reklama

Polámaná či začmáraná cykloznačka - co s tím?

 (Miloš Musil)

Asi jste se s tím setkali i vy – značka ukazující vám správný směr po cyklotrase ležela v příkopě, nebo zcela chyběla.

Nová cyklostezka povede vojenským územím na Brdech

V brdských lesích (NaKole.cz)

Ve vojenském újezdu Brdy, kde USA jedná o postavení nového radaru protiraketové obrany, budou cyklisté od června moci začít jezdit na nové cyklistické stezce. Ta by měla vést z obce Buková přes Padrťské rybníky až do Trokavce.

Kudy jela štafeta NaKole 2007

Poslední etapu štafety vezla Nakolík nejmladší účastnice – tříletá Anička (NaKole.cz)

První ročník štafety NaKole je už definitivně za námi. Chvíli to trvalo posbírat podklady, naskenovat a upravit, dát dohromady a uspořádat. Ale už je to tady – kompletní popis cesty štafetového kolíku naší zemí.

Co znamená Schengen pro cykloturisty?

Hraniční přechody budou od 21.12.2007 v ČR minulostí (NaKole.cz)

Česká republika se koncem roku 2007 stane součástí Schengenského prostoru. Bez hraničních kontrol se bude cestovat do dalších devíti zemí EU včetně Česka. Co tato skutečnost znamená pro cykloturisty, kteří by si chtěli vyrazit na výlet do příhraničí?

Po střeše nahoru, po střeše dolů (2.)

Na expedici Friendship Highway 2007 (David Koribský)

V táboře pod Everestem strávili členové expedice tři dny. Byli tam vlastně jediní hosté. Sezona totiž měla začít až za tři týdny. Rádi by se potkali s dalšími expedicemi, třeba proto, aby se s jejich pomocí dostali lépe k internetu a mohli dát o sobě vědět, ale místo toho prožívali spíše ticho pod velehorami.

Cyklistika v Lucembursku

Speciální cyklotunel (vasek)

Cyklistika má v Lucembursku velikou tradici. I když má dnes Velkovévodství Luxembourg pouhých cca 450 tisíc obyvatel, opírá se o širokou cyklistickou základnu. Vždyť odtud pochází například tři celkoví vítězové Tour de France! Francois Faber (v roce 1909), Nicolas Frantz (ročníky TdF 1927 a 1928) a Charly Gaul (1958).

Cyklisté a alkohol? Risk se vyplácí!

 (NaKole.cz)

Proč se do hospody na pivo jezdí na kole? Přece proto, protože se nesmí autem.

Svatební cesta na ležatém kole

Ranní odjezd (Jirka Ptáček)

Po třech letech si přítelkyně dala říct a nechala mě, abych jí koupil Azuba. Už na druhé vyjížďce ujela 100 km, což byl zhruba trojnásobek jejího dojezdu na klasickém kole. A když zjistila, že tělo na lehokole tolik nebolí jako na „klasice“, souhlasila se svatební cestou na kolech.

Po střeše nahoru, po střeše dolů (1.)

Na expedici Friendship Highway 2007 (David Koribský)

Začátek i konec výpravy byl ve Vídni. Mezi tím pak padesát dni cesty pod nejvyššími horami světa. „A tisíc kilometrů na kolech přes Indii, Nepál, Tibet a Čínu. Hledali jsme dobrodružství a hlavně jsme jeli v opačném směru, než všechny expedice před námi. Nespustili jsem se z kopce, ale šlapali jsme vzhůru. Možná vůbec jako první z České republiky,“ popisuje expedici Karakoram Highway 2007 jeden z jejich hlavních účastníků David Koribský.

Rozhovor s Dianou Maroufovou: Neslyšící na kolech

Diana na ostrově Rujána (léto 2007) (Marková)

Dianu Maroufovou zná mnoho lidí pod přezdívkou Arabice. Baví ji jezdit na kole, občas zajde poklábosit do diskuze NaKole.cz, vídáme se s ní na Nakoláckých srazech. Na první pohled se nijak neliší od ostatních. Ale když na ní promluvíte, neodpoví vám. Diana totiž od narození neslyší.

« Předchozí 1 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 50 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | včera

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

O čem se mluví:

Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. včera v 23:41
Komentáře k článkům Přijeďte si propotit triko na Znojemsko včera v 21:33
Rada při výběru kola gravel včera v 21:05
Technické rady Technické dotazy a poznatky II včera v 20:49
Co s řopíkem? 2 včera v 20:31
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 20:27
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

173 cyklistů (10 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | včera

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu…
Peggy | 28.04.2024