rozdíl od tebe se pak pokaždé netvářím, jako bych tu byl novej. A hlavně na rozdíl od tebe nepoužívám stále nové a nové identity k napadání vyhlédnutých obětí či spíše JEDNÉ vyhlédnuté oběti.

                      Je vidět, že se ukrutně nudíš. Měl by sis najít nějakou pořádnou a užitečnou práci, aby tě přešly roupy a abys tu neotravoval a nenasíral lidi jen pro svou zábavu.

                      [ Zpět ]
                      Datum: 31.10.2010
                      Autor: Medvěd
                      Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -9
                      • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

                             

                        Jinými slovy: Zase jsi to překroutil tak, abys z toho vyšel čistý jako lílie..

                        [ Zpět ]
                        Datum: 31.10.2010
                        Autor: heras
                        Hodnocení: +8 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -5
      • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

             

        Jó, mobil se docela vyplací vracet...
        Šéf nedávno při pouštění draka ztratil mobil. Ráno přijde do práce, zapne počítač, a všechny kontakty vymazané, a najednou je tam jen jeden kontakt: Miláček, a nějaké neznámé číslo.
        Hned věděl, která bije: kontakty z mobilu se automaticky synchronizují se serverem. Nálezkyně vyměnila SIM, vymazala všechny jeho kontakty, a nahrála tam jen "miláčka". No a jelikož nevypnula synchronizaci, vzápětí se tato operace provedla i na serveru.
        Šéf neváhal, a zavolal miláčkovi, ať milenka kouká navalit mobil. Přitom zjistil, že miláček bydlí dva baráky od jeho rodičů (jó vesnička), a ta, co jej tituluje "miláček" není jeho manželka.
        Miláček asi dostal strach, a všecko pěkně ošéfoval. Jen milenka prý "omylem" nějak zahodila SIM kartu, ale mobil prý rozhodně chtěla vrátit:-)))

        [ Zpět ]
        Datum: 30.10.2010
        Autor: Joe-CUBE
        Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

         

    Já mám dva dobré skutky. Jednou kdyz jsem sel na cyklonakup do lídlu :-D jsem našel před obchodem v příkopě peněženku nejake paní, už byla ale asi vybrakovaná, takze predpokladam ze ji tam pohodil zlodej kapsar, kazdopadne tam zustaly naprosto vsechny doklady, od obcanky pres prukaz pojistovny az po vizitky. Vzal jsem ji zasel do toho Lídlu a nechal ji prodavacce na pokladne, kazdopadne jsem se bal aby to nakonec nedopadlo tak ze me tam chytne pod límcem ten jejich slavny bezpecak a nebylo nakonec na mě že jsem ji ukradl :-D A druhy dobry skutek na ten jsem jeste pyšnější, na letosnich zavodech Skoda Bike Marathon u VSB v Ostrave jsem v cílove pasáži pod jedním ostrym sjezdem v lese (ktery jsem nesjel ale slezl :-D) našel podsedlovou brasnu, nebyl čas tak jsem ji vzal a dojel do cíle. V cili jsem kouknul dovnitř a tam komunikator za takovych 15tisíc, ihned jsem to sel nahlásit komentatorovi v cíli aby vyhlásil pátrání po majiteli. Bohuzel jsem musel rychle domů takze jsem ani nezjistil jestli se majitel nasel...

    [ Zpět ]
    Datum: 30.10.2010
    Autor: Mig-all
    Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
  • Re: Poděkování poctivému nálezci (Brno)

         

    Můžu se taky posebechválit? Kdysi dávno jsme s kamarády našli peněženku. V partě jsme lyžovali v Rokytnici a pod Horními domky ležela ve sněhu (a docela naditá - na tehdejší dobu). Dlouho jsem diskutovali, co s tím, jestli jí dát k vlekařům, hledat majitele sami, nebo se šábnout. Vlekaři by to určitě vyřešili "pro sebe" :o), hledat mezi mraky lyžařů by moc nešlo :o(, tak už pomalu vítězila varianta č.3 :o))).
    Už šlo jen o to, kdo si nechá zánovní koženou peněženku a jak se obnos rozdělí, když vtom přijela kamarádka, co jezdila s přítelem. My na ní "kde máš svýho blondýna?" Ále, támhle na svahu hledá peněženku.
    No a tak jsme byli okolnostmi donuceni k chvályhodnému činu.........

    Pěkně vymrzlá vodka, co na nás čekala zapíchnutá vedle autobusu v závěji chutnala úplně jak finská :o)

    [ Zpět ]
    Datum: 01.11.2010
    Autor: PepikW
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…

Hledám: Parta cyklistů z Prahy

15.04.2024
hledá další do party. Od dubna do září jezdíme 1x za měsíc víkend natěžko, v srpnu máme cykloexpedici na 14 dnů.…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

176 cyklistů (5 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024