reklama

Jaky používáte řetěz na ebike

Zdravím.
Přátelé, rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s řetězy na ebike. Jakou používáte značku a jaký byste doporučili. Momentálně používám klasický řetěz od shimano (cca 450kc),ale ten mi vydrží jen 1000km. Zajímá mě tedy, jestli se investice do řetězu např. Za 1200kc vyplatí a jestli může opravdu vydržet i 3x tolik než klasický.Kolo nyní využívám opravdu dost (cesta do práce) a moc ho tedy nešetřím - měním řetěz každý měsíc.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
Datum: 11.05.2020
Autor: Ryo2
  • Re: Jaky používáte řetěz na ebike

Měl bys asi doplnit,jestli máš středový motor,nebo nábojový.A tisíc km na řetěz není až tak neobvyklý nájezd.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: DAVID7001
    Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Středový samozřejmě. Ono těch 1000 bude možná tak nějak v normě, ale zejimalo by mě, jestli se investice do dražšího vyplatí, nebo jestli to nemá smysl.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Používám nejlevnější 11-rychlostní řetěz Sram PC 1110.
        Na silnici s BBS02 mi vydrží asi 1000-1500 km,
        v terénu s Bafang Ultra jen 500-1000 km. Obojí při častém čištění a mazání.
        Nevyplatí se investovat do lepších řetězů.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 26.05.2020
        Autor: Andy5
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

V prvom rade by ste snáď mohli napísať koľko rýchlostí máte...

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: Lubo990

Koukám že jsem to nenapsal, za to se omlouvám, dost podstatný údaj. 9ti kazeta.

[ Reagovat ] [ Zpět ]

Ja som na Baf.500W použil Shimano 6090E 10st na 9 kolovej kazete a má 2500km a ešte mierka neprepadne.
        Tá 10reťaz na 9 kazete sa lepšie chová aj pri krížení reťaze pretože vnútorna šírka je cca rovnaká ako 9reťaz ale vonkajšia je užšia.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Autor: vikino1

Najekonomickejšie väčšinou vychádzajú výrobky zo stredu cenovej hladiny/kvality. Dvakrát drahší výrobok zriedkakedy poskytne dvakrát vyššiu životnosť. Z tohto pohľadu sa vcelku výhodne javí používanie 7/8r pretože napr. HG71 je lacná a pritom dosť vydrží. Viacrýchlostné reťaze sú drahšie a pridaná hodnota (z pohľadu životnosti) je často malá. Kto nutne nepotrebuje 9/10r je lepšie prejsť na 8r.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
        Datum: 12.05.2020
        Autor: Lubo990

...souhlas, mám také 8r. kazetu, nájezd podobný, tj. kolem 1kKm, ale terén tvrdě horský...a za pouhých 135Kč.
          Zkoušel jsem i řetěz 3x dražší a dál jse na něj stejně nedojel....

[ Reagovat ] [ Zpět ]
          Datum: 14.05.2020
          Autor: agilka

Sunrace SR-CN22, po 1800km je zoufale vytahaný, ačkoliv jen podle měření, jinak nepřeskakuje a ani jinak nezlobí.
    Provozován na tříkolce s nábojovou převodovkou, drtivá většina silničního provozu, bez motorového příšlapu.
    Takže bych se mu v tvém případě asi spíš vyhnul.

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 14.05.2020
    Autor: Sodoma

Po zkušenostech s řetězy na e-bike koupím vždy v nějaké akci na netu normální řetěz do zásoby a častěji měním. E-bike řetězy nevydrží násobně více, než je jejich cena

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Datum: 18.05.2020
    Autor: JIHE
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

kupuju levné po 5ks např.http://bike4u.cz/produkt/retez-5-6-7-sp-kmc... / vydrží i 1500km /jezdím střeˇak BBS HD umí i průměrnou rychlost přes 40km/h tak že žádné šetření kazeta 36-11t/8q

[ Reagovat ] [ Zpět ]
    Autor: venca73

Fakt na osmikvaltu?

[ Reagovat ] [ Zpět ]
      Autor: Arnošt905
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Občasné vyjížďky, Nymburk,Jicin,Semily.

Hledám: Občasné vyjížďky, Nymburk,Jicin,Semily.
21.09.2023
Ahoj.Hledam dívku,zenu na občasné cyklovýlety.

Hledám: Ahoj, někdo na kolo, brusle...cokoliv,

Hledám: Ahoj, někdo na kolo, brusle...cokoliv,
01.09.2023
Ahoj, někdo na nějaké to sportování, radost z pohybu je mým pohonem. Ale sám se vybičovat, to už není legrace. A…

Hledám: Chlap chlapa

29.08.2023
Je mi 48 a hledám mladšího chlapa na seznámení. Miluju kolo a výlety.
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

210 cyklistů (7 přihlášených)

Východní Balkán - 4. část - Bulharsko - Rodopy

Na pěkné noclehy si člověk rychle zvykne. Prostě jsme ty krásné přístřešky začali brát jako standard, až jsem…
Peggy | 22.09.2023

Východní Balkán - 3. část - Rozžhavený nejjižnější bod

Na úvod jsem zapomněla na pár důležitých informací: - Dětem už je (rok 2021) 12 a 14 let (ano, nočník jsme už…
Peggy | 11.09.2023

Z Čech k moři – Alpe – Adria

PŘÍPRAVY KAM SE VYDAT? Nějaký čas ve mně zrála myšlenka nechat letos, až budou děti na táboře, doma obytňák…
PetrVobo | 11.07.2023