reklama

Dětské vozíky: „zákaz“ z opomenutí?

 (NaKole.cz)

Jsou dětské vozíky zakázané? Má policie právo pokutovat rodiče, které své děti ve vozíku vezou? A má k tomu státní orgán morální kredit, když jiný státní orgán (Ministerstvo dopravy) nechává situaci už několik let vyhnít? Zdá se, že Policie ČR vytáhla do boje proti zdravému rozumu – jinak si snad ani nelze kampaň proti vozíkům vysvětlit.

Labská stezka má další doménu, stránky vytvořil soukromý nadšenec

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Cyklotrasa kopírující tok Labe, ale i částečně i Vltavy, patří u nás k nejoblíbenějším, ale i nejpohodovějším trasám, a to nemluvíme o německé části, kde je opravdu nejpopulárnější. V nedávné době byly spuštěny nové webové stránky, které důkladně mapují 175 kilometrů dlouhý úsek mezi Prahou a hranicemi s Německem.

V Evropě funguje více než 400 automatizovaných půjčoven jízdních kol

Pařížský Vélib si od svého otevření v roce 2007 získal obrovskou popularitu. (Sebastien Robert)

Eurovíkendy v evropských městech jsou stále populárnější. Prozkoumat je můžete ze sedla jízdního kola, ve většině případů se dají vypůjčit v některé z automatizovaných půjčoven. Vypravte se s námi na cestu po Evropě na půjčeném kole.

Kam jezdí cyklobusy - Morava a Slezsko

Valašský cyklobus (Cyklobus.cz)

Před časem jsme zveřejnili aktualizované informace o provozu cyklobusů v Čechách na sezónu 2011. Na Moravě a ve Slezsku je síť cyklobusů výrazně řidší a i jejich provozní doba bývá omezenější, nejčastěji jen na prázdninové měsíce. (Aktualizováno 24. 6. 2011)

Prahu podrželi cyklisté

 (NaKole.cz)

Ještě včera večer to vypadalo na velký dopravní kolaps pražské dopravy. Mnoho lidí proto nechalo auta doma a na pravidelnou cestu do práce vyrazilo na kole či pěšky. A výsledek? Praha se na jeden den proměnila v Kodaň, na hlavních cyklistických trasách bylo k vidění několikanásobně více cyklistů než obvykle.

Stávka dopravců se kol netýká, do práce můžete jet po vlastní ose

Změní se Praha na jeden den v město cyklistů? (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Chystaná stávka, která ve čtvrtek ochromí provoz na železnici a veřejnou dopravu ve větších městech, se dotkne asi každého. Pravidelní cyklisté si možná vydechnou, stávka pro ně bude jen příležitostí opět vytáhnout své miláčky, tentokrát na cestu do práce. Pro ty ostatní, kteří nejezdí na kole zcela pravidelně, se může hodit pomoc. (Aktualizováno 15.6. 2011)

Kam jezdí cyklobusy – Čechy

 (NaKole.cz)

Oproti předchozí sezóně se i v roce 2011 rozrostla síť cyklobusů, usnadňujících milovníkům kol výlety do atraktivních oblastí České republiky. (Aktualizováno 22.6.2011)

Jak si užít cyklovýlet v horách

Autor článku si užívá odpočinek a výhled na alpské velikány. V pozadí je vidět vrchol Schmittenhöhe (1965 m). (archiv M. Zajíce)

Lesní cesta ubíhá pod nohama, vrchol je na dohled, tělo s kolem tvoří jeden celek. Tuto představu o cyklovýletu v horách ale může narušit spousta věcí. Hory jsou náladové, a tak se vyplatí pořádně se na cestu připravit. Pár praktických tipů přináší Milan Zajíc, který většinu roku žije a pracuje v turistickém středisku Zell am See v rakouských Alpách. (aktualizováno 10. 6. 2011)

Podél Bečvy přibyly další kilometry cyklostezek

Přes 40 km dlouhý úsek mezi Velkými Karlovicemi a Vsetínem vede po chráněných cestách. (Radka Žáková, plzenskonakole.cz)

Mezi dálkovými trasami má cyklostezka Bečva výsadní postavení. Česká „cyklodálnice“ na východní Moravě má nejlépe vybudovanou síť chráněných cest, které jsou vhodné také pro rodiče s dětmi, in-line bruslaře a pohodové cykloturisty.

Za sluníčkem na sever (5.) – Od Baltu přes Berlín do Čech

Od trajektu z Gedseru přijíždějí do Dánska na kolech i celé rodiny. (NaKole.cz)

Letos si v Čechách letního počasí užíváme už od dubna. Vloni by ale jen málokdo touto dobou uvažoval o krátkých kalhotách, tričku a sandálech. Ve Skandinávii tomu ale bylo tenkrát jinak. Zkrátka počasí vyšlo na jedničku. Chybí tu ale ještě popis, kudy jsem putoval od Baltského moře zpátky do Čech.

« Předchozí 1 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 85 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

O čem se mluví:

NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 16:58
Technické rady Výběr radaru na kolo, značka, mobilní app dnes v 16:56
Ve městě na kole Pujčení kola v Paříži dnes v 15:27
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 dnes v 14:56
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část dnes v 14:46
NEcyklo Co pobavilo, potěšilo 192 dnes v 06:59
Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy včera v 21:10
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

221 cyklistů (12 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu…
Peggy | 28.04.2024