reklama

Jarní sraz 2016 - Samopše

Milí přátelé.
Myslím, že nadešel čas, abych vás seznámil s naším jarním srazem Samopše 2016:
Termín: čtvrtek 5. 5. 2016 - neděle 8. 5. 2016.
Místo: sportovní areál v Samopších na Sázavě. Trochu o kempu najdete na www.sport-areal.cz (i když stránky jsou hodně skoupé, nejsou zde např. fotografie).
Jak se tam dostat: nebudu to tady podrobně popisovat, je doba internetu a každý to určitě najde sám. Takže stručně: areál se nachází několik kilometrů proti proudu řeky Sázava nad městem Sázava. Dojedete tam nejlépe autem nebo po ose - projedete vesničkou Mrchojedy, padáte serpentinami dolů do vesnice Samopše, po projetí táhlé pravotočivé zatáčky na konci obce je odbočka doleva (měl by tam být poutač na kemp), takže po té odbočce, trošičku do kopce, a zase padáme dolů, ke konci táhlá pravotočivá zatáčka, na jejím konci po levé ruce vjezd do areálu.
Druhá možnost je vlakem - vystoupit v Čerčanech (trať Praha - Benešov), zde přestoupit na lokálku a pokračovat proti proudu řeky do zastávky Samopše. Tady vystoupit, nechat odjet vláček, pak po pěšině dolů k vodě, přes lávku, úzkou asfaltkou nahoru do kopce - a jsme na začátku vlastní obce Samopše, odbočíme doprava a cca 1 km do areálu. Jediný problém vidím v tom, že se mi nedaří vysledovat, kdy tady jezdí žlutá RegioNova (bere kola bez problémů) a kdy takové ty klasické lokálkové vagonky (co se musí po schůdkách nahoru).
Ubytování: o tom se dočtete na jejich webových stránkách, sociálky jsou vždy společné, společenská místnost, úschovna kol, když bude zima - zatopí nám (za mírný příplatek). Stanování možné. Ceníky viz webové stránky sport - areálu.
Vybavení ubytování: lůžkoviny ano, nádobí ne, takže vezměte rychlovarné konvice + nádobí, co potřebujete. Lednička by tam měla být.
Trasy: pro normální lidi dělám já, připraveny dvě trasy 55 + cca 53 km, pro mladé a neklidné dělá Ane. V obou případech počítejte s kopcovitou krajinou, každý den nás normální čekají (teď usilovně promítám trasy v hlavě) tři dokopce. Na neděli !

Datum: 21.03.2016
Autor: Airline
  • Re: Jarní sraz 2016 - Samopše

         

    Na neděli je připravena krátká odpočinkovka, ovšem opět jeden dokopec v ní bude. Ve všech trasách budeme míjet několik hřbitůvků, takže kdo padne...
    Stravování: v kempu je restaurace, jednám o snídaních + večeřích, neměl by být problém (ještě upřesním později). Na trasách se počítá s obědem + další jedna (možno i dvě) zastávky občerstvovací.
    Možnost nákupu: nejbližší samoobsluhy ve městě Sázava, tam také cykloservis. Daleko to není, ale je to směrem tam dokopce + zkopce, směrem zpátky pro změnu dokopce + zkopce (ovšem v obráceném pořadí).
    Děti/babičky: popravdě musím říct, že se jedná o náročnější terén. Prostě není to Holfiho Křivonoska, kde se dalo zadem dojet po rovině na Hlubokou a tam ZOO, lanový park a další kratochvíle. Přímo v kempu je vyasfaltovaná areálová komunikace, tady si dětátka mohou na svých kolečkách pojezdit po rovině, ale jinak to je o tom, jak je dokážete táhnout ve vozíku nebo na tyči. Vpodstatě vám nejsem schopen odpovědět na otázku, kde poblíž by se dalo s dětmi jet něco krátkého a nenáročného. Snad jenom vzít to do auta a odjet si zajezdit na Hlubokou.
    Předčasný příjezd: ptal se na něj Libor - zatím není vyjednaný, budu se správcovou hovořit až první týden v dubnu. Včas budu informovat. Já osobně se dostavím až ve čtvrtek 5. května v pozdním odpoledni.
    Závěr: dle mého názoru v tuhle chvíli už naprostá většina z nás ví, jestli chce přijet. Prosím - hlaste se, já v pondělí 4. dubna sečtu jména „přijedu určitě“, tak budu mít určitý základ a zkontaktuji správcovou. Jde o to, aby nás „přijedu určitě“ bylo co nejvíce, aby vůbec otevřela kemp - kvůli pěti lidem to asi neudělá. Dále mi uvádějte, kdo bude mít zájem o snídaně + večeře - rovněž to 4. dubna posčítám a zahájím jednání s restaurací.
    Tak, v tuhle chvíli jsem snad na nic zásadního nezapomněl, kdyžtak se klidně ptejte, budu odpovídat. Od čtvrtka 5. května od oběda budu u sebe nosit zapnutý mobil (toho si važte, já mobil běžně nepoužívám), tel. 721 781 857 - nechte to zvonit dlouho

    [ Zpět ]
    Datum: 21.03.2016
    Autor: Airline
    Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
    • Re: Jarní sraz 2016 - Samopše

           

      Od čtvrtka 5. května od oběda budu u sebe nosit zapnutý mobil (toho si važte, já mobil běžně nepoužívám), tel. 721 781 857 - nechte to zvonit dlouho, jednak neslyším a jednak vždycky trvá, než ho vyhrabu.
      Pro tuto chvíli na shledanou s vámi se těší Ane + Ai 

      [ Zpět ]
      Datum: 21.03.2016
      Autor: Airline
      Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
      • Re: Jarní sraz 2016 - Samopše

             

        a jestli to někdo přehodíte do toho "klasického" přihlašovacího formuláře, budu rád, já to neovládám. Dík :-)

        [ Zpět ]
        Datum: 21.03.2016
        Autor: Airline
        Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
        • Re: Jarní sraz 2016 - Samopše

               

          Teď jsem mluvil s Radkou, ta to přehodí do klasického srazového formátu a já tohle zamykám.

          [ Zpět ]
          Datum: 21.03.2016
          Autor: Airline
          Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Kamarádku

16.04.2024
Samotnému se jezdí špatně,hledá se holka na kolo,na věku nesejde.

Hledám: Další parťáky do skupiny - cykloturistika

16.04.2024
Ahoj, hledají se další cyklisté do party z Pardubic a okolí … Věk cca 50 - 60r. … Na pohodu :-)…. WhatsApp 737 184…

Hledám: Parta cyklistů z Prahy

15.04.2024
hledá další do party. Od dubna do září jezdíme 1x za měsíc víkend natěžko, v srpnu máme cykloexpedici na 14 dnů.…
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

261 cyklistů (4 přihlášení)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024