reklama

Bike škola: Základní opravy a seřízení jízdních kol

 (Jitka Vrtalová)

Jaro co nevidět začne a to pro cykloturistu znamená jediné - nastane čas vytáhnout kolo ze sklepa na první jarní vyjížďku. Aby vás nenechalo kolo na holičkách, je tady nový seriál , který přinese návody na základní opravy kola v terénu a na jeho seřízení. Při tvorbě jsme spolupracovali s Alpským klubem Brno a sítí prodejen Cykloworld, které v společně pořádají sérii workshopů pro bikery z Brna a okolí pod názvem „Biková škola“.

Cyklosauna: Má Praha světový unikát?

 (Jakub Smolík)

Jednou za čas můžete v okolí Vltavy v Praze spatřit zvláštní oválný předmět na dvou kolech, který uvnitř světélkuje. Pokud máte to štěstí a zahlédnete jej, stali jste se svědky provozu pražské cyklosauny. Nápad na pojízdnou saunu, kterou si každý může připojit ke kolu a přivézt přímo k rybníku nebo řece, vznikl v mezi pražskými cyklisty. Prý jde o světový unikát, který nemá obdoby ani ve Finsku, rodné zemi sauny...

Na hory se slevou

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Slevy se staly heslem dne. Slevové karty a balíčky služeb pevně zakotvily také v nabídce českých lyžařských areálů. Přinášíme vám přehled míst, které vsadily na balíčky služeb jako lákadlo pro lyžaře a kde můžete využít slev, bonusů a nejrůznějších karet.

Nový atlas Labské stezky je na trhu

 (Atlas Labská cyklotrasa v ČR 2011)

Dálková cyklotrasa podél Labe u nás zdaleka nedosahuje popularity, jakou má v sousedním Německu. Nejednotné značení, různá kvalita povrchu a nedostatečné mapové podklady se podepsaly na tom, že většina německých turistů dojede maximálně do Děčína nebo Ústí, kde otáčejí řídítka svých kol zpátky na sever do Německa. Češi zase, pokud jde o dálkové trasy, raději vyrazí na jih k Dunaji do Rakouska. Labskou trasu v celé délce v ČR mapuje nový cykloturistický atlas, který vyšel koncem loňského roku.

Holiday World odstartoval, o víkendu otevírá brány veřejnosti

Holiday World 2012 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Veletrh cestovního ruchu, to není jen křepčení okrojovaných dívčin, které mají za úkol přitáhnout pozornost návštěvníků k regionu nebo městu. Na letošním Holiday World se dají sehnat i užitečné informace pro cestování, ať už individuální nebo s cestovní kanceláří. Byli jsme se tu podívat, co může být zajímavého pro cykloturisty, bikery, in-line bruslaře nebo turisty.

Poslanecká sněmovna rozhodla: Vozíky mohou na české silnice

 (Dvě plus dvě)

Diskuse o přívěsných vozících za jízdní kola spěje ke svému závěru. Poslanecká sněmovna včera odpoledne schválila novelu silničního zákona, která určuje podmínky pro přepravu dětí. Poslanci se shodli, že cyklopřívěsy budou jezdit všude, kam mají povolení jezdit také jízdní kola. (aktualizováno 13. 2. 2012)

Milan Cais: V Praze se bojím jezdit na kole

 (archiv Milana CAISE)

Na Milanu Caisovi, zpěvákovi a bubeníkovi skupiny Tata Bojs, byla znát únava z právě skončeného turné. Během hodiny jsem se dozvěděla, že nejen hraje a zpívá, maluje a tvoří, ale stará se o rodinu, doma na pražském Veleslavíně občas vytáhne kolo, sbírá na ulicích lahve, oblíbil si Olomouc a má rád jednu francouzskou komedii.

Cyklopřívěsy: hrozí nám mezinárodní ostuda?

Cykloturistika s dětmi získala na oblibě a v počtu cyklopřívěsů jsme v Evropě na špičce. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Zatímco venku mrzne až praští, český Parlament se rozhoduje, zda zavést do zákona přívěsné vozíky a tyče za kola. O definitivní podobě silničního zákona čeští poslanci zřejmě rozhodnou už příští čtvrtek 8. února 2012.

Vyšla první knížka o elektrokolech v Česku

 ()

Elektrokola, to je téma, které v současnosti doslova a do písmene hýbe cyklistickým světem, a to nejen silou elektromotorů, ale i marketingově silou trhu. Koncem minulého roku se objevila souhrnná publikace, která pomáhá se orientovat v tomto světě. Autorem je Ivo Hrubíšek a jmenuje se Elektrokola - nová dimenze cyklistiky.

Cyklokočárek měl premiéru

Cyklokočárek měl svoji premiéru na veletrhu GO/Regiontour v Brně. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Originální český patent na přepravu dětí na jízdním kole byl představen na veletrhu v Brně. Takzvaný cyklokočárek přichází na trh právě v době, kdy českým parlamentem hýbou vášně okolo přívěsných vozíků za kola. První dojmy z nového českého nápadu najdete v tomto článku.

« Předchozí 1 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 85 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

 ()
5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku nechali v zádech a najednou to bylo krásné! Zelené kopce, jurty, krávy, koně. Konečně tak, jak jsem si to vysnila. V kamenitém sjezdu, kdy to kluci napálili a my se s Šárkou naopak zpozdily,…
Peggy | včera

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

O čem se mluví:

Technické rady Výběr radaru na kolo, značka, mobilní app dnes v 01:04
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. dnes v 00:38
Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 dnes v 00:19
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část včera v 23:33
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 19:41
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 15:57
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

184 cyklistů (0 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | včera

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024