reklama

Na vlnách - střípky z expedice El Gafla

 (Aleš Ali Podivínský)

Zatímco nad Čechami krouží první sněhové vločky, okolí Barcelony cyklistům přeje. Před třemi měsíci se na cestu do Maroka vydala rodina se čtyřmi dětmi. Zprávy z expedice El Gafla dorážely postupně z Rakouska, Itálie, Francie a naposledy i Španělska.

Zájem německých cykloturistů roste

Miroslav Rončák, ředitel zastoupení Czechtourism v Německu (NaKole.cz)

Agentura Czechtourism má za úkol podporovat cestovní ruch v ČR a poskytovat informace turistům doma i v zahraničí. Zeptali jsme se ředitele berlínské pobočky, jaký je zájem o české cyklotrasy a cestování do Čech vůbec.

Jak jsem hledal cyklovlak z Lucemburska

Vlak EC z Kolína nad Rýnem do Prahy (NaKole.cz)

Cestovat vlakem po Evropě může být někdy docela dobrodružné. Když nemluvíte německy a potřebujete domluvit přepravu lehokola v německých vlacích, platí to dvojnásob.

Do Schengenu a zpět (2.) – Příjezd do Lucemburska

…a jsme v Schengenu! (NaKole.cz)

Během prvních osmi dní cesty do Schengenu jsme přivykli na každodenní rutinu cestování. Koncem prvního týdne jsme se podívali na veletrh Spezi. Před námi je Lucembursko, kde na nás čekají naši přátelé.

Greenway Berounka-Střela

Hrad Křivoklát (NaKole.cz)

Chcete strávit poslední teplý víkend roku na kole? Máme pro vás tip na výlet. Nejmladší Greenway v ČR Berounka-Střela je 80 km dlouhá a spojuje dvě romantické řeky s příchutí dávné historie.

Na cestě do Maroka a zpět

Tři nejmladší účastníci výpravy – Jakub, Daník a Šimon. (LivePla.net)

Pro většinu z nás už období nekonečných prázdnin a dlouhých cest definitivně skončilo. Právě teď ale může být ten pravý čas vyrazit do jižních krajin. Příkladem toho je Katka Minková, Aleš Podivínský a jejich dlouhá karavana El Gafla, která před několika dny opustila Čechy a směřuje do Maroka.

Jižní Tyrolsko: Nový bajkerský ráj?

 (Südtirol Marketing)

Když se řekne Dolomity, většině lidí se vybaví především trasy pro horská kola. Jezero Lago di Garda se stalo bikerskou ikonou. V hlavní letní sezóně tu začíná ale být přeplněno.

Na kole za severní polární kruh

Na cestě na Nordkapp (Pavel Matějka)

Minulý týden se z Nordkappu vrátil do rodné Ostravy Pavel Matějka. Trasu na nejsevernější výběžek Evropy a zpět absolvoval celou na kole. Za více než tři měsíce tak ušlapal osm a půl tisíce kilometrů. V rozhovoru vypráví o svých zážitcích z Polska, Německa, Švédska, Norska, Finska, Estonska, Lotyšska a Litvy.

České dráhy testují nové vagony pro přepravu kol

Nové vagony Českých drah pro přepravu jízdních kol (Konting)

Na českých nádražích jsou nově k vidění oranžové vagony s modrým symbolem kola. České dráhy testují nový model pro přepravu kol.

Nový průvodce po trasách EuroVelo

 (ECF)

Na trhu je mapa páteřních evropských tras EuroVelo. Přestože síť o celkové délce 65.000 km teprve vzniká a leckde trasy existují jenom na papíře, je mapa ECF první ucelenou informací o trasách celoevropského významu.

« Předchozí 1 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 50 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

O čem se mluví:

Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 23:49
Komentáře k článkům Francie na kole – Nice a Azurové pobřeží včera v 22:33
Cestování na kole Sevilla a jižní španělsko vůbec 2024/4 včera v 21:56
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část včera v 21:02
Cestování na kole Směr Provence na e-kole včera v 20:34
Vyjížďky, srazy, akce Slovenský lehozraz včera v 18:51
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

141 cyklistů (7 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024