reklama

Nový Zéland na kole – deštné pralesy Jižního ostrova

 (CK Go2)

Nový Zéland se do našeho podvědomí zapsal především díky své dech beroucí přírodě, jejíž plnou krásu na filmová plátna tuzemských kin poprvé přinesla hollywoodská trilogie Pán prstenů. Následující turistický boom, který „Středozemě“ zažila, přetrvává dodnes a jedním z jeho symbolů se stalo jízdní kolo.

Japonsko na kole – přírodní krásy Hokkaida

 (CK Go2)

Hokkaidó, nejsevernější ze čtyř hlavních japonských ostrovů, je opravdovým rájem pro všechny milovníky cyklistiky. Nádherná příroda, kvalitní cyklostezky a tiché oázy klidu a odpočinku v podobě všudypřítomných horkých pramenů onsen jsou hlavními lákadly této největší japonské prefektury.

C&O Canal: na kole za americkou historií aneb Amerika a cyklistika

Harpers Ferry (Vít Pohanka)

Ono se o tom nemluví a nejspíš obecně moc neví, ale USA je rájem pro cyklisty. Vážně. Je sice pravda, že Američané mají tendenci jezdit všude autem. Podle toho vypadají často jejich boubelaté postavy a tomu je také přizpůsobená silniční síť a infrastruktura. Ale víte-li kam zajet, najdete si terén pro každý druh kola.

Cyklovýlet ve Vietnamu, ostrov Cat Ba

Mokřady, Cat Ba (CK Go2)

Ze všech ostrovů rozesetých v Tonkingském zálivu je Cat Ba tím největším ostrovem. Jakožto součást krasové oblasti zátoky Ha Long si mnozí turisté volí město Cat Ba Town na jihu ostrova za svou základnu pro výlety do okolí.

Karol Voltemár má už cestu okolo sveta na dvoch kolesách za sebou

 (Karol Voltemár)

32-ročný podnikateľ Karol Voltemár sa vybral na cestu okolo sveta na bicykli. Postupne prešiel 57 krajín a kolesá jeho bicykla sa dotkli všetkých kontinentov okrem Antarktídy. Do Bratislavy, kde sa jeho cesta pred tromi rokmi začala, dorazil 14. septembra 2016.

Kyrgyzstán bike aneb na horském kole v pohoří Tian Shan

 (Rudolf Růžička)

Kyrgyzstán považuji za jedno z nejzajímavějších bikových revírů vůbec. Opustit na chvíli civilizaci a ztratit se na pár dní s bikem v pohoří Tian Shan, má skutečně velice očistné účinky. Však je to také jeden z největších horských systémů na světě. Od nekonečných pastvin a horských jezer vás dělí jen nějaké to zasněžené čtyřtisícové sedýlko. Za ním se už čas takřka zastavil, žádný zbytečný chvat a spěch. Přetrvávají zde stále jen důležité životní hodnoty.

Svatý Mořic na horském kole

Trail z Piz Nair (© swiss-image.ch/Markus Greber)

Přes 400 km špičkově značených cest pro cyklisty na horských kolech, to už je dobrý důvod navštívit Svatý Mořic ve švýcarském Engadinu.

Odvážná Markéta „Peggy“ Marvanová chce v Laponsku ujet závod na 900 km na Fatbiku

Z bikování na polárním kruhu s Honzou Kopkou (2014) (Archiv Markéty Marvanové)

Peggy už několik měsíců, jako messenger, trénuje v pražských ulicích na extrémní závod Lapland Extreme Challenge, který odstartuje 20. února 2016 v dalekém Rovaniemi ve finském Laponsku.

Laponsko na kole (2.) – Tam, kde slunce nezapadá

Půlnoční slunce na poloostrově Nordkinn (Václav Vrtal, NaKole.cz)

Kaamos, finský výraz pro absolutní tmu, který má s kámošem pramálo společného. Na severu Evropy to žije hlavně v létě, kdy slunce jede naplno. Pro někoho ráj na zemi, pro někoho možná utrpení,… no posuďte sami.

Laponsko na kole (1.) – Přes norské fjordy až na konec světa

V sevření kouzelných norských fjordů (Václav Vrtal, NaKole.cz)

Je tam hrozná zima, spousta komárů, divokých zvířat a liduprázdno. To tam pojedeš sám? Ty jsi teda blázen… to byly nejčastější reakce okolí na tuhle výpravu. Jenže když si něco pevně zasunete do hlavy, už vám to nikdo nevyndá. Hodiny strávené nad mapami se právě začínají měnit ve skutečnost.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 12 Další »
Blogy

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

 ()
Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti Bulharsku jsme tady to kafe do kelímku dostali zdarma. Luděk k tomu obdržel i pivo, takže snídal jogurt a lahváče. Kamarád z Těchonína, když jsem mu poslala fotku, nám tuto stravu pochválil.…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

 ()
Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena pořád snižovala. Vypili jsme opět každý dvě. Ani jsme nic kupovat nepotřebovali, jídlo jsme měli, akorát jsme na sluníčko vyskládali usušit pasy a to, co zbylo z lékárničky. Začali jsme si…
Peggy | 01.12.2023

Premiéra na Bohemia Divide

 ()
Bohemia Divide je název jednoho z dnes už asi kultovních cyklistických ultra-závodů bez podpory. 750-800 km napříč Českem od jihu k severu po cestách i necestách, nonstop a bez podpory. Mezi vyznavači tohoto podivného odvětví cyklistiky má závod své věhlasné jméno, pro mě to je ale letos…
JohnyB | 28.10.2023

6. část - Bulharsko – k moři!

 ()
Naše děti už dávno vědí, že když k moři, tak si k němu musí dojet na kole. Těšily se, ale to horko tyhle poslední dny bylo opravdu těžko snesitelné. Dvacátý pátý den mě přestalo bavit i to ranní slunce, které jsem ještě jakžtakž tolerovala, protože osušilo noční rosu a tedy i stany. Na tu blankytně…
Peggy | 18.10.2023

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 42 před 9 minutami
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 145 dnes v 09:45
NEcyklo Co vás vytočilo 152 dnes v 08:42
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 06:04
Cestování na kole Zase na cestě dnes v 05:50
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 včera v 23:48
Vyjížďky, srazy, akce Nákolácká Štafeta 2024 včera v 18:35
NEcyklo LIDL pro cyklisty VIII včera v 15:41
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

186 cyklistů (10 přihlášených)

Jižní hranice

„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023,…
Stanley58 | 02.01.2024

Východní Balkán - 8. část - Rumunsko, Maďarsko - ZÁVĚR

Po probuzení v Transylvánii, nedaleko města Reghin, jsme si na snídani opět dojeli do první vesnice. Oproti…
Peggy | 15.12.2023

7. část - Do Rumunska!

Zastavili jsme hned v další vesnici Zachari Stojanovo, že si tam dáme kafe. Stálo 0,4 leva, takže se cena…
Peggy | 01.12.2023