reklama

Štafeta 2012 - jižní Morava pokračování

přehrada Koračany
přehrada Koračany
Foto: Autor

úterý 28.8. jsme se vypravili s NaKolíkem jiným směrem. Kousek jsem popojela z práce autem s kolem uvnitř s úmyslem projet vzdálenější okolí. Vyložila jsem kolo u lákavé cyklostezky Kyjov-Mutěnice. Je to nově vybudovaná cyklostezka místo bývalé železnice - pořád jen rovinka - tudíž může zaskočit jen protivítr. Jinak je stezka hojně využívána i na in-line brusle. My se ale vydáváme na jinou stranu, směrem do dalšího okresu. Přes několik záživných kopečků přijíždíme k přehradě Koryčany. Opět fotodokumentace a pokračujeme kousek dál do Stupavyk vyhlášené okresní lyžařské sjezdovce. Naproti ní je restaurace "Akvarium" s pěkným výhledem právě na ní a dáváme si malou svačinku. Pak se vydáváme zpět trochu jinou trasou po méne frekventovaných silnicích. Sluníčko pomalu zapadá a ve stínu lesů, kterým projíždíme, je celkem chladno. Přijíždíme do Kyjova s 55km na tachometru.

A je tu čtvrtek. Domluvené předání NaKolíku proběhne u Janohradu. Vydáváme se opět známou trasou přes Velké Pavlovice, Rakvice a dál směr obora Obelisk. Projíždíme kolem památníku, opět fotečka a za chvíli se už blížíme k Janohradu. Dávám si ovocné pivko a zrovna přijíždí Michal z Břeclavi... celkem s jistotou míří ke mně, prý už moji přilbu zná z facebooku, takže to nebylo těžké se poznat. Chvíli pokecáme, podepíšu předávací listinu uvnitř NaKolíku a předávám ho dál.

Tak hodně štěstí při dalším cyklopoznávání nejen při štafetě, ale i Vám všem příznivcům cyklistiky  .. Jana

 

 

Fotogalerie

03.09.2012 vložil/a: Jana15
karma článku: 3.93
Líbil se vám článek? Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé Hodnotit mohou jen přihlášení uživatelé  [+]
Texty uveřejněné v sekci Blogy obsahují osobní názory autorů a nevyjadřují stanovisko redakce. Zveřejňování příspěvků v této sekci se řídí následujícími pravidly.

Štafeta 2012 - jižní Morava

Štafeta
V neděli 26.8. jsem se vypravila z Bořetic směr Strachotín k nádrži, kde jsme byly domluvené s Evou, že mi předá NaKolík. Vypadalo to dost…
03.09.2012
Jana15
(3.93)
PR

Cascara aneb čaj z kávových třešní: Proč si ho dopřávat co nejčastěji?

 (kofishop.cz)
Myslíte si, že už jste ze světa kávy ochutnali všechno? Pak jste možná zapomněli na cascaru – pochoutku s dlouhou tradicí, která ale zatím stále stojí tak trochu ve stínu tradiční kávy. O co se vlastně jedná a proč byste měli cascaru pustit i do svého šálku?
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

337 cyklistů (18 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024