reklama

Štafeta NaKole.cz 2012 skončila na Slovácku

Sladká tečka za Štafetou NaKole.cz 2012 (Václav Vrtal, NaKole.cz)

Velký podzimní sraz na moravském Slovácku znamenal také ukončení letošní štafety NaKole.cz. Svoji pouť tu zakončil štafetový kolík, který vyrazil na začátku června z Prahy a během léta prošel rukama cyklistů ze šesti krajů ČR. NaKolík tak představil čtenářům NaKole.cz cyklotrasy a zajímavá místa v Jižních Čechách, na Vysočině, Jižní Moravě, na své cestě se podíval i do Vídně.

Veletrh Bike Brno bude letos o měsíc dříve

MTB, treky, silniční a městská kola, stejně jako elektrokola - v pavilonech si to své najde každý. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Mezinárodní cyklistický veletrh Bike Brno obsadí svou nabídkou tradičně pavilony V, F a G1 brněnského výstaviště. Mimoto proběhne v dalších výstavních halách a na volných plochách celá řada jedinečných doprovodných akcí. Již od 4. do 7. října čekají na návštěvníky tisíce jízdních kol a doplňků pro cyklistiku včetně velmi populárních elektrokol. Po roční přestávce navíc nabídne veletrh venkovní testování kol v přilehlém areálu Riviéra.

Pavel Valenta: Netušil jsem, že píšu do soutěže

Na kolech v Rumunsku. (archiv Pavla Valenty)

Letní soutěž blogerů NaKole.cz je u konce, její hlavní výhra míří na druhý konec republiky do Hranic na Moravě. Jeho čerstvý majitel Pavel Valenta prý psaním splácí svůj dluh ostatním cestovatelům a při tvorbě vítězného blogu na výhru ani nepomyslel.

Cyklisté si stěžují na České dráhy, vlaky jezdí ale stále více

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Ačkoli od našich návštěvníků zaznívají časté nářky na problémy s přepravou kol ve vlacích Českých drah a nezřídka nepřátelský přístup jejich pracovníků k cestujícím cyklistům, počet kol přepravených státním dopravcem rok od roku roste.

Velký test skládacích kol (10.) – Dahon Mu P8

Dahon Mu P8 (NaKole.cz)

S delším odstupem po recenzi výborné městské skládačky Dahon Vitesse jsme dostali možnost pro náš velký test skládacích kol otestovat její o něco luxusnější sestřenici jménem Mu.

Elektrokolo – je lepší koupit vcelku nebo postavit s elektrifikační sadou?

 (Jiří Juřík, NaKole.cz)

Také vás občas ve skrytu duše napadne, že pomoc motorku by se na kole hodila? Máte dvě možnosti – buď koupit elektrokolo hotové, nebo přestavět své stávající jízdní kolo pomocí elektrifikační sady. Výhody i nevýhody obou shrnuje dnešní článek.

NaKole.cz nejnavštěvovanějším cyklistickým serverem

 ()

Nezávislý server NetMonitor.cz zveřejnil údaje o návštěvnosti internetových serverů za měsíc červenec 2012. NaKole.cz se stal s 53.525 reálných uživatelů (real users) nejnavštěvovanějším z českých serverů orientovaných na cyklistiku.

Podél bývalé železné opony do „malého Berlína“

Špalíček na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad (Václav Vrtal, NaKole.cz)

Nejznámější cyklotrasou v Karlovarském kraji je bezesporu cyklostezka podél řeky Ohře. Pokud se po ní vydáte z Karlových Varů proti proudu, dojedete po značené trase až do Chebu. Projeďte se s námi odsud po místech, kudy po čtyřicet let vedla železná opona až na hraniční bod trojstátí Česka, Bavorska a Saska.

Autor vítězného blogu odjede na kole

1. cena – jízdní kolo AGang Ritual 5.0 ()

Poslední srpnový den se zastavilo počítadlo, které nakonec určilo výherce naší velké letní soutěže. Do závěrečného hodnocení nakonec postoupila bezmála stovka příspěvků z celého Česka, ale i z cest po světě. Podívejte se na 25 blogerů, kteří měli nejšťastnější karmu a odnesou si naše výhry. Redakce NaKole.cz přidává navíc speciální ocenění pro nejtalentovanější blogery.

David Kraus: Oblékám raději kolo než sebe

 (Petr Vít, NaKole.cz)

Na zpěváka Davida Krause jsem narazila na cyklistickém veletrhu, kde okukoval elektrokola. K mému překvapení se ani nebránil, když jsem ho požádala o rozhovor. Jak jsem se později dozvěděla, elektrokolo se pro zpěváka, skladatele a příležitostného herce stalo pravidelným společníkem na cestách pražskými ulicemi. V přestávce mezi zkouškami v pražském divadle Archa se potom rozpovídal o tom, jak se žije v Praze s elektrokolem...

« Předchozí 1 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 85 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | včera

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

Podél sobích plotů a přes březové lesy až do nitra bažin

 ()
Evropská dálková trasa E1 Evropská dálková trasa E1, nebo jen E1, je jednou z evropských dálkových tras vyhlášených Evropskou asociací pro pěší turistiku. Její celková délka je přibližně 7 100 km. Začíná v Norsku na Severním mysu /Nordkapp/, vede Skandinávií k jihu a trajektem překračuje Kattegat…
šíp | 14.04.2024

Srpen 2023 – okolo Otavy

 ()
Letošní zahraniční výlet nám nečekaně zrušily zdravotní problémy, musely jsme se z cesty vrátit. Po nezbytných vyšetřeních se ukázalo, že celý problém není tak závažný, jak se zdálo. Jen nám s Líbou pro zbytek roku musely na výlety stačit domácí lesy, luhy a háje. Ne, že by to vadilo???? Pro mě…
Aar | 23.03.2024

O čem se mluví:

Elektrokola Elektro fatbike na dlouhé trasy před 10 minutami
Lehokola Přední náboj Novatec - ložiska dnes v 11:25
NEcyklo Ukrajina 43 dnes v 10:56
Lehokola Pláště na tříkolku dnes v 10:41
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část dnes v 09:56
Cestování na kole Sevilla a jižní španělsko vůbec 2024/4 dnes v 09:54
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část včera v 22:26
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

275 cyklistů (18 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu…
Peggy | včera

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska,…
Monolema | 16.04.2024