reklama

Nizozemsko na kole s dětmi

Jízda na kole Nizozemskem je ráj pro cyklisty (Martin Dostál)

Do Nizozemska jsme se vydali s koly už podruhé. Někdy se nesprávně používá název Holandsko, ale tak jsou označovány jen dvě z celkových třinácti nizozemských provincií. Úplně všude se však jezdí na kole. Stojany s parkováním zdarma jsou také všudypřítomné, naopak parkoviště pro auta jsou ve městech většinou zpoplatněna. Prostě jasný vzkaz, jezděte na kolech!

Korsické cyklotoulky

 (CK Kudrna)

Korsiku poznáte nejlépe ze sedla kola. Napoleonův ostrov je protkán mnoha hrbolatými silničkami. Klikatí se těsně kolem větrného pobřeží. Jiné zase stoupají vysoko do korsického vnitrozemí. Jedině tady vám celou cestu voní do nosu báječně aromatická směsice macchie s eukalyptem.

Česká cyklistka Markéta Marvanová vyráží na 4500 km napříč Amerikou

 (Martin Zavadil)

Dvacetiletá Markéta Marvanová, úspěšná závodnice Rock Point teamu, se vydává vstříc jednomu z nejextrémnějších závodů světa. Tour Divide vede Skalistými horami z kanadského Banffu až na mexické hranice. Na trasu dlouhou 4418 km se vydá 12. června.

Osm dní v pekle zvaném 1000 Miles Adventure

Na startu Craft 1000 Miles Adventure (Jan Marx)

Velké věci a zážitky s nimi spojené přicházejí stejně nenápadně jako jaro po zimě. O minulých vánocích jsme vymýšleli dárek pro mého bráchu, který už toho hodně zažil a vyzkoušel. Nakonec mě osvítil novátorský nápad a brácha pod stromečkem našel koloběžku Yedoo City. Jak říkám, nevinný začátek.

1000 km Tibetem na kole (3.) – Stoupání k Everestu a návrat do Nepálu

Lhakpa La (5 250 m n.m.) (Karel Umlauf)

Osmý den nás čeká výškový rekord v podobě sedla Lhakpa La s nadmořskou výškou 5 250 m. Vyrážíme opět brzy, ještě než do tábora zasvítí slunce, takže nohy a ruce rozmrzají až cestou na sluncem zalitých částech cesty.

1000 km Tibetem na kole (2.) – První dny na střeše světa

Asfaltaka přes sedlo Simi La (4 300 m n.m.) (Karel Umlauf)

V pondělí 13. října konečně vyrážíme na kolech. Jedeme na lehko, všechny věci cestují v doprovodném náklaďáku, s sebou jen sada na opravu kola, svačina, voda a něco na převlečení.

1000 km Tibetem na kole (1.) – Příjezd do Lhasy

S Everestem na pozadí (Karel Umlauf)

Už při první návštěvě Himaláje mne v Káthmándú zaujaly cyklistické mapy. Šlo o cyklistickou variantu klasického treku kolem Annapurny a pak o trasu Lhasa – Káthmándú. Obě trasy slibují přejezdy sedel přes pět tisíc metrů nadmořské výšky.

Cycle4change – cesta napříč Evropou

 (Michal Dub)

Cycle4change.cz se na jaře 2013 zrodil jako jednoduchý nápad dvou kamarádů. Hlavní motivací bylo projet na kole Evropu a poukázat na rozdíly, které v přístupu k městské cyklistice v Evropě panují, obvzláště pak ve srovnání s Prahou.

Tipy kam vyrazit do Itálie na kole

Jižní Tyrolsko (CK Extrem Tour)

Itálie je země stvořená pro pomalé poznávání, nasávání atmosféry, aktivní odpočinek. Stejně tak pro projížďky na kole, při kterých můžete kdykoli zastavit a vychutnat si zdejší neopakovatelný genius loci. Nechte se inspirovat následujícími tipy!

Na kole po Novém Zélandu – Jižní ostrov

Na kole po Novém Zélandu (Petr Mlčkovský)

Jižní ostrov Nového Zélandu je vetší a obecně turisticky atraktivnější. Vyčlenil jsem si tedy na něj tedy dvakrát delší dobu než na ostrov severní, konkrétně měsíce únor a březen, kdy je oficiálně ještě léto a oproti lednu poměrně stabilní počasí s malými dešťovými přeháňkami.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 12 Další »
Blogy

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

Dámská 2023 – okolo Ašského výběžku k nejzápadnějšímu bodu ČR a ještě kousek dál

 ()
Letošní Dámská je prémiová, protože tuhle tradici držíme už od roku 2003. Jen jeden rok jsme vynechaly, v roce 2007 jsem si těsně před odjezdem zlomila žebra, když jsem přepadla přes řídítka. Tou ulicí, kde jsem tenkrát spadla, jsem už nikdy nejela. V Aši a v okolních lesích se nám s Lenkou moc…
HMS | 19.03.2024

Jižní hranice

 ()
„Tak jsem tady Panímámo, dřív to nešlo.“ Oblíbený citát můj a mého bratra, mně vytanul na mysli 8. září 2023, okolo desáté hodiny. Stál jsem před nádražím ve Znojmě a byl jsem spokojen. Pak jsem si zašel do stánku na kávu, přesně jako před dvěma měsíci, kdy jsem na tomhle nádraží spolu s manželkou…
Stanley58 | 02.01.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 před 12 minutami
Trénink a zdraví Jak sportujeme dnes v 09:05
NEcyklo Ukrajina 44 dnes v 00:14
Technické rady Springer vidlice na fatbika včera v 22:17
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 21:30
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 19:03
Technické rady Nový gravel včera v 14:23
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

365 cyklistů (11 přihlášených)

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po…
Aar | 23.03.2024