reklama

Francie na kole – Nice a Azurové pobřeží

 (Václav Vrtal, NaKole.cz)

„Chtěl bych do Nicy,“ říká nesměle Pierre Richard ve známé francouzské komedii. Kdo by nechtěl okusit atmosféru prosluněného jihofrancouzského regionu. Už s prvním pohledem do mapy zjistíte, že rozmanitost této nejvýchodnější části Provence rozhodně nechybí. Ať už jde o historii, kulturu nebo přírodu a s tím spojené zážitky na kole.

Praha odstartovala cyklosezonu 2018

 ()

K oficiálnímu začátku pražské cyklistické sezony začalo v 11:00 hodin ve čtvrtek 5. dubna. Vše na tiskové konferenci, kde s podstatnými informacemi vystoupil Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu atd.

10 nových trendů ve světě cyklistiky na veletrhu For Bikes 2018

Neviděl tady někdo nějaké kolo? (Jiří Juřík)

Cyklistický veletrh For Bikes byl v pořadí již devátý, proběhl od pátku 6. do neděle 8. dubna 2018. Sám sebe pak pasoval na „největší svátek cyklistiky ve střední Evropě“. Na ploše větší než 10 000 m2  se představilo téměř 300 vystavovatelů.

Velo-City 2017: Jak být bohatý a šťastný

 (Jitka Vrtalová)

Bohatství a štěstí se lidé pokoušejí dosáhnout od nepaměti. O tom, jak dosáhnout obou cílů, jednali účastníci světové cyklokonference Velo-City 2017, která se letos konala v Holandsku. Na tradiční konferenci Evropské cyklistické federace se sjelo na 1500 lidí z 80 zemí světa. Ptáte se, co má ekonomika a psychologie společného s jízdou na kole? (Akualizace: 18. 6. 2017)

Proč chtějí v Nizozemsku více kol?

 (Jitka Vrtalová)

Nejcyklističtější národ na světě, kde se děti poprvé svezou na kole ještě dříve, než se naučí chodit. Země, kde se jezdí ve sněhu i v dešti, kde neodradí vítr ani velký náklad. Nizozemsko se přesto chce posunout a zvýšit podíl cest na kole. Dnes tu v těsném sousedství dvou měst Arnhem a Nijmegen odstartovala konference Velo-City, největší událost se zaměřením na cyklistiku. Hovořilo se nejen o jízdě na kolech, ale také o tom, co dělá lidi šťastnými. (aktualizace 15. 6. 2017)

For Bikes 2017 skončil, co přivezl nového

Kola, kola, kola, co jiného byste od For Bikes očekávali. (Jiří Juřík)

Se začátkem dubna obvykle začíná nová cyklistická sezona, kterou startuje příchod pěkného počasí a konání veletrhu For Bikes. Počasí se na přelomu března a dubna opravdu až letně vydařilo. Ještě se podívejme, jak se povedl 8. ročník veletrhu For Bikes.

Nejen do práce a nejen na kole

 ()

Skutečně by se mohl již 7. ročník kampaně Do práce na kole jmenovat tak, jak hlásá nadpis. Je zde oblíbená akce, probíhá její rozvoj, vzrůstá popularita a pro letošek je i několik novinek.

Týká se to i cyklistů

Plakát, představující projekt zmente.to (Jiří Juřík)

Setkali jste se při svých cestách po Praze s poškozeným asfaltem, chybějícím značením, či jinou komplikací, nebo naopak vás napadlo nějaké zlepšení? Na koho, na jakou organizaci se však obrátit?

Víte, kde najdete největší kolo?

 (Cykloknihy)

Je obří, celé rezaté a větší jízdní kolo v Česku určitě nepotkáte. Najdete ho za plotem areálu firmy Seko Aerospace na kraji města Louny. A proč zrovna tam?

Bikesharing Rekola v roce 2017 poroste, investuje do nich Spread Capital

 (Rekola.cz)

Největší český bikesharing Rekola čeká v roce 2017 největší změna v jeho tříleté historii. Desítky milionů do něj investoval Ondřej Fryc se svým fondem Spread Capital, takže v ulicích několika českých měst přibudou stovky růžových kol a v příští sezóně zjednoduší jejich půjčování. Rekola do provozu poprvé uvedou nová (nikoli repasovaná) kola vlastní výroby.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 31 Další »
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 před 2 minutami
Ukrajina 42 před 18 minutami
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 11:24
NEcyklo Co vás vytočilo 152 dnes v 10:15
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 dnes v 10:11
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 06:04
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

243 cyklistů (13 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023