Termín: 04.06.2023
Místo: Tanvald, Cyklotrasa Odra-Nisa
V nedělu dne 4.6.2023 vyjíždíme rychlíkem R 1148 z Praha hl.n. směr Tanvald a jedeme trasu Odra-Nisa až na Rujánu a vlakem zpátky. Pokud se chceš připojit, dej vědět soukromou zprávou a dám víc vědět. Jsme zatím dost specifická pánská parta slepého, ochrnutého, blbého a staříka nad hrobem s…
Už tam ve výčtu postižených chybí jen fotbalista. :)
Tak jak čtu jinde, tak abys nemusel jet, tak jsi rozmontoval kolo a nedal dohromady? Ale do odjezdu jsou ještě skoro tři týdny, tak se snaž.
To je právě kvůli cestě :-D Dozadu na trikona jsem koupil kotoučovou brzdu na parkování, ale na Mini jsem měl náboj s přírubou na disk. No, tak jsem výplety "prohodil". Zatím mi pomohla hodně Ifča a Nink dobrýma radama a teoreticky trikon bude jezdit už v sobotu, asi 2 hodiny práce mýma ultrašikovnýma rukama. To na Mini se dělá celý nový výplet, trochu se to prohození výpletů prodražilo.
Objednal jsem na radu Tučňáka rovnou i ty nekulaté duše, aby se kolo vůbec nemuselo vyndávat z vidle.
Panika byla v noci úplně šílená, úžasné sny a optimistické vyhlídky do budoucna po ránu. To prostě nechceš, dvě jezdící kola a za 5 hodin neodjedeš ani na jedném...
Co tohle je?
"Objednal jsem na radu Tučňáka rovnou i ty nekulaté duše, aby se kolo vůbec nemuselo vyndávat z vidle."
Něco takového na 20", výrobců je víc, tak uvidím, co v místním obchodě najdu. Snažím se nakupovat hlavně tady, bo pak mají větší pochopení pro moje leháče, jakože se u nich nenudí :-D
Odjedu na seservisovaném kole a třetí den ho tam zase postavím na koberec :-D Se divím, že tam ještě nemá bič u pasu jak Indiana Jones...
https://www.kilometry.cz/duse-pro...
Tak místo 14 rychlostí mám podle návodu 13 a místo dvou hodin bylo 7 pracovních v takovém psychotransu, jakože proč to nejde a tak. Pak už jsem byl vyklepaný tak, že i to kolo jsem nasadil asi na 10 pokus. Ale napadla mně možná nekopmatibilita, na Mini mám starou verzi i starý ovladač a na trikonovi nové verze anyní to prostě jen není zpětně kompatibilní, bo volné kolo má 14, ale zacvakám do rámu, zjistil jsem možné rozcvaknutí bowdenů :-D, a jen 13. Hm, tak se ještě poptám, ale už jezdím :-D
Až budete pod Arkonou sbírat pazourky, je lepší jít víc doleva, bo napravo je to vysbírané. Lidi tam chodí podél celého pobřeží několik kilometrů. Ale v podstatě myslím, že nejlepší pazourky najdete všude jinde než u Arkony.
https//mapy.cz/s/natepurera
Takže se k nám můžeš přidat taky, denní nájezd vychází přes 60km denně. Poslední kopec je u nás na začátku.
A malá otázka před cestou pro variantu s vodofiltrem
Co voda? Bude ji kde brát?
Děkuju za zkušenost.
Byl jsem v těch končinách před mnohýmy lety. Takže nemohu říct nic 100%. Ale pokud máš malý filtr, určitě bych ho přibalil. Pamatuju, že ta trasa je taková mrtvá co se týče osídlení. Ne, že by tam nebyly vesnice, ale nejsou tam přes den lidi, všichni někam dojíždějí a obchody, to je vůbec bída.
Každoročně je alespoň jeden den, kdy jsme rádi, že ho máme, ne vždy nabranou vodu je nakonec potřeba pít, ale mám rád jistotu.
Jo, taky jsem to viděl tak. Zahlídnout někoho na zahrádce byla vzácnost. Jednou jsem si takhle o vodu musel říct, už jsem měl jazyk na vestě.
Jinak přeji šťastnou cestu. Při stoupání z Tanvaldu doporučuji na konci obce vlevo bezva pekařství (i s kafem).
Co je prosím Tě v Tvém případě malý filtr?
https://www.4camping.cz/p/vodni-filtr-sawyer...
Díky :-D Tak jsem to objednal. I Ifča už o tom kdysi mluvila, myslím v souvislosti s tím england vandrem.
Stornuj to, nebudeš to potřebovat. Projel jsem Evropu s filtrem a nikdy jsem ho nepoužil.
Nestornuju :-D Když už nic jiného, tak mám další porcelánovou hračku na cestách :-D
Jel jsem Rujánu před třemi lety. Filtr už neberu i když mají v neděli zavřeno, na benzinkách voda je, na kole si dojedeš. Na polské straně mívají otevřeno i v neděli. Když na německé straně uvidíš hodně policajtů, tak tam bude most do Polska a nějaká tržnice.