Termín: 29.05.2026
Místo: Mšeno, Autokemp Kokořín, Kokořínský důl 60
Tradiční Severo-východočeský sraz lehokol se letos nebude konat nikde na severu nebo východě Čech, ale přesuneme se pro změnu do Středočeského kraje do kraje Karla Hynka Máchy. Základnu budeme mít v Autokempu Kokořín, kousek od stejnojmeného Hradu. K dispozici jsou chatky, kdo chce, může si…
Pořád váhám, cena za chatku je jak za lepší hotel (i za tu bez sprchy) + příplatky za vše včetně elektriky, to už je detail... tak nevím - žijem sice jenom jednou, ale chtějí zálohu a účast není do posledního dne jistá. Při takové dálce záleží už nejen na počasí.
Nikdo další asi chatku chtít nebude, co?
0
Nakonec objednáno, kolega v práci s rozhodnutím rychle pomohl, právě se vrátil z Tater, kde dali za pronájem chaty na dvě noci asi 40 tisíc, dvě rodiny.
Že se nemá počítat, ale utrácet, jinak by nebylo na co vzpomínat. Takže tak. Jenom aby nezůstalo u té zálohy a vyšlo to...
0
Jsou tam jenom chatky pro šest lidí, to vím, ale o záloze paní z kempu nemluvila. Nevím jestli pojede Céva s Hankou, ti si taky berou vždycky chatku. Pokud ano, mohl by ses rozdělit o chatku s nimi. Také by asi nechtěli platit za celou chatku sami. Tonda s Hankou bohužel nepojedou.
0
Teprve ted´jsem se dostal k tomu, abych zveřejnil trasu na příští sobotu, ale koukám, že Standa je mnohem svědomitější a udělal už to dávno za mě ! Stando děkuji ! Omlouvám se, měli jsme tady vnoučka, který nás dokonale zaměstnal. Vím, že už jsem to mohl udělat dávno, ale jsem lajdák.....!
Jenom krátce k trase. Kokořínsko je hodně kopcovaté. takže nabít baterky ! I když to nejsou žádné hory, jedna by tam přece jen byla. Ta Vrátenská ! Nejdříve se podíváme do Mšena a ani to se neobejde bez výjezdu z Kokořínského údolí. Pak se vydáme na zteč nejvyššího bodu trasy, což je právě Vrátenská hora. Na vrcholu je rozhledna, z které je jedinečný pohled na nedaleký Bezděz. Pak to bude většinou z kopce, až k hradu Kokořín. Mezi tím se zastavíme na oběd na Housce nebo v Ráji. Uvidíme podle času. Na Kokoříně se mohou ti méně zdatní odpojit a sjet zpátky do kempu. Kdo vydrží, toho budou čekat ještě Želízy a Čertovy hlavy. Cestou zpět se můžeme zastavit na Harrasově v osvěžovně. Večer by jsme mohli opéct buřty.
V neděli by jsme jen zajeli do Mělníka na oběd a podívali se na soutok Labe s Vltavou
0
Díky za sraz, vše vyšlo pěkně. Domů jsem dojel v pondělí ráno o půl čtvrté. Bylo v plánu zhruba v půlce u známých přespat (Kraskov), ale předpověď jasně doporučovala zdržovat se co nejmíň a využít ideální podmínky. Jenom jsem se tam umyl, pojedl něco z vlastních zásob a za hodinu a půl pokračoval. Celou noc krásně teplo, vítr konečně jednou nebyl proti a lehce se rozpršelo až posledních 20 km.
Zajímavost - Brněnec, silnice 363 na Poličku (sjízdná jen na odpruženém kole): ve čtvrtek ráno kolem 1 °C, do kopce to nevadilo. Zpátky už 16 až 17 °C.
Tento úsek nezapomenu z loňského návratu z Berouna - tehdy tam mrzlo, že jsem musel pořád brzdit, abych se šlapáním trochu zahřál...
0